Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

İngilizce Bölüm Okuyanlara Tavsiyeler

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Muriel
Mesajlar: 139
Kayıt: Çrş Oca 03, 2018 10:24 pm

İngilizce Bölüm Okuyanlara Tavsiyeler

Mesaj gönderen Muriel » Pzt Oca 22, 2018 11:36 pm

Merhaba, lisansda elektrik-elektronik mühendisliği okudum ve şu anda almanyada ingilizce master eğitimi alıyorum. İlk dönem önümüzdeki aylarda bitecek hayırlısıyla.

Bu geçen zamanda farkettiğim daha doğrusu hayal kırıklığı yaşatan şey Almanca'mın çok yavaş ilerliyor olması. Bu da Almanlarla veya diğer insanlarla sosyalleşmeyi biraz engelliyor, sosyalleşemeyince pratik yapma imkanı da olmuyor. ayrıca mini-job işlerin bir kısmı sırf almanca konuşamamaktan kaçıyor. Kalan işlerse daha zor işler tahmin edebileceğiniz gibi.

Mesele iyi bir mini-job bulmak değil tabiki, master sonrası burada kalıp çalışmak istiyorum. Fakat full-time işlerde almanca bilgisine daha çok dikkat edilecek ve bu gidişle ben 2 sene sonra da dilimin yeteri kadar gelişeceğini sanmıyorum. Ve bir çok işten red alabileceğimi öngürüyorum.

Sizce dönem içinde derslere olduğu kadar almancayada mı ağırlık vermem lazım bu gidişatı durdurabilmek için. yoksa bölüm derslerine sıkı çalışıp, almancada hafif hafif temel yaparak 4. dönem sonunda tez aşamasında intensiv kursa yazılarak yeterli seviyeye gelebilir miyim?

Bu konuda tecrübeli arkadaşlar, uzun süredir almanyada bulunanlar yorum yazarsa sevinirim. Siz olsanız neler yapardınız? Fikir alışverişi yaparak, bu konuda da forumu zenginleştirebiliriz.

hunterqb
Mesajlar: 367
Kayıt: Çrş Ara 07, 2016 7:35 pm

Re: İngilizce Bölüm Okuyanlara Tavsiyeler

Mesaj gönderen hunterqb » Sal Oca 23, 2018 1:54 am

Çok güzel bir başlık takipteyim,bende merak ediyorum gelecek tavsiyeleri nerde master yapıyorsunuz hocam ?

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39312
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: İngilizce Bölüm Okuyanlara Tavsiyeler

Mesaj gönderen Physiker » Sal Oca 23, 2018 2:40 pm

Tavsiyem dersleri aksatmadan mümkün oldugu kadar en azinda B2 ye kadar kursa gitmen.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Skryouz
Mesajlar: 1
Kayıt: Çrş Oca 31, 2018 10:11 am

Re: İngilizce Bölüm Okuyanlara Tavsiyeler

Mesaj gönderen Skryouz » Çrş Oca 31, 2018 10:17 am

Ben de endüstri mühendisliği lisansımı İngilizce bitirdim ve burda Almanya’da İngilizce Master yapmak istiyorum bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi

Muriel
Mesajlar: 139
Kayıt: Çrş Oca 03, 2018 10:24 pm

Re: İngilizce Bölüm Okuyanlara Tavsiyeler

Mesaj gönderen Muriel » Cum Şub 02, 2018 11:28 pm

Skryouz yazdı: Çrş Oca 31, 2018 10:17 am Ben de endüstri mühendisliği lisansımı İngilizce bitirdim ve burda Almanya’da İngilizce Master yapmak istiyorum bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi
Forumda bu konuda bir çok bilgi var. Başlıkta belirtildiği gibi bu konu altında, okuyanlara tavsiye mesajları yazılsa daha iyi olur. Kolay gelsin.

Teşekkürler Physiker, okulun haftada bir günlük kursu var gelecek dönem ona başlamayı düşünüyorum. Büyük ihtimalle B2 seviyesine gelirim.

Başka tavsiyeleri olanlar varsa, özellikle Almanca'yı ilerletme konusunda makbule geçer.

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: İngilizce Bölüm Okuyanlara Tavsiyeler

Mesaj gönderen Bilu1 » Pzt Şub 05, 2018 2:57 pm

Muriel yazdı: Cum Şub 02, 2018 11:28 pm Forumda bu konuda bir çok bilgi var. Başlıkta belirtildiği gibi bu konu altında, okuyanlara tavsiye mesajları yazılsa daha iyi olur. Kolay gelsin.

Teşekkürler Physiker, okulun haftada bir günlük kursu var gelecek dönem ona başlamayı düşünüyorum. Büyük ihtimalle B2 seviyesine gelirim.

Başka tavsiyeleri olanlar varsa, özellikle Almanca'yı ilerletme konusunda makbule geçer.
Sahsen ben almancada herhangi bir kurs vs almadan B1-B2 seviyelerine sadece çevre vasıtasıyla gelen biri olarak dile ihtiyaç duymanın önemli olduğunu düşünüyorum. Sana tavsiyem mümkünse anadili almanca olan mümkün değilse de ingilizce bilmeyen ya da ingilizcesi iyi olmayan arkadaşlar yapıp onlarla vakit gecirmeni tavsiye ediyorum. Bunu da okulun sosyal aktivitelerini kullanarak rahatca yapabilirsin. Mesela futbola falan ilgin varsa ya da ne bilem voleybol, basketbol tarzı seylere okulun mutlaka bunlarla ilgili bir klubu vs vardir. Kesinlikle bu klüplere girip anadili almanca olanlara yakın olmaya çalış. Ya da satrac vs gibi daha farklı ilgi alanların varsa bunlarla ilgili oyun geceleri düzenleniyor onlar da çok faydalı. Başlarda anlamakta zorlansan da bir süre sonra işler kolaylaşacak. Bide tandem gibi uygulamalari da kullanabilirsin. Ordan almancami geliştirmek istiyorum deyince almancası iyi olan türkçe veya Ingilızce öğrenmek isteyen ya da bu dillerini geliştirmek isteyen birileri senle iletişime geçecektir.

Cevapla