Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

istanbul alman konsoloslugu gorusmem..

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Halosteel
Mesajlar: 46
Kayıt: Sal Nis 21, 2009 12:10 pm

istanbul alman konsoloslugu gorusmem..

Mesaj gönderen Halosteel » Pzr Kas 22, 2009 3:27 pm

merhabalar ben halil.
gorusmem cuma gunu idi. tum beglelerim hazirlamis persembe gunu istanbula koyuldum.yolculuk iyi gecmedi cunku cok hastaydim. bir lise arkadasimin evine gittim sagolsunlar bana bakmaya calistilar.eve nasil girdigimi bilmiyordum.biraz uyuduktan sonra uyandim ve aklima belgeleri duzenlemek geldi gece 12 gibi belgelerimi duzenledim fotokopi ayri otjinal ayri. gereksiz yani iks den soylenmeyen belgeleri de ayirdim.. 1 gibi yattim. 6 da uyandim. belgelerimi alip ciktim yine hastayim. kocamustafa pasadan 35c ye 7 sularinda bindim.30 dk suren bi yolculukta taksime ulatim.gozume bi amcayi kestirdim ve alman konsoloslugunun yerini sordum tarif etti sagolsun.vize islem bolumune girdim kapida gorevli pasaportumu ve 2 adet doldurulmasi gereken formu istedi gosterdim gec ups den kaydini yap dedi. ups de 13 lira vererek kaydimi yaptim. ilerde iki masa vardi sol orta da bi bayan sag masada bi adam vardi. adamin masada kultur yaziyordu ona dogru yoneldim dedim egitim icin gorusmem var dedi biraz bekle onumde bi yasli amca ve benim gibi bir ogrenci vardi. adam belgelerimi aldi ayirdi biraz konustuk egitim icin mi felan , burasi sicak mi ben mi usuyorum gibi sorular.. gayet hos bi insandi. aldim belgelerimi oturdum sirami bekledim. iceri yasli amca girdi 25 dk kadar iceride kaldi.o sirada benim gibi ogrenci abi ile konusmaya tutulduk.o abi okul kabulsuz geldigini ve sansini denemek istedgini soyledi.sonra kendi durumumu anlattim sana kesin verirler dedi gaza geldim :D o sirada yasli amca disari cikti abiye hadi basarilar diyerek ugurladim kapi 1 i bekliyorum abi ne zaman cikacak. abinin cevaplari disari geliyo :D dedim sorguya cekmisler bunu..o da yaklasik 13 dk surdu. ve disari cikti :D dedim halil yandim olum..


1 numarali kapiya giris yaptim ve kapiyi kapadim.sandalyeye oturdum karsimda kimseler yok iceride kadinlar biseylerle ugrastiklarini goruyorum camekanin ardinda..
ortam aynen su sekilde ilk gideceklere yardimci olsun diye. iceride sizin oturacaginiz 1 sandalye ve masa. masanin ortasinda bir cam. camin onunde bi hoparlor. derken :D yaklasik 35 yaslarinda gayet kilolu bi kadin ( cem yilmaz tabiri ile alman gulle atma takimindan ) :D
- sizi bi dk bekleticem kusura bakmayin..
- onemli degil efendim.. ve bekliyorum kendimce sarki soyluyorum.. heyecan yok gayet normal bi islem gibi geliyo. bi kac dakika sonra kadin geldi sandalyeye ziplarcasina oturdu :D yazik be sandalyeye dedim.
-merhabalar isminiz
-halil
-belgeleri verirmisiniz? kendine ait masadaki kolu cekiyor ve benim masada bi bosluk bu sisteme hayran kalirsiniz :D icine attim belgelerimi. uzunca bakti. ayirdi hepsini.

belgeler sunlardi..
2. [ ] 2 adet Ikamet Musadesi vize basvuru formu
3. [ ] 3 adet Biometrik vesikalik resim
4. [ ] En az 12 ay gecerli Pasaport
5. [ ] Dil kursu kayit belgesi asli ve iki fotokopisi
6. [ ] Universite Basvuru Teyidi veya Kabul Belgesi asli ve iki fotokopisi
7. [ ] Tum Schengen ulkelerinde gecerli, Seyahat ve Saglik Sigortasi asli ve fotokopisi.
8. [ ] 1 adet vize muracaat formuna ek beyanname asli. (web den, matbuu evrak olarak temin edilebilir)
9. [ ] Ogrenim durumunu gosterir belgeler asli ve iki fotokopisi
10. [ ] Almanyadan, Egitim Taahutnamesi asli ve fotokopisi
hepsini koydum inceledi..okul kabulume gozu takildi
- sana okul nasil kabul veriyor dil bilmeden?
-o kabul sartli kabul ilk dil sartini yerine getirmek gerekli.. sonra dil kursuma takildi.
- neden dil kursun kisa? 1 yil alacaksan bu egitimi?
- o kurs bir kura ait bir kayit. garantor takildi.
- nerde kalacaksin??
-garantorumun yaninda..
-adam calisiyor sana her ay 650 euro verebilecek mi?
-evet calistigi icin verebilecek durumda :) sonra diplomanin ve ogrenci belgelerinin asillari ve bir fotokopileri var diger fotokopi nerde.. elimdeki dosyaya baktim yok meger icindeymis sonradan gordum.. mahcup bi sekilde
-yok efendim galiba !!
- simdi sana git fotokopi cektir desem yarim saat bosuna zaman kaybetcez.. ee hakli kadin.. gozume 3 mt arkasinda fotokopi makinesi carpti :D oda aynini hissetti galiba kalkti cekti sagolsun :)
-anne ve babamin ikamet durumlarini kardes sayimi , anne veya babanin orda hic ikamet edip etmedigini.liseden sonra hic calisip calismadigimi (koyde findik topladim dicektim vazgectim ) :D ne kadar kalacagimi sordu. hepsine mantikli cevaplar verdim.. bunlarin disinda bisey gerecklesmedi. bir de en kotusu iyi niyet mektubunun gece hastaliktan almanca tercumesini koymayi unutmusum :o o cok aciklayiciydi. o olaydi icim daha rahat olacakti.kadin bunu almanyadakiler okucak dedi turkce olani bana geri verdi.
-tmm tel numarasi ver dedi sonra islemin bittigini soyledi. bende tekrar sordum ve iyi gunler efendim dedim..
arkama bakmadan ciktim.yolda kafama yuz kez vurdum sen nasil unutursun tercumesini diyerek...

dinlediginiz icin tesekkurler.
:alkis

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

istanbul alman konsoloslugu gorusmem..

Mesaj gönderen Staatsmann » Pzr Kas 22, 2009 3:51 pm

Baslik " Vize Ani Defteri 6 - Visumtagesbuch " \'a tasinmistir..
Buradan devam;


http://www.deutschstudent.de/forum/view ... post_15669

Kilitli