Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri 2018

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
seth93
Mesajlar: 164
Kayıt: Pzr Nis 22, 2018 9:23 pm

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen seth93 » Cum Ağu 10, 2018 6:44 pm

burningred yazdı: Cum Ağu 10, 2018 6:26 pm Arkadaşlar merhaba bugün izmir alman konsolosluğunda vize randevum vardı. almanca dil sertifikam yok. Liseden geçen sene 90,18 ortalama ile mezun oldum ÖSYM puanım 414 sıralamam 36 bindi. Ege Üniversitesi Bilgisayar Müh. kazandım hazırlık muafiyet sınavına girip başarılı olup direk bölüme başladım bir sene orada okudum. Zaten lisans eğitimimi Almanyada almak istiyordum Mayıs ayında birkaç üniversiteye başvurdum. Bunlardan biri de Wuppertal üniversitesi idi, üniversitenin kendi bünyesinde vermiş olduğu Almanca hazırlık eğitimi ve aynı zamanda bölüme başvurmuştum ve kabulüm de 12 Temmuzda oradan geldi(diğer ünilerden bir haber henüz yok). Hazırlığı başarıyla bitirdiğim takdirde de bölüme(lisans eğitimi) başlayabiliyorum. Görüşmeye giderken biraz heyecanlıydım içeri alındım belgelerim düzenlendi beklemeye başladım. Görüşmem 2 numaralı gişede gerçekleşti. Karşıma yaşlı ve soğuk bir vize memuru geldi. Ne için gittiğimi sordu, dil hazırlık ve lisans eğitimi için dedim. Bu arada kadının Türkçesi çok iyi değildi aksağanı bozuktu ve bazen konuşmakta zorlanıyordu. Biraz belgelerimi inceledi hangi üniversite hangi şehir gibi sorular sordu. Buraya kadar fena değildi, gerçi kadının soğuk ve aksi tavırları beni biraz hayal kırıklığına uğratmıştı (internetten araştırırken izmir konsolosluğunun diğer illerdekine göre daha rahat ve sıcak olduğunu okumuştum).

Sonrasında bilgisayara bilgilerimi girerken aniden dönüp şu ahizeyi ağzından uzakta tutar mısın nefes sesin geliyor dedi. Bunu bu şekilde söylemesine çok şaşırdım moralimi bozdu açıkçası. Daha sonra liseden mezun olduktan sonra bir yıl ne yaptın diye sordu. Ege üniversitesinde Bil Müh okudum dedim ama kaydımı dondurucam dedim. Ama hala orda okuyo gözüküyosun değil mi dedi. Evet dedim. Ben lisans eğitimine başlayacağım için sadece lise diplomam ve ösym kazandı belgemi getirmiştim. Egeden öğrenci belgesi alabilir misin diye sordu. Alınca posta ile bana gönderirsin dedi. Ayrıca alabilirsen transkriptini alamazsan da lise transkriptini de koy postaya dedi. Ben bu belgeleri görüşmeden çıktıktan sonra gidip aldım fakat Egede okuduğum birinci sınıfta ilk dönem notlarım fena olmasada ikinci dönem notlarım bu başvuru işleriyle uğraşıp derslerle ilgilenmememden dolayı kötü. Fakat lise notlarım gayet iyi. Postaya sadece öğrenci belgesi ve lise transkriptini koyup göndersem nolur sizce?

