Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Master'a bir üst sömestırdan başlamak

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Masterkomm
Mesajlar: 94
Kayıt: Pzr Kas 11, 2018 11:26 am

Master'a bir üst sömestırdan başlamak

Mesaj gönderen Masterkomm » Pzr Kas 11, 2018 11:38 am

Merhaba,

Almanya'da kommunikationswissenschaft/medienwissenschaft alanlarından master yapmak istiyorum. Şartli kabul için gereken b2 dil belgem var, notlarım iyi. Şu anda türkiye'de aynı alandaki master derslerimi verdim.

Universitelerin sitelerinde "höheres fachsemester" ile ilgili bir şeyler okudum ama çok karışık tam kavrayamadım. Sommer semester için başvuru alan yer cok az. Buradaki derslerimi saydirip en azindan 2. Semesterdan başlayabilir miyim? Cevap evetse nasıl bir yol izleyeceğim? (Unilere soracağım elbette oncesinden bir fikrim olsun diye danışıyorum)

Wolf123
Mesajlar: 158
Kayıt: Çrş Kas 22, 2017 3:12 am

Re: Master'a bir üst sömestırdan başlamak

Mesaj gönderen Wolf123 » Pzt Kas 12, 2018 12:08 am

Master konusunda emin değilim ama lisan da hohere fach sömestr 2. Sömestr dan başlamak içindi. Ama senin başlayacağın sömestr çok da fark etmiyor. Almanya'da üni de ders kayıdı diye bir şey yok sınav kayıdı var. Mesela sen 1.somestdan başlasan ama hocalarla konuşup saydırabildiğin kadar ders saydirsan sonra gidip ust donemlerden derslere girip o derslerin sınavına kayıt olabilirsin. Uniyi illa da 4 sömestrda bitireceksin diye bir olay yok ki 1-2 sömestr da da bitebilirsin gerekli krediye sahip olduktan sonra sorun olmaz. Derslerini saydiramasan bile tr de ögrendigin için Almanya'da tekrar baştan öğrenmek yerine ufak ufak hatırlatmalar ile ders çalışıp 1 sömestr da hem kendi bulunduğun sömestr in hem de üst somestrlarin sınavlarını verebilirsin.

Masterkomm
Mesajlar: 94
Kayıt: Pzr Kas 11, 2018 11:26 am

Re: Master'a bir üst sömestırdan başlamak

Mesaj gönderen Masterkomm » Pzt Kas 12, 2018 12:22 am

Wolf123 yazdı: Pzt Kas 12, 2018 12:08 am Master konusunda emin değilim ama lisan da hohere fach sömestr 2. Sömestr dan başlamak içindi. Ama senin başlayacağın sömestr çok da fark etmiyor. Almanya'da üni de ders kayıdı diye bir şey yok sınav kayıdı var. Mesela sen 1.somestdan başlasan ama hocalarla konuşup saydırabildiğin kadar ders saydirsan sonra gidip ust donemlerden derslere girip o derslerin sınavına kayıt olabilirsin. Uniyi illa da 4 sömestrda bitireceksin diye bir olay yok ki 1-2 sömestr da da bitebilirsin gerekli krediye sahip olduktan sonra sorun olmaz. Derslerini saydiramasan bile tr de ögrendigin için Almanya'da tekrar baştan öğrenmek yerine ufak ufak hatırlatmalar ile ders çalışıp 1 sömestr da hem kendi bulunduğun sömestr in hem de üst somestrlarin sınavlarını verebilirsin.
master'ı 4 yerine bu yöntemle 3 semester'da verebilmek mümkün mü mesela? bachelor ile farklıdır belki.

Wolf123
Mesajlar: 158
Kayıt: Çrş Kas 22, 2017 3:12 am

Re: Master'a bir üst sömestırdan başlamak

Mesaj gönderen Wolf123 » Sal Kas 13, 2018 1:11 am

Masterkomm yazdı: Pzt Kas 12, 2018 12:22 am master'ı 4 yerine bu yöntemle 3 semester'da verebilmek mümkün mü mesela? bachelor ile farklıdır belki.
Neden farklı olsun ki? Şey var sadece mesela bazı dersler var atıyorum yüksek matematik. Şimdi bu dersin 1 2 ve 3'ü var. Sen mat 2 sınavına girmen için mat 1 sınavıni geçmiş olma şartı var. Böyle bazı dersler için bazı dersleri geçme şartı oluyor. Ama onun dışında bölümü bitirmek için en az şu kadar yıl okuyacan diye bir kural yok. Senin alman gereken temel dersler ya da seçmeli dersler var. Bitirmek için gereken kredi var. Sen yeterli krediye sahipsen yeterli sayıda temel/seçmeli ders almışsan. Master tezini teslim etmişsen mezun olmaman için herhangi bir engel yok.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39353
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Master'a bir üst sömestırdan başlamak

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Kas 14, 2018 10:30 am

Eger dersler eslesiyorsa konu icerik ve kredi olarak, tabiki saydirtabilirsin Türkiye de yüksek lisansda aldigin dersleri.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Masterkomm
Mesajlar: 94
Kayıt: Pzr Kas 11, 2018 11:26 am

