Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Master Üniversite seçimi

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
selen
Mesajlar: 152
Kayıt: Çrş Mar 01, 2017 7:32 pm

Master Üniversite seçimi

Mesaj gönderen selen » Çrş Mar 28, 2018 11:54 am

Merhaba arkadaşlar,

master için iki üniversite arasında kaldım (Uni Stuttgart ve TU Berlin). İki üni için de alman forumlarından başvurduğum bölüm için yorumları okudum(studis-online),yani çok yorum yok ve çelişkili bazıları. Masterı bitirdikten sonra almanyada çalışmak istiyorum.

Biliyorum çok genel bir soru olacak ama master için Uninin nelerine dikkat edilmeli? veya nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler :) .

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Master Üniversite seçimi

Mesaj gönderen kiss25 » Çrş Mar 28, 2018 8:30 pm

Stuttgart icin iyi diyorlar diye duydum hatta ben üni sececekken gidip bakmistim - binalari cok eski ETiT haric - bir kac kisiyle konustugumda da bana oranin iyi oldugunu söylemislerdi. Stuttgart büyük bir sehir ve sanayisi cok genis Porsche var Mercedes var , Berlin icin bir bilgim yok bir sey diyemem , benim üni icin aklimda 5 üni vardi buraya gelirken bunlar ; KIT , Stuttgart , RWTH Aachen , TU München , TU Darmstadt. TU Darmstadt i sectim , burasi icin bir cok kisiden gercekten bir cok farkli meslekleri yapan insanlardan ögrencilerden hocalardan cok iyi seyler duydum. Ben bu 5 üninin arasinda fark oldugunu düsünmüyordum cok fazla - bu tamamen kisisel bir görüstü ama sonrada TUD daki bir profta bir arkadasima böyle söyledi - bu yüzden secim yaparken sehir secimi yaptim bunlarin arasinda KIT , Stuttgart 3bin euro istedigi icin tercih etmedi München cok pahali oldugunu okudugum icin tercih etmedim (ki zaten en pahali sehir seciliyor hep neredeyse) Aachen cok yagmurlu kapali ve genelde sogukmus , ben öyle havalari sevmem :) bu yüzden TUD tercih ettim. Bence imkanin varsa git gez gör derim insanlarla konus , bir de master yapacaksin okulun oldugu bölgede bölümüne göre genis is alani var mi ? Mesela makine -> Stuttgart -> Porsche ve Mercedes gibi
Arkadaslar ben erkegim =)

selen
Mesajlar: 152
Kayıt: Çrş Mar 01, 2017 7:32 pm

Re: Master Üniversite seçimi

Mesaj gönderen selen » Çrş Mar 28, 2018 8:59 pm

kiss25 yazdı: Çrş Mar 28, 2018 8:30 pm Stuttgart icin iyi diyorlar diye duydum hatta ben üni sececekken gidip bakmistim - binalari cok eski ETiT haric - bir kac kisiyle konustugumda da bana oranin iyi oldugunu söylemislerdi. Stuttgart büyük bir sehir ve sanayisi cok genis Porsche var Mercedes var , Berlin icin bir bilgim yok bir sey diyemem , benim üni icin aklimda 5 üni vardi buraya gelirken bunlar ; KIT , Stuttgart , RWTH Aachen , TU München , TU Darmstadt. TU Darmstadt i sectim , burasi icin bir cok kisiden gercekten bir cok farkli meslekleri yapan insanlardan ögrencilerden hocalardan cok iyi seyler duydum. Ben bu 5 üninin arasinda fark oldugunu düsünmüyordum cok fazla - bu tamamen kisisel bir görüstü ama sonrada TUD daki bir profta bir arkadasima böyle söyledi - bu yüzden secim yaparken sehir secimi yaptim bunlarin arasinda KIT , Stuttgart 3bin euro istedigi icin tercih etmedi München cok pahali oldugunu okudugum icin tercih etmedim (ki zaten en pahali sehir seciliyor hep neredeyse) Aachen cok yagmurlu kapali ve genelde sogukmus , ben öyle havalari sevmem :) bu yüzden TUD tercih ettim. Bence imkanin varsa git gez gör derim insanlarla konus , bir de master yapacaksin okulun oldugu bölgede bölümüne göre genis is alani var mi ? Mesela makine -> Stuttgart -> Porsche ve Mercedes gibi
teşekkürler =). Master yapacağım bölüm uçak uzay mühendisliği, stuttgart en iyisi diyorlar çalışma açısından aslında endişelerim. Yani belki duymuşsundur DLR , genelde bu bölüm mezunları burda çalışıyormuş, ve her şehirde var. Ama makineye yakınlığı olduğu için Daimler Mercedes gibi şirketlerde de bazen iş olanağı doğuyor. Airbus veya Rollsroyce başka şehirlerde, yani mesela bir dönem beurlaubigung yaparım oralarda Praktikum yaparım diye düşündüm. Sizce de mantıklı mı?

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Master Üniversite seçimi

Mesaj gönderen kiss25 » Çrş Mar 28, 2018 11:12 pm

Bu soruyu daha tecrübeli arkadaslar cevaplarsa daha saglikli olur Praktikum konusunda pek bir bilgim yok acikcasi suan icin ama bir ara ben de uzay mühendisligi istiyordum sonra tekrar ortaokuldan beri hayalini kurdugum meslek olan bilgisayar mühendisligini tercih ettim :) Insallah sizin icin hayirli olani bulursunuz yolunuz acik olsun :)
Arkadaslar ben erkegim =)

Cevapla