Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanca Konuşurken Artikel

Dil kurslari, seviyeler, masraflar, sinavlar... Hepsi burada...
seth93
Mesajlar: 164
Kayıt: Pzr Nis 22, 2018 9:23 pm

Almanca Konuşurken Artikel

Mesaj gönderen seth93 » Sal Tem 17, 2018 5:17 pm

Bence Almanca'nın en zor olayı bu artikelleri doğru kullanabilmek. Şu an B1 düzeyinde ilerliyorum, Almanya'ya daha ayak basmadığımdan dolayı merak ettiğim bir konu var Almanya'da yaşayan arkadaşlar günlük konuşma dilinde bu artikel olayını nasıl hallediyorsunuz, çünkü durup önce artikeli sonra dativ mi akkusativ mi vs. şeklinde düşünmek akıcılığı acayip bozuyor, bu olay kolay kolay aşılabilecek bir şey de değil gibi geliyor bana. Gelişigüzel kullanılırsa Almanlar buna nasıl tepki veriyor veya anlaşılamama gibi bir sorun oluyor mu? Tecrübeli arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim. :)

Kullanıcı avatarı
Informatiker
Mesajlar: 474
Kayıt: Çrş Ağu 20, 2014 9:14 pm
Konum: Göttingen

Re: Almanca Konuşurken Artikel

Mesaj gönderen Informatiker » Sal Tem 17, 2018 6:17 pm

Zamanla konustukca oturuyor , konusurken de direkt geliyor akkusativ mi dativ mi yapman gerektigi. Hatalar oluyor mu ? Evet tabiki oluyor sonucta burada dogmamis insanlar olarak Almancayi bir yabanci dil olarak konusuyoruz. Almanlar , en azindan benim cevremdekiler dikkat bile etmezler ,konusmaya problemsiz devam ederler. Sonucta yillardir yabancilarla ic iceler ve bi alisilmislik var ortada. Hatta bazilari takdir bile ettigi oluyor iyi almanca konustugumuz icin üniversitede. E tabi biraz anormal geliyor onlara da etrafta 'was machen du' diye gezen yabanci arkadaslara kiyasla bir yabanci temiz kuralli Almanca konustugu zaman. :)
Georg-August Universität
Angewandte Informatik

seth93
Mesajlar: 164
Kayıt: Pzr Nis 22, 2018 9:23 pm

Re: Almanca Konuşurken Artikel

Mesaj gönderen seth93 » Sal Tem 17, 2018 11:46 pm

Informatiker yazdı: Sal Tem 17, 2018 6:17 pm Zamanla konustukca oturuyor , konusurken de direkt geliyor akkusativ mi dativ mi yapman gerektigi. Hatalar oluyor mu ? Evet tabiki oluyor sonucta burada dogmamis insanlar olarak Almancayi bir yabanci dil olarak konusuyoruz. Almanlar , en azindan benim cevremdekiler dikkat bile etmezler ,konusmaya problemsiz devam ederler. Sonucta yillardir yabancilarla ic iceler ve bi alisilmislik var ortada. Hatta bazilari takdir bile ettigi oluyor iyi almanca konustugumuz icin üniversitede. E tabi biraz anormal geliyor onlara da etrafta 'was machen du' diye gezen yabanci arkadaslara kiyasla bir yabanci temiz kuralli Almanca konustugu zaman. :)
Çok iyiymiş o zaman tam beklediğim gibi :D

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Almanca Konuşurken Artikel

Mesaj gönderen kiss25 » Çrş Tem 18, 2018 12:00 am

Arkadasin dedigi gibi pek fazla önemsemiyorlar , enazindan ben yanlis konustugun icin seni yadirgayan kimseye denk gelmedim :D ama söyle bir sey var zaten (enazindan kendim ve cevremde gördügüm tanistigim insanlar icin) pek bir alman ortami falan yok yani öyle hayal edilen gibi her gün almanlarla takilcam diye , bu insanlarla arkadaslik kurmak ve ortam olusturmak gercekten zor bence
Arkadaslar ben erkegim =)

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Re: Almanca Konuşurken Artikel

Mesaj gönderen welly275 » Prş Tem 19, 2018 12:29 am

tamamen aliskanlik. artikellerin kesin kurali yok maalesef sadece bazi durumlarda genelleyici kurallar var. yani bi almana sordugunda, bu kelimenin artikeli ne diye onlar da bi düsünüyo bazen cümle kurup hangisi aliskanlik ya da daha kolay geliyo söylemesi ona göre cevap veriyo. günlük hayatta cok kullanilanlari bil yeter. gerisi edebiyatci degilsen göze batmaz

Cevapla