Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

AT/11 Kapsamında olamayan bir konu için doktor muayene ücreti ne kadardir?

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

AT/11 Kapsamında olamayan bir konu için doktor muayene ücreti ne kadardir?

Mesaj gönderen Bilu1 » Çrş Şub 07, 2018 1:37 am

Şuan AT/11 kapsamında olmayan bir konu için doktora gitmem gerekiyor ve ama internette sigortasi olmayanlar için muayene ücretlerini bulamadım. Kalem kalem (kan tahlili, mr, röntgen, aşı vs) yazan ücretleri görsem de muayene ücreti yazmıyor hiç bir yerde. Internette de forum sitelerinde 450€' ya kadar ödediğini yazan dahi gördüm ama sanırım onun muayene dediği bayağı kanser taraması falan dahil bir muayene galiba. Neyse benim sormak istediğim yaklaşık 10 - 15 dk doktor muayenesi/tavsiyesi almak için ödenmesi gereken ücret ne civardadır? Bide kesin bir kaç tahlil de ister ama onların fiyatını buluyorum da o tahlil sonuçlarını incelemek içinde ayrıca ücret talep ediyor mu? Ve 100€ - 150€ nun üstünde bi miktar tutma ihtimali nedir? Daha once tecrube etmisler/bilenler yazabilir mi? Muhtemelen cevap olarak da stres kaynakli ya da duzensiz uyku deyip 1 - 2 ilac yazip gönderilecek bir konu.

wuppi
Mesajlar: 54
Kayıt: Çrş Oca 31, 2018 11:51 am

Re: AT/11 Kapsamında olamayan bir konu için doktor muayene ücreti ne kadardir?

Mesaj gönderen wuppi » Pzr Mar 04, 2018 6:20 am

Bilu1 yazdı: Çrş Şub 07, 2018 1:37 am Şuan AT/11 kapsamında olmayan bir konu için doktora gitmem gerekiyor ve ama internette sigortasi olmayanlar için muayene ücretlerini bulamadım. Kalem kalem (kan tahlili, mr, röntgen, aşı vs) yazan ücretleri görsem de muayene ücreti yazmıyor hiç bir yerde. Internette de forum sitelerinde 450€' ya kadar ödediğini yazan dahi gördüm ama sanırım onun muayene dediği bayağı kanser taraması falan dahil bir muayene galiba. Neyse benim sormak istediğim yaklaşık 10 - 15 dk doktor muayenesi/tavsiyesi almak için ödenmesi gereken ücret ne civardadır? Bide kesin bir kaç tahlil de ister ama onların fiyatını buluyorum da o tahlil sonuçlarını incelemek içinde ayrıca ücret talep ediyor mu? Ve 100€ - 150€ nun üstünde bi miktar tutma ihtimali nedir? Daha once tecrube etmisler/bilenler yazabilir mi? Muhtemelen cevap olarak da stres kaynakli ya da duzensiz uyku deyip 1 - 2 ilac yazip gönderilecek bir konu.
Bir arkadas daha ayni seyi söylemis, AT11 kapsaminda tahlil röntgen vs olmuyor diye. Ya size verilen bilgilerde bi tuhaflik var, yada bizim sehirde bi tuhaflik. 5 senedir AT11 kullaniyorum, hastaneye yattim, bin kere kan tahlili yaptirdim, röntgen cekildi, ambulansla evden alindim, grip oldum onun icin muayeneye gittim, kadin dogumcuya, kulak burun bogaza hatta kalp ekg si bile cektirmeye doktora gittim. (Malesef)
Hic birinde bir kurus para ödemedim.
Size para ödeyeceginizi düsündüren nedir? Cidden merak ediyorum nasil bu sekilde farklilik olabilir?

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: AT/11 Kapsamında olamayan bir konu için doktor muayene ücreti ne kadardir?

Mesaj gönderen John » Pzr Mar 04, 2018 10:58 pm

Şöyle bir düzeltme yapayım, check up için hasta değilken veya acil bir durum olmadığı sürece yine tekrar ediyorum sadece check up amaçlı tahlil yaptırmak isterseniz eğer sigorta bunu karşılamaz ama eğer doktorunuz size tahlil yapılacak diye özellikle bir istekte bulunursa hastalığınızla ilgili o zaman karşılanabilir. Yine de bazı sağlık kurumları karşınıza sorun çıkartabilir, bu tamamen yaşadığınız yer ile alakalı. Eğer AT-11 tanınıyorsa problem olmaz, eğer biz bu belgeyi bilmiyoruz derlerse uğraşırsınız ve yetki onlarda olduğu için size ille de para ödetebilirler.

wuppi
Mesajlar: 54
Kayıt: Çrş Oca 31, 2018 11:51 am

Re: AT/11 Kapsamında olamayan bir konu için doktor muayene ücreti ne kadardir?