Sonrasında Almanca sertifikan var mı dedi. Hayır yok dedim. Herhangi bir Almanca eğitimin var mı dedi. Lisede ikinci yabancı dil olarak Almancayı almıştım dedim. Yani 4 sene mi gördün Almanca dedi. Evet dedim yaklaşık 300-400 arası saat yapıyor dedim. Almanca uzun bir şey sordu anlamadım. Pardon anlamadım dediğinizi dedim ama kendimi Almanca tanıtabilirim isterseniz dedim. Ben de senden onu istemiştim zaten neyse tanıt hadi dedi. Birkaç cümle kurdum sonra surat ekşitti. Almanyadaki akrabalarımı sordu isimlerini yaşadıkları yeri mesleklerini sordu. Mezun olduktan sonra napmayı düşünüyorsun dedi. Ülkeme dönüp çalışmayı ya da staj yapmayı düşünüyorum dedim. Almanyada kalıp çalışmayı düşünmüyor musun dedi. Hayır dedim. Ama Almanyanın bilgisayar mühendislerine ihtiyacı var çok fazla bilgisayar mühendisi alıyor dedi. Ben de Türkiyenin daha çok ihtiyacı var o yüzden ülkeme dönmeyi düşünüyorum dedim. Peki yüksek lisans yapmayı düşünmüyor musun Almanyada ya da başka bi yerde dedi. Onu şu an kesin söyleyemem ama olabilir dedim. Sonra bi 10-15 dk bilgisayara bir şeyler girdi. Senin bilgilerini giriyorum da bir de arada süsleyerek yazıyorum o yüzden uzun sürüyor dedi. Annemin babamın mesleğini sordu. Kardeşin var mı dedi. İkiz kardeşimin olduğunu söyledim. Aa öyle mi dedi o nerde ne okuyor dedi. Eskişehirde hukuk okuyor dedim. İkizler ayrıldı mı o zaman dedi güldü (görüşmedeki en samimi andı bu). Evet maalesef dedim. Neden maalesef dedi. E insan özlüyor dedim. Evet doğru dedi. Wuppertalda başvurduğum bölümün derslerini saymamı istedi. Ona hazırlıklıydım ve ilk dönem derslerini saydım. Ayrıca 75 euroyu en başta vermeme rağmen görüşme esnasında 3 kere senden para aldım mı diye sordu ve bir ara görüşmenin tam ortasında ben bi mola vereyim sen de bi su iç deyip gitti bi 10 dk karşımda çay içip geldi (????). Hiç Almanca ile ilgili bir belge getirme şansın yok mu şu an tek handikapın o ben senin iyiliğin için söylüyorum gibisinden bir şey dedi. Ben de maalesef dedim. (Aslında bu soruya "Zaten oraya ilk önce Almanca öğrenmek için gidiyorum." cevabını önceden düşünmüştüm fakat görüşme esnasında çok demoralize olduğum için söylemeyi planladığım çoğu şey aklıma gelmedi.)

Sonrasında posta ile göndermemi istediği belgeleri yazıp verdi. Bu belgeleri de gönder o zaman yabancılar şubesine göndericem belgelerini dedi.

Arkadaşlar aklımda kalanlar bunlar. İçeride 2 saate yakın kaldım.Genel olarak kadın beni tersleme ve sıkıştırma çabası içindeydi ama bazı yerlerde sanki vize almamı istiyormuş gibi davrandığı da oldu ve konsolosluk direk ret verecek olsa niye postayla belge göndermemi istesinler diye düşündüm ama yine de görüşmeden sonra moralim baya bi bozuldu. A/T11 belgem, bloke hesapta 8640 euro para, Wuppertaldan kabulüm vardı baya bi umutluydum fakat bu görüşme beni çok endişelendirdi. Kadının istediği belgeleri de aldım çevirttirip onaylatıp hemen göndericem. Ama umutlarımı baya bi düşürdü görüşme. Umarım ret gelmez. Daha önceden tecrübesi olan ya da bilen arkadaşlar siz ne düşünüyorsunuz?
Geçmiş olsun burda okuduğum en garip görüşmelerden birisini yaşamışsın :D . Memur eksiğini arasada bulamamış belli ki, bana kalırsa vizen çıkar merak etme.

burningred
Mesajlar: 100
Kayıt: Cum Ağu 10, 2018 4:47 pm

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen burningred » Cum Ağu 10, 2018 6:54 pm

seth93 yazdı: Cum Ağu 10, 2018 6:44 pm Geçmiş olsun burda okuduğum en garip görüşmelerden birisini yaşamışsın :D . Memur eksiğini arasada bulamamış belli ki, bana kalırsa vizen çıkar merak etme.
İşte dil belgemin olmaması büyük bir dezavantaj ama zaten üniversitenin dil hazırlık kursundan kabulüm var. Bir de kadın Almancamın çok iyi olmamasına takıldı ve oradan bir kaç laf da soktu. Ulan almanca sertifikam yok ne bekliyosun. Umarım dediğin gibi olur ama benim umudum baya bi azaldı ya :(

