Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Anmeldung (ya da abmeldung)

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
Santa
Mesajlar: 128
Kayıt: Pzt Ağu 11, 2014 1:07 pm

Anmeldung (ya da abmeldung)

Mesaj gönderen Santa » Cmt Eki 11, 2014 1:56 pm

Arkadaslar acil bir sorum var. Cok kafami mesgul ediyor.

Ben kaldigim hostelden ayrildim da 1 hafta once, simdi orda burda kaliyorum. Bazen arkadaslarda bazen baska hostelde. Ben bu adres anmeldung isini napayim? Ilk geldigimde hostelin bulundugu yerde yaptirmistim. Degistirmek gerekir biliyorum ama gercekten sabit bir yerim yok. O oyle kalsa nolur??

Bakmayin sakin sakin yazdigima. Baya kotu durumdayim aslinda. Kalacak yer bulamiyorum bir turlu:bye Neyse soru yukarda. Bilenlerden cevap bekliyorum lutfen

nuernberger
Mesajlar: 323
Kayıt: Pzt Şub 17, 2014 12:34 am

Anmeldung (ya da abmeldung)

Mesaj gönderen nuernberger » Cmt Eki 11, 2014 2:08 pm

Ben de ayni durumdayim, ama en azindan ayni sehrin sinirlari icinde oldugum icin ilk kaldigim evde duruyor simdi anmeldungum. Sen ilk yaptirdigin yerden farkli bir sehirde misin ki? Oyle kalsin, sikinti olmaz. Sadece oturum izni icin belgeleri o ilk verdigin adrese gonderirler, onlarin eline gecebileceginden kesinlikle emin olman lazim. Ilerleyen zamanda kalici yer buldugunda tekrar gidip degistirirsin adresini, sikinti olmaz. Nurnberg Einwohneramt soyledi bana bunu.

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

Anmeldung (ya da abmeldung)

Mesaj gönderen eren_f2007 » Cmt Eki 11, 2014 3:38 pm

Kalacak yerin ne kadar buyuk bir sorun oldugunu cok iyi biliyorum:|Ben ilk geldigim de teyzemlerde kaldigimdan oraya kaydolmustum , halen oyle duruyor. Iki kere yabancilar polisine gittim oturum icin , hic bir sorun cikmadi.

Dil kursu mu yapiyorsun yoksa direk uni mi ?Uninin danisma servicin de en azindan gecici de olsa bir yer bulurlar diye dusunuyorum.

Kolay gelsin , bol sans.

Santa
Mesajlar: 128
Kayıt: Pzt Ağu 11, 2014 1:07 pm

Anmeldung (ya da abmeldung)

Mesaj gönderen Santa » Pzt Eki 27, 2014 1:37 am

Selamlar tekrar!

Arkadaslar kalacak yer buldum kendime ve burgeramta gidip ABmeldung yaptiracagim. Ilk geldigim zaman anmeldung\'u sehrin disina dogru bir ilcede yaptirmistim. Simdi sehrin merkezindeki burgeramt\'a gidecegim.

Sorum su: Ben ilk kaldigim yerden ayrilali aslinda 3 hafta falan oldu ama surekli degisik yerlerde kalmak durumunda kaldigim icin abmeldung islemine dokunmadim hic. Biliyorsunuz ki adres degisimi durumunda aslinda 8 gun icinde abmeldung islemi yapilmali. Ben bu gidecegim burgeramta 3 hafta once ayrildim oradan demesem de gecen hafta icinde ayrildim da yeni odama tasindim desem yalan soyledigim ortaya cikar mi? Buradaki anahtar nokta, o ilk kaldigim yerin bir hostel olmasi. Arayip sorarlar mi ki? Niye sorsunlar, isleri mi yok??

Bu konuda tecrubesi olan var mi?

Deadly Impact
Mesajlar: 359
Kayıt: Prş Haz 06, 2013 5:09 pm

Anmeldung (ya da abmeldung)

Mesaj gönderen Deadly Impact » Pzt Eki 27, 2014 1:41 am

Millet aylar sonra yapiyor bir sey olmuyor 3 haftadan hic bise olmaz. Zaten ne zaman ciktin diye sormaz bile sen rahat ol

Santa
Mesajlar: 128
Kayıt: Pzt Ağu 11, 2014 1:07 pm

Anmeldung (ya da abmeldung)

Mesaj gönderen Santa » Pzt Eki 27, 2014 1:47 am

[quote]deadly-impact tarafindan yazilan metin:

Millet aylar sonra yapiyor bir sey olmuyor 3 haftadan hic bise olmaz. Zaten ne zaman ciktin diye sormaz bile sen rahat ol[/quote]

Iste duymak istedigim sey:) tekrar tesekkur ederim cevaplarin icin deadly-impact.

aletheia
Mesajlar: 13
Kayıt: Sal Ağu 08, 2017 9:47 pm

Re: Anmeldung (ya da abmeldung)

Mesaj gönderen aletheia » Prş Kas 30, 2017 3:56 pm

Herkese merhaba. Benim sorum su arkadaslar, Meldebestätigung belgesi Anmeldung belgesi ile ayni sey mi?

Bordeaise
Mesajlar: 43
Kayıt: Sal Ara 12, 2017 4:51 pm

Re: Anmeldung (ya da abmeldung)

Mesaj gönderen Bordeaise » Cum Nis 06, 2018 3:47 pm

Merhaba bir sorum olacak. Kayitli oldugum dil kursu pasaportumu aldi ve adima anmeldung formunu doldurdular. Benim adima yapacaklarini soylediler. Kursa ait bir yurtta kaliyorum bu arada. Ben gitmeden adima anmeldung yapmalari mumkun mu?

tur595
Mesajlar: 13
Kayıt: Cum Ağu 03, 2018 7:21 pm

Re: Anmeldung (ya da abmeldung)

Mesaj gönderen tur595 » Cum Ağu 03, 2018 7:37 pm

Merhabalar,
Benim yabancilar dairesine gidecegim zaman ikametgah adresi gostermekle ilgili problemim olacak. Cunku su an orda evi olan ve okuyan bir arkadasimiz var ve biz bir arkadasimla beraber orda olan arkadasimizin evini kiralamak istiyoruz. Bizim donemimiz basladiginda ordaki arkadasimiz baska bir ulkede olacak erasmus yapacagindan dolayi. Ordaki arkadasimizin evi baskasina kiralamaya yetkisi var kendi uygun gordugunde ancak ne kadar yetkin kendisi de bilmiyor, cunku yapmak istedigimiz sey ayni kira fiyatina ayni evde 2 kisi yasamak. Konuyu gercek ev sahibine acmak istemiyoruz cunku 2 kisi oldugundan dolayi ya hayir diyecek ya da fiyati yukari cekecek. Birimiz kontrat imzalasa digeri oturum icin kontrat gosteremiyecek.
Bu konuya benzer bir deneyimi olan var mi? Ya da bu isin icinden nasil cikilir fikri olan? Paylasirsaniz cok sevinirim.

Simdiden tesekkurler

Cevapla