Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Zamanlamam İyi mi ?

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
John Steinbeck
Mesajlar: 318
Kayıt: Cmt Ağu 05, 2017 9:27 am

Zamanlamam İyi mi ?

Mesaj gönderen John Steinbeck » Cmt Şub 17, 2018 7:09 pm

Merhabalar, ben bu sene başvuru tarihleri rahat olur diye boşluk yaratmıştım. Şuanda dil kursuna gidiyorum.

Nisan da goetheden belgemi aldiktan sonra, mayısa kadar belgeleri toplayınca istedigim üniversitenin 2018/2019 kış dönemi için şartlı kabul başvurusu yapmak istiyordum. Temmuz gibide vize başvurusu yapacaktım.

Zamanlamam iyi mi sizce ?

Birde konu dışı fakat sormak istiyoeum, dil kursu senesinde kaçak çalışanınız var mı ? Şartları nedir ? Şöyle bir haftada 20 saat oyi olurdu :D


Edit: A1 belgesini alıp, Marburg Universitesine basvurmayı düşünüyorum, fakat kurs fiyatları fazla geldi bana sizce ?

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Zamanlamam İyi mi ?

Mesaj gönderen kiss25 » Pzr Şub 18, 2018 3:06 pm

Sartli kabul icin baska arkadaslar daha iyi yardimci olur benim kafamda soru isaretleri olustu o yüzden bir sey yazmayayim. Amcan dayin halan teyzen kisacasi bir akraban yoksa calismak pekte kolay degil. Gidecegin yere göre de degisir tabi , ayrica zaten calisirsan uzar sinavlari gecme süren Almanca yi ögrenme süren , ha diyorsan ki ben 20 ayimi dil kursunda geciririm benden yana sikinti yok o zaman calisirsin ama oda bir risk üniye baslamassan geri dönme , daha dogrusu gönderilme riskin var , illa ki istisnalar vardir yazdigim her seyde böyle aciklama ihtiyaci hissediyorum cünkü istisnalarin kaideyi bozmadigini bilmeyen insanlardan biri cikiyor bazen , bir isi yapamayan 500 kisiyi es gecip yapabilen kisiyi gösteirp sen bir sey bilmiyon ama o yapti diyor , o sivrizekalilara laf birakmamak adina acikliyorum , aciklamaya calisiyorum. Ben senin yerinde olsam ilk zamanlar calismayi pek düsünmezdim enazindan c1 sinavlarina hazirlanmaya baslayana kadar , adam akilli yapardim onda da haftada 20 degil 10-12 saat falan calismayi tercih ederdim , ki öylede yaptim. DSH kursumun bitmesine 1 ay kala sadece cumartesi günleri tüm gün garsonluk yapmaya basladim , 15 ocak 2017 de Almanya'ya gelip 16 Ocakta A1 seviyesinde en bastan kursa baslayip 27 Ocak 2018 tarihinde de ilk girdigim DSH sinavini %79 ile kazandim ( bu bilgi yine sen kimsin haci yeaa ne konusuyon bos bos diye yazmasinlar diyeydi , tecrübeliyim )

Edit : Kurs fiyatlarini yazarsan yine karsilastirma acisindan daha rahat olabilir :)
Arkadaslar ben erkegim =)

John Steinbeck
Mesajlar: 318
Kayıt: Cmt Ağu 05, 2017 9:27 am

Re: Zamanlamam İyi mi ?

Mesaj gönderen John Steinbeck » Pzt Şub 19, 2018 9:23 am

kiss25 yazdı: Pzr Şub 18, 2018 3:06 pm Sartli kabul icin baska arkadaslar daha iyi yardimci olur benim kafamda soru isaretleri olustu o yüzden bir sey yazmayayim. Amcan dayin halan teyzen kisacasi bir akraban yoksa calismak pekte kolay degil. Gidecegin yere göre de degisir tabi , ayrica zaten calisirsan uzar sinavlari gecme süren Almanca yi ögrenme süren , ha diyorsan ki ben 20 ayimi dil kursunda geciririm benden yana sikinti yok o zaman calisirsin ama oda bir risk üniye baslamassan geri dönme , daha dogrusu gönderilme riskin var , illa ki istisnalar vardir yazdigim her seyde böyle aciklama ihtiyaci hissediyorum cünkü istisnalarin kaideyi bozmadigini bilmeyen insanlardan biri cikiyor bazen , bir isi yapamayan 500 kisiyi es gecip yapabilen kisiyi gösteirp sen bir sey bilmiyon ama o yapti diyor , o sivrizekalilara laf birakmamak adina acikliyorum , aciklamaya calisiyorum. Ben senin yerinde olsam ilk zamanlar calismayi pek düsünmezdim enazindan c1 sinavlarina hazirlanmaya baslayana kadar , adam akilli yapardim onda da haftada 20 degil 10-12 saat falan calismayi tercih ederdim , ki öylede yaptim. DSH kursumun bitmesine 1 ay kala sadece cumartesi günleri tüm gün garsonluk yapmaya basladim , 15 ocak 2017 de Almanya'ya gelip 16 Ocakta A1 seviyesinde en bastan kursa baslayip 27 Ocak 2018 tarihinde de ilk girdigim DSH sinavini %79 ile kazandim ( bu bilgi yine sen kimsin haci yeaa ne konusuyon bos bos diye yazmasinlar diyeydi , tecrübeliyim )

