Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

uniassist belge gönderme hakkında bir soru

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
baturcildam
Mesajlar: 106
Kayıt: Cum Şub 02, 2018 4:42 pm
Konum: Deutsland

uniassist belge gönderme hakkında bir soru

Mesaj gönderen baturcildam » Cum Şub 02, 2018 4:44 pm

merhaba yakında bende yüksek lisans başvuru yapacağım bir sorum var mesela lise diplamam türkçe onu yeminli tercümana çevirtirip bu çeviriyi notere onaylatıp apostil yaptırıp fotokopisini mi uni assiste yollayacağım yoksa yeminli tercümana çevirttiğim yani ingilizceye cevrilmiş lise diplomam olmuş oluyor onu mu uniassit e göndereceğim

daha önce cevaplandıysa özür diliyorum vaktim kısıtlı olduğundan

TRueS
Mesajlar: 227
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 8:54 pm

Re: uniassist belge gönderme hakkında bir soru

Mesaj gönderen TRueS » Sal Şub 06, 2018 7:04 pm

Fotokopisini göndereceksiniz, Uni assistin sitesinde gerekli bilgiyi bulabilirsiniz. Geri evrak gönderme durumu olmayacagi icin, onayli fotokopilerini gönderin derler.

Kullanıcı avatarı
overlord35
Mesajlar: 90
Kayıt: Pzr Tem 16, 2017 9:03 pm

Re: uniassist belge gönderme hakkında bir soru

Mesaj gönderen overlord35 » Çrş Şub 07, 2018 1:49 pm

Notere filan o kadar para vermene gerek yok.Öncelikle lise diplomanın orjinalini yanına alıyorsun.Sonra okuluna gidip ıslak imzalı transkiript çıkartıyorsun.Daha sonra e devletten ösym yerleşti belgesini çıkartıyorsun ama bu belge ıslak imzalı olmadığı için bunu notere gidip 50 tl civarı bir paraya onaylatıyorsun.(Ben uni asisstten başvurmadım direk okula başvuru yapmıştım sadece bu belgeleri istediler eğer senden daha fazla belge isterlerse ıslak imza yoksa ösym yerleşti belgesine yaptığın gibi noterde onaylatırsın).Belgelerini böyle topladıktan sonra bunları yeminli tercümana götürüp çevirttiriyorsun.Daha sonra çeviri yapılmış ve orjinal belgelerinin ne kadar okula başvuracaksan o kadar fotokopilerini çektiriyorsun.Daha sonra yanına fotokopileri,orjinal belgeleri,çeviri belgelerini alıp konsolosluğa gidiyorsun.Konsoloslukta fotokopileri tasdikletmek istediğini söylüyorsun.Tasdik edeceğin fotokopi için senden orjinalini ve çevirisini görmek istiyor o belgeleri veriyorsun ve sana tasdikleyip belgerini veriyor.
Adım adım anlatmaya çalıştım umarım anlaşılır olmuştur.

prasnabrana
Mesajlar: 9
Kayıt: Sal Şub 13, 2018 12:45 pm

Re: uniassist belge gönderme hakkında bir soru

Mesaj gönderen prasnabrana » Sal Şub 13, 2018 3:14 pm

overlord35 yazdı: Çrş Şub 07, 2018 1:49 pm Notere filan o kadar para vermene gerek yok.Öncelikle lise diplomanın orjinalini yanına alıyorsun.Sonra okuluna gidip ıslak imzalı transkiript çıkartıyorsun.Daha sonra e devletten ösym yerleşti belgesini çıkartıyorsun ama bu belge ıslak imzalı olmadığı için bunu notere gidip 50 tl civarı bir paraya onaylatıyorsun.(Ben uni asisstten başvurmadım direk okula başvuru yapmıştım sadece bu belgeleri istediler eğer senden daha fazla belge isterlerse ıslak imza yoksa ösym yerleşti belgesine yaptığın gibi noterde onaylatırsın).Belgelerini böyle topladıktan sonra bunları yeminli tercümana götürüp çevirttiriyorsun.Daha sonra çeviri yapılmış ve orjinal belgelerinin ne kadar okula başvuracaksan o kadar fotokopilerini çektiriyorsun.Daha sonra yanına fotokopileri,orjinal belgeleri,çeviri belgelerini alıp konsolosluğa gidiyorsun.Konsoloslukta fotokopileri tasdikletmek istediğini söylüyorsun.Tasdik edeceğin fotokopi için senden orjinalini ve çevirisini görmek istiyor o belgeleri veriyorsun ve sana tasdikleyip belgerini veriyor.
Adım adım anlatmaya çalıştım umarım anlaşılır olmuştur.
Bunla ilgili bir sey sorabilir miyim acaba ? Hem orijinal diplomamin fotokopisini( yani üzerinde asli gibidir yazan) hem de ceviriyi mi tasdikliyor?

Münsteraner
Mesajlar: 35
Kayıt: Pzt Şub 12, 2018 11:38 pm

Re: uniassist belge gönderme hakkında bir soru

Mesaj gönderen Münsteraner » Sal Şub 13, 2018 6:48 pm

prasnabrana yazdı: Sal Şub 13, 2018 3:14 pm Bunla ilgili bir sey sorabilir miyim acaba ? Hem orijinal diplomamin fotokopisini( yani üzerinde asli gibidir yazan) hem de ceviriyi mi tasdikliyor?
Merhaba, konsolosluk çevirilere tasdikleme işlemi yapmaz. Orijinali ile birlikte götürdüğünüz fotokopilerin aslına uygunluğuna dair fotokopi olan belgelere bir etiket yapıştırılır ve konsolosluk mührü vurulur. Çeviriyi yeminli bir tercümandan yaptırmanız yeterli, başka ekstra bir işleme gerek yok. Hatta ben Almanya İstanbul Başkonsolosluğuna gittiğimde çevirileri götürmemiştim bile.

Kolay gelsin.

Cevapla