Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Bisiklet kurallari

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Bisiklet kurallari

Mesaj gönderen welly275 » Cmt Haz 02, 2018 6:00 am

Bisiklet kurallariyla ilgili yorum oldu. ona istinaden hazir da bol vaktim varken su aralar yazayim dedim. sanirim bircok kisi bisiklet kullaniyodur.

simdi kurallar üc asagi bes yukari neredeyse her bisiklerlet icin ayni. yaris bisikletlerinde biraz farkliliklar mevcut.
  1. bisikletinizde isik ve reflektör aksami olacak.
  2. zil olmak zorunda.
  3. eger yolda bisiklet yolu mevcutsa, ki bu yolda cizgilerle ayrilarak belirtilmis ya da kaldirimda ayri olabilir. nasil bileceksiniz? mavi yuvarlak tabela üzerinde bisiklet isareti varsa,burasi bisiklet yolu demektir ve kullanilmasi mecburi. eger 16 kisiden fazla grup olarak geziyosaniz o zaman bu zorunluluk ortadan kalkiyo ama bunun cok bizi baglayan bi durum olmadigini varsayarak devam etmiyorum
  4. üstteki kuralda belirttigim bisiklet yolu kullanma zorunlulugu eger bisiklet yolu kullanilamayacak durumda ise ortadan kalkiyo. mesela; bisiklet yolunda agac vs olmasi, kar olmasi, yolda delikler olmasi yani yolun bozuk olmasi
  5. telefon kullanimi yasak. hatta eliniz telefona degmeyecek, fakat kulaklik gibi bir aksamla telefon görüsmesi yapmanizda sorun yok. burada dis ortami duymayi engellemeyecek kadar ses miktari olmasi zorunlu.
  6. bisiklet kullanirken müzik dinleyebilirsiniz. ama telefona ayni üstteki gibi kesinlikle dokunamazsiniz. ayrica ses de dis ortamla ilisiginizi mesecek kadar olamaz ayni üstte oldugu gibi. dis ortami duymak zorundasiniz.
  7. kirmizida genel olarak gecemezsiniz, fakat eger ki bisiklet yolu normal yoldan ayriysa mesela kaldirimda olmasi gibi, ve karsi ya da yan yoldan arac gelmiyosa kirmizida gecme hakki mevcut. buna dikkat edin derim. her yerde gecerim sanmayin :)
  8. eger ki kullanabileceginiz bir bisiklet yolu yoksa yolda sürebilirsiniz ve yol kenarinda sürmek zorunda degilsiniz ve yolu ortalayabilirainiz.
  9. bisiklette alkol siniri 1,6 promil fakat bi yerde okudugum kadariyla kazaya karisma durumunda basinizi agritabilir bu durum.
  10. normal arac yolunda araclarin bisikletlileri sollarken 1,5 metre mesafe birakmasi kurali var. bu ayni sekilde bisikletlilere de gecerli. istisnai durum: kirmizida durdunuz önünüzdeki araclari gecip önde bekleyeceksiniz. bu durumda bu kural esner ve dikkatli olmak kaydiyla sagdan araclari gecip öne gidebilirsiniz.
  11. bisiklet yolunu trafigin aktigi istikamette kullanmak zorunlu. zaten cezasi da var 20€.
  12. üstteki zorunluluga istisnalar mevcut. bunu nasil anlayacaksiniz trafik levha ve tabelelariyla. bisiklet tabelasinin altinda cift yön isareti varsa evet cift yöndür. bisiklete giris yasak isareti de ayni sekilde o bisiklet yolunun cift yönlü olup olmadigini anlamaniza yardimci olur ve isaret: beyaz taban üstünde kirmizi ortasi beyaz daire ve icersinde bisiklet isareti.
  13. trafik akisindaki genel kurallarin bi kismi bisikletliler icin de mevcut, mesela dönüslerde sonyal vermek durumundasiniz. nasil mi o yöndeki kolunuzu kaldirip döneceginiz yönü göstereceksiniz.
bu kurallarin bi kismini internetten bi sayfadan buldum, yani güncel olmayan olabilir. o yüzden bisiklete bineceklerin bir kez daha kurallari arastirmasi gerekiyor.

John Steinbeck
Mesajlar: 318
Kayıt: Cmt Ağu 05, 2017 9:27 am

Re: Bisiklet kurallari

Mesaj gönderen John Steinbeck » Cmt Haz 02, 2018 9:53 am

Teşekkürler, bayağı iyi oldu bu konu bizler gibi oraya gidecekler için.

Kullanıcı avatarı
erennnsahin
Mesajlar: 190
Kayıt: Cmt Eki 01, 2016 9:38 am

Re: Bisiklet kurallari

Mesaj gönderen erennnsahin » Cmt Haz 02, 2018 4:16 pm

Eline saglik welly, faydali ve güzel bir yazi olmus.

uziuzi
Mesajlar: 24
Kayıt: Sal Şub 06, 2018 8:40 pm

Re: Bisiklet kurallari

Mesaj gönderen uziuzi » Çrş Haz 06, 2018 11:25 am

Araç yolunu aynı yönde kullanmak zorunlu fakat bisiklet yolunu (yeterince genişse) aynı yönde kullanmak gerekmiyor diye biliyorum. Yani yolun iki tarafında da geniş bir bisiklet yolu varsa istediğimi kullanabilirim?

Şurada da detaylı bir kaynak var ayrıca: http://bicyclegermany.com/german_bicycle_laws.html

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Re: Bisiklet kurallari

Mesaj gönderen welly275 » Çrş Haz 06, 2018 5:27 pm

uziuzi, cift yönlü oldugu belirtilmedikce veyahut farkli bir zaruriyet olmadikca, mesela bisiklet yolu olmamasi ya da trafik yönü tersinde trafik levha ve isaretleriyle belirtilmedikce, bisiklet yolunu da ayni sekilde trafik akisinin oldugu yönde kullanmak zorundasin.

hatta cezasi da var 20€ ve tehlikeli durumda 25€ya kaza halinde 30€ya yükseliyo. cezasini burada listeden görebilirsin. hatta ismi de var geisterradler.

Cevapla