Edit : Kurs fiyatlarini yazarsan yine karsilastirma acisindan daha rahat olabilir :)
Tesekkur ederim, ben calistigimda en azindan kurs parami cikarabilmem lazim. Kurs gunde kac saat oluyor ? Ben göttingen universitesinede bakmistim ama oradada assagi yukari ayni paraya geliyordu kurs. Belki baska arkadaslar surada su uninin ucuz ve iyi egitim veriyorlar diye soyleyeceklerini dusunmustum. Birde siz garsonken saatligine ne kadar aliyordunuz ?

Devin Booker
Mesajlar: 18
Kayıt: Sal Şub 06, 2018 12:04 am

Re: Zamanlamam İyi mi ?

Mesaj gönderen Devin Booker » Pzt Şub 19, 2018 6:39 pm

Hocam ben de şartlı kabul başvurusu yapmak istiyorum benim almancam b1 seviyesinde ve vize problemim yok ancak başvuruyu nasıl ve ne zaman yapmam gerektiğini pek bilmiyorum.Siz nasıl yapacaksınız ?Kendi başınıza mı yoksa danışman firma aracılığıyla mı ?

Muriel
Mesajlar: 139
Kayıt: Çrş Oca 03, 2018 10:24 pm

Re: Zamanlamam İyi mi ?

Mesaj gönderen Muriel » Pzt Şub 19, 2018 6:49 pm

Arkadaşlar ilk 6 ay çalışamayacakmışsınız gibi planınızı yapın bence. özellikle dil kursundakiler 1 sene çalışamayacakmış gibi düşünsün ve planlarını ona göre yapsın. öyle çok kolay değil iş bulmak hem zayıf almanca ile hemde çalışma izni olmadan. onun yerine TR'de B2 yi bitirip gelin 4-5 ay burada C1 için hazırlanın. kimse yanlış anlamasın daha sonra maddi ve manevi sıkıntıya girmemeniz için yazıyorum bu şekilde.

Devin siteyi güzelce inceleyip okursan bir çok bilgi bulursun. illa danışmanlık diyorsan yine sitenin danışmanlık hizmeti var.

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Zamanlamam İyi mi ?

Mesaj gönderen kiss25 » Sal Şub 20, 2018 1:22 am

John Steinbeck yazdı: Pzt Şub 19, 2018 9:23 am Tesekkur ederim, ben calistigimda en azindan kurs parami cikarabilmem lazim. Kurs gunde kac saat oluyor ? Ben göttingen universitesinede bakmistim ama oradada assagi yukari ayni paraya geliyordu kurs. Belki baska arkadaslar surada su uninin ucuz ve iyi egitim veriyorlar diye soyleyeceklerini dusunmustum. Birde siz garsonken saatligine ne kadar aliyordunuz ?
muriel arkadasima tam olarak katiliyorum , kursuna göre degisir günde kac saat oldugu , kurs günde 4 saat olsun ki benimki öyleydi sabah 9 öglen 12.30 falan öyle bir seydi , 4 saatlik kurstan sonra adam akilli ders calismali ki insan kurs bitsin , yoksa bitmiyor cünkü kurs , kurs parasini cikaricam derken kursunu uzatmak zorunda kalirsin. Ben dil kursundayken 2 bin euroya yakin para kazandim hem de 1 - 1.5 ay icerisinde nasil oldugunu anlatayim :

