Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya'da Türk Üniversite Mezunları

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
bbostanci88
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzr May 27, 2018 5:03 pm

Almanya'da Türk Üniversite Mezunları

Mesaj gönderen bbostanci88 » Pzr May 27, 2018 5:15 pm

Sevgili arkadaşlar hayatımla ilgili vermem gereken çok zor bir karar var o yüzden fikirlerinize ihtiyacım var. Yaşım 29. Eskişehir Anadolu üniversitesi mezunuyum. Yüksek lisans da tamamladım. Coca-Cola da bölge satış sefiyim. En alt düzeyde yönetici. İngilizcem çok çok iyi. Almanca sıfır. Kız arkadaşım evlenmek istiyor benimle ve berlin de yaşayalım diyor o da türk. Yalnız tereddütlerim var ondan bağımsız.

Çalışmak istediğim alan satıs pazarlama ticari pazarlama

1 burda kalifiye bir işte çalışıyorum Coca-Cola dünyaca ünlü bir firma ve onum çok açık Türkiye de fakat orada bu ayarda bir işe girmek için Almanca bilmek gerekiyor sanırım iyi seviyede hatta belki oda yetmeyecek. Türk üniversite mezunu benim gibi kişiler için işler daha mı zor? Sonun BA Türkiye den.

2. Gerçekten bu tarz işlere kabul alabilmek için ne kadarlık bir Almanca eğitim süresine ihtiyaç var. Bunu düşünürken zaten dil bilen ve öğrenmeye yatkın çalışkan bir kişinin ki gibi düşünülebilirsiniz.

3 Orda yüksek yapamam çünkü zaman ve maddi anlamda gücüm yok fakat evlilik sonrası çalışma iznim olacağı için iş bulmam çok daha kolay olacaktır diye düşünüyorum.

4 ne kadar Türkiyede güzel bir kariyer yolu beni beklesene kız arkadaşımi seviyorum ve birlikte bir hayat geçirme fikri hoş geliyor fakat bu kadar yıl emek verip orada ikinci sınıf işler yapamam sonsuzda kadar. Elbet biraz dil öğrenene kadar bişeyler olmayacaktır fakat sonrasında korkum bir Türk olduğum ve Türk üniversite mezunu olduğum için firmalardan kabul almam.

Teşekkür ederim şimdiden.

baturcildam
Mesajlar: 106
Kayıt: Cum Şub 02, 2018 4:42 pm
Konum: Deutsland

Re: Almanya'da Türk Üniversite Mezunları

Mesaj gönderen baturcildam » Pzr May 27, 2018 5:37 pm

Arkadaşın alman vatandaşı mı ben anlamadım burdan iş bulmadan gidemezsin zaten oraya

bbostanci88
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzr May 27, 2018 5:03 pm

Re: Almanya'da Türk Üniversite Mezunları

Mesaj gönderen bbostanci88 » Pzr May 27, 2018 6:36 pm

baturcildam yazdı: Pzr May 27, 2018 5:37 pm Arkadaşın alman vatandaşı mı ben anlamadım burdan iş bulmadan gidemezsin zaten oraya
Evet dostum Alman vatandaşı. Orda doğup büyümüş. Yani evlenince zaten çalışma iznini alıyorum ama gerisi yukarda bahsettiğim gibi.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Re: Almanya'da Türk Üniversite Mezunları

Mesaj gönderen welly275 » Pzt May 28, 2018 2:05 am

aile birlesimi dolayisiyla esi üzerinden gelir. orda sorun yok.

simdi alman devleti senin buraya gelebilmen icin A1 seviyesini zaten zorunlu tutuyo (AB mavi kart haric). mecburen türkiyede temel seviyede almanca ögreneceksin, sifir almancayla gelmeyeceksin. buraya geldikten sonra oryantasyon kursuna ve dil kursuna gideceksin. alman devleti bildigim kadariyla bu sürecte kurs icin mali destek sagliyo. B1 almancayi aldiktan sonra oturum acisindan pürüzün kalmaz.

ama buraya kadar gelmisken B2 yi de tamamlamani tavsiye ederim, bu sürede part-time islerde calisabilirsin.

gelelim is konusuna:

1) senin alaninda evet daha zor, bu kismen türk oldugun icin, cünkü burdaki türklerden kaynakli bir sorun. almanlar 10 basvuru yaparken sen 20 basvuru yapacaksin. yani cok etkilemiyo. asil ve en önemli sorun isletme vs bölümünden cok fazla mezun var almanyada da. bu acidan biraz zorlayabilir, cok rekabet var cünkü ama önceki is tecrübelerin ve özellikle bölge müdürü olman sana avantak saglar.

2) sana bagli 6 ayda da olabilir 2 senede de almancayi kavrayamayabilirsin. bunun cevabi sende. 6 ayda sifirdan gayet iyi almanca konusan da var.

3) calisma iznin olsa da alisma süreci, dil falan derken ilk asamada calisacagin isler ikinci sinif isler olabilir. sana ve cevrene bagli degisir bu durum fakat ilk asamada dil egitimini tamamlaman daha iyi, zaten bunu alman devleti de bekliyo.

4) dedigim gibi tecrüben var. iyi kullanabilirsen onu imkansiz degil is bulman. türk olman öyle düsündügün kadar büyük sorun cikarmaz. ayrica, berlinde coktur o yüzden dikkat et türklerin altinda ya da türk firmlarinda/dükkanlarinda genelde iliklere kadar sömürü mevcut. bunun yaninda maas vs konusunda da sorun yasayanlar olabiliyo.

Cevapla