Mnrl89
Mesajlar: 198
Kayıt: Pzt Tem 30, 2018 6:52 pm
Konum: Berlin

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen Mnrl89 » Cmt Ağu 11, 2018 1:22 am

Bsktn yazdı: Cum Ağu 10, 2018 10:26 am Konsolosluktaki birinin de yaşın sorun olmadığını söylemesine sevindim. geçen gün bir danışmanla konuştum o da sorun olmayacağını söyledi. Siz başvurdunuz mu vizeye bir de sizin bölümünüz kaç yıllık acaba?
Daha kabul bekliyorum, istediğim bölüm normal 3 senelik :)

https://www.hu-berlin.de/de/studium/ber ... gb/skankom
html

oguzkaan
Mesajlar: 29
Kayıt: Çrş Mar 14, 2018 7:37 pm

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen oguzkaan » Cmt Ağu 11, 2018 1:02 pm

Merhaba konuyla alakasız ama bir sorum olacak cevaplarsanız çok memnun olurum.
Sayısaldan 256 puan aldım yazılım veya bilgisayar mühendisliği yazmak istiyorum daha sonradan dil eğitimine başlayacağım fakat bu puan vizede ve üniversite kabullerinde sıkıntı yaratır mı sizce kabul alabilir miyim ? Not: Aslında Tm öğrencisiyim tm puanım 340 diploma 77

burningred
Mesajlar: 100
Kayıt: Cum Ağu 10, 2018 4:47 pm

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen burningred » Cmt Ağu 11, 2018 3:50 pm

oguzkaan yazdı: Cmt Ağu 11, 2018 1:02 pm Merhaba konuyla alakasız ama bir sorum olacak cevaplarsanız çok memnun olurum.
Sayısaldan 256 puan aldım yazılım veya bilgisayar mühendisliği yazmak istiyorum daha sonradan dil eğitimine başlayacağım fakat bu puan vizede ve üniversite kabullerinde sıkıntı yaratır mı sizce kabul alabilir miyim ? Not: Aslında Tm öğrencisiyim tm puanım 340 diploma 77
Dil eğitimine Almanyada mı başlayacaksın yoksa Türkiyede alıp sonra mı Almanyaya gideceksin?

oguzkaan
Mesajlar: 29
Kayıt: Çrş Mar 14, 2018 7:37 pm

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen oguzkaan » Cmt Ağu 11, 2018 3:58 pm

burningred yazdı: Cmt Ağu 11, 2018 3:50 pm Dil eğitimine Almanyada mı başlayacaksın yoksa Türkiyede alıp sonra mı Almanyaya gideceksin?
Türkiye de alıp başvuracağım gerek maddi olarak gerekse de vizede şansımı arttırmak için böylesi daha uygun ve mantıklı geldi şahsen

burningred
Mesajlar: 100
Kayıt: Cum Ağu 10, 2018 4:47 pm

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen burningred » Cmt Ağu 11, 2018 4:12 pm

oguzkaan yazdı: Cmt Ağu 11, 2018 3:58 pm Türkiye de alıp başvuracağım gerek maddi olarak gerekse de vizede şansımı arttırmak için böylesi daha uygun ve mantıklı geldi şahsen
Evet vize alırken not ortalaması ve ösym sıralamasına önem veriyorlar o yüzden dil belgesi alıp başvurman çok daha iyi olur.

oguzkaan
Mesajlar: 29
Kayıt: Çrş Mar 14, 2018 7:37 pm

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen oguzkaan » Cmt Ağu 11, 2018 6:23 pm

burningred yazdı: Cmt Ağu 11, 2018 4:12 pm Evet vize alırken not ortalaması ve ösym sıralamasına önem veriyorlar o yüzden dil belgesi alıp başvurman çok daha iyi olur.
Peki sizce bu şartlarda olma ihtimali nedir anılarda çok iyi olup red yiyen insanları gördükçe insan düşünmüyor değil

burningred
Mesajlar: 100
Kayıt: Cum Ağu 10, 2018 4:47 pm

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen burningred » Cmt Ağu 11, 2018 10:03 pm

oguzkaan yazdı: Cmt Ağu 11, 2018 6:23 pm Peki sizce bu şartlarda olma ihtimali nedir anılarda çok iyi olup red yiyen insanları gördükçe insan düşünmüyor değil
Evet napıcakları belli olmuyor ya bir şey demeyeyim ben de şimdi

