Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vizeye Başvuru ve Okul Kabul

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
yevsey
Mesajlar: 28
Kayıt: Çrş Oca 03, 2018 3:51 pm

Vizeye Başvuru ve Okul Kabul

Mesaj gönderen yevsey » Prş Ağu 16, 2018 2:34 pm

Merhaba. Freie Üniversitesi'nden kabul aldım ancak okuyacağım bölüm c1 ingilizce sertifikası istiyor tam kayıt için. Sınav da 26 Eylül'de. Tabii benim bundan önce konsolosluğa öğrenci vizesi için başvurmam gerekiyor ki sömestrın başlarını kaçırmayayım. Eğer eylülün sonunu yani tam kayıt belgesini beklersem okuldan vizeye başvuruda çok gecikmiş olacağım, ama bu kabul belgesiyle başvurursam da sanki vize almam çok mümkün olmayacakmış gibi geliyor. Çünkü belgede kabul aldığım yazıyor ancak tam kayıt için şu sınavı almam gerektiği, şunu şunu vs. yapmam gerektiği de yazıyor. Yani tam bir kabul belgesi değilmiş gibi. Böyle bir belgeyle vizeye başvurayım mı sizce çünkü diğer türlü çok gecikmiş olacağım, en azından 1, 1.5 ay kaçıracağım okulun başlamasından itibaren.

uziuzi
Mesajlar: 24
Kayıt: Sal Şub 06, 2018 8:40 pm

Re: Vizeye Başvuru ve Okul Kabul

Mesaj gönderen uziuzi » Prş Ağu 16, 2018 8:36 pm

Eğer okul kabul belgesini (Zulassungsbescheid) aldıysan rahatlıkla başvurabilirsin. Başvuru belgesi ile bile vize alınabiliyor. Vize için kayıt belgesini ( Immatrikulationsbescheinigung ) beklemene gerek yok onu zaten Almanya'ya geldiğinde sigorta vs gibi bütün belgelerini tamalayıp üniversiteden alacaksın.

Cevapla