Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
ipeksm
Mesajlar: 3
Kayıt: Sal Haz 12, 2018 4:49 pm

Re: Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen ipeksm » Sal Haz 12, 2018 5:08 pm

nuernberger yazdı: Pzt Ara 08, 2014 9:47 pm Beni hala hatirlayan var mi bilmiyorum ama sahalara geri dondum. Almanya\'ya geldigimden beri gecen gunlerimi ozet gececegim.

26 Eylul\'de daha once yaklasik 1 yilimi gecirdigim Nurnberg\'e bu kez ogrenci olarak geldim. Gelmeden once "arkadas"larimdan birisiyle anlasip onun odasini kiralamaya karar vermistim ama ucusuma sadece 10 gun kala bir baskasi ayni odaya daha fazla para verdigi icin benden vazgecti, ben evsiz kaldim. Karar kesin oldugu icin yurtlara basvurmamistim, sozunden donunce yine sansimi denemek icin mail attim ama sehirdeki tum yurtlar doluydu.

Geldim, ilk hafta birisinde, ikinci hafta bir baskasinda kaldim. En buyuk avantajim burda arkadaslarimin olmasiydi, yoksa ya hostellere para verecektim - ki aileden para gelmedigi icin onu da veremeyip mecbur geri donecektim - ya da berbat kosullarda bir ev tutacaktim. Aslinda ikinci haftamda bir ev tuttum bir Turk kizin yaninda ama hem kiz hem de ev berbat cikti kontrati imzaladiktan sonra. Ben de en fazla 8 gun dayanabildikten sonra yerime baskasini bulup ciktim, yine arkadasta kalmaya karar verdim ve o arkadasta kasimin 25ine kadar kaldim. O arada wg-gesucht, studentenwg, akliniza ne kadar site gelirse hepsine belki 50den fazla mesaj attim, Facebook gruplarini takip ettim ama gercekten su an icinde bulundugum evi bulmam tam 2 ayimi aldi. Ha yine cok iyi bir ev degil ama en azindan benim, kendi esyalarim vs var.

Sahip oldugum bir baska avantajsa geldikten sadece 1 hafta sonra bir barda is bulmus olmam. Saatte sadece 6 euro (yaziyla ALTI) veriyorlar ama bahsislerle dnegeleniyor, aylik gecimimi saglayabiliyorum. Gerci calismaktan disari cikmayi birakin, odevlere zaman kalmiyor ki para harcayayim. Ama en azindan subat tatili icin Turkiye\'ye gidis donus biletimi alabildim.

Ben daha onceden tanidigim bildigim sehire geldigim halde bu kadar zorluk cekecegimi acikcasi hiiiic beklemiyordum. Belki en zor kisim parasizlik oldu ama onu da atlattim sanirim. Ayni barda calisarak cok rahat gecinebilirim atilmadigim surece.

Neyse, ozet geceyim istedim. Simdi odevlerime donmem lazim. Bu arada okudugum bolum international business bachelor ve ben aslinda zaten ingilizce ogretmenligi bachelor mezunuyum. En son 10 yil once matematik gormustum, o da en karmasik konusu fonksiyonlardi. Burda derse en son gittigimde hoca integral falan anlat-m-iyordu, "zaten biliyorsunuz" diyip dogal sayilardan integrallere kadar geldi zaten 1 ayda. 3 haftadir da derslere gitmiyorumi biraktim coktan. O dersi nasil gececegim, benimle kac sene gelecek, keine ahnung.

Hepinize basarilar!
Siz de mi FH International Business? Ben de onu okuyordum sonradan bıraktım. Bitirebildiniz mi?

Gora994
Mesajlar: 5
Kayıt: Sal Haz 12, 2018 3:47 pm

Re: Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen Gora994 » Sal Haz 12, 2018 5:36 pm

Arkadaslar, Siegen universitede on kabul aldim. yani universitenin dil kursuna gidecegim. O vize ile, calisma hakkim olacak mi? Ogrenci saatleri.. cunki ilk once universitenin dil kursuna gidiyorum?

Kaolardo
Mesajlar: 104
Kayıt: Sal Tem 11, 2017 3:13 pm

Re: Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen Kaolardo » Çrş Haz 13, 2018 12:52 am

vizende 16 bilmem ne ile ilgili bişi yazıyorsa o vize sonuna kadar hakkın oluyor. Ancak oturum uzattığında ilk sene çalışmanı istemedikleri için çalışma iznini 2. sene veriyolar

Hypsia
Mesajlar: 329
Kayıt: Prş Oca 31, 2019 11:09 am

Re: Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen Hypsia » Cum Mar 15, 2019 12:05 am

Escinsel olunca sanirim insanliginda eksik yonler oluyor gozunuzde. Ne sacma bir yazidir bu anlamadim, ondan bahsetmenize gerek bile yoktu. Neyse sonunda halletmissiniz.

