Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Oturma izni ile Üniversite kaydı

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
sunagnn
Mesajlar: 19
Kayıt: Pzt Şub 05, 2018 10:06 pm

Oturma izni ile Üniversite kaydı

Mesaj gönderen sunagnn » Cum Haz 29, 2018 5:11 pm

Arkadaşlar Merhaba,
Ben BTU Cottbus'tan kabul almış bulunmaktayım.Ve üni kaydı için öğrenci vizesine ihtiyacım olduğunu biliyorum. Fakat ben zaten 12.11.17 tarihinde Almanya'ya yine D tipi öğrenci vizesiyle dil kursu için gelmiştim ve bana 22.11.18 tarihine dek geçerli olan oturma izni verildi. D tipi vizem de Mayıs ayında sona erdi.
Aklıma takılan şu ki; benim zaten öğrenci vizem vardı (Studium için olmasa da) ve şu anda da oturma iznim var. Fakat üniversiteye oturma iznimle kayıt yaptırma olanağım var mı acaba bu konuda bir fikriniz var mı?
Rathausla bu konuda konuştuğumda Türkiye'ye tekrar gidip öğrenci vizesi almama gerek olmadığını ama Cottbusa gidince oradaki Rathausa başvurmam gerektiğini , orada oturma iznimin uzatılacağını ve Titel' in değiştirileceğini söylediler. Konsolosluğa da bu konuda bir mail attım ama henüz bir dönüş alamadım.
Ama üniversiteye kayıt yaptırmadan tabi ki de Cottbus da bulunan Rathausun benim oturma iznimi uzatacaklarını hiç zannetmiyorum zira bunun için bir kanıt ve neden isteyeceklerdir.
Yani sorunum tam olarak, oturma izniyle kişinin üniversiteye kayıt olma imkanının olup olmaması.
Eğer yardımcı olabilirseniz ya da en azından fikir ve düşüncelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Oturma izni ile Üniversite kaydı

Mesaj gönderen kiss25 » Cum Haz 29, 2018 5:53 pm

Oturma izni dedigin zaten Aufenthaltstitel degil mi ? Onunla üniye kayit olup gidip oturumunu normal bir bicimde uzatabilirsin. Eger en basta Sprachkursvisium ile gelmis olsaydin o zaman sikinti olabilirdi ama anladigim kadariyla böyle bir durum yok dedigin gibi normal ögrenci vizesi , basta da dil kursu yapmissin , kadinin dedigi gibi okuldan kabul alip Rathausa gidip uzatacaksin oturumunu
Arkadaslar ben erkegim =)

sunagnn
Mesajlar: 19
Kayıt: Pzt Şub 05, 2018 10:06 pm

Re: Oturma izni ile Üniversite kaydı

Mesaj gönderen sunagnn » Cmt Haz 30, 2018 5:24 pm

kiss25 yazdı: Cum Haz 29, 2018 5:53 pm Oturma izni dedigin zaten Aufenthaltstitel degil mi ? Onunla üniye kayit olup gidip oturumunu normal bir bicimde uzatabilirsin. Eger en basta Sprachkursvisium ile gelmis olsaydin o zaman sikinti olabilirdi ama anladigim kadariyla böyle bir durum yok dedigin gibi normal ögrenci vizesi , basta da dil kursu yapmissin , kadinin dedigi gibi okuldan kabul alip Rathausa gidip uzatacaksin oturumunu
Sorumu cevapladığın için çok teşekkür ederim ; içim rahatladı şu anda biraz daha. Yalnız sanırım ben tam olarak ifade edememişim; bana verilen ilk D tipi 6 ay süreli vizede Anmerkungen kısmında dil kursu için olduğu yazılı.Yani ben şartlı kabul ile önce dil kursu sonra üniversite şeklinde gelmedim malesef, üni başvurularımı da hatta bir ay önce Almanya 'da yaptım. Bu yüzden zaten kafama takıldı şimdi üniye bu şekilde kayıt olabilir miyim yoksa bu sefer de studium için mi vize almam lazım diye. Zusatzblatt zum Aufenthaltstitel kısmında da Nur gültig zum Sprachkurs beim Sprachcenter yazılı fakat Anschließend Studium diye de eklemişler( Ben dil kursu sonrası burada okumak istediğimi belirtmiştim). Sanırım bu yüzden Rathaus'taki memurlar öğrenci vizesine ihtiyacın yok falan dediler. Bu konuda üniye de bir mail yolladım ne olur ne olmaz diye. Ama cevabın için yine de çok teşekkür ederim.

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Oturma izni ile Üniversite kaydı

Mesaj gönderen kiss25 » Pzr Tem 01, 2018 3:14 am

üni seni kaydeder o konuda sikinti yapma rathaustakiler de onay vermis sikinti cikmaz gibi görünüyor suan fazla kasma kendini
Arkadaslar ben erkegim =)

sunagnn
Mesajlar: 19
Kayıt: Pzt Şub 05, 2018 10:06 pm

Re: Oturma izni ile Üniversite kaydı

Mesaj gönderen sunagnn » Pzr Tem 01, 2018 3:22 pm

kiss25 yazdı: Pzr Tem 01, 2018 3:14 am üni seni kaydeder o konuda sikinti yapma rathaustakiler de onay vermis sikinti cikmaz gibi görünüyor suan fazla kasma kendini
Ben de öyle umuyorum. Teşekkürler tekrar.

Cevapla