Mnrl89
Mesajlar: 198
Kayıt: Pzt Tem 30, 2018 6:52 pm
Konum: Berlin

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen Mnrl89 » Pzr Ağu 12, 2018 4:32 pm

burningred yazdı: Cmt Ağu 11, 2018 4:12 pm Evet vize alırken not ortalaması ve ösym sıralamasına önem veriyorlar o yüzden dil belgesi alıp başvurman çok daha iyi olur.
Vize alırken neden bunlara bakıyolar ki, sonuçta okul kabulünü aldıktan sonra gerisi puanmış sıralamaymış onlara ne ki?

burningred
Mesajlar: 100
Kayıt: Cum Ağu 10, 2018 4:47 pm

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen burningred » Pzr Ağu 12, 2018 4:40 pm

Mnrl89 yazdı: Pzr Ağu 12, 2018 4:32 pm Vize alırken neden bunlara bakıyolar ki, sonuçta okul kabulünü aldıktan sonra gerisi puanmış sıralamaymış onlara ne ki?
Zaten not ortalaman, puanın, sıralaman vs. kötüyse ilk başta üniversitelerden kabul alamazsın. Yoksa dediğin gibi okul kabul verdiyse onlara ne.

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen kiss25 » Pzr Ağu 12, 2018 7:50 pm

burningred yazdı: Pzr Ağu 12, 2018 4:40 pm Zaten not ortalaman, puanın, sıralaman vs. kötüyse ilk başta üniversitelerden kabul alamazsın. Yoksa dediğin gibi okul kabul verdiyse onlara ne.
Türkiye de kendi dilinde lise konularindan girdigi bir sinavda bile belli bir basariyi yakalayamamis insanlar tutup ben almanyada okuyacagim diyip gidiyor 2 sene sonra tutunamayip orada vasifsiz isci olup kaliyorlar. Üstelik oradaki kültüre uyum saglamaya calismak yerine oraya kendi kültürünü götürüp yeri geldiginde hic cekinmeden toplumsal huzuru da bozuyorlar umursamazca. Bu tip insanlari önlemek adina.
Arkadaslar ben erkegim =)

burningred
Mesajlar: 100
Kayıt: Cum Ağu 10, 2018 4:47 pm

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen burningred » Pzr Ağu 12, 2018 8:29 pm

kiss25 yazdı: Pzr Ağu 12, 2018 7:50 pm Türkiye de kendi dilinde lise konularindan girdigi bir sinavda bile belli bir basariyi yakalayamamis insanlar tutup ben almanyada okuyacagim diyip gidiyor 2 sene sonra tutunamayip orada vasifsiz isci olup kaliyorlar. Üstelik oradaki kültüre uyum saglamaya calismak yerine oraya kendi kültürünü götürüp yeri geldiginde hic cekinmeden toplumsal huzuru da bozuyorlar umursamazca. Bu tip insanlari önlemek adina.
Aynen kesinlikle. Zaten o tür insanlar konsolosluğu ve yabancılar şubelerini nasıl ikna edip de vize alabiliyorlar anlamak zor.

ozky
Mesajlar: 9
Kayıt: Cum Şub 02, 2018 9:24 pm

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen ozky » Pzt Ağu 13, 2018 5:39 pm

Merhabalar, bugün İstanbul'da vize görüşmesine girdim. Ben de buradan birçok bilgi aldığım için vize görüşmemi sizinle paylaşmak istedim.
Öncelikle RU Bochum üniversitesinden makine mühendisliğine yüksek lisans için şartlı kabul aldığımı belirteyim.

Görüşme saat 2'de idi. 1'de konsolosluğa gittim. 1.30'da içeri aldılar. Üst aramasından sonra güvenlik görevlisi kargo işlemlerinin yapıldığı yere yönlendirdi. Kargodan sorumlu kişi, adres telefon ve teslim alacağı kişileri bilgisayara girdikten sonra 20 tl karşılığında kargo zarfını teslim etti.