A1 seviyesinde kursa basladim ocakta subat ayi gibi bitti normalde a2 2 , b1 3 ayda bitiyordu bizim kursta. Ben subatin sonuna dogru A1 i bitirince direk A2ye calismaya basladim biz sinfita atiyorum 3 sayfa isliyoduk kitaptan ben dersten sonra kütüphaneye gidip aksama kadar calisip ders kitabindan o üniteyi bitiryorudm konularini , ertesi gün derste 3 sayfa daha isliyoduk sonra ben kütüphaneye gidip yine bu sefer calisma kitabini yapiyordum , sonra kitabin konu sonunda toplu üniteyle iligli verilmis kelimeleri calisip ezberliyordum ünite icindeki metinlerden bilmedigim kelimeleri cikariyordum bu sekilde devam ettim hep. Martin sonuna dogru ( 1 ay gecmis oldu ) sinifta A2'de 6. üniteydeyken ( Kitap 12 ünite sonra sinava giriliyor ) ben kendim önden A2 sinavina girdim. ( benim kursumda 30 euro verip kendin önden kur sinavina girebiliyordun istedigin zaman). O sinavi gecip B1 e gecmeye hak kazandim. B1 e gecerkende yeni baslayacak sinif olmadigi icin 4. Üniteden basladim , 1 hafta sonra B1 in basindan yeni bir sinif acildi ama gecmedim o sinifa hocamida sevdigim icin sinifimdan devam ettim ama yine kütüphaneye gidip A2 sinavina calistigim gibi B1 'in 1. ünitesinden 4. Ünitesine kadar olan bosluklarimi kapatmak icin calistim , ayni zamanda hocamiz yogun bir sekilde ders isliyordu derse yönelikte calismak zorundaydim ve sonucta yaptim , sinifta basariyla tutundum. Velhasilkelam 1 ay A2 den , 1 ay da B1 den kar ettim. Hani nerede para kazandin sen ?? Afedersin esek gibi ders calismissin bir taraflarin kütüphane sandalyesine yapismis ne ara vaktin oldu ?? Gelin hesap yapalim ; Kursa parayi aylik ödüyorsun benim gittigim kursta ve ben her ay basina 400euro para ödüyordum. Toplamda 2 ay kar ettim , 2*400=800 bu dursun , hani 2 bin euroya yakindi 800 nerede 2bin nerede haci bizi mi yiyon sen ?? 2 ay okuldan kar ettim 2 ay okuldan kar etmek demek bulundugun yerden 2 ay daha erken ayrilmak demekti benim icin yani 2 ayla beraber sadece kurs ücretinden degil yasam masraflarindan da kar ettim yasam masraflari kisiden kisiye göre degisir ama benimkisi toplamda 500-550 euro arasiydi , daha dogrusu 500ü pek gecmiyordu , gecirmemeye calisiyordum cünkü durumum yoktu. Yeni gelipte bunu okucak arkadaslar icin yaziyorum 500 euroya Heidelbergte geciniyordum ama disaridan neredeyse bir sey almiyordum market alisverisi haric , anlayacaginiz oldukca sikmistim kemeri , daha da uzatmadan kaba hesap 550 diyelim , 550*2=1100 , 1100+800=1900 euro. Görüldügü gibi para kazanmak sadece eline nakit para gecmesi degil , tamam o daha iyi tabiki ama düsününce Almanca yok calisma izni yok saati 4 5 6 euroya afedersiniz essek gibi calistirip yeri gelip paranizi almama tehlikeniz varken bu sekilde yapmak daha garanti ve karli bir yol bana göre.

Tekrar söylüyorum ki muriel arkadasimizin dedigi cok dogru ben de ona cok katiliyorum , ben yapmadim ama Türkiyede enazindan b1 e kadar ögrenilebilir

Ekleme ; Garsonken saatlik 8 9 euro falan alirsin diye tahmin ediyorum kendimden ve diger cevremden duydugum kadariyla
Arkadaslar ben erkegim =)

Makineci
Mesajlar: 136
Kayıt: Prş Mar 09, 2017 12:40 am

Re: Zamanlamam İyi mi ?

Mesaj gönderen Makineci » Sal Şub 20, 2018 4:49 am

kiss25 yazdı: Sal Şub 20, 2018 1:22 am muriel arkadasima tam olarak katiliyorum , kursuna göre degisir günde kac saat oldugu , kurs günde 4 saat olsun ki benimki öyleydi sabah 9 öglen 12.30 falan öyle bir seydi , 4 saatlik kurstan sonra adam akilli ders calismali ki insan kurs bitsin , yoksa bitmiyor cünkü kurs , kurs parasini cikaricam derken kursunu uzatmak zorunda kalirsin. Ben dil kursundayken 2 bin euroya yakin para kazandim hem de 1 - 1.5 ay icerisinde nasil oldugunu anlatayim :

