Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Okul değiştirmek/geçiş yapmak

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Uraz
Mesajlar: 82
Kayıt: Pzr Eki 08, 2017 8:37 pm

Okul değiştirmek/geçiş yapmak

Mesaj gönderen Uraz » Prş Kas 16, 2017 4:21 pm

Arkadaşlar merhaba,
Bu konuda bir başlık aradım ama bulamadım, açmak istedim herkes tecrübelerini paylaşırsa okul değişimi ve geçişler hakkında bilgimiz oluşur.

Almanya’ya okul kabul belgesiyle vize alıp, giriş yapmış olan öğrenciler, daha sonra başka bir okula başvuru yapıp başka şehre yerleştiklerinde ne gibi sorunlar çıkar oturum ve vize de?
Yine öğrencisin elbette ama bi anda okulunun adresi başka bir şehre taşınmış oluyo, ikametgahın değişiyo, oturumda sıkıntılar neler olur?

selen
Mesajlar: 152
Kayıt: Çrş Mar 01, 2017 7:32 pm

Re: Okul değiştirmek/geçiş yapmak

Mesaj gönderen selen » Pzt Şub 19, 2018 3:00 pm

merhabalar
bu sorunuza cevap bulabildiniz mi herhangi bir yerden forumda cevaplanmamış ?

cglryvz
Mesajlar: 41
Kayıt: Prş Haz 21, 2012 8:03 pm

Re: Okul değiştirmek/geçiş yapmak

Mesaj gönderen cglryvz » Pzt Şub 19, 2018 3:17 pm

Kendim yaptigimdan aklima gelen ilk seyleri paylasiyim;
Degistirmis oldugun sehrin semtin Bürgerbüro dedikleri belediye islemlerine gidiyorsunuz ve `ummelden` yani ikametgah degisimi yapiyorsunuz öncelikle.
Bunu yaptiginiz zaman eski bulundugunuz yerdeki sizin dosyaniz yeni yerdeki yabancilar subesinde yer aliyor ve bu belgelerin gelmesi 3-4 hafta sürüyordu tahminim.
Onun disinda vize hakkinda size yeni yerinizdeki memurlar bakiyor. Yani teorik olarak istediginiz yere gecebilirsiniz. Bende zamaninda bircok yere degistirmistim.
Birde söyle birsey söyliyim mutlaka alin ögrencisiniz paraya ihtiyaciniz vardir muhakkak. Yeni gectiginiz yer size 100 € civarinda ``Begrüßungsgeld`` vermekte ben almistim :) bu hosgeldin parasi oluyor. Tabi bazi yerler vermeyebilir belki ama siz yinede sorun.

Dedigim gibi yeni yerinizde bir adresiniz olduktan sonra yani tasindiktan sonra ev sahibiyle yada Yönetici kisiyle yaptiginiz anlasmayla yani ``Mietvertrag`` la ummelden dedigim islemi yaptirmaniz gerekiyor. Ondan sonra bekleme süreci var belgeleriniz geliyor ve vize islemi icin ne zaman bitiryorsa onlar size vize uzatma icin yeni adresinize zamani geldiginde randevu icin mektup gönderiyorlar.

selen
Mesajlar: 152
Kayıt: Çrş Mar 01, 2017 7:32 pm

Re: Okul değiştirmek/geçiş yapmak

Mesaj gönderen selen » Pzt Şub 19, 2018 3:55 pm

çok teşekkürler yani şöyle aslında Türkiyeden vizeyi almak için bir okulun kabul mektubunu vericem , diğer okuldan kabul gelirse direk tr'den oraya giderim (yani vizede belirtmediğim yere). Biraz garip bir durum ama yani istediğim okulun kabul veya red mektubu çok uzun sürüyormuş. Yani vizeyi minimum 3 haftada veriyorlar o yüzden vizeye hemen başvurmak istiyorum. Bunda bir sorun olur mu ?

Muriel
Mesajlar: 139
Kayıt: Çrş Oca 03, 2018 10:24 pm

Re: Okul değiştirmek/geçiş yapmak

Mesaj gönderen Muriel » Pzt Şub 19, 2018 6:52 pm

selen yazdı: Pzt Şub 19, 2018 3:55 pm çok teşekkürler yani şöyle aslında Türkiyeden vizeyi almak için bir okulun kabul mektubunu vericem , diğer okuldan kabul gelirse direk tr'den oraya giderim (yani vizede belirtmediğim yere). Biraz garip bir durum ama yani istediğim okulun kabul veya red mektubu çok uzun sürüyormuş. Yani vizeyi minimum 3 haftada veriyorlar o yüzden vizeye hemen başvurmak istiyorum. Bunda bir sorun olur mu ?
vizeye, aldığın kabul ile başvurabilirsin. daha sonra istediğin okuldan kabul alırsan direk oraya gidebilirsin. evrakların başvurduğun yerden bulunduğun yere 2-3 hafta içinde gönderilir, dolayısıyla işlemlerin 2-3 hafta sarkacak. başka bir sakıncası bulunmuyor.

selen
Mesajlar: 152
Kayıt: Çrş Mar 01, 2017 7:32 pm

Re: Okul değiştirmek/geçiş yapmak

Mesaj gönderen selen » Pzt Şub 19, 2018 8:25 pm

Muriel yazdı: Pzt Şub 19, 2018 6:52 pm vizeye, aldığın kabul ile başvurabilirsin. daha sonra istediğin okuldan kabul alırsan direk oraya gidebilirsin. evrakların başvurduğun yerden bulunduğun yere 2-3 hafta içinde gönderilir, dolayısıyla işlemlerin 2-3 hafta sarkacak. başka bir sakıncası bulunmuyor.
anladım o zaman evraklarım vize için başvurduğum yere gidiyor önce.direk tr den oraya gidip normal anmelden yapıcam,evraklarım başvurduğum yerden oraya gelicek. Çok teşekkürler..

Cevapla