Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Mezuniyet sonrasi oturum uzatma ve askerlik

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
spooky55
Mesajlar: 1
Kayıt: Pzr May 20, 2018 2:30 am

Mezuniyet sonrasi oturum uzatma ve askerlik

Mesaj gönderen spooky55 » Pzr May 20, 2018 2:41 am

Merhabalar,

Almanya'da yuksek lisans yapmaktayim ve 2 ay icinde mezun olacagim. Ayni zamanda yoklama kacagi durumundayim. Su anki oturma iznim Aralik 2018'de bitiyor. Bildigim kadariyla mezun olduktan sonra oturma iznimi 18 ay daha uzatabiliyorum (is bulmak icin). Sorum su; yoklama kacagi olmam oturma iznimi uzatma konusunda bir sikinti cikarir mi (basvurumun reddedilmesi vs.) ?

Simdiden tesekkur ederim.

hunterqb
Mesajlar: 367
Kayıt: Çrş Ara 07, 2016 7:35 pm

Re: Mezuniyet sonrasi oturum uzatma ve askerlik

Mesaj gönderen hunterqb » Pzr May 20, 2018 3:38 am

Selamlar ogrenci durumundayken ogrenci belgesi ile 2 yil uzatiyorlar daha sonasinda okul bitmediyse 1 yillik uzatiliyor diye biliyorum.Calisirsan vizenin (is kontratinin) suresince uzatiyorlar,surekli oturum alirsan 38 yasina kadar uzatiyorlar.Bildiklerim bunlar gorusmek uzere..

Muriel
Mesajlar: 139
Kayıt: Çrş Oca 03, 2018 10:24 pm

Re: Mezuniyet sonrasi oturum uzatma ve askerlik

Mesaj gönderen Muriel » Pzr May 20, 2018 10:52 pm

Merhaba, hunterqb önemli bilgiler vermiş. fakat sorunuzun tam olarak yanıtı bunlar değil okuduğum kadarıyla. Siz oturumu Alman devletinden alacaksınız ve dolayısı ile Türkiye'de yapmamış olduğunuz askerlik görevinden dolayı oturumunuzu uzatmama yada tipini değiştirmeme gibi bir durumla karşılaşmanız (bana göre) neredeyse imkansız. Açıkçası yabancılar şubenin size "siz yoklama kaçağısı görünüyorsunuz bu yüzden oturumunuzu uzatamıyoruz" deme gibi bir haklarıda bulunmuyor bence.

İçiniz rahat olsun diyorum.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Re: Mezuniyet sonrasi oturum uzatma ve askerlik

Mesaj gönderen welly275 » Pzt May 21, 2018 7:03 am

Muriel, alman devletini ilgilendirmez askerlik durumu ki zaten sormuyolar bile.

hunterqb´nin dedikleri dogru.

ben mezuniyetten sonra calisan oturumuyla oturum süresince uzattim. almanyadaki okuldan mezun kendi alaninda calismaya basladigin takdirde 2 sene sonra sinirsiz oturuma hak kazanirsin. bu alman devleti kanadinda olan. türkiye tarafinda da 3 sene almanyada sigortali calistiginda dövizli askerlik yapma hakkina sahip olursun ve 1000€ öder kurtulursun.

uzatmada kanunda yazan calisan isci olarak geciyo. is arama oturumu da uzatma icin yeterli mi onun icin maalesef bisey diyemem.

bakaya olman yurtdisinda yasadigin sürece ne tecil ne de dövizli askerlik icin teskil ediyo.

Cevapla