Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya'daki Türklerin Almanya'ya yeni Türklerin gelmesini istememesi

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Almanya'daki Türklerin Almanya'ya yeni Türklerin gelmesini istememesi

Mesaj gönderen John » Cmt Nis 07, 2018 4:40 pm

Merhaba Arkadaşlar,

Almanya'da sıklıkla karşılaştığım bir durum, ne zaman burada 5 yıldan uzun süredir kalan biriyle konuşsam bana "Eğitimini bitirince Türkiye'ye geri dön, Türkiye cennet, Almanya kötü, Almanya pis ama bizim burada kurulu düzenimiz olduğu için bizler geri dönemiyoruz." diyor. Ne iş yapıyorsun diyince %95'i işçiyiz diyor. Niye okumadın diye sorunca "bizi Almanya'da okutmadılar, ırkçılık var." peki o zaman niye diploma denkliği alıp Türkiye'ye dönüp de üniversite okumadın diye sorunca da "O kadar kolay değil." diyor. Berlin'de, Frankfurt'ta ve Hannover'de genel olarak durum böyle, diğer şehirleri bilemem. Arada istisna olarak Almanya güzel diyen de çıkıyor ama çok çok az. Ben 1,5 yıldır Almanya'dayım ve halimden memnunum. Almanya'da 2 yıl ve üzerinde kalan arkadaşlara sorum şu:

Sizler Almanya hakkında ve Almanya'daki Türkler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Re: Almanya'daki Türklerin Almanya'ya yeni Türklerin gelmesini istememesi

Mesaj gönderen welly275 » Pzr Nis 08, 2018 6:05 pm

haha irkcilik oldugu icin ikinci lisansimi bitirebildim ve suan kendi alanimda cok rahat calisiyorum. irkcilik var yaptirmiyolar diyen biriyle tanistim ve kendi tamamen vasifsiz biriydi. maymun istahliydi baslayip birakiyodu cogu seyi ve sonra da bana yaptirmiyolar deyip irkciliga bagliyodu ama gel gör ki kendisi kalifiye bir seviyede degildi yaptigi islerde.

konustugun kisileri iyi sec. düsünemeyen dar görüslü insanlardan uzak dur. benim de cevremde var ayni sekilde söyleyenler ama cogu anlam karmasasi icinde ve hayati monoton kisiler. kendi mutsuzluklarini yani kendi eksikliklerinden kaynaklanan mutsuzluklarini almanyaya bagliyolar.

almanya güllük gülistanlik anlamina gelmiyo dediklerim. evet burasi türkiyeye göre fazla monoton, daha cansiz ama bu özgürlük ve irkcilik olarak türklere karsi bir tutum anlamina gelmiyo. kendi aktiviteni kendin yapican. benimki her boslugu gezerek doldurmak mesela.

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: Almanya'daki Türklerin Almanya'ya yeni Türklerin gelmesini istememesi

Mesaj gönderen John » Pzr Nis 08, 2018 7:25 pm

Fikrini ve tecrübeni paylaştığın için teşekkür ederim welly275 arkadaşım. Haftasonları geziyorsan bir gün Frankfurt'a da beklerim, başımın üstünde yerin var.

Almanya'daki Türklerin kendi başarısızlıklarından dolayı niye Almanya'ya gelmek isteyenlere gelmeyin ya da öğrenci olarak gelenlere siz geri dönün demelerini anlamıyorum.

Kişisel yorumum: ben Almanya'daki monoton hayatı İstanbul'un hareketli hayatına tercih ederim. Buna ek olarak İstanbul'un kenar mahalleleriyle Frankfurt'u kıyas ettiğimde Türkiye'de yaşamanın bin kat daha zor olduğunu düşünüyorum.

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Almanya'daki Türklerin Almanya'ya yeni Türklerin gelmesini istememesi

Mesaj gönderen kiss25 » Pzr Nis 08, 2018 8:34 pm

Ben de yaklasik 1 sene ve 4aydir Almanya dayim benimde bu durumu biraz gözlemleme sansim oldu. Bu insanlar burada euro kazaniyor , istedikleri kadar et yiyor , istediklerini aliyor , her yere gidiyor , hepsinin altinda araba. Bu insanlar vasifsiz isciyken asgari ücrette maas alirken bunlari yapabiliyorlar ve bu insanlar zannediyorlarki Türkiye de böyle. 1.5 ay önce biriyle konustugumda bana 1500 TL ile Türkiye de her seyi yapabilecegini krallar gibi yasayabilecegini söyledi. Yani bu insanlar bu kadar kimse yanlis anlamasin amacim kimseyi yermek degil ama bu durum buradaki insanlarin ufkunun olmamasindan kaynaklaniyor , egitimsizliklerinden ve bazi körü körüne bagli olduklari düsünce ve konusma tarzlarindan kaynaklanan bu durum malesef cevredeki önü acik insanlari da baltalayip asagi cekmeye calisiyor ama tabi bu insanlara aldiris etmeyip muhatap olmayip he diyip gecmeyi bilmek gerek
Arkadaslar ben erkegim =)

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Re: Almanya'daki Türklerin Almanya'ya yeni Türklerin gelmesini istememesi

Mesaj gönderen welly275 » Pzr Nis 08, 2018 8:38 pm

eyvallah. Frankfurta bi kere firma etkinligine gelmistim. eger yolum düserse tekrar haber ederim.

