Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Yüksek Lisansa kabul için SIRA beklenmesi ? Doğru mu?

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
wuppi
Mesajlar: 54
Kayıt: Çrş Oca 31, 2018 11:51 am

Re: Yüksek Lisansa kabul için SIRA beklenmesi ? Doğru mu?

Mesaj gönderen wuppi » Sal Şub 27, 2018 2:48 pm

DetectiveFusco yazdı: Cmt Şub 10, 2018 12:29 am Anladım teşekkür ederim. Yine de almanca için 2 senenin fazla oldugunu düşünüyorum. 2 sene de değil almanca 2-3 dil öğrenenler var. Üniversitelerin almanca kursları sıfırdan başlayanlara dsh sınavını geçecek düzeyde 2 dönemde hazırlıyor eğer 2 dönemde geçilmeyecek olsaydı kursları 2 dönemlik halinde açmazlar diye düşünüyorum.
ekstra bir bilgi. 2 sömestr degil 3 sömestr ders alabildigin okullarda var. bakiniz wuppertal.

DetectiveFusco
Mesajlar: 60
Kayıt: Cum Ağu 18, 2017 4:57 pm

Re: Yüksek Lisansa kabul için SIRA beklenmesi ? Doğru mu?

Mesaj gönderen DetectiveFusco » Sal Şub 27, 2018 7:41 pm

wuppi yazdı: Sal Şub 27, 2018 2:48 pm ekstra bir bilgi. 2 sömestr degil 3 sömestr ders alabildigin okullarda var. bakiniz wuppertal.
evet normalde 2 semester ancak 1 semester daha okuyabiliyorsunuz ben 3 semester yok demedim zaten

wuppi
Mesajlar: 54
Kayıt: Çrş Oca 31, 2018 11:51 am

Re: Yüksek Lisansa kabul için SIRA beklenmesi ? Doğru mu?

Mesaj gönderen wuppi » Sal Şub 27, 2018 8:39 pm

sizin probleminiz size yardimla yaklasan bizleri "yalancilikla" suclamaniz. kaldiki henüz gelmediginiz, icine girmediginiz durumlari, bilen ve tecrübelerini aktarmaya calisan kisilerden daha iyi biliyomus gibi bi tavirda olmaniz. bu kadar biliyosaniz soru sormaniza lüzumda yok sanirim.

DetectiveFusco
Mesajlar: 60
Kayıt: Cum Ağu 18, 2017 4:57 pm

Re: Yüksek Lisansa kabul için SIRA beklenmesi ? Doğru mu?

Mesaj gönderen DetectiveFusco » Sal Şub 27, 2018 9:53 pm

wuppi yazdı: Sal Şub 27, 2018 8:39 pm sizin probleminiz size yardimla yaklasan bizleri "yalancilikla" suclamaniz. kaldiki henüz gelmediginiz, icine girmediginiz durumlari, bilen ve tecrübelerini aktarmaya calisan kisilerden daha iyi biliyomus gibi bi tavirda olmaniz. bu kadar biliyosaniz soru sormaniza lüzumda yok sanirim.
Ben yalancılıkla suçlamadım sadece "pek inandırıcı gelmedi" dedim. kaldı ki dil şartını yerine getirmek için kimseyi 3 sene almanyada tutamazlar. max süre 2 sene diye biliyorum yanlışsam düzeltin. ikincisi ise dsh sınavını 3 senede biri anca veriyorsa o kişinin kendisinden kaynaklı bir sorunu mutlaka vardır. bir dil için 3 sene çok uzun bir süre.

wuppi
Mesajlar: 54
Kayıt: Çrş Oca 31, 2018 11:51 am

Re: Yüksek Lisansa kabul için SIRA beklenmesi ? Doğru mu?

Mesaj gönderen wuppi » Sal Şub 27, 2018 10:13 pm

DetectiveFusco yazdı: Sal Şub 27, 2018 9:53 pm Ben yalancılıkla suçlamadım sadece "pek inandırıcı gelmedi" dedim. kaldı ki dil şartını yerine getirmek için kimseyi 3 sene almanyada tutamazlar. max süre 2 sene diye biliyorum yanlışsam düzeltin. ikincisi ise dsh sınavını 3 senede biri anca veriyorsa o kişinin kendisinden kaynaklı bir sorunu mutlaka vardır. bir dil için 3 sene çok uzun bir süre.
herkesin ögrenme süresi farklidir. evet benim icinde 3 sene cok uzun bir süre. ben sifirdan baslayip bir senede dsh 2 almis biriyim ama bu demek degil ki ben bunu basardim diye herkes ayni zaman diliminde bunu basarabilsin. ve evet 2 senede üniversiteye baslaman icin almanca ögrenmis olman gerekiyor ama bunun esnetildiginede defalarca sait oldum. siz daha hazir bi halde gelirsiniz almanya ya, dile ilginiz vardir, daha cabuk ögrenirsiniz.. bir örnek daha vermek gerekirse bizim üniversitenin dil okulu müdürü goethe belgelerini falanda sallamiyor(c1 haric sanirim). yani b1 belgesiyle gelip direk b2 den baslayamiyosun. önce sinava sokuyor ve cidden ona görede sen artik b2 isen seni o sinifa aliyor. umarim sizin icin her sey planladiginiz gibi gider. bunlari söyleme sebeplerim sizin modunuzu düsürmek degil sadece her seyin planlandigi gibi gitmeme durumu olabilecegi. daha önce baska bir dil ögrendiyseniz daha iyi anlarsiniz, hic bilmediginiz kelimelerle dolu textlerde sinavda karsiniza gelebilir. bu gibi sanssiz durumlar sinavi alma süresini uzatiyor zaten. sizin grametigi ögrenememeniz degil.

tipitip
Mesajlar: 48
Kayıt: Cmt Ara 23, 2017 3:41 am

Re: Yüksek Lisansa kabul için SIRA beklenmesi ? Doğru mu?

Mesaj gönderen tipitip » Cum Mar 02, 2018 4:10 am

wuppi yazdı: Sal Şub 27, 2018 3:37 am Valla her Dsh yapan üniversite ayni zorlukta yapmiyor o sinavi. ben Wuppertal de okuyorum ve bizim kursta b1 i gecemeyip disarda özel bir kurstan c1 alip baska bi okulda Dsh alan da var. 3 senede anca dsh alanda. alamayip dönende. kaldiki kendi üniverstem adina sunu söyleyebilirim, ögrencilerin yuzde sekseni 2 sömestrda degil 3 sömestrda ancak dsh aliyor. aldigin o almancaylada asla sana yeterli olmuyo dersleri anlamak. en azindan ilk 2 sömestr. sözel bölüm okuyacaksan 50 kere düsün derim. sayisallar halloluyo da sözeller adami ipe götürür
kardeş benim bölümüm ''İNGİLİZCE'' zaten sorun yok :D ben almancayı kendi isteğim üzerine öğreniyorum zorunlu değilim.

Cevapla