Kargo kısmından belge kontrolü yapılan kısma yönlendirildim. Görevli belgelerin orijinallerini ve fotokopilerini inceledi ve fotokopileri ayırdı. Orjinalleriyle işinin bittiğini söyleyerek orijinal belgeleri bana geri verdi. 75 Euro ücreti aldıktan sonra fotokopilerin olduğu evraklarla birlikte sıra numarası verdi

Şansıma, sıra numarası alır almaz sıram geldi. Görüşmede bana sorulan sorular şunlar oldu:
Ne için vize almak istediniz?-Yüksek Lisans

Almanya'da akrabanız var mı?- Dayım olduğunu söyledim.

Almanca bilginiz nedir?- A1 sertifikam a2. 1 katılımcı belgem olduğunu söyledim.

(Vize başvuru belgesine bakarak) 1 ekimde mi Almanya'ya gitmek istiyorsunuz? - Evet dedim. 10 ekimde kursun başlayacağını söyledim.

Almanya'da nerede kalacaksınız? -Yurt başvursunda bulunduğumu, yurtta kalacağımı söyledim.

Parmak izimi aldı.

Başvurduğunuz bölüm Almanya'da başka hangi şehirlerde var?-Paderborn da olduğunu oraya başvuru yaptığımı ve kabul aldığımı söyledim. Ayrıca Münih'de de olduğunu fakat Almanca seviyemin başvurmak için yeterli olmadığını söyledim.

Yüksek lisans kaç yıl sürecek?-1 yıl hazırlık, 2 yıl yüksek lisans toplam 3 yıl dedim.

Bölümde ilk dönem hangi derslerin var? - Ortam mekanikleri ve yüksek dinamik derslerinin olduğunu söyledim (Teşekkürler Gürkan Bey).

Belgelerimin tam olduğunu, bir sıkıntının olmadığını söyledi. Sormak istediğin bir soru var mı dedi. Sorumun olmadığını söyledim teşekkür ederek görüşme sonlandı.

Görüşme yaklaşık 15 dakika sürdü. Hatırladıklarım bu kadar. Umarım sonraki arkadaşlar için yardımcı olur.

erenahmet95
Mesajlar: 121
Kayıt: Prş Ağu 02, 2018 9:28 am

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen erenahmet95 » Sal Ağu 14, 2018 11:54 am

ozky yazdı: Pzt Ağu 13, 2018 5:39 pm Merhabalar, bugün İstanbul'da vize görüşmesine girdim. Ben de buradan birçok bilgi aldığım için vize görüşmemi sizinle paylaşmak istedim.
Öncelikle RU Bochum üniversitesinden makine mühendisliğine yüksek lisans için şartlı kabul aldığımı belirteyim.

Görüşme saat 2'de idi. 1'de konsolosluğa gittim. 1.30'da içeri aldılar. Üst aramasından sonra güvenlik görevlisi kargo işlemlerinin yapıldığı yere yönlendirdi. Kargodan sorumlu kişi, adres telefon ve teslim alacağı kişileri bilgisayara girdikten sonra 20 tl karşılığında kargo zarfını teslim etti.

Kargo kısmından belge kontrolü yapılan kısma yönlendirildim. Görevli belgelerin orijinallerini ve fotokopilerini inceledi ve fotokopileri ayırdı. Orjinalleriyle işinin bittiğini söyleyerek orijinal belgeleri bana geri verdi. 75 Euro ücreti aldıktan sonra fotokopilerin olduğu evraklarla birlikte sıra numarası verdi

Şansıma, sıra numarası alır almaz sıram geldi. Görüşmede bana sorulan sorular şunlar oldu:
Ne için vize almak istediniz?-Yüksek Lisans

Almanya'da akrabanız var mı?- Dayım olduğunu söyledim.

Almanca bilginiz nedir?- A1 sertifikam a2. 1 katılımcı belgem olduğunu söyledim.

(Vize başvuru belgesine bakarak) 1 ekimde mi Almanya'ya gitmek istiyorsunuz? - Evet dedim. 10 ekimde kursun başlayacağını söyledim.

Almanya'da nerede kalacaksınız? -Yurt başvursunda bulunduğumu, yurtta kalacağımı söyledim.

Parmak izimi aldı.