technonur
Mesajlar: 799
Kayıt: Pzr Oca 17, 2010 1:39 pm

Re: Almanya'daki Türklerin Almanya'ya yeni Türklerin gelmesini istememesi

Mesaj gönderen technonur » Cum Nis 20, 2018 5:09 pm

ben almanyada türk bir isveren olarak ne zaman türklere pozitif ayrimcilik yapsam hep zararini gördüm. Tembellik, ückagitcilik, bilincsizlik hepsi bizimkilerde var hal böyle olunca artik ben bile irkcilik yapmaya basladim is basvurusu falan yapanlarda türk ismi görürsem (burda dogup büyümüs) direk elemek zorunda kaliyorum cünkü artik gercekten biktim. Adam ise baslayali 2 hafta olmus geliyor bana 2 hafta sonra 1 ayligina izin alabilir miyim ulan daha ise alisamadin izin istiyorsun bu daha en basit olaylar. Egitimi acikcasi beni pek ilgilendirmiyor ama ne yazikki burada yasayan türkler kendilerini hic gelistirmiyorlar ve isin komik tarafida almanyada dogup büyüyen türklerin cogu hicbisey bilmemesine ragmen türk milliyetcisi oluyorlar. bu 20 yasindaki genc icinde böyle 60 yasindaki amcalar icinde böyle. Tasinma masraflarini üstleneyim türkiyeye tasin amcacim dedigimdede bahanelerin ardi arkasi kesilmiyor. Anlayacaginiz üzülerek söylüyorum ki biz türklerin almanyadaki imajini degistirmek cok zor hatta imkansiz gibi birsey su saatten sonra.

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: Almanya'daki Türklerin Almanya'ya yeni Türklerin gelmesini istememesi

Mesaj gönderen John » Cum Nis 20, 2018 5:57 pm

technonur yazdı: Cum Nis 20, 2018 5:09 pm ben almanyada türk bir isveren olarak ne zaman türklere pozitif ayrimcilik yapsam hep zararini gördüm. Tembellik, ückagitcilik, bilincsizlik hepsi bizimkilerde var hal böyle olunca artik ben bile irkcilik yapmaya basladim is basvurusu falan yapanlarda türk ismi görürsem (burda dogup büyümüs) direk elemek zorunda kaliyorum cünkü artik gercekten biktim. Adam ise baslayali 2 hafta olmus geliyor bana 2 hafta sonra 1 ayligina izin alabilir miyim ulan daha ise alisamadin izin istiyorsun bu daha en basit olaylar. Egitimi acikcasi beni pek ilgilendirmiyor ama ne yazikki burada yasayan türkler kendilerini hic gelistirmiyorlar ve isin komik tarafida almanyada dogup büyüyen türklerin cogu hicbisey bilmemesine ragmen türk milliyetcisi oluyorlar. bu 20 yasindaki genc icinde böyle 60 yasindaki amcalar icinde böyle. Tasinma masraflarini üstleneyim türkiyeye tasin amcacim dedigimdede bahanelerin ardi arkasi kesilmiyor. Anlayacaginiz üzülerek söylüyorum ki biz türklerin almanyadaki imajini degistirmek cok zor hatta imkansiz gibi birsey su saatten sonra.
Teşekkür ederim technonur fikirlerini paylaştığın için. Allah işini gücü rast getirsin, kolay gelsin.

sedatcng
Mesajlar: 15
Kayıt: Pzt Nis 17, 2017 7:44 am

Re: Almanya'daki Türklerin Almanya'ya yeni Türklerin gelmesini istememesi

Mesaj gönderen sedatcng » Pzt Nis 23, 2018 2:42 am

Türkiye de vize beklerken 30 yıldır Almanya da yaşayan biri bana:Ne yapacaksın Almanya da boşver gelme hem Almanca çok zor 20 yılda öğrenemezsin Türkiye de kal dedi.Sanki pastadan pay alacağız.Eğitimli insanlarla karşılaştığımda en azından gelecekle ilgili fikrimi soruyorlar. Beceri ve yetenek gerektirmeyen işlerde çalışanlarsa karamsar bir tablo çizerler.

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: Almanya'daki Türklerin Almanya'ya yeni Türklerin gelmesini istememesi

Mesaj gönderen John » Pzt Nis 23, 2018 6:31 pm

sedatcng yazdı: Pzt Nis 23, 2018 2:42 am Türkiye de vize beklerken 30 yıldır Almanya da yaşayan biri bana:Ne yapacaksın Almanya da boşver gelme hem Almanca çok zor 20 yılda öğrenemezsin Türkiye de kal dedi.Sanki pastadan pay alacağız.Eğitimli insanlarla karşılaştığımda en azından gelecekle ilgili fikrimi soruyorlar. Beceri ve yetenek gerektirmeyen işlerde çalışanlarsa karamsar bir tablo çizerler.
Paylaştığın için teşekkür ederim. Daha gelmeden seni bloke etmeye çalışıyorlar. Bir tanıdığım şöyle demişti:

"Belki de bu ilticacılar, bu kadar çok Türk olmasa Sozialamt bize daha çok para verecek."

Bu cümleye yorum sizin. Sonra Avrupalılar niye bize önyargıyla yaklaşıyor diye hep beraber düşünüyoruz.

Cevapla