Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Ausländerbehörde Fintiba bloke hesap sorunu

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Ausländerbehörde Fintiba bloke hesap sorunu

Mesaj gönderen Bilu1 » Prş Şub 15, 2018 7:32 pm

Almanyaya geleli yaklaşık 4-5 ay kadar oldu. Ve oturum iznine başvurmam gerekiyor. Yaklaşık 20 gün önce Ausländerbehörde'ye gitmiştim ve bana bir kağıt vermişlerdi, o kâğıtta bazı istenen belgeler vardı onları posta yolu ile göndermemi istemişlerdi. Ben de hepsini posta ile yolladim ama yolladiklatan sonra 15 - 16 gun beklememe ragmen benimle irtibata gecen olmadı veya herhangi bir oturum izni yollamadılar. ve oturumumun dolmasina yalnizca 20 gün var. (Aslında 2 ay önce de gitmeye çalışmıştım ama belgelerimin başka Ausländerbehörde'de olduğunu söylemişlerdi) Neyse ben de bu gün tekrar sormaya gittim acaba dosyayı almadılar mi diye. Ve kadın bana almanya da bloke hesap göstermemi istedi. Ben de belgeler arasında Fintibadan gelen belge olduğunu konsoloslukta onaylandığını falan söyledim. Kadın Fintiba ne ben bilmiyorum falan dedi. Ben de tekrar belgeleri göstererek Sutor Bank'in sistemi ordan bloke hesabımı görebilirsiniz doğrulama kodu vs var dedim. Kadin Sutor bank diye bir bankayi da daha önce hiç duymadığını söyledi sonra belgeye bakti, bu aktüel değil eylül 2017'de alınmış vs bir şeyler dedi ve almanya da bir alman bankasından bloke hesabim olması gerektiğini ve içinde 8.800€ civarı bir mebla bulunması gerektiğinden bahsetti. Şimdi benim fintiba bloke hesapta 4.400€ yakın para kalmış ama onu direk göremiyorum sadece transfer dekontları var o dekontlardan görünüyor. Ben de o dekontların çıktılarını aldım. Kendi banka hesap dokumanimi da aldım sürekli Fintibadan bana aylık aktarım yapıldığını kanıtlamak için ancak sorun şu ki benim an itibari ile 8.800€ lık bir bloke hesabim yok ve bu hesabın süresi dolmadan da tekrar açamam. Yani şuan ailemden bi o kadar daha para istemem olmaz. Ikincisi ısrarla kadın fintaba ya da Sutor Bankı bilmediğini söyledi. Bunlara rağmen en azından bi 6 aylık falan oturum izni alabilir miyim? Şuan zaten C1 kursundayim ve 2 hafta sonra da DSH sınavım var en azından bi 6 aylık oturum izni bi şekilde alabilirsem sonra öğrenci statüsüne geçeceğim için çalıma hakkım vs olur diye düşünüyorum. Ama ben Sutor bankı ve kadının dediği miktarın altındaki miktarı nasıl kabul ettirebilirim? Ya da belki bloke hesap şeklinde değil ama kendi hesabıma bir miktar paranın bir süre transfer olmasını sağlayabilirim yani kadının dediği miktara tamamlamak için ama bu işe yarar mi?