saliyliy
Mesajlar: 23
Kayıt: Prş May 31, 2018 3:14 pm

Re: Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen saliyliy » Cum Mar 15, 2019 10:31 pm

Hypsia yazdı: Cum Mar 15, 2019 12:05 am Escinsel olunca sanirim insanliginda eksik yonler oluyor gozunuzde. Ne sacma bir yazidir bu anlamadim, ondan bahsetmenize gerek bile yoktu. Neyse sonunda halletmissiniz.
Insanliginda eksik oldugunu dusundugum icin degil kendisi tanimadigim icin tereddut ettim. Baska biri olsa da "tamam ben de sende kalacam" demezdim. Yanlis anlamissin dostum.

rwthsheb
Mesajlar: 80
Kayıt: Prş Şub 21, 2019 11:08 pm

Re: Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen rwthsheb » Cmt Mar 16, 2019 11:57 pm

saliyliy yazdı: Çrş Mar 13, 2019 4:28 pm 2016 nin baslarindan beri Almanyada egitim ile ilgili cok arastirma yaptim gerek bu forumdan gerekse de baska sitelerden . 1 Temmuz 2018 itibari ile üniversite sinavi bitmis artik dinlenmek yerine Almanyaya gitmenin hazirliklariyla kafami mesgul etmeye baslamistim. RWTH Aachen in kendi dil kursuna kayit olduktan sonra (B1 sertifikam vardi.) vize islemlerini halledip türkiyede kazandigim ODTÜ Mak . Müh. bölümünü dondurarak uzun zamandir planladigim Almanya maceram artik basliyordu. Ucak bileti alindi Köln e inildi. Tek basima geldim. 40 kilo valiz 10 kilo sirt cantasiyla toplam 50 kilo. Köln den Aachen a trenle gitmek icin biletimi aldim . Ben zannediyorum ki tren tek seferde gidiyor. Etrafimdaki birkac Alman bebeye sordugumda da dalga falan gectiler .Megersem önce Köln HBF sonra Aachen HBF ye gidecekmisim. Bu arada hava bir sicak sanarsin gavur ... ben de almanya soguk olur diye kalin giyindim. hava durumu da 20 derece gösteriyordu. Ben de Fethiye nin 40 derece sicagindan sonra soguk olur diye tahmin ettim yanilmisim. Önce Köln HBf ye gittim sonra AAchen a dogru yola ciktik , ilk gün ya illa bir terslik olacak Tren yolda kaldi. Yarim saat kadar bekledikten sonra baska bir tren geldi onu bindik. Neyse Aachen HBF a geldim. Gecici olarak Kalacak yerim ise 2 ay önce internetten tanistigim escinsel bir türk abiydi. Son 1 haftaya kadar abiye hep "Abi ben ev bulurum saol yardimci oldugun icin " falan dedim. Tabi basini buldum. MEcburen kalacaktik artik . Yalan yok ilk basta tirstim ama baska carem yoktu gidip saga sola hostellerde otellerde para harcamak istemedim. Elimde abinin adresi ve numarasi vardi ama benim daha telefon numaram internetim hicbir seyim yoktu. millete sora sora zik zak cize cize abinin evinin yakininda bulunan bir yere geldim (Ponttor) Bir baktim karsidan yürüyerek geliyor. bir sevindim onu görünce. Neyse abinin yasadigi WG ye gittik. Nereye geldim noldu vs daha kendime gelemedim Almanya ya inmemin üzerinde 5 saat gecmesine ragmen. O günde iki tane WG ye bakmaya gittik. 1 Hafta böyle gecti sonra bir WG odasi ayarladim . Bu arada escinsel dedigim evinde kaldigim abi cok delikanli cikti . Cok yardimci oldu etrafi gezdirdi. Yol yordam ögretti . Erkegim diye gecinenlerin yapmadigi kralligi bana yapti arada görüsüyoruz hala. Öyle böyle derken 6 ay gecti aradan 19 Mart da DSH sinavi yazacagim. Basarilar dileklerinizi bekliyorum. Herkese iyi forumlar.

Bu arada Almanya da üniversite ile ilgili Youtube kanalim var (Salih Kut ). ilgilenen olursa forumdan beklerim.
Hocam başarılar! Ben de ODTÜ mezunuyum ve yüksek lisans için RWTH Aachen'a geliyorum bu ay sonunda. Umarım bir aksilik olmadan gelirim Köln den Aachen a. Öğlen 12 ye kadar kira kontratı yapmam lazım yurtta. Sabah 7 de inicem Köln e. 5 saat yeter herhalde varmam için dimi?