Başvurduğunuz bölüm Almanya'da başka hangi şehirlerde var?-Paderborn da olduğunu oraya başvuru yaptığımı ve kabul aldığımı söyledim. Ayrıca Münih'de de olduğunu fakat Almanca seviyemin başvurmak için yeterli olmadığını söyledim.

Yüksek lisans kaç yıl sürecek?-1 yıl hazırlık, 2 yıl yüksek lisans toplam 3 yıl dedim.

Bölümde ilk dönem hangi derslerin var? - Ortam mekanikleri ve yüksek dinamik derslerinin olduğunu söyledim (Teşekkürler Gürkan Bey).

Belgelerimin tam olduğunu, bir sıkıntının olmadığını söyledi. Sormak istediğin bir soru var mı dedi. Sorumun olmadığını söyledim teşekkür ederek görüşme sonlandı.

Görüşme yaklaşık 15 dakika sürdü. Hatırladıklarım bu kadar. Umarım sonraki arkadaşlar için yardımcı olur.
Hocam geçmiş olsun inşallah vizeniz gelir :) bir şey sormak istiyorum yanliş anlamazsaniz. Lisans agnonuz kaçti ? Vize işlemleri sırasında transkript i veya agno yu incelediler mi ?

ashley88
Mesajlar: 9
Kayıt: Sal Ağu 14, 2018 2:10 pm

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen ashley88 » Sal Ağu 14, 2018 2:24 pm

Merhaba, dün yani 13 Ağustos'ta Izmir'de vize görüşmesine girdim. Saat 8'de konsolosluğa aldılar, yaklaşık üc saat sıramın gelmesini bekledim iceride. Daha sonra sıram geldi, cok sevimli bir hanımefendi ile yaptım görüşmemi. Neden vize istediğimi sordu, yüksek lisans icin oldugunu söyledim. Ne zaman mezun oldugumu ve bölümümü sordu, bunları da cevapladım. Daha sonra neden Almanya diye sordu, ben de Almanya'da Erasmus yaptigimi, sistemi ve ülkeyi sevdiğimi , ayrıca istedigim alanda türkiyede cok fazla bölüm olmadıgı icin Almanya'yi tercih ettigimi söyledim. Kabul belgemde bölümün %100 Ingilizce oldugunun yazıp yazmadigini sordu, emin olamadım ben de bir an, bilmiyorum sanki yazıyordu dedim o da güldü. Tüm evraklarımı kontrol etti, sigortaya ve bloke hesaba baktı. Sonra bilgilerimi bilgisayara girmeye başladı, yeşil pasaportlu oldugum icin anne mi yoksa baba mi memur diye sordu, biraz sohbet ettik. Almanca B1 belgem oldugunu söyledim, isterse Goethe katilim belgelerimi de verebileceğimi ekledim. Bence gerek yok, almıyorum o yüzden zaten belgen var dedi. Nerede kalacagimi sordu, yurtlarda yer olmadıgı icin gecici bir konaklama ayarladigimi ve ev arayacagimi söyledim. Ingilizce ya da Almanca konuşmamı istemedi, cok güler yüzlüydü. Görüsme yaklaşık 15 dakika sürdü, bitince bana barkod numarasından takip edebileceğimi söyledi, bir sorun var mi diye sordu. Ben de sizce nasıl gözüküyor vize alabilir miyim diye sordum. Güldü, disarida ne hurafeler dolaşıyor cok merak ediyorum bazen, asla vize vermiyormuşuz gibi davranıyor bazı adaylar dedi. Dil belgen var, akademik profilin iyi, ihtiyacın olmamasına ragmen Almanca öğrenmişsin, bloke hesabın da var, ben alamaman icin hiç bir sebep görmüyorum, bir kaç haftaya gelir vizen dedi. Ucak biletimi alayım mi sizce dedim, güldü al bence dedi. Ben umutluyum, ama bakalım, bir kaç haftaya vizem geldi yazabilirim umarım.