A1 seviyesinde kursa basladim ocakta subat ayi gibi bitti normalde a2 2 , b1 3 ayda bitiyordu bizim kursta. Ben subatin sonuna dogru A1 i bitirince direk A2ye calismaya basladim biz sinfita atiyorum 3 sayfa isliyoduk kitaptan ben dersten sonra kütüphaneye gidip aksama kadar calisip ders kitabindan o üniteyi bitiryorudm konularini , ertesi gün derste 3 sayfa daha isliyoduk sonra ben kütüphaneye gidip yine bu sefer calisma kitabini yapiyordum , sonra kitabin konu sonunda toplu üniteyle iligli verilmis kelimeleri calisip ezberliyordum ünite icindeki metinlerden bilmedigim kelimeleri cikariyordum bu sekilde devam ettim hep. Martin sonuna dogru ( 1 ay gecmis oldu ) sinifta A2'de 6. üniteydeyken ( Kitap 12 ünite sonra sinava giriliyor ) ben kendim önden A2 sinavina girdim. ( benim kursumda 30 euro verip kendin önden kur sinavina girebiliyordun istedigin zaman). O sinavi gecip B1 e gecmeye hak kazandim. B1 e gecerkende yeni baslayacak sinif olmadigi icin 4. Üniteden basladim , 1 hafta sonra B1 in basindan yeni bir sinif acildi ama gecmedim o sinifa hocamida sevdigim icin sinifimdan devam ettim ama yine kütüphaneye gidip A2 sinavina calistigim gibi B1 'in 1. ünitesinden 4. Ünitesine kadar olan bosluklarimi kapatmak icin calistim , ayni zamanda hocamiz yogun bir sekilde ders isliyordu derse yönelikte calismak zorundaydim ve sonucta yaptim , sinifta basariyla tutundum. Velhasilkelam 1 ay A2 den , 1 ay da B1 den kar ettim. Hani nerede para kazandin sen ?? Afedersin esek gibi ders calismissin bir taraflarin kütüphane sandalyesine yapismis ne ara vaktin oldu ?? Gelin hesap yapalim ; Kursa parayi aylik ödüyorsun benim gittigim kursta ve ben her ay basina 400euro para ödüyordum. Toplamda 2 ay kar ettim , 2*400=800 bu dursun , hani 2 bin euroya yakindi 800 nerede 2bin nerede haci bizi mi yiyon sen ?? 2 ay okuldan kar ettim 2 ay okuldan kar etmek demek bulundugun yerden 2 ay daha erken ayrilmak demekti benim icin yani 2 ayla beraber sadece kurs ücretinden degil yasam masraflarindan da kar ettim yasam masraflari kisiden kisiye göre degisir ama benimkisi toplamda 500-550 euro arasiydi , daha dogrusu 500ü pek gecmiyordu , gecirmemeye calisiyordum cünkü durumum yoktu. Yeni gelipte bunu okucak arkadaslar icin yaziyorum 500 euroya Heidelbergte geciniyordum ama disaridan neredeyse bir sey almiyordum market alisverisi haric , anlayacaginiz oldukca sikmistim kemeri , daha da uzatmadan kaba hesap 550 diyelim , 550*2=1100 , 1100+800=1900 euro. Görüldügü gibi para kazanmak sadece eline nakit para gecmesi degil , tamam o daha iyi tabiki ama düsününce Almanca yok calisma izni yok saati 4 5 6 euroya afedersiniz essek gibi calistirip yeri gelip paranizi almama tehlikeniz varken bu sekilde yapmak daha garanti ve karli bir yol bana göre.

Tekrar söylüyorum ki muriel arkadasimizin dedigi cok dogru ben de ona cok katiliyorum , ben yapmadim ama Türkiyede enazindan b1 e kadar ögrenilebilir

Ekleme ; Garsonken saatlik 8 9 euro falan alirsin diye tahmin ediyorum kendimden ve diger cevremden duydugum kadariyla
Tecrübelerini paylaşmışsin uzun uzun teşekkürler.
Yaptığın cidden çok mantikli bir iş,tebrik ederim seni.

John Steinbeck
Mesajlar: 318
Kayıt: Cmt Ağu 05, 2017 9:27 am

Re: Zamanlamam İyi mi ?

