Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Sanırım kafam biraz karışık...

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
brf_11
Mesajlar: 3
Kayıt: Çrş Kas 14, 2018 7:43 am

Sanırım kafam biraz karışık...

Mesaj gönderen brf_11 » Çrş Kas 14, 2018 7:46 am

Merhaba,
Adım Berfin. Fen lisesi 3. Sınıf öğrencisiyim. Sınavıma iki yıldan az bir süre kalması nedeniyle okuyacağım okullar, şehirler, hatta belki ülkeler hakkında çok fazla araştırma yapıyorum. Sitenize de yaptığım bu araştırmalar sayesinde ulaştım. Sitenizdeki bilgiler ne kadar ayrıntılı olsa da kafamı kurcalayan sorular var ve eğer mümkünse sorularımı sizle paylaşmak istiyorum.
Aslında bakarsanız liseye geçtiğimden beri üniversiteyi yurtdışında okumak her zaman aklımda olan bir fikirdi. Ancak şu son dönemlerde sanırım sınavım yaklaştığından dolayı bu konu çok fazla aklımı kurcalamaya başladı. Kendi imkânlarımla yaptığım araştırmalarda yurtdışındaki eğitimin haliyle büyük bir bütçe gerektirdiğini öğrendim. Başlarda çok yeterli olmasa da İngilizce altyapım olduğu için daha çok İngiltere, Amerika gibi ana dili İngilizce olan ülkeleri araştırdım ve bu ülkelerde okumak için gerekli olan bütçeyi karşılayamayacağıma karar verdim. İnternetteki araştırmalarımda Almanya, Avusturya, Hollanda, İsviçre gibi ülkelerde eğitimin daha ekonomik olduğunu öğrendim. Belki daha önce birkaç kez gitmemden, belki de orda yaşayan çok fazla tanıdığım olmasından Almanya’da üniversite okumak fikrini fazlasıyla ısındığımı ve böyle bir şeyi gerçekten çok istediğimi söyleyebilirim.
Ayrıca yaptığım araştırmalarda Almanya’da mühendislik bölümünün okunmasının not ortalaması bakımından tıp ve psikoloji bölümlerinin okunmasından daha kolay olduğunu öğrendim. Aslına bakarsınız öğrendiğim bilgilerin doğruluğundan bile emin değilim. Okumak istediğim bölüm tıp ya da psikoloji üzerine. Bundan dolayı da Türkiye’de gireceğim sınava iyi bir tıp fakültesi kazanma odaklı çalışıyorum.
Yaptığım bunca araştırmaya, doğru yanlış öğrenmiş olduğum bunca bilgiye rağmen Almanya’da tıp fakültesi okumak için gerekli şartların neler olduğunu hâlâ tam olarak öğrenebilmiş değilim. Türkiye’de hangi bölümleri kazanırsam tıp okumak için başvurabilirim, Almancası çok zayıf biri olarak gireceğim dil sınavında nasıl puan almalıyım ya da hangi dil sınavlarına girmeliyim, tıp ya da psikoloji bölümlerinde üniversitelerden kabul alma oranım yüksek mi, okullardan burs kazanma gibi durumum var mı, bunu nasıl yapabilirim?
Umarım kendimi doğru açıklayabilmişimdir. Şimdiden teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39311
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Sanırım kafam biraz karışık...

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Kas 14, 2018 10:37 am

Merhaba,

Almanya da TIP okuyabilmek icin Türkiye de yine TIP, Eczacilik veya Dis hekimligi gibi bir bölüm kazanman lazim.

Onun disindaki sorularin cok genel. Ilk olarak genel bilgileri asagidaki linkte bulabilirsin:

https://www.deutschstudent.com/almanyada-egitim/


TIP bölümüne giriste oldukca önemli olan NC sistemi ile ilgili bilgiler:

https://www.deutschstudent.com/portfoli ... /nc-nedir/

Almanya da bursla ilgili bilgiler:

https://www.deutschstudent.com/portfoli ... a-da-burs/
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

brf_11
Mesajlar: 3
Kayıt: Çrş Kas 14, 2018 7:43 am

Re: Sanırım kafam biraz karışık...

Mesaj gönderen brf_11 » Çrş Kas 14, 2018 4:42 pm

Verdiğiniz başlıkları inceledim kafamda çoğu şey oturdu. Teşekkür ederim. Ama sormak istediğim bir şey var. Hiç almanca geçmişim yok şuan. Dil çalışmam lazım. Bunun için de ciddi bir zaman ayırmam lazım. Derslerin yoğunluğundan takdir edersiniz ki bunu anca iyi bir üniversite kazandıktan sonra yapabilirim. Peki sizce bunun için kazandığım üniversitenin ilk yılını dondurup mu yoksa okuluma devam ederek mi dil çalışmalıyım?

podolski1905
Mesajlar: 136
Kayıt: Prş Oca 19, 2017 3:26 pm

Re: Sanırım kafam biraz karışık...

Mesaj gönderen podolski1905 » Çrş Kas 14, 2018 11:53 pm

brf_11 yazdı: Çrş Kas 14, 2018 4:42 pm Verdiğiniz başlıkları inceledim kafamda çoğu şey oturdu. Teşekkür ederim. Ama sormak istediğim bir şey var. Hiç almanca geçmişim yok şuan. Dil çalışmam lazım. Bunun için de ciddi bir zaman ayırmam lazım. Derslerin yoğunluğundan takdir edersiniz ki bunu anca iyi bir üniversite kazandıktan sonra yapabilirim. Peki sizce bunun için kazandığım üniversitenin ilk yılını dondurup mu yoksa okuluma devam ederek mi dil çalışmalıyım?
Okula devam ederek dil calismalisin

brf_11
Mesajlar: 3
Kayıt: Çrş Kas 14, 2018 7:43 am

Re: Sanırım kafam biraz karışık...

Mesaj gönderen brf_11 » Cum Kas 16, 2018 4:49 pm

Tavsiyeniz için teşekkür ederim

Cevapla