Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

şartlı kabulden sonra

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
loyal
Mesajlar: 39
Kayıt: Cmt Tem 21, 2018 11:17 am

şartlı kabulden sonra

Mesaj gönderen loyal » Cmt Eki 20, 2018 11:30 pm

arkadaşlar ben clausthal den şartlı kabul aldım ve şimdi a2 belgesi almak için kursa gıdıyorum.buraya kadar sıkıntı yok diyelımkı a2 belgesınıde aldım.vize görüşmesıne gıttıgımde benım almanyada ıketmegah edeceğim bi yer göstermem ve ayrıca dil kursunada gideceğimi belirtmem gerek ve tabiki bloke hesapta bellı mıktar para.sorum şuki ben almayadan nası bı ev ve kurs bulabılırım almanyada bulunmadan.yazışmaları burdan mı yapmam gerek çünkü nası yapılacagını işlemlerin nasıl yürütüecğini bilmiyorum. yardımcı olursanız sevınırım.

Wolf123
Mesajlar: 158
Kayıt: Çrş Kas 22, 2017 3:12 am

Re: şartlı kabulden sonra

Mesaj gönderen Wolf123 » Pzr Eki 21, 2018 4:04 am

loyal yazdı: Cmt Eki 20, 2018 11:30 pm arkadaşlar ben clausthal den şartlı kabul aldım ve şimdi a2 belgesi almak için kursa gıdıyorum.buraya kadar sıkıntı yok diyelımkı a2 belgesınıde aldım.vize görüşmesıne gıttıgımde benım almanyada ıketmegah edeceğim bi yer göstermem ve ayrıca dil kursunada gideceğimi belirtmem gerek ve tabiki bloke hesapta bellı mıktar para.sorum şuki ben almayadan nası bı ev ve kurs bulabılırım almanyada bulunmadan.yazışmaları burdan mı yapmam gerek çünkü nası yapılacagını işlemlerin nasıl yürütüecğini bilmiyorum. yardımcı olursanız sevınırım.
Vize basvuruanda Almanya'da ikametkah göstermen gerekmiyor. Okulun kursuna kayıt yaptıktan sonra kayıt belgesi ile konsolosluğa gidiyorsun ve nerde kalacaksın sorusuna "Okula yurt başvurusu yaptım ancak henüz bir cevap alamadım. Yurtan cevap gelene kadar WG odası ya da tek odalı bir ev bakıyorum. Internet üzerinden bazı ev sahipleri ile iletişime geçtim ancak evi ve ev sahibini görmeden sözleşme yapmayi uygun bulmuyorum. Almanya'da varınca iletişime gectigim ev sahiplerinin evlerini ziyarete edeceğim ondan sonra yerim belli olacak" dersin. Hatta bunu bile demene gerek yok kısaca WG odası arıyorum desen bile yeter.

Bide ayrıca zaten ev kiralarken evi ve/veya ev sahibini görmeden kesinlikle bir şeye imza atma. Çünkü internete konan fotoğraflar ile gerçeği aynı olmayabilir ya da ev sahibi dolandırıcı olabilir vs vs. Yani kesinlikle turkiyedeyken ev sözleşmesi yapma ama mesela gideceğin tarih belli olunca ev sahipleri ile iletişime geçersin dersin iste benim şu tarihe uçak biletim var şu saatten sonra uygunum evinizi ziyarete gelmek istiyorum falan randevu alırsın.

loyal
Mesajlar: 39
Kayıt: Cmt Tem 21, 2018 11:17 am

Re: şartlı kabulden sonra

Mesaj gönderen loyal » Pzr Eki 21, 2018 1:41 pm

anladım.peki ben okulun kursuna gitmek istemiyosam. yani başka bi yerde bi özel kursa gitmek istıyorsam. o kursa kayıt nası olucam kursa kayıt olmak için nerde ıketmetgah edıyosun dıe sormuolarmı.yani benım amacım aslında hamburgda kurs bulup gıtmek ve orda ev bulmak.

