Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vizede sigorta sorunu

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Kullanıcı avatarı
dgumus
Mesajlar: 35
Kayıt: Pzr Kas 29, 2015 4:05 pm

Vizede sigorta sorunu

Mesaj gönderen dgumus » Pzt Şub 05, 2018 5:37 pm

Merhaba,

22.12.2017'de vize başvurumu yaptım. Dosyamda 04.09.2017'den 04.09.2018'e kadar poliçeli seyahat sağlık sigortası verdim. Üzerinden uzunca zaman geçtikten sonra sigortamın olmadığını ve sigorta belgesi iletmemi istediler. SGK'dan Mart sonuna kadar geçerli AT11 belgesi aldım(dönemimin sonuna kadar verdiler daha uzun veremeyeceklerini, sonradan yenileyebileceğimi söylediler) ve onu ilettim. 1 hafta geçti, AT11 belgemin ve seyahat sağlık sigortamın tüm seyahat süremi kapsamaması nedeniyle tüm seyahat süremi kapsayacak bir sigorta iletmemi istemişler.

Ben açıkçası bu olayı anlamadım. Zaten bu sigortalar orada kalıcı bi sigorta yapana kadar geçerli olmak zorunda değil mi?

Seyahat sağlık sigortam 92 gün geçerli. Daha önceden yeşil pasaportumla 84 gün kadar kaldığım için bu sigortam geçmiş mi sayılıyor? Daha önceki kalışım süresince geçerli olan bir AT11 belgem vardı. Yeni bir sigorta mı yapmalıyım?

Ayrıca konsolosluğun telefon ve mail hattından vize başvurumun durumuyla ilgili hiçbir bilgi alamıyorum. Günde 30 kere arıyorum ve telefon sürekli meşgul çalıyor. Maillere hiçbir dönüş yapılmıyor. B1 kursumun yarısı kaçtı, çok fazla ders eksiğim olacak. Üzerine oradaki kira ödemem gecikiyor. Çok sıkıntıya girdim.

hunterqb
Mesajlar: 367
Kayıt: Çrş Ara 07, 2016 7:35 pm

Re: Vizede sigorta sorunu

Mesaj gönderen hunterqb » Çrş Şub 07, 2018 2:46 am

at11'de ikinci döneme vermeleri lazım aslında garip siz yinede konsoloslukla görüşüp tekrar yaptırın riske atılmaz aksigorta'dan 72 liraya yaptırmıştım 6 aylık bilginiz olsun.Acaba kayıp mı ettiler ?

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: Vizede sigorta sorunu

Mesaj gönderen Bilu1 » Çrş Şub 07, 2018 5:41 am

AT/11 belgesi 6 aylık veriliyor zaten. Ama uniden kabul aldigin sömestr süresince veriliyor senin yaz somestri için her hangi bir uniden kabul , şartlı kabul veya sınav davetiyesi falan var mi? Bide dil kursu + üni başvurusu yapıyorsan zaten sana vizeyi en fazla 6 aylık veriyorlar sen almanyaya gidince 6 ay dolmadan öğrenci oturumuna başvurup elektronik oturum kartı alman gerekiyor. Bu yüzden de 6 aylık sigorta gayet yeterli. Ama sadece dil kursu için gidiyorsan o zaman emin değilim.

Kullanıcı avatarı
dgumus
Mesajlar: 35
Kayıt: Pzr Kas 29, 2015 4:05 pm

Re: Vizede sigorta sorunu

Mesaj gönderen dgumus » Prş Şub 08, 2018 1:49 am

kabulüm vardı ancak vermediler. ayrıca orda daha önce bulundum ve okula da kaydım var. öğrenci belgemde 31.03.2018 kis dönemi bitişi olarak belirtildiği için, sonraki dönemin öğrenci belgesini görmeden vermemekte ısrar ettiler. çok fazla dil döktüm, son anda çıkmadan önce şefe danıştım ve mart sonuna kadar olan belgemin yanına birtane de haziran sonuna kadar verdiler. konsolosluğa ilettim, onlar da ilgili birime iletmişler. son cevabı bekliyprum artık 🙃

Kullanıcı avatarı
dgumus
Mesajlar: 35
Kayıt: Pzr Kas 29, 2015 4:05 pm

Re: Vizede sigorta sorunu

Mesaj gönderen dgumus » Prş Şub 08, 2018 1:58 am

hunterqb yazdı: Çrş Şub 07, 2018 2:46 am at11'de ikinci döneme vermeleri lazım aslında garip siz yinede konsoloslukla görüşüp tekrar yaptırın riske atılmaz aksigorta'dan 72 liraya yaptırmıştım 6 aylık bilginiz olsun.Acaba kayıp mı ettiler ?
orada 84 gün bulundum ve aok veya tk'ya at/11 belgemin kaydını yapamadım. muhtemelen seyahat sağlık sigortamı önceki kalışıma saydılar. sırf bu yüzden 3 hafta daha uğraştım. kursumun büyük bölümü kaçtı ve bir de uçak biletim yandı.

eskiden gayet ilgililerdi bilgi istenilen durumlarda, ancak şimdi en ufak bilgi için tüm gün evde telefon başında geçirmem gerekiyor. hattı üç günde bir şansım yaver giderse düşürebiliyorum. maillere dönüş yapmıyorlar, telefon sürekli meşgul çalıyor. mantıklı bir hareket olmasa da en son çare olarak konsolosluga gidip bilgi almaya çalışmıştım, onda da sorguya çekip daha sonra bir kovmadiklari kalmıştı. kayıtlı telefon numaramı değiştirmek istiyorum, biri telefonda okey diyor sonra değişmiyor, başkası mail atın diyor, mail atıyoruz tik yok. oysaki vize görüşmesinde çok tatlı bir hanım vardı ve harika bir görüşme olmuştu. bekleme evresi oldukça sinir bozucuymuş hakikaten...

Cevapla