Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya'da Ingilizce okumanin sonucunda gelisemeyen Almanca...

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
pia
Mesajlar: 207
Kayıt: Pzr Ara 15, 2013 10:12 pm

Almanya'da Ingilizce okumanin sonucunda gelisemeyen Almanca...

Mesaj gönderen pia » Sal May 01, 2018 7:15 am

Merhaba,

Yaklasik 3 senedir Almanya’da lisans okuyorum (Ingilizce) ve gerek egitim sisteminin farkliligindan(istemedigim bir bolumu okudugum icin surekli sinavlarla bir savas halindeydim) gerek ailemden ayrilip ozgurluge kavusmamdan ve biraz da kendi usengecligimden Almanca’ya pek vakit ayirmadim ve yaklasik olarak B1 seviyesinde. Bu konuda kendimi kotu hissediyorum acikcasi ama acaba Ingilizce okumus cogu insan yaklasik olarak ayni sekilde mi? Benim okulumda oyle en azindan. 40 kisiden yaklasik 2-3u iyi bir sekilde Almanca biliyor.

Cok kucuk bir sehirde kaliyordum ve yapacak hic bir sey yoktu bu yuzden hic mutlu degildim ozellikle istemedigim zorlandigim bir bolum icin ve insanlarin biraz kaba oldugunu benim de biraz kirilgan oldugumu dusundugum icin pek kaynasamadim yerel insanlarla. Surekli yabanci ogrencilerle beraberdim ve bunun cok buyuk bir hata oldugunu dusunuyorum. Ingilizce okumaya gelecek insanlara buradan Almanca okumalarini tavsiye ediyorum sahsi tecrubemden :D

Bu donem lisans programim sona erecek ve ileride ne yapacagima dair hic bir fikrim yok. Sadece iki secenegim var gibi.
1- Yine Ingilizce bir master programa basvur ve bu sefer cidden Almancaya odaklan ( Ama yine ayni seyleri yasayacagimdan korkuyorum cunku yine programin neredeyse %99i yabanci olacak.
2- Bir yil calis ve cidden Almancaya odaklan sonrasinda da ya Almanca ya da Ingilizce bir master a basvur ve yine Almancaya odaklan
Hic bu durumda olan ya da tavsiye verebilecek olan birileri var mi? Yaptigim hatanin gercekten cok farkindayim ve bunu gercekten degistirmek istiyorum.

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: Almanya'da Ingilizce okumanin sonucunda gelisemeyen Almanca...

Mesaj gönderen John » Sal May 01, 2018 1:02 pm

Selamlar pia, ben de Almanya'da 100% ingilizce bir bölüm okuyorum. Biraz gençliğin vermiş olduğu heyecanla bir hata yapmışsın. Ben şahsen A2 seviye Almanca ile geldim ve gelir gelmez direk A2 seviye Almanca kursuna kayıt oldum. Okuduğum ilk yıl dersleri öyle bir ayarladım ki haftada 4 gün intenvsive Almanca kursuna gidebiliyordum, bazen 1 gün üniversiteye gitmeyip yine kursa gidiyordum. Hiç doğru dürüst aktivitelere katılacak vaktim olmuyordu. Spor salonlarında elde ettiğim 5 yıllık emeğimi 6 ayda eriyip kaybettim. Yine de pişman değilim. Şu an hem spora gidiyorum, hem B2 seviye dil eğitimi alıyorum, hem de master tezimi yazıyorum. Gelgelelim benim tecrübemden yola çıkarak söyleyeyim yerli Almanlarla tanışsan bile gençler genelde yabancılarla ingilizce konuşup, ingilizcelerini geliştirmek istiyor. Senin Almanca öğrenmenle çok ilgilenmiyorlar. Başka biri bunun aksini iddaa edebilir, ben kendi başımdan geçeni anlattım.

Benim tavsiyem, böyle çok parti parti gezen sosyal biri değil de biraz daha asosyal bir hayatı tercih etmen. Sabah ya da akşam yoğunlaştırılmış Almanca kursuna gidip bir yandan okulunu okumalısın. Zaten ödevlerle uğraşırken başka bir şeye çok vaktin kalmayacak. Eğer çevrende kurs yoksa, online kurslara bakabilirsin, belli bir ücret karşılığında internetten böyle bir hizmet veriliyor.

Son olarak Çalışmaya başladığın zaman tekrardan öğrenci vizesi alamıyorsun diye biliyorum, emin değilim. Bilgili arkadaşlar beni düzeltirse memnun olurum.

Muriel
Mesajlar: 139
Kayıt: Çrş Oca 03, 2018 10:24 pm

Re: Almanya'da Ingilizce okumanin sonucunda gelisemeyen Almanca...

Mesaj gönderen Muriel » Sal May 01, 2018 6:13 pm

Merhabalar,

Bende aynı şekilde ingilizce yüksek lisans eğitimi alıyorum ve aynı dertten muzdaribim. Geldiğimde A1 almanca vardı ama okulun ücretsiz kursunda seviye belirlemede A2.1 çıktım ve intensiv kursla A2.2 ye yükselttim. Yaptığım hata ilk dönem hem dersler hemde iş bulup çalışırım diye A2.2 ye devam etmemek oldu. Çok büyük bir kayıp değil çünkü A2.2 yi geçmek bir dönem sürüyor ama yinede bu bahar döneminde B1.1 e başlayıp biraz daha özgüvenli olarak günlük hayatta az çok almanca kullanabilirdim. Bu geçen 8 ayda şahsi kanaatim John'un belirttiği gibi intensiv bir kursa mümkün olduğunca çabuk yazılman ve B2 yi tamamen bitirmen. Böylelikle istersen vede kendini biraz sıkarsan DSH alıp almanca yüksek lisansa da başvurabilirsin. Seçeneklerin arasında ne yapacağına hızlıca karar vermen önemli; eğer almanca master yapmayı düşünürsen lisansını 1 dönem daha uzatıp sadece almancaya yönelip DSH sınavını verebilirsin.