Mesaj gönderen John Steinbeck » Sal Şub 20, 2018 11:23 am

kiss25 yazdı: Sal Şub 20, 2018 1:22 am muriel arkadasima tam olarak katiliyorum , kursuna göre degisir günde kac saat oldugu , kurs günde 4 saat olsun ki benimki öyleydi sabah 9 öglen 12.30 falan öyle bir seydi , 4 saatlik kurstan sonra adam akilli ders calismali ki insan kurs bitsin , yoksa bitmiyor cünkü kurs , kurs parasini cikaricam derken kursunu uzatmak zorunda kalirsin. Ben dil kursundayken 2 bin euroya yakin para kazandim hem de 1 - 1.5 ay icerisinde nasil oldugunu anlatayim :

A1 seviyesinde kursa basladim ocakta subat ayi gibi bitti normalde a2 2 , b1 3 ayda bitiyordu bizim kursta. Ben subatin sonuna dogru A1 i bitirince direk A2ye calismaya basladim biz sinfita atiyorum 3 sayfa isliyoduk kitaptan ben dersten sonra kütüphaneye gidip aksama kadar calisip ders kitabindan o üniteyi bitiryorudm konularini , ertesi gün derste 3 sayfa daha isliyoduk sonra ben kütüphaneye gidip yine bu sefer calisma kitabini yapiyordum , sonra kitabin konu sonunda toplu üniteyle iligli verilmis kelimeleri calisip ezberliyordum ünite icindeki metinlerden bilmedigim kelimeleri cikariyordum bu sekilde devam ettim hep. Martin sonuna dogru ( 1 ay gecmis oldu ) sinifta A2'de 6. üniteydeyken ( Kitap 12 ünite sonra sinava giriliyor ) ben kendim önden A2 sinavina girdim. ( benim kursumda 30 euro verip kendin önden kur sinavina girebiliyordun istedigin zaman). O sinavi gecip B1 e gecmeye hak kazandim. B1 e gecerkende yeni baslayacak sinif olmadigi icin 4. Üniteden basladim , 1 hafta sonra B1 in basindan yeni bir sinif acildi ama gecmedim o sinifa hocamida sevdigim icin sinifimdan devam ettim ama yine kütüphaneye gidip A2 sinavina calistigim gibi B1 'in 1. ünitesinden 4. Ünitesine kadar olan bosluklarimi kapatmak icin calistim , ayni zamanda hocamiz yogun bir sekilde ders isliyordu derse yönelikte calismak zorundaydim ve sonucta yaptim , sinifta basariyla tutundum. Velhasilkelam 1 ay A2 den , 1 ay da B1 den kar ettim. Hani nerede para kazandin sen ?? Afedersin esek gibi ders calismissin bir taraflarin kütüphane sandalyesine yapismis ne ara vaktin oldu ?? Gelin hesap yapalim ; Kursa parayi aylik ödüyorsun benim gittigim kursta ve ben her ay basina 400euro para ödüyordum. Toplamda 2 ay kar ettim , 2*400=800 bu dursun , hani 2 bin euroya yakindi 800 nerede 2bin nerede haci bizi mi yiyon sen ?? 2 ay okuldan kar ettim 2 ay okuldan kar etmek demek bulundugun yerden 2 ay daha erken ayrilmak demekti benim icin yani 2 ayla beraber sadece kurs ücretinden degil yasam masraflarindan da kar ettim yasam masraflari kisiden kisiye göre degisir ama benimkisi toplamda 500-550 euro arasiydi , daha dogrusu 500ü pek gecmiyordu , gecirmemeye calisiyordum cünkü durumum yoktu. Yeni gelipte bunu okucak arkadaslar icin yaziyorum 500 euroya Heidelbergte geciniyordum ama disaridan neredeyse bir sey almiyordum market alisverisi haric , anlayacaginiz oldukca sikmistim kemeri , daha da uzatmadan kaba hesap 550 diyelim , 550*2=1100 , 1100+800=1900 euro. Görüldügü gibi para kazanmak sadece eline nakit para gecmesi degil , tamam o daha iyi tabiki ama düsününce Almanca yok calisma izni yok saati 4 5 6 euroya afedersiniz essek gibi calistirip yeri gelip paranizi almama tehlikeniz varken bu sekilde yapmak daha garanti ve karli bir yol bana göre.

Tekrar söylüyorum ki muriel arkadasimizin dedigi cok dogru ben de ona cok katiliyorum , ben yapmadim ama Türkiyede enazindan b1 e kadar ögrenilebilir

Ekleme ; Garsonken saatlik 8 9 euro falan alirsin diye tahmin ediyorum kendimden ve diger cevremden duydugum kadariyla
Tesekkurler.

450-500 euroya yurt dahil mi ? Bende kisitli burcem oldugu icin yurttan yapacagim yemegimi, zaten yemek pisirebiliyorum. Cumartesi gunleride cikar bi pubsa 2 bira fln icerim suydugum kadariyla publarda tanesi 1 euro dlnmis. Dogayi fln gezerim.

