Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Yüksek Lisans İçin

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
taytunna
Mesajlar: 7
Kayıt: Pzt Şub 05, 2018 6:21 pm

Yüksek Lisans İçin

Mesaj gönderen taytunna » Pzt Şub 05, 2018 6:36 pm

arkadaşlar merhaba,

Tunç ben, 23 yaşındayım. Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliğinden mezun oldum. Şu sıralar IELTS'e hazırlanıyorum. Sınav tarihi epey yaklaştı akabinde başvurularımı yapmaya başlayacağım yüksek lisans için. Her ne kadar uzun süredir araştırıyor olsam da ALmanya hakkında hala sorularım var tabi ki. Onları sorup, bildiklerimi de aktarmak istedim. Bu konu hakkında pek fazla foruma, doğru bilgi kaynağına sahip değiliz çünkü.

Bu arada sorularımızı bu konu altında sormuyoruz herhalde? Doğru yeri gösterirseniz sevinirim ya da burasıysa sorayım :) Şimdiden teşekkürler herkese.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39545
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Yüksek Lisans İçin

Mesaj gönderen Physiker » Sal Şub 06, 2018 11:35 am

Siteye hos geldin. Sorulari burdan yöneltebilirsin. Iyi forumlar.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

taytunna
Mesajlar: 7
Kayıt: Pzt Şub 05, 2018 6:21 pm

Re: Yüksek Lisans İçin

Mesaj gönderen taytunna » Sal Şub 06, 2018 7:24 pm

Öncelikle şunu sorayım, TUM hala master başvurularını kendi online sisteminden mi kabul ediyor, yoksa uni-assiste geçti mi tamamen? Kendi sitelerini incelediğimde bir öyle bir böyle tam kestiremedim açıkcası.

Diğer sorum üniversitelerden istenilen belgeler değişebiliyor evet fakat standart bir başvuruyu düşündüğümüzde; hangi belgeleri noter onaylı, tercümandan alınmış, apostil vbvb. gerekiyor? En azından kendi tecrübelerinizi anlatırsanız sevinirim. Belgelerin yanlış olması veya eksikliğinde çok sıkıntı çıkıyor sizlerinde bildiğiniz üzere, hiç o toplara girmek istemiyorum eğer becerebilirsem. Özel olarak ise hocalardan aldığımız referansları ingilizce yazabiliyor muyuz? Yoksa onlarda mı tercüman cart curt olayına katılıyor?
Şimdiden teşekkürler.

uziuzi
Mesajlar: 24
Kayıt: Sal Şub 06, 2018 8:40 pm

Re: Yüksek Lisans İçin

Mesaj gönderen uziuzi » Sal Şub 06, 2018 8:42 pm

Selamlar TUM bu yıl uni-assist'e geçti. Aynı anda hem campus.tum.de'den hem uni-assistten başvuruyorsun. Uni assist'ten aldığın onay belgesini (VPD) TUM'a iletiyorsun.

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: Yüksek Lisans İçin

Mesaj gönderen Bilu1 » Çrş Şub 07, 2018 5:48 am

Eğer aldigin belge ingilizce veya almanca dilinde değilse noter onaylı tercüman istiyorlar. Ancak ben kendi başvurumda hiç bir belgeyi apostil yaptırmadım noter onaylı yeminli tercüman damgasıni kabul ettiler. Zaten 2 tane belgeyi tercüme ettirdim. 1 tanesi ösym sonuç belgesi diğeri lise diplomasi. Geri kalan bütün belgelerin orjinallerini (transkript, dil sertifikalari vs) ingilizce ya da almanca almıştım. Onlar için hiç bir işlem istemediler. Ama tabi ben uni-assist ile çalışmadım uninin kendisine direk başvuru yapmıştım.

metinkaragülmez
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzt Mar 05, 2018 1:53 pm

Re: Yüksek Lisans İçin

Mesaj gönderen metinkaragülmez » Pzt Mar 05, 2018 2:05 pm

merhaba ben sanat tarihi mezunuyum almanya da yüksek düşünüyorum bölüm hakkında bilgisi olan var mı ? tavsiyelerde bulunabilecek

Cevapla