Açıkçası benim de şu anda almanca bölümde okumadığım için canım sıkılıyor biraz ama gerek yaştan gerek maddi durumlardan 1 senemi dil öğrenmeye harcayacak imkanım olmadığı için doğru karar verdiğimi düşünüyorum. Senin yerinde olsam artık İngilizce okuma meselesini kafamdan çıkartırdım. Çünkü 3 yıldır almanyadasın ve hala B1 desin, eğer ingilizce mastera başlarsan hem derslerin zorluğundan hemde okuduğun alanı sevmemenden dolayı oluşan isteksizlikten almanca konusunda kendini geliştirmeyi arka plana atacaksın. Bana göre almancayı ön plana alma vaktin gelmiş bile :)

Rastai
Mesajlar: 1
Kayıt: Çrş May 02, 2018 2:21 am

Re: Almanya'da Ingilizce okumanin sonucunda gelisemeyen Almanca...

Mesaj gönderen Rastai » Çrş May 02, 2018 5:12 am

Selam arkadaşlar, konuyla birazcık alakasız olacak ama İngilizce dilinde hangi üniversite ve bölümde eğitim gördüğünüzü merak ettim. Yanlış anlamayın, Hochschule Fulda'nın International BWL bölümü B1 seviyede İngilizce istediği yazıyor ve bununla ilgilenmem sebebiyle soruyorum. ^_^

pia
Mesajlar: 207
Kayıt: Pzr Ara 15, 2013 10:12 pm

Re: Almanya'da Ingilizce okumanin sonucunda gelisemeyen Almanca...

Mesaj gönderen pia » Çrş May 02, 2018 9:09 am

Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim ve keske ben de sizin gibi yapsaymisim...Sizin de dediginiz gibi gencligin heyecanindan ve bolumum pek kolay olmadigi icin cok calismam gerektigi icin Almancaya pek agirlik vermeyerek buyuk bir hata ettim. Lisans programim neredeyse sona geldigi icin simdi ise ne yapacagima karar vermem gerekiyor :/

Sadece Ingilizceyle is imkanlari oldukca kisitli fakat acaba bir is bulsam ders calisma derdi olmadan almancaya daha rahatca odaklanabilir miyim bilmiyorum.

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: Almanya'da Ingilizce okumanin sonucunda gelisemeyen Almanca...

Mesaj gönderen John » Çrş May 02, 2018 5:01 pm

pia yazdı: Çrş May 02, 2018 9:09 am Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim ve keske ben de sizin gibi yapsaymisim...Sizin de dediginiz gibi gencligin heyecanindan ve bolumum pek kolay olmadigi icin cok calismam gerektigi icin Almancaya pek agirlik vermeyerek buyuk bir hata ettim. Lisans programim neredeyse sona geldigi icin simdi ise ne yapacagima karar vermem gerekiyor :/

Sadece Ingilizceyle is imkanlari oldukca kisitli fakat acaba bir is bulsam ders calisma derdi olmadan almancaya daha rahatca odaklanabilir miyim bilmiyorum.
Güzel kardeşim dünyanın sonu değil, sıkma canını. Informatik tarzı bir şey okuduysan ingilizce işe girebilirsin. IT alanında rahatlılıkla sadece ingilizce bilerek iş bulunabiliyor. Bir de 18 ay süren olacak mezun olunca, bu süreyi intensiv bir kursa gidip bir yandan CV hazırlayarak, başvurular yaparak değerlendirebilirsin. Şimdiden kolay gelsin.
Rastai yazdı: Çrş May 02, 2018 5:12 am Selam arkadaşlar, konuyla birazcık alakasız olacak ama İngilizce dilinde hangi üniversite ve bölümde eğitim gördüğünüzü merak ettim. Yanlış anlamayın, Hochschule Fulda'nın International BWL bölümü B1 seviyede İngilizce istediği yazıyor ve bununla ilgilenmem sebebiyle soruyorum. ^_^
Forumda yeni olduğun için cevap vereyim ancak bundan sonra böyle alakasız şeyleri lütfen ayrı bir başlık açarak sor. Başlık açmak ücretsizdir ve gayet kolay bir şekilde soracağınız konuyla alakalı forum içerisinde ilgili ana başlığa girdiğinizde sol üstte bulunur.
Ben yönetim yüksek lisansı, HS Anhalt'ta MBA yapıyorum uluslararası ticaret üzerine. Bölümüm 100% ingilizce ancak B1 seviye ile kendi gözmemimden söyleyeyim okuyamazsın. B2 bile seni çok yorar, bir sürü çinli arkadaşımız mundar oldu. Derste ses kaydı alıyorlar sonra tekrar dinliyorlar gene bir şey anlamıyorlar. C1 seviye bir yabancı dil, bence üniversite eğitimi için idealdir. Ben C1 seviye IELTS sertifikası almıştım 2015 yazında. Yine bilmediğim terimler için bir essay yazarken devamlı sözlükleri karıştırdığım oluyor. Şimdi tez yazıyorum keza yine öyle. Bence Almanya'da okumak istiyorsan ingilizceye değil Almanca öğrenmeye odaklan. Kabul alana diploma verilmiyor.

Cevapla