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Zamanlamam İyi mi ?

Mesaj gönderen kiss25 » Cum Şub 23, 2018 6:06 pm

John Steinbeck yazdı: Sal Şub 20, 2018 11:23 am Tesekkurler.

450-500 euroya yurt dahil mi ? Bende kisitli burcem oldugu icin yurttan yapacagim yemegimi, zaten yemek pisirebiliyorum. Cumartesi gunleride cikar bi pubsa 2 bira fln icerim suydugum kadariyla publarda tanesi 1 euro dlnmis. Dogayi fln gezerim.
Ben yurtta kalmiyordum , malesef sonradan anladigim cok kötü bir yerde kaldim ama evet dahil , benim kursun yurtlarin fiyati tek kisi klairsan en ucuz 360 euroydu. Ben kullanmiyorum alkol sigara ama yinede hic görmedim publarda 1 euro falan oldugunu :D . Tanesi 7 8 euro benim gördügüm , hadi 5 olsun düz hesap. Ama marketlerde o fiyat bildigim kadariyla. Eger aylik 450 500 euroya gecinmek istiyorsan malesef satin aldigin seylerde virgül hesabi yapmak zorunda kaliyor insan

Masraflarin tabiki gittigin sehire göre de degisiklik gösterir özellikle kiralar ki zaten giderin en büyük kismini kira olusturuyor diyebilirim
Arkadaslar ben erkegim =)

John Steinbeck
Mesajlar: 318
Kayıt: Cmt Ağu 05, 2017 9:27 am

Re: Zamanlamam İyi mi ?

Mesaj gönderen John Steinbeck » Cum Şub 23, 2018 6:16 pm

kiss25 yazdı: Cum Şub 23, 2018 6:06 pm Ben yurtta kalmiyordum , malesef sonradan anladigim cok kötü bir yerde kaldim ama evet dahil , benim kursun yurtlarin fiyati tek kisi klairsan en ucuz 360 euroydu. Ben kullanmiyorum alkol sigara ama yinede hic görmedim publarda 1 euro falan oldugunu :D . Tanesi 7 8 euro benim gördügüm , hadi 5 olsun düz hesap. Ama marketlerde o fiyat bildigim kadariyla. Eger aylik 450 500 euroya gecinmek istiyorsan malesef satin aldigin seylerde virgül hesabi yapmak zorunda kaliyor insan

Masraflarin tabiki gittigin sehire göre de degisiklik gösterir özellikle kiralar ki zaten giderin en büyük kismini kira olusturuyor diyebilirim


Yani universite kursuna gidicem hocam, bu durumda onlarin yurtlarindan yararlanabilecegim. Studenwerkden baktigimda bayagi 220-230 euroya on numara yurtlar var jmarim ekstra biraey cikmaz. Eger o kadar pahaliysa gitmem ya, dogayi dln gezerim :D

Tesekkurer.

John Steinbeck
Mesajlar: 318
Kayıt: Cmt Ağu 05, 2017 9:27 am

Re: Zamanlamam İyi mi ?

Mesaj gönderen John Steinbeck » Cum Şub 23, 2018 6:17 pm

Devin Booker yazdı: Pzt Şub 19, 2018 6:39 pm Hocam ben de şartlı kabul başvurusu yapmak istiyorum benim almancam b1 seviyesinde ve vize problemim yok ancak başvuruyu nasıl ve ne zaman yapmam gerektiğini pek bilmiyorum.Siz nasıl yapacaksınız ?Kendi başınıza mı yoksa danışman firma aracılığıyla mı ?

Kusura bakmayin mesajibiz arada kaynamis, bastan sona tekrar okurken dark ettim.

Kendim yapacagim ben basvurumu, acikcasi 2 hafta icinde kendime iyi bir yol haritasi cikaricam sirayla ne yapmam gerektigine dair ona gore basvuracagaim. Butcem kisitli oldugu icin alamayacagim danismanlik.

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Zamanlamam İyi mi ?

Mesaj gönderen kiss25 » Cum Şub 23, 2018 6:26 pm

John Steinbeck yazdı: Cum Şub 23, 2018 6:16 pm Yani universite kursuna gidicem hocam, bu durumda onlarin yurtlarindan yararlanabilecegim. Studenwerkden baktigimda bayagi 220-230 euroya on numara yurtlar var jmarim ekstra biraey cikmaz. Eger o kadar pahaliysa gitmem ya, dogayi dln gezerim :D

Tesekkurer.
hangi sehir bu ? ben okulun yurduna 325 euro veriyorum :D neresiyse bilelim :D
Arkadaslar ben erkegim =)

John Steinbeck
Mesajlar: 318
Kayıt: Cmt Ağu 05, 2017 9:27 am

Re: Zamanlamam İyi mi ?

