Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

almanyada hukuk okumak

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
alp22
Mesajlar: 330
Kayıt: Çrş Eki 08, 2008 2:07 pm

almanyada hukuk okumak

Mesaj gönderen alp22 » Cum Kas 13, 2009 6:06 pm

herkese tekrardan slm.
Arkadaslar bilmeyenler icin tekrar yazmakta fayda var.ben almanyaya 2 hafta once llm(hukuk masteri) yapma niyetiyle heildelberg uninin dil kursuna basladim.almanyada hukuk egitimi alma dusuncesinde olan arkadaslara nacizane bir kac tavsiyede bulunmak istiyorum.daha once hukukcu bir arkadas almanyada hukuk fakultesine gecip burdan devam etmek istedigini solemis biz de bunun mantiksiz olacagini yazmistik.ama bundan daha onemli sorunlarin hukukcu arkadaslari bekledigini soyleyebilirim.burda LLM yapan bazi arkadaslarla gorustum.bazilarinin ise hikayelerini dinledim.bazilarila tanismak icin randevu aldik.daha cok gozlem edindikce yazcam.ama asil sorun diger bolumlerin aksine DSH 3 un gerekliligi.yani almanyaya bu niyetle gelecek olan arkadaslar ;sizi siki bir calisma temposu bekliyor.DSH ya giren bir cok arkadasa sordum.DSH 3 kolay degil.kolay olmadigi icin gelecek olan arkadaslarin kalacak yer,kurs,sehir gibi unsurlari goz onunde bulundurmalari gercekten cok onemli.bir kere akraba yaninda kalma durumundaysaniz ii duusnmenizi tavsiye ederim.zaten yabancisiniz.siginacak bir yer ariyorsunuz.o psikolojiyle ilk yaptiginiz sey kurstan sonra akrabanin evine gitmek oluyor.bi noktadan sonra bir cok arkadasta aliskanlik haline geliyor.bir nevi kendinizi cevreden soyutluorsunuz.ole olunca zamaninizin cogu turkce konusarak gecmekte.bu halde 1.5 yil sonra sinavi veremeden istanbula donen bir avukat arkadasla tanistim.ikincisi bulundugunuz kursun kalitesine ve ordaki turklerin cogunluguna dikkat edin.gecen kursta bir hukukcudan bahsettiler.cocuk turk cafee,disko ve kiz arkadasa takila takila turkiyeyi burda yasamis.maalesef o arkadasta 1.5 dan uzun bir sure sonra turkiyeye donmus.yani kiz arkadas yapmayin anlaminda solemiorum.biraz yabancilarla kaynasabileceginiz kurslari ve sehirleri secin.
gelelim LLM i almanyada yapma mevzuuna.Su anda turkiyede bir fakultede okumakta olup burda master yapma niyeti olan arkadaslara tavsiyem;ortalamanizi mumkun mertebe yukseltmeye calisin.en azindan 70 ortalamayi yakalayin.bu ortalamayla devlet burslu gelmeniz cok kolay ve suanki burs miktari aylik 1000 euro.burda olan arkadaslar da bilir.1000 euro cok ii para.ama benim tavsiyem devlet bursu kazandiysaniz almanyayi tercih etmemeniz yonunde.ingiltere,abd bence daha makul.bunun iki nedeni var.birincisi dil.ingilizce hem ogrenmesi daha kolay hem de daha bir isinize yarar bir dil.su anda istanbuldaki tum buyuk hukuk burolari ingilizce sarti aramakta.yani almanca bilmeniz guzel olur ama ingilizce bilmemeniz buyuk kayip olur.ikinci faktorse kolaylik zorluk mevzuu.hem almanyada hem ingilterede LLM yapan arkadaslarla gorustum.ingilterede genelde LLM 1 yil.Almanyada ise her ne kadar 1 yil olan programlar olsa da cogunda 4 donem yani 2 yila tekabul ediyor.ingilterede okumak daha kolay.almanya ise ozellikle LLM konusunda siki bir calisma gerektiriyor.
su anda turkiyede hukuk okumakta olup ben almanyada devam etmek istiyorum dien arkadaslar olmasin zaten.ders saydirmaniz imkansiz.bu konuda benim bildigim sadece avrupa hukuku roma hukuku gibi dersler disinda hic bir dersi saydiramadiginiz yonunde.
ve en onemlisi artik almanya kararini verdiseniz 1000 TL ye kiyip bir almanca kursuna bir kac ay gidin.temeliniz olmasi burda cok isinize yario ve acaip oz guven verio.
kalin saglicakla:)