Wolf123
Mesajlar: 158
Kayıt: Çrş Kas 22, 2017 3:12 am

Re: şartlı kabulden sonra

Mesaj gönderen Wolf123 » Pzr Eki 21, 2018 2:06 pm

loyal yazdı: Pzr Eki 21, 2018 1:41 pm anladım.peki ben okulun kursuna gitmek istemiyosam. yani başka bi yerde bi özel kursa gitmek istıyorsam. o kursa kayıt nası olucam kursa kayıt olmak için nerde ıketmetgah edıyosun dıe sormuolarmı.yani benım amacım aslında hamburgda kurs bulup gıtmek ve orda ev bulmak.
Onu kursla iletişime geçip sorman lazım. Yani her kursun prosedürü farklı olabilir ama genelde ikametkahi sorun edeceklerini sanmıyorum. Bide neden özel kursa gitmek istiyorsun bilmiyorum ama sana tavsiyem üniversitenin kursuna gitmen. Yani özellikle hamburgta kalmak istiyorsan orda da üniye başvuru yapıp uninin kursunu ayarlamaya çalış bence. Çünkü hem genel olarak özel kurslara oranla daha uygun bir fiyatta oluyor, hem de öğretmenleri daha profesyonel. Benim gittiğim okulun hazırlık kursunda profesör unvanlı eğitim görevlisi vardı. Onun dışında öğrenci kartı aldigin zaman bu sana bir cok avantaj sağlıyor. Mesela şehrindeki ulaşım araçlarını ya bedava ya da uygun fiyata kullanabiliyorsun. Onun dışında okul yurtları kesinlikle civardaki evlerden daha uygun ve daha şehir merkezinde ya da okulun dibinde oluyor. Her hangi bir sorun ile karşılaştığında okulun sana her türlü yardım ediyor her zaman ücretsiz danışman bulabiliyorsun okulda. Aynı zamanda okulun yemekhanesi, bilgisayar odası, kütüphanesi, eduroam (internet ama sadece sizin okul değil dünyadaki bir çok okulun internetine ücretsiz erişim sağlıyor) falan kullanıyorsun. Ayrıca yabancılar dairesinde okulun öğrencisi olmakla, dil kursu öğrencisi olmak arasında farklı muamele görebilirsin.

loyal
Mesajlar: 39
Kayıt: Cmt Tem 21, 2018 11:17 am

Re: şartlı kabulden sonra

Mesaj gönderen loyal » Pzr Eki 21, 2018 4:32 pm

teşekkürler bilgiler için.son olarak okulun kursuna nasıl kaydolabılırım siz daha önce yaptınız mı nası işliyor süreç.calutsal dan kabul aldım ben.

Wolf123
Mesajlar: 158
Kayıt: Çrş Kas 22, 2017 3:12 am

Re: şartlı kabulden sonra

Mesaj gönderen Wolf123 » Pzr Eki 21, 2018 9:10 pm

loyal yazdı: Pzr Eki 21, 2018 4:32 pm teşekkürler bilgiler için.son olarak okulun kursuna nasıl kaydolabılırım siz daha önce yaptınız mı nası işliyor süreç.calutsal dan kabul aldım ben.
Clautsal özelinde bilgim yok ama benim yaptığım aynen şu şekildeydi. Önce bi üniye dil kursu + lisans başvurusu yaptım. Sonra onlar bana kabul yolladılar. Kabul mektubunda "Aufnahme Prüfung" diye bir sınavdan bahsediyorlardi. Bizim okulun kontenjanı vardı hazırlık sınıfı için. Hazırlık için atiyorum 500 öğrenciye kabul veriyorlardı ya da daha fazla tam emin değilim sayi konusunda. Sonra bu öğrencileri sınava alıyorlardı almanca dil bilgisi sınavı ve bu sınavdan en yüksek puan alan 60-70 kişi okulun hazırlığına başlayabiliyordu. Bana gelen dil kursu + lisans kabul belgesinde bu açık açık yazıyordu. Bu sadece "Aufnahme Prüfung" a davetiye mektubudur. Hiç bir şekilde dil kursuna katılacağını garanti etmez ancak sınavı geçtiği taktirde katılabilir diye. Bende bu belgeyi konsolosluğa verdim. Dedim bu okulda okuyacağım kabul aldım falan. Onlarda onayladı 2 - 2,5 hafta içinde vizem cıktı. Ama sınav tarihini kaçırmıştım. Sonra gittim almanyaya okulun olduğu şehre. Işte dediler sınav tarihinde gelemediğin için alamayız ama yaz sömestr i için tekrar başvuru yapabilirsin. Neyse benim almanyaya geldiğimde almanca seviyem B2 falandı. Okulun yaz somestrina kadar özel bir kursta C1'i bitirdim. Sonra okulun sınavına girdim ve sınavı geçtim hazırlık bölüme kabul aldım. Gittim yüzyüze kayıt yaptım yani öyle. Zaten bizim hazırlık sinifindakilerin hemen hemen hepsi C1 ı bitirmişti. Bir daha B2'i bitirim hazırlığa kabul alan vardı o da sonra DSH sınavını veremedi.

Cevapla