Mesaj gönderen John Steinbeck » Cum Şub 23, 2018 6:39 pm

kiss25 yazdı: Cum Şub 23, 2018 6:26 pm hangi sehir bu ? ben okulun yurduna 325 euro veriyorum :D neresiyse bilelim :D
BU taraftan bakmistim, yanlismi bakmisim icime kurt dustu ya. Bunlar sabit fiyatlar degil midir ?

https://www.study-in.de/en/plan-your-st ... versity=56

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Zamanlamam İyi mi ?

Mesaj gönderen kiss25 » Cmt Şub 24, 2018 1:26 am

John Steinbeck yazdı: Cum Şub 23, 2018 6:39 pm BU taraftan bakmistim, yanlismi bakmisim icime kurt dustu ya. Bunlar sabit fiyatlar degil midir ?

https://www.study-in.de/en/plan-your-st ... versity=56
yok dogru kendi sehirimdekiyle karsilastirdim , ama üniversite yurtlari genelde 6 aydan asagi cikmiyor sonra cikicak olan yurt senin bütcene uyacak mi oda var , sanki böyle hep kötü seyler söylüyorum gibi , insallah en iyisi en hayirlisi en güzeli olur senin icin ama hep en kötüsünü düsünüp plan yapmak gerek özellikle Almanya icin cünkü gercekten isler cok farkli burada malesef sen de sanki böyle cok iyimser yaklasiyorsun gibi geldi sonrasinda buraya gelince bircogumuz gibi tokat yemis gibi olma diye bildiklerimi duyduklarimi aktarmaya calisiyorum elimden geldigince
Arkadaslar ben erkegim =)

John Steinbeck
Mesajlar: 318
Kayıt: Cmt Ağu 05, 2017 9:27 am

Re: Zamanlamam İyi mi ?

Mesaj gönderen John Steinbeck » Pzr Şub 25, 2018 11:08 am

kiss25 yazdı: Cmt Şub 24, 2018 1:26 am yok dogru kendi sehirimdekiyle karsilastirdim , ama üniversite yurtlari genelde 6 aydan asagi cikmiyor sonra cikicak olan yurt senin bütcene uyacak mi oda var , sanki böyle hep kötü seyler söylüyorum gibi , insallah en iyisi en hayirlisi en güzeli olur senin icin ama hep en kötüsünü düsünüp plan yapmak gerek özellikle Almanya icin cünkü gercekten isler cok farkli burada malesef sen de sanki böyle cok iyimser yaklasiyorsun gibi geldi sonrasinda buraya gelince bircogumuz gibi tokat yemis gibi olma diye bildiklerimi duyduklarimi aktarmaya calisiyorum elimden geldigince
Valla evet iyimser yaklaşıyorum ama zorundayim cubku bu soyledigim olasiliklar disinda orada maddi olarak kalabilmeme imkan yok :lol: o yurtlara istedigimize basvuramiyor muyuz ? Ben zaten okuldan kabul alir almaz basvurmayi dusunuyordum yurtlara. Birde bu wg uygulamasindan bakiyorum 200-230 euroya evler var evde bayagi 10-12 kisi kaliyir. Boyle evler gercekten varmi yoksa dolandirici taktigi fln mi ? Ben forumda okurken bazi ilanlarin boyle dolandiricilar tarafindan acildigini okumustum.

Bu arada biri bu basvurma zamanlarim hakkinda bir fikir belirtebilir mi :D

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Zamanlamam İyi mi ?

Mesaj gönderen kiss25 » Pzr Şub 25, 2018 12:44 pm

O yurtlar genelde 6 ay ile 1 yil arasinda cikiyor , tabi senin sehirin icin belki durum farklidir onu bilemiyorum ama duydugum ve gördügüm kadariyla genelde bu sekilde , birde o 10 15 kisi kalinip diger bütün evlerden ucuz olan WG ler verbindung denilen Türkceye cevirdigimizde topluluk diyebilecegimiz sanirim gruplar oluyor. Mesela bir görüs olabilir bu veya sadece müzik toplulugu da olabilir , o tamamen onlara bagli. Ama ben de ilk basta aldanmistim WG Gesucht ta görüp oo ucuz güzel falan diye ama sonrasinda 1 2 tanesiyle gidip konusunca anladim. Benden o gruba katilip -- genelde orada kalma sarti bu oluyor -- hic cikilmayacagini söylediler. Yani konustugum kisi dedi ki okul bitip buradan gitsenden grupla iliskin kesilmiyor senden sonrakilere yardimci oluyorsun kontak durumu hep var dedi yani o yüzden ben öyle bir seye bulasmanin pek mantikli bir sey oldugunu düsünmedim enazindan benim icin :D
Arkadaslar ben erkegim =)

John Steinbeck
Mesajlar: 318
Kayıt: Cmt Ağu 05, 2017 9:27 am

Re: Zamanlamam İyi mi ?