Mesaj gönderen wuppi » Pzt Mar 05, 2018 5:02 am

Haklisiniz, keyfi durumlar icin sorun cikartabilirler, ama ne zaman hasta olsam bana bir sorun cikartan yada para isteyen olmadi. Hastalanmadan da zaten doktora gitmem. Kan tahlili konusunda da sadece d vitamini ve suan hatirlamadigim bir deger disinda her seye doktor istedikten sonra ücretsiz bakiliyor. Bunun oldugun sehirle kesinlikle bir alakasi olmali. Daha önceden muhtemelen bu belgeyi bir cok kisi kullanmis olmali ki benim oldugum sehirde, ben hic sorun yasamadim. Eger yakin sehirlerde gitmek istediginiz bransa bakan türk doktorlari tercih ederseniz at11 i biliyo olma ihtimalleri daha yüksek olur muhtemeken, bu da denenebilir

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: AT/11 Kapsamında olamayan bir konu için doktor muayene ücreti ne kadardir?

Mesaj gönderen Bilu1 » Pzt Mar 12, 2018 1:17 am

wuppi yazdı: Pzr Mar 04, 2018 6:20 am Bir arkadas daha ayni seyi söylemis, AT11 kapsaminda tahlil röntgen vs olmuyor diye. Ya size verilen bilgilerde bi tuhaflik var, yada bizim sehirde bi tuhaflik. 5 senedir AT11 kullaniyorum, hastaneye yattim, bin kere kan tahlili yaptirdim, röntgen cekildi, ambulansla evden alindim, grip oldum onun icin muayeneye gittim, kadin dogumcuya, kulak burun bogaza hatta kalp ekg si bile cektirmeye doktora gittim. (Malesef)
Hic birinde bir kurus para ödemedim.
Size para ödeyeceginizi düsündüren nedir? Cidden merak ediyorum nasil bu sekilde farklilik olabilir?
Cevap için teşekkür ederim ben bu iletiyi şubatta yazmıştım daha sonra olanlar için bilgilendiriyim dedim. Ilk başta bir kliniğe gitmiştim AT/11 belgesi ile AOK'dan aldığım belgeyi vermiştim. Bu klinikteki sekreter yarım saat AOK'yı vs arayıp konuştuktan sonra bana herhangi bir ağrı vs çekip çekmediğimi sordu ben de hayır ama bi ağrım falan yok ama başka bir konu ile ilgili doktorla konuşmam gerekiyor dedim. Sonra eğer şuan durumundan ötürü acil müdahale edilmesi gereken bir konu değilse yani çektiğin ağrıdan/acıdan dolayı günlük yaşam rutinini bozmuyorsa sigorta kapsamında değil dedi. Sonra bana tavsiye olarak da AOK'dan normal sigorta yaptırmamı önerdi. Ben de bu konuşmadan sonra bu mesajı buraya yazmıştım. Ama daha sonra ben başka bir doktara gittim neyse muayene ücreti veririm kafasında gittim. Sekreterle telefonda randevu almak için konuşurken de sağlık sigortam kapsamında olmayan bir konu diye konuşmuştum ama muayene gittiğim klinikteki sekreter sağlık sigortamı yanımda getirmemi istedi yinede. Neyse bu sonra bu sekreter de yarım saat AOK ile vs konuştu sonra başka birilerini arayıp bayağı sordu EU dışından gelen bir hastamız var prosedürü nasıl falan diye sonra bir şeyler yaptı bana bir kağıt verdi yolladı doktora. Doktor ilk başta bana acil bir konu olup olmadığını sordu ben de çok aşırı acil değil (günlük yaşamımı etkileyen bir şey değil sonuçta) diye cevap vermiştim. Doktor sonra sekreter ile acil değil sağlık sigortasi kapsamında olmaz falan diye konuştu ordaki sekreter muayeneyi sigortası kapsıyor falan dedi. Sonuç şu doktor 10 - 15 dk muayene etti 1-2 ilaç falan verdi. Ama eczahaneye göndermedi direk klinikte varmış ilaç. Çıkarken de ben ilaçları falan gösterdim tekrar sekretere ilaçlar için ödeme yapmam gerekiyor mu vs dedim ordaki sekreter de hayır hiç bir şey için ödeme yapmanız gerekmiyor biz ödemeyi AOK'dan alırız dedi.
Yani kısaca biraz gittiğim klinikle alakalıymış. ilk gittiğim klinikteki sekreter çok ilgilenmemişti ya da yeterince araştırmamıştı ve direk muayene sağlık sigortası kapsamında değil diye yollamıştı. Hatta hiç ücret vs bile çıkarmamıştı.

wuppi
Mesajlar: 54
Kayıt: Çrş Oca 31, 2018 11:51 am

Re: AT/11 Kapsamında olamayan bir konu için doktor muayene ücreti ne kadardir?