sefer57
Mesajlar: 96
Kayıt: Pzt Ağu 24, 2009 9:01 pm

almanyada hukuk okumak

Mesaj gönderen sefer57 » Cum Kas 13, 2009 7:13 pm

Alp vielan danke.kardes ben kiz arkadas dusunuyordum aslindada Gurkan abi senin kursla her zaman irtibatta olacam kaytarmak yok diyor.:2pyani kardesim mecbur calisacam yoksa yoksa gurkan abi yakar.;)
Bu arada Gurkan abiye burdan selamlar gonderiyorum:P

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

almanyada hukuk okumak

Mesaj gönderen Staatsmann » Cum Kas 13, 2009 10:07 pm

Tesekkurler Alp cok begendim yaziyi bir cok gozlem yaparak aciklamissin..Hukuk okumak isteyenler icin cok guzel bir tavsiye yazisi..

hiPoKoNdRiyAk
Mesajlar: 528
Kayıt: Sal Kas 11, 2008 6:12 pm

almanyada hukuk okumak

Mesaj gönderen hiPoKoNdRiyAk » Pzr Kas 15, 2009 12:17 pm

Tesekkurler Alp.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39311
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

almanyada hukuk okumak

Mesaj gönderen Physiker » Pzr Kas 15, 2009 12:58 pm

a.s sefer..

aslinda ben hukuk okumaya gelen insanlari anlamiyorum.. Yanlis anlama alp kardesim ama bana mantiksiz geliyor.. Turkiyedeki hukuk kanunlari bambaska burasi bambaska.. Iki ulke arasinda daglar kadar fark var.. Ayrica dedigin gibi hukuk okuyabilmen icin dsh 3 alman gerekiyor. Bu sadece giris icin kucuk bi sart .. Yani daha yolun % 5 i diyelim..

Okulda dil agirlikli oldugu icin yani anadilde bile goturmesi zor olan bir bolumu gelip farkli bi dilde ogreneceksiniz.. Simdi burda hukuk okuyan adam , burda calisacak oylemi ?? hadi bitirdi avukat oldu almanya da diyelim.. Sonradan gelen bi insan ne kadar cok almanca calissa da hic bir zaman perfect almanca konusamaz veya yazamaz. Avukat olarak da bu cok onemlidir.. Resmi yazismalarda sonradan ogrenilmis bir almancanin ne kadar onemi olacak ki ?? Hochdeutsch dedigimiz bu hukuk dilini bugun Almanya da dogup buyuyen insanlarin cogu bile basaramiyor..

dil kursu seviyesine gelince, siniftaki yabanci ogrencilerle heleki baslangic asamasinda almanca konusmak hic bir getiri yapmaz aksina kotu olur.. Onlarla almanca konusursaniz onlarin yaptigi hatalari yaparsiniz. Tarzanca almanca konusmak sizi ilerletmez geriletir.. O yuzden almancayi cok iyi konusan daha dogrusu ana dili almanca olan insanlarla konusun.. bunun da iki temel yolu vardir : ya is bulacaksiniz almanca konusabileceginiz ya da almanca konusan bi sevgili :)

sefer57
Mesajlar: 96
Kayıt: Pzt Ağu 24, 2009 9:01 pm

almanyada hukuk okumak

Mesaj gönderen sefer57 » Pzr Kas 15, 2009 3:14 pm

Ben calismayi tercih ediyorum.En hesaplisi o:lol

alp22
Mesajlar: 330
Kayıt: Çrş Eki 08, 2008 2:07 pm

almanyada hukuk okumak

Mesaj gönderen alp22 » Pzr Kas 15, 2009 4:43 pm

siz de sagolun.physiker hoca gusel bi konuya deginmis.bir hukukcu buraya nie gelir.burda avukat olurum hayalleri kurmayin zaten.biz deki avukatlik kanunu gibise burdaki alman vatandasi disindakiler avukat olamaz.ama kanun farklisa bilemem.arastirmam lazim.ama tabii ki ilerde unilerde hocalik dusunenler varsa,ya da buyuk burolarda calismak isteyen varsa yurtdisinda master yapmak arti oluyor.kanunlar farkli evet ama sizin uzmanlik yapacaginiz alan uluslararasi bir alan olsa sorun olmaz.uluslararasi ticaret hukuku gayet tabi isinize yarar.deniz ticaret hukuku isinize yarar.rekabet hukuku isinize yarar.ama dedigim gibi imkanlarinizi turkiyede zorlayin.ingiltereye,abd ye gitmeye calisin.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39311
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