Mesaj gönderen John Steinbeck » Pzr Şub 25, 2018 1:19 pm

kiss25 yazdı: Pzr Şub 25, 2018 12:44 pm O yurtlar genelde 6 ay ile 1 yil arasinda cikiyor , tabi senin sehirin icin belki durum farklidir onu bilemiyorum ama duydugum ve gördügüm kadariyla genelde bu sekilde , birde o 10 15 kisi kalinip diger bütün evlerden ucuz olan WG ler verbindung denilen Türkceye cevirdigimizde topluluk diyebilecegimiz sanirim gruplar oluyor. Mesela bir görüs olabilir bu veya sadece müzik toplulugu da olabilir , o tamamen onlara bagli. Ama ben de ilk basta aldanmistim WG Gesucht ta görüp oo ucuz güzel falan diye ama sonrasinda 1 2 tanesiyle gidip konusunca anladim. Benden o gruba katilip -- genelde orada kalma sarti bu oluyor -- hic cikilmayacagini söylediler. Yani konustugum kisi dedi ki okul bitip buradan gitsenden grupla iliskin kesilmiyor senden sonrakilere yardimci oluyorsun kontak durumu hep var dedi yani o yüzden ben öyle bir seye bulasmanin pek mantikli bir sey oldugunu düsünmedim enazindan benim icin :D

Valla muzik olursa benim icin cok cok daha iyi olur :D orada aciklamalar var ama o kadar almancam yok anlayamiyorum daha fotograflara fln bakiyorum :D bakalim hocam ya eger yurt zamaninda cikarsa oraya giderim.

kiss25
Mesajlar: 676
Kayıt: Prş Tem 21, 2016 1:49 am

Re: Zamanlamam İyi mi ?

Mesaj gönderen kiss25 » Pzr Şub 25, 2018 1:55 pm

sana tavsiye edebilecegim sey okuldan kabul gelir gelmez direk yurda basvur ama sartli kabulle yurda almayabilirler , yanlis bilgi vermiyim ama bence almazlar cünkü ögrenci sayilmiyorsun o an hala okulla bir ilisigin olmuyor ama galiba sen okulun dil kursuna gideceksin eger dil kursuna giderken üni ögrenciside sayilcaksan o zaman olabilir , bir de sana tavsiyem ilk etapta oraya gittiginde yurt cikmazsa okulun yurtla ilgilenen bölümüne git haftada 2 3 kere istersen her gün yatcak yerim yok zor durumdayim de o zaman sana yer verirler Almanya da malesef böyle oldugunu gördüm , beklersen cok beklersin , pesini birakmayip yok deselerde israr edip vazgecmezsen o zaman oluyor
Arkadaslar ben erkegim =)

John Steinbeck
Mesajlar: 318
Kayıt: Cmt Ağu 05, 2017 9:27 am

Re: Zamanlamam İyi mi ?

Mesaj gönderen John Steinbeck » Pzr Şub 25, 2018 4:24 pm

kiss25 yazdı: Pzr Şub 25, 2018 1:55 pm sana tavsiye edebilecegim sey okuldan kabul gelir gelmez direk yurda basvur ama sartli kabulle yurda almayabilirler , yanlis bilgi vermiyim ama bence almazlar cünkü ögrenci sayilmiyorsun o an hala okulla bir ilisigin olmuyor ama galiba sen okulun dil kursuna gideceksin eger dil kursuna giderken üni ögrenciside sayilcaksan o zaman olabilir , bir de sana tavsiyem ilk etapta oraya gittiginde yurt cikmazsa okulun yurtla ilgilenen bölümüne git haftada 2 3 kere istersen her gün yatcak yerim yok zor durumdayim de o zaman sana yer verirler Almanya da malesef böyle oldugunu gördüm , beklersen cok beklersin , pesini birakmayip yok deselerde israr edip vazgecmezsen o zaman oluyor
Tavsiyeler icin tesekkur ederim :lol:

Cevapla