Mesaj gönderen wuppi » Pzt Mar 12, 2018 3:08 am

Bilu1 yazdı: Pzt Mar 12, 2018 1:17 am Cevap için teşekkür ederim ben bu iletiyi şubatta yazmıştım daha sonra olanlar için bilgilendiriyim dedim. Ilk başta bir kliniğe gitmiştim AT/11 belgesi ile AOK'dan aldığım belgeyi vermiştim. Bu klinikteki sekreter yarım saat AOK'yı vs arayıp konuştuktan sonra bana herhangi bir ağrı vs çekip çekmediğimi sordu ben de hayır ama bi ağrım falan yok ama başka bir konu ile ilgili doktorla konuşmam gerekiyor dedim. Sonra eğer şuan durumundan ötürü acil müdahale edilmesi gereken bir konu değilse yani çektiğin ağrıdan/acıdan dolayı günlük yaşam rutinini bozmuyorsa sigorta kapsamında değil dedi. Sonra bana tavsiye olarak da AOK'dan normal sigorta yaptırmamı önerdi. Ben de bu konuşmadan sonra bu mesajı buraya yazmıştım. Ama daha sonra ben başka bir doktara gittim neyse muayene ücreti veririm kafasında gittim. Sekreterle telefonda randevu almak için konuşurken de sağlık sigortam kapsamında olmayan bir konu diye konuşmuştum ama muayene gittiğim klinikteki sekreter sağlık sigortamı yanımda getirmemi istedi yinede. Neyse bu sonra bu sekreter de yarım saat AOK ile vs konuştu sonra başka birilerini arayıp bayağı sordu EU dışından gelen bir hastamız var prosedürü nasıl falan diye sonra bir şeyler yaptı bana bir kağıt verdi yolladı doktora. Doktor ilk başta bana acil bir konu olup olmadığını sordu ben de çok aşırı acil değil (günlük yaşamımı etkileyen bir şey değil sonuçta) diye cevap vermiştim. Doktor sonra sekreter ile acil değil sağlık sigortasi kapsamında olmaz falan diye konuştu ordaki sekreter muayeneyi sigortası kapsıyor falan dedi. Sonuç şu doktor 10 - 15 dk muayene etti 1-2 ilaç falan verdi. Ama eczahaneye göndermedi direk klinikte varmış ilaç. Çıkarken de ben ilaçları falan gösterdim tekrar sekretere ilaçlar için ödeme yapmam gerekiyor mu vs dedim ordaki sekreter de hayır hiç bir şey için ödeme yapmanız gerekmiyor biz ödemeyi AOK'dan alırız dedi.
Yani kısaca biraz gittiğim klinikle alakalıymış. ilk gittiğim klinikteki sekreter çok ilgilenmemişti ya da yeterince araştırmamıştı ve direk muayene sağlık sigortası kapsamında değil diye yollamıştı. Hatta hiç ücret vs bile çıkarmamıştı.
Doktora gitmeden aok dan evrak alarak gidersen(AT11 ile degilde behandlungsbescheinigung gibi bi belgeyle)telefon görüsmeleri, aciklama vs yapmanada gerek kalmaz. Bir daha ki doktor islemlerinde senin icin daha kolay olur. Gecmis olsun :)

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: AT/11 Kapsamında olamayan bir konu için doktor muayene ücreti ne kadardir?

Mesaj gönderen Bilu1 » Pzt Mar 12, 2018 3:20 am

wuppi yazdı: Pzt Mar 12, 2018 3:08 am Doktora gitmeden aok dan evrak alarak gidersen(AT11 ile degilde behandlungsbescheinigung gibi bi belgeyle)telefon görüsmeleri, aciklama vs yapmanada gerek kalmaz. Bir daha ki doktor islemlerinde senin icin daha kolay olur. Gecmis olsun :)
Zaten AOK'dan evrak almıştım. Abrechnungbescheınigung vermişlerdi bunla doktora gidebilirsin demişlerdi. O Abrechnungbescheinigung'da AOK'dan bir numara yazıyordu onu arıyorlar ve ne yapacaklarını soruyorlar. Sonra o Abrechnungbescheinigung'un fotokopisini falan çekti sekreter sonra başka bir evrak falan hazırladı benim için bir şeyler yaptı.

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: AT/11 Kapsamında olamayan bir konu için doktor muayene ücreti ne kadardir?

Mesaj gönderen John » Çrş Mar 14, 2018 1:17 am

Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Cevapla