Kullanıcı avatarı
Ufuk
Mesajlar: 25
Kayıt: Cum Mar 23, 2018 10:06 pm

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen Ufuk » Sal Ağu 14, 2018 3:56 pm

ashley88 yazdı: Sal Ağu 14, 2018 2:24 pm Merhaba, dün yani 13 Ağustos'ta Izmir'de vize görüşmesine girdim. Saat 8'de konsolosluğa aldılar, yaklaşık üc saat sıramın gelmesini bekledim iceride. Daha sonra sıram geldi, cok sevimli bir hanımefendi ile yaptım görüşmemi. Neden vize istediğimi sordu, yüksek lisans icin oldugunu söyledim. Ne zaman mezun oldugumu ve bölümümü sordu, bunları da cevapladım. Daha sonra neden Almanya diye sordu, ben de Almanya'da Erasmus yaptigimi, sistemi ve ülkeyi sevdiğimi , ayrıca istedigim alanda türkiyede cok fazla bölüm olmadıgı icin Almanya'yi tercih ettigimi söyledim. Kabul belgemde bölümün %100 Ingilizce oldugunun yazıp yazmadigini sordu, emin olamadım ben de bir an, bilmiyorum sanki yazıyordu dedim o da güldü. Tüm evraklarımı kontrol etti, sigortaya ve bloke hesaba baktı. Sonra bilgilerimi bilgisayara girmeye başladı, yeşil pasaportlu oldugum icin anne mi yoksa baba mi memur diye sordu, biraz sohbet ettik. Almanca B1 belgem oldugunu söyledim, isterse Goethe katilim belgelerimi de verebileceğimi ekledim. Bence gerek yok, almıyorum o yüzden zaten belgen var dedi. Nerede kalacagimi sordu, yurtlarda yer olmadıgı icin gecici bir konaklama ayarladigimi ve ev arayacagimi söyledim. Ingilizce ya da Almanca konuşmamı istemedi, cok güler yüzlüydü. Görüsme yaklaşık 15 dakika sürdü, bitince bana barkod numarasından takip edebileceğimi söyledi, bir sorun var mi diye sordu. Ben de sizce nasıl gözüküyor vize alabilir miyim diye sordum. Güldü, disarida ne hurafeler dolaşıyor cok merak ediyorum bazen, asla vize vermiyormuşuz gibi davranıyor bazı adaylar dedi. Dil belgen var, akademik profilin iyi, ihtiyacın olmamasına ragmen Almanca öğrenmişsin, bloke hesabın da var, ben alamaman icin hiç bir sebep görmüyorum, bir kaç haftaya gelir vizen dedi. Ucak biletimi alayım mi sizce dedim, güldü al bence dedi. Ben umutluyum, ama bakalım, bir kaç haftaya vizem geldi yazabilirim umarım.
Hayırlı olsun, umarım kısa sürede gelir vizeniz.

Sizinki kadar güleryüzlü olmasa da benzer bir görüşme gerçekleştirmiştim İngilizce direkt kabul Yüksek Lisans için. 4-5 haftada gelir denmişti. 48 gündür bekliyorum. Eğer bu hafta da gelmez ise araya bayramın girmesi, resmi tatil derken sayı birden 61'e çıkacak ama elden bir şey gelmiyor ne yazık ki.

ozky
Mesajlar: 9
Kayıt: Cum Şub 02, 2018 9:24 pm

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen ozky » Sal Ağu 14, 2018 4:51 pm

@erenahmet95

Not ortalamam 3.14. Transkripte 15 saniye civarında göz gezdirdi.

Brcsnr
Mesajlar: 4
Kayıt: Çrş Mar 14, 2018 10:59 pm

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen Brcsnr » Çrş Ağu 15, 2018 1:35 am

Merhaba arkadaşlar ben buraya dil kursu sonra üniversite olarak geldim ama şimdi dil kursundan sonra ausbildung yapmak istiyorum böyle bir hakkım tam olarak var mı acaba bilgisi olan yardım edebilir mi ?

Kullanıcı avatarı
Ufuk
Mesajlar: 25
Kayıt: Cum Mar 23, 2018 10:06 pm

Re: Vize Ani Defteri 2018

Mesaj gönderen Ufuk » Çrş Ağu 15, 2018 10:21 am

48 gün sonra vizeme kavuşabildim. :mrgreen:

UPS'den herhangi bir mesaj gelmedi bu arada, direkt pasaport numarası ile UPS sitesinden takip ettiğim için farkına varabildim.

Kilitli