Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
baska bir eyalete tasinmak
baska bir eyalete tasinmak
Herkese merhaba.Oturum iznini Bremen eyaletinden aldim.Aldigim bu oturum izniyle baska bir eyalette almanca kursuna devam etmem mümkün mü?Tasinicagim yerde tekrar oturum izni almama gerek yok sadece adresimi bildirimi yapacagim.Yardimci olursaniz sevinirim.
Re: baska bir eyalete tasinmak
oturumun almanca kursna bagliysa, almanca kursunu birakmadigin sürece istedigin yerde yasayabilirsin. adres kaydi degisimi yapacaksin. o da ummeldung demek. git gel yaparsin ama daha ucuza gelir mi iyi arastir derim.
Cevabiniz icin tesekkurler.Tasinicagim yerde tanidiklarim oldugu icin oraya gitmek istiyorum okumak istedigim üniversite de orda.Gidicegim yerde baska bir dil kursuna yazilacagim.
sorgulamazlar neden tasindigini merak etme rahatca hareket edebilirsin
Arkadaslar ben erkegim =)
dil kursunu degistireceksen, degistirdikten sonra yabancilar dairesine bildirmen gerek cünkü dil kursu oturumlari dil kursuna bagli. hatta ismi de yazmasi gerek bi yerde.
Ben gecen sene sartli kabulle geldim ve oturum iznimi dil kursuna bagli olarak almadim.Ama uzatirken sartli kabul belgemin süresi gectigi icin dil kursu kaydini göstererek uzattim.Herhangi bir yerde dil kursunun adi yazmiyor.Bugün ausländerbehörde ye gittim sordum tasinabilir miyim diye onlarda sorun olmayacagini söylediler.Her ihtimale karsi gittigim sehirde de tekrar kontol amacli sorarim.
o zaman tamam sorun olmaz. dil kursu oturumu degilse gerek yok zaten gittigin sorun olmaz demis.
Ummeldung ne oluyor? Ben böyle bir şey yaptırmadım Magdeburg'tan direk geldim Frankfurt'a burada anmeldung yaptırdım.
anmeldung adres kaydi demek. ummeldung adres degisikligi demek. aslinda yaptigin islemin ismi ummeldung
tabi anmeldung ve ummeldung kelimeleri sadece adres kaydi icin kullanilmiyo. almanca ögrenenler icin bir bilgi olsun. kayit etmek veya basvurmak anlaminda. arabanin tescil islemi de yine anmeldung. sadece adres icin kullanilmiyo. um olunca da basinda olan seyi degistirmek anlamina geliyo