almanyada hukuk okumak

Mesaj gönderen Physiker » Pzr Kas 15, 2009 7:19 pm

evet o tarafini dusunmemistim hic.. :) uluslararasi hukuk islerinde masterin cok buyuk bi katkisi olur tabiki.. ama buraya gelip sifirdan avukat olmaya calismak , papayi musluman etmeye calismak gibi bisey.

deryasiegen
Mesajlar: 348
Kayıt: Cum Tem 03, 2009 12:03 am

almanyada hukuk okumak

Mesaj gönderen deryasiegen » Pzr Kas 15, 2009 8:03 pm

[quote]Physiker tarafindan yazilan metin:
evet o tarafini dusunmemistim hic.. :) uluslararasi hukuk islerinde masterin cok buyuk bi katkisi olur tabiki.. ama buraya gelip sifirdan avukat olmaya calismak , papayi musluman etmeye calismak gibi bisey.[/quote]
papayi musluman etmek:)sevdim bu deyimi:))

kutup
Mesajlar: 20
Kayıt: Çrş Kas 04, 2009 4:49 pm

almanyada hukuk okumak

Mesaj gönderen kutup » Cum Kas 20, 2009 6:27 pm

tesekurler

onra
Mesajlar: 41
Kayıt: Pzt Şub 01, 2010 11:32 am

almanyada hukuk okumak

Mesaj gönderen onra » Pzt Şub 01, 2010 12:00 pm

Selamlar oncelikle bu kadar acik ve guzel bilgiler verdigin icin cok tesekkurler .Almanyada LLM yapmayi dusunuyorum Almanca dil kursuna basladim hukuk son sinif ogrencisiyim not ortalamam 70-75 arasinda KKTC de okuyorum Ingilizcem orta seviyede fakat Almanca okumayi dusunuyorum , maddi yonden rahatim( burs verirlerse tabiki alirim:D ) Almanyanin herhangi bir sehrinde master yapabilirim, tavsiye edebilecegin beni kabul edebilecek bir universite varmi? simdiden cokk tesekkurler

alp22
Mesajlar: 330
Kayıt: Çrş Eki 08, 2008 2:07 pm

almanyada hukuk okumak

Mesaj gönderen alp22 » Pzt Şub 01, 2010 9:32 pm

valla ben de acikcasi bir uniden kabul almadigim icin ve sonra arastiririm dedigim icin sadece dil kursuna odaklandim.ama kibristaki unilere avrupada nasil bakiliyor bilmiyorum.bu konu biraz arkadaslarin uzmanlik alani.ama sunu soylemek istiyorum.heidelberg dil kursuna almancayi ogrenmek icin gelebilir o arada program arastirabilirsin.zannedersem gurkan bazi eyaletlerde hukuk icin numerus klausus kaldirilmius die yazmisti.kibristan dolayi sorun yasamayacaksan bence uni kabulunde sorun yasamazsan.ama maddi durumun iise neden ingiltere degil.ben olsam orayi tercih ederdim.yani param olsaydi;)bu arada hangi alanda master dusunuyorsun

onra
Mesajlar: 41
Kayıt: Pzt Şub 01, 2010 11:32 am

almanyada hukuk okumak

Mesaj gönderen onra » Pzt Şub 01, 2010 11:56 pm

Ozel hukuk dali olan borclar hukuku veya sirketler hukuku alaninda llm yapmak istiyorum kita avrupasi hukuku olarak Alamanya tercihim Ingiltereyi dusunmedim akrabalar fln da var diye ailemde Almanyadan yana yazdiklarindan anlasilan once dil kursuna basvurmam ve o sirada yuksek lisans icin uni bakmam dil kursunu baska bi unide alip master i baska bi unide yapabiliyormuyuz,dil kursuna basvuru yapmam icin lisans diplomami almis olmam gerekiyormu senin universiten icin basvuru tarihleri nezaman? tecrubeni ve bilgilerini paylastigin icin ayrica cok tesekkurler

