Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

BOCHUM ÜNİVERSİTESİ ŞARTLI KABUL

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
Gizemgamze12
Mesajlar: 24
Kayıt: Çrş Ara 06, 2017 1:02 pm

BOCHUM ÜNİVERSİTESİ ŞARTLI KABUL

Mesaj gönderen Gizemgamze12 » Çrş Mar 21, 2018 8:06 am

MERHABALAR.
Ben şuan Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. Haziran ayında mezun olacağım. Bu sene aynı zamanda Marmara Üniversitesi'nden Pedegojik Formasyon alıyorum. (Türkiye'de Beden Eğitimi Öğretmenliği yapmak için değil sadece almak için alıyorum aslında :roll: )
Genel Not ortalamam şuan 3.18 tahminimce bu dönem sonunda yine bu civarda olacak. Bölüm 1. yada 2. olacağım.
Amacım kendi alanımda master yapmak. Bochum Üniversitesi'nde kendi bölümüm ile ilgili Master programı var fakat Almanca seviyem şu an başlangıç düzeyinde. Mayıs ayında A1 sınavına gireceğim.
Bochum Üniversitesi de A1 seviyesine şartlı kabul veriyor.
Sizce kabul alma şansım nedir ?
Diğer çekincem okul şartlı kabul verse bile konsolosluk A1 seviyesinde olmamı sorun yapar mı ? (Vize alamamaktan çok endişe ediyorum) :|
Konsloslukta tam olarak hangi belgeler elimde olması lazım ve hepsinin almanca yada ingilizce tercümesi olması zorunlu mu ?
İlk etapta dil okuluna başvuru yapacağım için öz geçmiş ve referans mektubu gereklimidir ?
Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim :)
Mustafa Kemal Atatürk

BirFacitas
Mesajlar: 161
Kayıt: Cmt Tem 30, 2016 5:36 pm

Re: BOCHUM ÜNİVERSİTESİ ŞARTLI KABUL

Mesaj gönderen BirFacitas » Çrş Mar 21, 2018 12:48 pm

Kabul alma sansi hakkinda bir sey soyleyemem ama en azindan A2 alirsaniz konsolosluk icin daha iyi olur.Vize basvurusunda cesitli cesitli belgeler gerekiyor.Hepsinin tercumesine gerek yok.Forumda hangi belgelerin gerektigini bulabilirsin.Dil kursu vizesi icin basvuracagin zaman,Konsolosluğa CV ve Motivasyon mektubu(Almanca) vermen gerekiyor.
Basarilar
Sizi birer kivilcim olarak gonderiyorum,alevler olarak geri donmelisiniz!
Mustafa Kemal ATATURK

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: BOCHUM ÜNİVERSİTESİ ŞARTLI KABUL

Mesaj gönderen kiss25 » Çrş Mar 21, 2018 3:50 pm

Arkadas dil kursu vizesi demis sen orada master yapmak istediginden bahsetmissin dil kursu vizesi 1 senelik olur uzatamazsin geri dönüp bidaha ögrenci vizesine basvurmak zorunda kalirsin , direk ögrenci vizesine basvurursan okuldan sartli kabul alip yine oarada gidip dil kursu yapip osnrasinda da egitime baslayabilirsin a1 icin arkadasinda dedigi gibi konsolosluk artik bu konuda sikinti cikariyormus enazindan bir a2 bencede daha iyi olabilir
Arkadaslar ben erkegim =)

Gizemgamze12
Mesajlar: 24
Kayıt: Çrş Ara 06, 2017 1:02 pm

Re: BOCHUM ÜNİVERSİTESİ ŞARTLI KABUL

Mesaj gönderen Gizemgamze12 » Pzr Mar 25, 2018 8:56 am

kiss25 yazdı: Çrş Mar 21, 2018 3:50 pm Arkadas dil kursu vizesi demis sen orada master yapmak istediginden bahsetmissin dil kursu vizesi 1 senelik olur uzatamazsin geri dönüp bidaha ögrenci vizesine basvurmak zorunda kalirsin , direk ögrenci vizesine basvurursan okuldan sartli kabul alip yine oarada gidip dil kursu yapip osnrasinda da egitime baslayabilirsin a1 icin arkadasinda dedigi gibi konsolosluk artik bu konuda sikinti cikariyormus enazindan bir a2 bencede daha iyi olabilir
Şuan Türkiye de dil kursuna gitmeye hiç vaktim yok. Sürekli iş ,okul, formasyon derken çok az vaktim kalıyor. Bu zamanlarda da kendi kendime öğrenmeye çalışıyorum. Haziranda başvuru yapıp kış döneminde (Eylül ) giderim diye planlıyordum. Şu an iyice çıkmaza girdim imkansız benim haziran ayına kadar A2 seviyesine gelmem
Mustafa Kemal Atatürk

Gizemgamze12
Mesajlar: 24
Kayıt: Çrş Ara 06, 2017 1:02 pm

Re: BOCHUM ÜNİVERSİTESİ ŞARTLI KABUL

Mesaj gönderen Gizemgamze12 » Pzr Mar 25, 2018 8:57 am

BirFacitas yazdı: Çrş Mar 21, 2018 12:48 pm Kabul alma sansi hakkinda bir sey soyleyemem ama en azindan A2 alirsaniz konsolosluk icin daha iyi olur.Vize basvurusunda cesitli cesitli belgeler gerekiyor.Hepsinin tercumesine gerek yok.Forumda hangi belgelerin gerektigini bulabilirsin.Dil kursu vizesi icin basvuracagin zaman,Konsolosluğa CV ve Motivasyon mektubu(Almanca) vermen gerekiyor.
Basarilar
Tamam.. Çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için.
Mustafa Kemal Atatürk

Cevapla