Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya'dayken staj başvurusunda bulunma

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
Duyguoo
Mesajlar: 17
Kayıt: Cum Eki 13, 2017 5:08 pm

Almanya'dayken staj başvurusunda bulunma

Mesaj gönderen Duyguoo » Cmt Haz 02, 2018 10:48 pm

Arkadaşlar merhabalar,

Uzun zamandır bu sitenin takipçisiyim ve çok yardımı dokundu, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Benim sorum biraz çılgınca :) Pek bir örneğini bulamadım. Bu sebeple tartışmaya açmak, deneyimlilerden yardım almak istiyorum. 8 ay önce Almanya'ya Stuttgart'a geldim, Uni Stuttgart'ın kabulüyle. O gün bugündür haldır haldır almanca kursuna gidiyorum tabii. Ama hepimizin bildiği üzere, Baden-Wüttemberg eyaletinde Studiengebühr olayı var. Bu sebepten ötürü aslında okulu es geçip, çalışmanın yollarını arıyorum Test-Daf'tan sonra, çünkü hali hazırda ben İstanbul'dayken üniversitemi bitirdim. Sene sonuna da master tezimi yetiştirebilirsem süper olucak. Fakat benim bölümde staj yapmadan kesinlikle işe başlanabilme gibi bir olanak yok Almanya'da. Bu sebeple hali hazırda burdayken, öğrenci vizemle staja başlayabiliyor muyum? Öğrenci vizesi ile yalnızca haftalık 20 saat çalışabiliyorum ama bölümümle ilgili staj ilanları 39,5 saat aylık ve bir yıl süresi. Staj için vizemi burdan değiştirebiliyor muyum? Vizemi değiştirirsem benim için çok daha kötü olur mu? Bu gibi bir tecrübeye sahipseniz paylaşabilir misiniz? Teşekkürler çok!

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39311
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Almanya'dayken staj başvurusunda bulunma

Mesaj gönderen Physiker » Pzr Haz 03, 2018 1:10 pm

Cilginca bir soru degil:)

Testdaf i kazanip üniversiteye baslayinca aylik 40 saat staj yapman aslinda ne kanunlara ne de egitime mani olur. Aylik 40 saat, haftada 10 saat yapar. Yilda 240 "yarim gün" calisma iznin var zaten ve haftalik 10 saatlik bir staj, egitimi cok engellemez "normal sartlar altinda".
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Cevapla