alp22
Mesajlar: 330
Kayıt: Çrş Eki 08, 2008 2:07 pm

almanyada hukuk okumak

Mesaj gönderen alp22 » Sal Şub 02, 2010 4:21 pm

rica ederim.dil kursu baska yerde master baska yerde olur.ama almanyaya vize alman icin bi master programindan kanbul almana gerek yok.dil kursu kaydiyla da gelebilirsin.ben de oyle yaptim zaten.heidelberg uni nin dil kursuna kayit yaptim.vize gorusmesinde master programlarini almanyada dil kursu surecinde arastiracagimi soledim.cunku hukuk fakultelerinin siteleri hangisine baksam almanca.almanca bilmeden nasil program begeneceksin.o yuzden senin suanda yapacagin ilk is .iyi bir dil kursu bulmak.vize icin gereken islemlere baslayip gelmek.ama kibristaki unilere almanya nasil bakiyor gercekten bilmiyorum.cunku hukuki statusu belli degil kibrisin.egitime bu durumu yansiyor mu bilmiyorum.o yuzden gelmeden o konuyu bence arastir.tabi ozel hukuk alaninda almanya cok ii ve gorustugum cok kisi de bana cok kazik dedi.uniye girmek kolay okumak zor diyorlar burda.
akraba konusuna gelince;akraba yaninda kalmayi aklindan bile gecirme.cunku sana dsh 3 gerekli olacak ve ne kadar turklerle iliski icinde olsan o kadar gec ogreniyorsun bu dili.yani istanbulda ole bir arkadasla tanismistim-bir bucuk yil bi akrabasinin yaninda kalmis sinavi veremeden geri gelmisti.kendine gore akrabasinin yaninda kalmasi cok etkilemis.
bu arada vizeye basvuracagin kesinse bence bir almanca kursuna gidebildigin kadar git turkiyedeken.cunku baya bi faydasi oluyor.
onun disinda ingiltereyi bir dusun.cunku master programlari orda 1 yil.ve daha hafif.o kadar zorlanmiyorsun.orda master yapan arkadastan biliyorum.istanbulda esin&ismen hukuk burosu var.ortaklar ayrildi ama yine sen googleda aratsan burolarinin siteleri cikiyor.ismail esin almanyada master yapmis.ismen se ingiltere de.bence onlara e mail yoluyla da danisabilirsin.ikisi de istanbulun en ii kazanan avukatlarindan.o yuzden daha faydali olur

onra
Mesajlar: 41
Kayıt: Pzt Şub 01, 2010 11:32 am

almanyada hukuk okumak

Mesaj gönderen onra » Sal Şub 02, 2010 5:40 pm

vakit ayirip cevap verdigin icin tesekkurler kibrisin uni statusunu arastirdim bi sorun cikmaz diyorlar cunku kibristaki uniler ab universiteler birligine tam uye olarak goruluyor.duyduguma gore almanyada cogu sey degismis egitim yonunden eski mezunlardan ziyade seninle irtibat kursam vize vs. konularda birazdaha bilgi versen cokk iyi olur.

alp22
Mesajlar: 330
Kayıt: Çrş Eki 08, 2008 2:07 pm

almanyada hukuk okumak

Mesaj gönderen alp22 » Sal Şub 02, 2010 6:07 pm

tabi hocam ne demek...ben nette fazla duramiorum ama eklicem seni..olmazsa msn den de sorarsin.ins istedigin olur.vakit ayirmaya mecburuz.zamaninda baskalari bize zaman ayirmisti.simdi sira bizde:)

onra
Mesajlar: 41
Kayıt: Pzt Şub 01, 2010 11:32 am

almanyada hukuk okumak

Mesaj gönderen onra » Sal Şub 02, 2010 7:20 pm

evet gordum formu iyice inceledim gecen seneden benim sorulara benzer sorular senin de olmus baska arkadaslarinda olmus ilk basta bu zorluklar oluyor tabii fakat benim kibris olmasi biraz fark yaratiyor forumdaki arkadaslarada ayrica tesekkurler birbirlerine bilgi aktariminda bulunduklari icin

Cevapla