Hypsia
Mesajlar: 329
Kayıt: Prş Oca 31, 2019 11:09 am

Re: Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen Hypsia » Pzr Mar 17, 2019 12:44 am

rwthsheb yazdı: Cmt Mar 16, 2019 11:57 pm Hocam başarılar! Ben de ODTÜ mezunuyum ve yüksek lisans için RWTH Aachen'a geliyorum bu ay sonunda. Umarım bir aksilik olmadan gelirim Köln den Aachen a. Öğlen 12 ye kadar kira kontratı yapmam lazım yurtta. Sabah 7 de inicem Köln e. 5 saat yeter herhalde varmam için dimi?
2 saatte gidersin

cavdartarlasi
Mesajlar: 25
Kayıt: Pzt Ağu 26, 2019 7:08 pm

Re: Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen cavdartarlasi » Cum Eki 11, 2019 6:09 pm

saliyliy yazdı: Çrş Mar 13, 2019 4:28 pm 2016 nin baslarindan beri Almanyada egitim ile ilgili cok arastirma yaptim gerek bu forumdan gerekse de baska sitelerden . 1 Temmuz 2018 itibari ile üniversite sinavi bitmis artik dinlenmek yerine Almanyaya gitmenin hazirliklariyla kafami mesgul etmeye baslamistim. RWTH Aachen in kendi dil kursuna kayit olduktan sonra (B1 sertifikam vardi.) vize islemlerini halledip türkiyede kazandigim ODTÜ Mak . Müh. bölümünü dondurarak uzun zamandir planladigim Almanya maceram artik basliyordu. Ucak bileti alindi Köln e inildi. Tek basima geldim. 40 kilo valiz 10 kilo sirt cantasiyla toplam 50 kilo. Köln den Aachen a trenle gitmek icin biletimi aldim . Ben zannediyorum ki tren tek seferde gidiyor. Etrafimdaki birkac Alman bebeye sordugumda da dalga falan gectiler .Megersem önce Köln HBF sonra Aachen HBF ye gidecekmisim. Bu arada hava bir sicak sanarsin gavur ... ben de almanya soguk olur diye kalin giyindim. hava durumu da 20 derece gösteriyordu. Ben de Fethiye nin 40 derece sicagindan sonra soguk olur diye tahmin ettim yanilmisim. Önce Köln HBf ye gittim sonra AAchen a dogru yola ciktik , ilk gün ya illa bir terslik olacak Tren yolda kaldi. Yarim saat kadar bekledikten sonra baska bir tren geldi onu bindik. Neyse Aachen HBF a geldim. Gecici olarak Kalacak yerim ise 2 ay önce internetten tanistigim escinsel bir türk abiydi. Son 1 haftaya kadar abiye hep "Abi ben ev bulurum saol yardimci oldugun icin " falan dedim. Tabi basini buldum. MEcburen kalacaktik artik . Yalan yok ilk basta tirstim ama baska carem yoktu gidip saga sola hostellerde otellerde para harcamak istemedim. Elimde abinin adresi ve numarasi vardi ama benim daha telefon numaram internetim hicbir seyim yoktu. millete sora sora zik zak cize cize abinin evinin yakininda bulunan bir yere geldim (Ponttor) Bir baktim karsidan yürüyerek geliyor. bir sevindim onu görünce. Neyse abinin yasadigi WG ye gittik. Nereye geldim noldu vs daha kendime gelemedim Almanya ya inmemin üzerinde 5 saat gecmesine ragmen. O günde iki tane WG ye bakmaya gittik. 1 Hafta böyle gecti sonra bir WG odasi ayarladim . Bu arada escinsel dedigim evinde kaldigim abi cok delikanli cikti . Cok yardimci oldu etrafi gezdirdi. Yol yordam ögretti . Erkegim diye gecinenlerin yapmadigi kralligi bana yapti arada görüsüyoruz hala. Öyle böyle derken 6 ay gecti aradan 19 Mart da DSH sinavi yazacagim. Basarilar dileklerinizi bekliyorum. Herkese iyi forumlar.

Bu arada Almanya da üniversite ile ilgili Youtube kanalim var (Salih Kut ). ilgilenen olursa forumdan beklerim.

erkeğim diye geçinenlerle eşcinsel karşılaştırması yapmanız bayağı komik olmuş. eşcinsel erkekler erkektir. bahsettiğiniz kavram sanırım transeksüellik. topluma açık alanda bağıra bağıra insanların kimlikleri üzerine yorum yapmamanızı öneririm. iyi günler.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39259
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen Physiker » Cum Eyl 02, 2022 10:54 am

Arkadaslar buraya cok kisisel seyleri yazip yillar sonra mesajimi silermisiniz diye mail atmayin lütfen.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

isilwen
Mesajlar: 299
Kayıt: Pzt Mar 20, 2023 10:41 pm

Re: Almanya\'daki Ilk Gunleriniz ?

Mesaj gönderen isilwen » Cmt Tem 15, 2023 9:57 pm

Bu başlığı tekrar canlandırabilir miyiz acaba

Cevapla