Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Master Universite Tercihi

Forum kurallari ve site ile ilgili duyurular, yonetici alim ilanlari vs.
Arin
Mesajlar: 4
Kayıt: Sal Tem 10, 2018 11:41 am

Master Universite Tercihi

Mesaj gönderen Arin » Sal Tem 10, 2018 11:51 am

Arkadaşlar herkese merhaba. Yıldız Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Lisans mezunuyum. Almanya'da Master yapacağım. Aranızda Duisburg-Essen Universitesi'nde eğitim gören var mıdır? Duisburg-Essen(Metallurgy and Metal Forming) ve Friedrich Schiller University Jena'dan(Materialwissenschaften) kabulüm var. Üniversite seçiminde çok kararsızım. Benim yerimde olsanız hangi okulu seçerdiniz?

Yardımınız için şimdiden teşekkürler..

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39419
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Master Universite Tercihi

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Tem 11, 2018 9:36 am

Ikisine de basvuru yapip kabul aldiktan sonra düsün bence bunlari.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Muriel
Mesajlar: 139
Kayıt: Çrş Oca 03, 2018 10:24 pm

Re: Master Universite Tercihi

Mesaj gönderen Muriel » Çrş Tem 11, 2018 10:27 am

Arin yazdı: Sal Tem 10, 2018 11:51 am Arkadaşlar herkese merhaba. Yıldız Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Lisans mezunuyum. Almanya'da Master yapacağım. Aranızda Duisburg-Essen Universitesi'nde eğitim gören var mıdır? Duisburg-Essen(Metallurgy and Metal Forming) ve Friedrich Schiller University Jena'dan(Materialwissenschaften) kabulüm var. Üniversite seçiminde çok kararsızım. Benim yerimde olsanız hangi okulu seçerdiniz?

Yardımınız için şimdiden teşekkürler..
vize başvurunu, forumda ve farklı sitelerde araştırarark en kolay ve hızlı şekilde hangi yabancılar şube vize veriyorsa oradan yap. vizeni alıncada biraz erken gelerek iki şehir ve okuluda gez. insanlarla konuş, özellikle bölümünden olanlarla. ama okul bi yana şehirde önemli derim. kısacası son kararı kendin vermelisin. Biraz sıkıntılı ve maliyetli olabilir tam şehir ve okulu kararlaştırmadan elinde bavulla otellerde kalmak, eğer schengen veya yeşil pasaport varsa 3-5 günlüğüne uygun bilet bulup hostellerde de kalabilirsin.

Hayırlı olsun ve başarılar dilerim.

Cevapla