Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya Hukuk Yüksek Lisans

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
mrrmmr
Mesajlar: 2
Kayıt: Cmt Tem 07, 2018 11:42 pm

Almanya Hukuk Yüksek Lisans

Mesaj gönderen mrrmmr » Pzr Tem 08, 2018 1:39 am

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesinden haziran ayında mezun oldum. Almanya'da hukuk alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. Araştırdığım birkaç program var. Ortalamam 2.37. Görüştüğüm birkaç yer(Türkiye'deki danışmanlık büroları) ortalamamdan dolayı kabul alamayacağımı söyledi. Kardeşim Georg-August/Göttingen üniversitesinde lisans eğitimine devam ediyor. Bu yüzden benim de bu üniversiteden kabul almak ilk önceliğim. Ancak tabi ki diğer üniversiteleri de araştırmaya devam ediyorum.Zorunlu stajımı başlatmayı da bu nedenden dolayı kısa bir süreliğine erteledim. Yüksek lisans için gereken şartlar konusunda ve başvuru süreci konusunda herhangi bir bilgim yok.Bu süreçten geçenler varsa bu konuda bilgi almak istiyorum.Şimdiden teşekkürler.

ege123
Mesajlar: 220
Kayıt: Cmt Tem 01, 2017 4:13 am

Re: Almanya Hukuk Yüksek Lisans

Mesaj gönderen ege123 » Pzr Tem 08, 2018 2:43 am

mrrmmr yazdı: Pzr Tem 08, 2018 1:39 am Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesinden haziran ayında mezun oldum. Almanya'da hukuk alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. Araştırdığım birkaç program var. Ortalamam 2.37. Görüştüğüm birkaç yer(Türkiye'deki danışmanlık büroları) ortalamamdan dolayı kabul alamayacağımı söyledi. Kardeşim Georg-August/Göttingen üniversitesinde lisans eğitimine devam ediyor. Bu yüzden benim de bu üniversiteden kabul almak ilk önceliğim. Ancak tabi ki diğer üniversiteleri de araştırmaya devam ediyorum.Zorunlu stajımı başlatmayı da bu nedenden dolayı kısa bir süreliğine erteledim. Yüksek lisans için gereken şartlar konusunda ve başvuru süreci konusunda herhangi bir bilgim yok.Bu süreçten geçenler varsa bu konuda bilgi almak istiyorum.Şimdiden teşekkürler.
Merhaba. Ben halihazırda hukuk fakültesinde okuyan bir öğrenciyim ve aşağıda linkini vereceğim kız bizim okuldan mezun biri 2.20 küsür ortalaması ile frankfurtta yüksek lisans kabulü aldı.
Yani kesin kabul edilmez diye bir şey yok. Danışmanlık büroları bunu nasıl söylemiş hakikaten ilginç.
Çok güzel bir motivasyon mektubu vs yazarsanız kabul alma şansınız artar.
yoldabiblog.com'da süreci anlatıyor.
Eğer siz de kabul alırsanız, lütfen burada paylaşın benim de merak ettiklerim var sormak istiyorum.

baturcildam
Mesajlar: 106
Kayıt: Cum Şub 02, 2018 4:42 pm
Konum: Deutsland

Re: Almanya Hukuk Yüksek Lisans

Mesaj gönderen baturcildam » Pzr Tem 08, 2018 7:46 am

Ortalama çok kötü şansın çok çok az

suleymankrnz
Mesajlar: 231
Kayıt: Cmt Eki 31, 2015 2:00 pm

Re: Almanya Hukuk Yüksek Lisans

Mesaj gönderen suleymankrnz » Pzr Tem 08, 2018 12:33 pm

Tekrar etmek istiyorum. Ne ortalamanın ne de hangi üniversiteden mezun olduğunun kabulle kesilmez bir bağlantısı var. Ortalamadan çok, lisans seviyesinde aktif bir öğrencilik geçirmek çok daha önemli, referans alacağınız profesörlerin de önemi çok büyük. Diğer başka başlıklardaki yazılara göz atarsanız bu konuda daha ayrıntılı açıklamalarım var. Özetle olmaz diye bir şey kesinlikle yok. Bana soracak olursanız da şu an baktığımda şartlı kabul almak, yüksek lisanstan mezun olma sürecindeki tartışmasız en kolay kısmı.

Başarılar

Cevapla