Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya'da diş hekimliği

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
DtCaly
Mesajlar: 4
Kayıt: Cmt May 12, 2018 7:06 pm

Almanya'da diş hekimliği

Mesaj gönderen DtCaly » Çrş Haz 13, 2018 1:04 pm

Merhaba ben diş hekimliği öğrencisiyim ve Almanya\'da uzmanlık yapmak istiyorum ama pek fazla bir bilgi bulamadım olanlar ise genelde tıp fakültesi öğrencileri için benim sorularım şunlar: 1-Almanya\'da istediğimiz dalda uzmanlık yapabiliyor muyuz ? Özellikle Ortodonti için soruyorum 2- Buradan diploma aldığımızda direkt orada sayıyorlar mı yoksa Amerika vs. gibi 2-3 daha okumak zorunluluğu mu var? 3-Not ortalaması,okul ve okulu uzatmış olmak etkili mi? 4-Ben 2.sınıf olacağım eğer almanca seviyemi Türkiye\'de b2 yapıp geri kalan sınıfları orada devam edebiliyor muyuz? Zaman ayırdığınız için çok teşekkürler :)

cenk99
Mesajlar: 30
Kayıt: Pzr Oca 14, 2018 12:06 am

Re: Almanya'da diş hekimliği

Mesaj gönderen cenk99 » Cum Haz 15, 2018 1:40 am

Bu konuları bende çok merak ediyorum uzun bir süre araştırdım ama sanırım Türkiye'den Almanyaya diş hekimliği okumak için giden hiç kimse yok ya da ben bulamadım tıp için Wien e giden bir Türk bulabildim sadece

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39360
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Almanya'da diş hekimliği

Mesaj gönderen Physiker » Cum Haz 15, 2018 10:07 am

Merhaba, ilk olarak dil kursu vizesi ile Almanya ya gelip C1 seviyesine kadar almanca ögreneceksin. Sonra Almanya da kaldigine eyaletteki karne denklik merkezine Approbation icin basvuru yapacaksin. Approbation aldiktan sonra uzmanlik egitimi icin istedigin alana basvuru yapacaksin. Basvuru yaparken okulu uzatmis olman ve not ortalaman tabiki etken olur.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Cevapla