selen
Mesajlar: 152
Kayıt: Çrş Mar 01, 2017 7:32 pm

Re: Ausländerbehörde Fintiba bloke hesap sorunu

Mesaj gönderen selen » Prş Şub 15, 2018 8:09 pm

Bilu1 yazdı: Prş Şub 15, 2018 7:32 pm Almanyaya geleli yaklaşık 4-5 ay kadar oldu. Ve oturum iznine başvurmam gerekiyor. Yaklaşık 20 gün önce Ausländerbehörde'ye gitmiştim ve bana bir kağıt vermişlerdi, o kâğıtta bazı istenen belgeler vardı onları posta yolu ile göndermemi istemişlerdi. Ben de hepsini posta ile yolladim ama yolladiklatan sonra 15 - 16 gun beklememe ragmen benimle irtibata gecen olmadı veya herhangi bir oturum izni yollamadılar. ve oturumumun dolmasina yalnizca 20 gün var. (Aslında 2 ay önce de gitmeye çalışmıştım ama belgelerimin başka Ausländerbehörde'de olduğunu söylemişlerdi) Neyse ben de bu gün tekrar sormaya gittim acaba dosyayı almadılar mi diye. Ve kadın bana almanya da bloke hesap göstermemi istedi. Ben de belgeler arasında Fintibadan gelen belge olduğunu konsoloslukta onaylandığını falan söyledim. Kadın Fintiba ne ben bilmiyorum falan dedi. Ben de tekrar belgeleri göstererek Sutor Bank'in sistemi ordan bloke hesabımı görebilirsiniz doğrulama kodu vs var dedim. Kadin Sutor bank diye bir bankayi da daha önce hiç duymadığını söyledi sonra belgeye bakti, bu aktüel değil eylül 2017'de alınmış vs bir şeyler dedi ve almanya da bir alman bankasından bloke hesabim olması gerektiğini ve içinde 8.800€ civarı bir mebla bulunması gerektiğinden bahsetti. Şimdi benim fintiba bloke hesapta 4.400€ yakın para kalmış ama onu direk göremiyorum sadece transfer dekontları var o dekontlardan görünüyor. Ben de o dekontların çıktılarını aldım. Kendi banka hesap dokumanimi da aldım sürekli Fintibadan bana aylık aktarım yapıldığını kanıtlamak için ancak sorun şu ki benim an itibari ile 8.800€ lık bir bloke hesabim yok ve bu hesabın süresi dolmadan da tekrar açamam. Yani şuan ailemden bi o kadar daha para istemem olmaz. Ikincisi ısrarla kadın fintaba ya da Sutor Bankı bilmediğini söyledi. Bunlara rağmen en azından bi 6 aylık falan oturum izni alabilir miyim? Şuan zaten C1 kursundayim ve 2 hafta sonra da DSH sınavım var en azından bi 6 aylık oturum izni bi şekilde alabilirsem sonra öğrenci statüsüne geçeceğim için çalıma hakkım vs olur diye düşünüyorum. Ama ben Sutor bankı ve kadının dediği miktarın altındaki miktarı nasıl kabul ettirebilirim? Ya da belki bloke hesap şeklinde değil ama kendi hesabıma bir miktar paranın bir süre transfer olmasını sağlayabilirim yani kadının dediği miktara tamamlamak için ama bu işe yarar mi?
Merhabalar

aynı sorunu ben de yaşamıştım çünkü ordaki görevli malesef bloke hesabın işleyişini ve tüm paramızı göremediğimizi anlayamıyor. En sonunda orda çalışan diğer görevlilere sordu onlar konsolosluktan aldığım yazıyı ve bir kaç dekonta bakıp benimle ilgilenen görevliye anlattılar. Her bankayı tanıması gerekmiyor ne kadar saçma ayrıca. Auslanderbehörde de bloke hesabın mantığını bilen biri illaki vardır diye düşünüyorum. Onlara sorsa seninle ilgilenen görevli bence daha mantıklı olur. İnşallah halledebilirsin.

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: Ausländerbehörde Fintiba bloke hesap sorunu

Mesaj gönderen Bilu1 » Prş Şub 15, 2018 8:24 pm

selen yazdı: Prş Şub 15, 2018 8:09 pm Merhabalar

aynı sorunu ben de yaşamıştım çünkü ordaki görevli malesef bloke hesabın işleyişini ve tüm paramızı göremediğimizi anlayamıyor. En sonunda orda çalışan diğer görevlilere sordu onlar konsolosluktan aldığım yazıyı ve bir kaç dekonta bakıp benimle ilgilenen görevliye anlattılar. Her bankayı tanıması gerekmiyor ne kadar saçma ayrıca. Auslanderbehörde de bloke hesabın mantığını bilen biri illaki vardır diye düşünüyorum. Onlara sorsa seninle ilgilenen görevli bence daha mantıklı olur. İnşallah halledebilirsin.
Çok teşekkür ederim verdiğin cevap için. O zaman ben de başka görevlilerle halletmeyi deneyeceğim. Peki bloke hesaptaki paranın bir kısmının kullanılmış olması sorun olur mu? Yani ben bloke hesabı 12 ay için açmıştım ama 5 aylık olan para coktan çekildi ve aslında benim talihsizligim ben bloke hesabı açarken istenen tutar aylik 720€'idi ama ben tam konsolosluk başvurusunu yaptıktan 2-3 hafta kadar sonra istenen miktar 735€ ya cıkmış. Turkiyedeki konsolosluk basvuru sirasinda istenen miktari yatirdigim icin bir sey dememisti ama suan burda aylik minimum tutarın altında para çekiyorum. (Aslında bana şuan fazlasıyla yetiyor yani bütün kurs, sınav, kitap, ev paralarını ailemden tekrar para istemeden rahatlıkla hallettim) Peki sana oturum ilk oturum verirken ne kadar süre ile vermişlerdi ve bloke hesabında kaç aylık parayı kalmıştı başvuru yaparken?

selen
Mesajlar: 152
Kayıt: Çrş Mar 01, 2017 7:32 pm

Re: Ausländerbehörde Fintiba bloke hesap sorunu

Mesaj gönderen selen » Prş Şub 15, 2018 8:45 pm

Rica ederim. Yarısı kalmıştı paramın ilk başta 3 ay yapıyorlar daha sonra da 3 ay daha veriyorlar. Ayrıca diğer sorun için: Zaten istenen para miktarını onlar bilmezler. Bir sorun olmaz o da. Çok kolay gelsin

Cevapla