Re: Master'a bir üst sömestırdan başlamak

Mesaj gönderen Masterkomm » Çrş Kas 14, 2018 5:58 pm

Wolf123 yazdı: Sal Kas 13, 2018 1:11 am Neden farklı olsun ki? Şey var sadece mesela bazı dersler var atıyorum yüksek matematik. Şimdi bu dersin 1 2 ve 3'ü var. Sen mat 2 sınavına girmen için mat 1 sınavıni geçmiş olma şartı var. Böyle bazı dersler için bazı dersleri geçme şartı oluyor. Ama onun dışında bölümü bitirmek için en az şu kadar yıl okuyacan diye bir kural yok. Senin alman gereken temel dersler ya da seçmeli dersler var. Bitirmek için gereken kredi var. Sen yeterli krediye sahipsen yeterli sayıda temel/seçmeli ders almışsan. Master tezini teslim etmişsen mezun olmaman için herhangi bir engel yok.
teşekkürler. anlamadığım şey o zaman araştırdığım yerlerde yazan regelstudienzeit diye yazan ve hep 4 semester belirtilen şey bir anlam ifade etmiyor mu?
Physiker yazdı: Çrş Kas 14, 2018 10:30 am Eger dersler eslesiyorsa konu icerik ve kredi olarak, tabiki saydirtabilirsin Türkiye de yüksek lisansda aldigin dersleri.
teşekkür ederim cevabınız için.

Wolf123
Mesajlar: 158
Kayıt: Çrş Kas 22, 2017 3:12 am

Re: Master'a bir üst sömestırdan başlamak

Mesaj gönderen Wolf123 » Cmt Kas 17, 2018 5:22 am

Masterkomm yazdı: Çrş Kas 14, 2018 5:58 pm teşekkürler. anlamadığım şey o zaman araştırdığım yerlerde yazan regelstudienzeit diye yazan ve hep 4 semester belirtilen şey bir anlam ifade etmiyor mu?



teşekkür ederim cevabınız için.

Regelstudienzeit denilen şey şu şimdi senin bölümü bitirmen için belli sayida ders vermen gerekiyor. Üni de senin için bu vermen gereken dersleri dönemlere göre ayırıp sana bir plan sunuyor. Diyorki 1.dönem şu şu şu dersleri ver 2.donem şu şu vs vs böyle 4 dönemde biter. Ama sen uninin senin için hazırladığı programa uymak zorunda değilsin. Mesela diyebilirsin ki ben 1.donem bütün dersleri verecem. Bazi derslerin sınavına girmek için bazı dersleri vermiş olman gerekiyor dediğim gibi ama onun dışında kimse sana 1 dönemde bütün dersleri veremezsin demez. O "Regel" kural anlamındaki regel değil. Regelmäßig'den geliyor muhtemelen. Yani normal eğitim süresi ya da tavsiye edilen eğitim süresi gibi düşün. Geç bitirme olduğu gibi erken bitirme olayı da var ama bunun yani yapabilen pek kişi yok. Genel olarak normal sürede bitirebilen zor çıkıyor herkes 1-2 sömestr fazladan okuyor. Ama tabi senin durumun farklı sen zaten okumuşsun ama üni değiştireceğin için belki o okuduğunu saymayacaklar ya da sayadabilirler yani sen başvur üniye.

Masterkomm
Mesajlar: 94
Kayıt: Pzr Kas 11, 2018 11:26 am

Re: Master'a bir üst sömestırdan başlamak

Mesaj gönderen Masterkomm » Cmt Kas 17, 2018 11:36 am

Wolf123 yazdı: Cmt Kas 17, 2018 5:22 am Regelstudienzeit denilen şey şu şimdi senin bölümü bitirmen için belli sayida ders vermen gerekiyor. Üni de senin için bu vermen gereken dersleri dönemlere göre ayırıp sana bir plan sunuyor. Diyorki 1.dönem şu şu şu dersleri ver 2.donem şu şu vs vs böyle 4 dönemde biter. Ama sen uninin senin için hazırladığı programa uymak zorunda değilsin. Mesela diyebilirsin ki ben 1.donem bütün dersleri verecem. Bazi derslerin sınavına girmek için bazı dersleri vermiş olman gerekiyor dediğim gibi ama onun dışında kimse sana 1 dönemde bütün dersleri veremezsin demez. O "Regel" kural anlamındaki regel değil. Regelmäßig'den geliyor muhtemelen. Yani normal eğitim süresi ya da tavsiye edilen eğitim süresi gibi düşün. Geç bitirme olduğu gibi erken bitirme olayı da var ama bunun yani yapabilen pek kişi yok. Genel olarak normal sürede bitirebilen zor çıkıyor herkes 1-2 sömestr fazladan okuyor. Ama tabi senin durumun farklı sen zaten okumuşsun ama üni değiştireceğin için belki o okuduğunu saymayacaklar ya da sayadabilirler yani sen başvur üniye.
teşekkürler. araştırıyorum ders sayma işini.

Cevapla