Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Türkiye'de okurken 3 aylık Almanya'ya vize almak ?

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
GorkemTok33
Mesajlar: 1
Kayıt: Çrş Kas 29, 2017 1:08 pm

Türkiye'de okurken 3 aylık Almanya'ya vize almak ?

Mesaj gönderen GorkemTok33 » Çrş Kas 29, 2017 1:13 pm

İyi günler öncelikle abilerim ablalarım aklıma takılan bir konu var sormak istedim şimdi ben mersinde ünüversiteye devam ediyorum 2.sınıfım almanyaya gelmek istiyorum tatil amaçlı akrabalarım var teyzem davetiye gönderecek fakat bana dediğine göre okulum devam ettiği için 3 ay kalamazmışım 1 ay izin verirler dedi açıkcası pek inandırıcı gelmedi okuduğum için ne kadar kalacağımı almanya mı belirliyor ? bu doğrumu yoksa teyzem yalanmı söylemiş onu öğrenmek istedim teşekkürler

dreas
Mesajlar: 62
Kayıt: Pzt Ağu 21, 2017 7:34 pm

Re: Türkiye'de okurken 3 aylık Almanya'ya vize almak ?

Mesaj gönderen dreas » Çrş Kas 29, 2017 3:19 pm

GorkemTok33 yazdı: Çrş Kas 29, 2017 1:13 pm İyi günler öncelikle abilerim ablalarım aklıma takılan bir konu var sormak istedim şimdi ben mersinde ünüversiteye devam ediyorum 2.sınıfım almanyaya gelmek istiyorum tatil amaçlı akrabalarım var teyzem davetiye gönderecek fakat bana dediğine göre okulum devam ettiği için 3 ay kalamazmışım 1 ay izin verirler dedi açıkcası pek inandırıcı gelmedi okuduğum için ne kadar kalacağımı almanya mı belirliyor ? bu doğrumu yoksa teyzem yalanmı söylemiş onu öğrenmek istedim teşekkürler
Dostum bu konuda haklılar 1 ay bile vermeyebilirler. Senden eğitim zamanında gidebilmen için izin belgesi isteyebilirler okuldan. Tatil döneminde gideceksen buna karışmazlar ama okulun devam ederken öğrenci belgesini göstereceksin vize kolay alabilmek için. Onlarda senin okulun devam ederken oraya neden gittiğine anlam veremeyip red edebilirler. Belki uzun süreli schengen alabilirsin ama ilk vizen ise uzun süreli schengen alabileceğini düşünmüyorum.

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: Türkiye'de okurken 3 aylık Almanya'ya vize almak ?

Mesaj gönderen Bilu1 » Çrş Kas 29, 2017 4:21 pm

Benim de lisedeyken böyle bir durum başıma gelmişti. Aslında tam olarak aynı değil ama Hollanda'dan 1 haftalık vize istemiştim. Istediğim tarihlerde okulum devam ediyordu. Okul müdüründen imzalı kaşeli belge falan istemislerdi. Her şeyi ayarlamıştım otel rezervasyonları uçak gidiş-donus biletleri okuldan izin vs. Ama tekrar ülkeye döneceğine dair şüpheli bulunduğundan başvurum red edilmisti. Ama tatilde gideceksen buna kimse karışmaz.

Cevapla