Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri - 16

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
atakanata
Mesajlar: 184
Kayıt: Sal Kas 22, 2016 12:45 am
Konum: İstanbul

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen atakanata » Çrş Kas 22, 2017 11:26 pm

herr_sieben yazdı: Çrş Kas 22, 2017 2:31 pm yok kardeşim burada iki hafta içinde alanda gördüm ben.
stres yapma
Sağol kardeşim valla bekleyip görcez yapcak bişey yok olmadı b1 al gel dicekler yani 😐 .

herr_sieben
Mesajlar: 246
Kayıt: Pzt Kas 21, 2016 8:32 pm

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen herr_sieben » Prş Kas 23, 2017 12:26 am

bende 9 da alabildim b1 ve ondan sonra basvurumda geldi vizem emek zaman her sey lazım sabır et olur bişeyler

atakanata
Mesajlar: 184
Kayıt: Sal Kas 22, 2016 12:45 am
Konum: İstanbul

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen atakanata » Cum Kas 24, 2017 4:27 am

Az önce ups gönderi takibinde yurt içi gönderi takibi kısmından kontrol ettim pasaportu ''Paketiniz UPS’e teslim edilmek üzere beklemektedir. '' yazıyor. Türkiyeden çıkarken kargoya verildi mi diyecek yada red yersem bana geri gelirken

herr_sieben
Mesajlar: 246
Kayıt: Pzt Kas 21, 2016 8:32 pm

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen herr_sieben » Cum Kas 24, 2017 9:35 am

red olabilir

dreas
Mesajlar: 62
Kayıt: Pzt Ağu 21, 2017 7:34 pm

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen dreas » Cum Kas 24, 2017 10:46 am

atakanata yazdı: Cum Kas 24, 2017 4:27 am Az önce ups gönderi takibinde yurt içi gönderi takibi kısmından kontrol ettim pasaportu ''Paketiniz UPS’e teslim edilmek üzere beklemektedir. '' yazıyor. Türkiyeden çıkarken kargoya verildi mi diyecek yada red yersem bana geri gelirken
Şuan hala konsoloslukta işlemde demek oluyor bu.Eğer konsolosluk işlemi bitirip teslim etme aşamasına gelirse orada teslim sürecinde yazıcak.Ben vize beklerken tam olarak 4 hafta teslim edilmek üzere beklemektedir yazdı

atakanata
Mesajlar: 184
Kayıt: Sal Kas 22, 2016 12:45 am
Konum: İstanbul

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen atakanata » Cum Kas 24, 2017 1:57 pm

Öyleyse tamam . Ben yanlış anlamışım. Ama yinede red gelecek 😂 haftaya görürüm teslim sürecinde yazısını ...

Maschba
Mesajlar: 6
Kayıt: Cmt Kas 25, 2017 12:44 am

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen Maschba » Cmt Kas 25, 2017 2:52 am

Öncelikle herkese merhabalar;

Şöyle bir arkanıza yaslanın ve umutsuzluklarınızı olumsuz düşüncelerinizi bir kenara bırakın çünkü benim vize maceram,buradaki olumsuz düşünceleri ve tutumları (Bir dil belgen olmadan gitme,yaş problem olabilir vs.) bir bir rafa kaldırıyor.

Sizler gibi bende vize başvuru öncesi internet üzerinden araştırmalar yaparken rastladım bu siteye. Gerçekten içinin dolu olması ve işime yarar birçok güzel bilginin olması çok hoşuma gitti.
Ama ne yazık ki vize anı defterlerini okumaya başladığımda içimi bir korku sarmaya başladı çünkü bir dil belgem yok,özel bir kurstan B1 ingilizce sertifikam var(ielts,toefl standartlarında A2 ye denk gelir tahminen) ama herhangi bir işe yaramıyor ve vize görüşmesine kadar bir dil belgesi edinebilmem için yeterli bir zamanım yok,haftalık olarak bursa da almanca sertifika sınavları var ama hem ücret olarak yoruyor hemde bende hiç almanca yok kaldı ki A1 sertifikası alıcam.

Asıl hikayeye başlayalım öyleyse ama başlamadan önce şunları belirteyim; 27 yaşındayım ve Makine Mühendisliğini bu sene 3.00 ortalama ile bitirdim,bu yaşımda mezun olma sebebim ise üniversitedeki kayıplarım değil lise dönemlerimde ki kayıplar oldu ne yazık ki. Paderborn üniversitesi'ne yüksek lisans için başvuru yaptım ve herhangi bir dil sertifikam olmadığı için dil okuluna kabul aldım ve evraklarım elime ulaştığında İstanbuldaki konsolosluk için 20 Ekim saat 10.30'a vize randevusu aldım.

10:10 gibi konsolosluk binası önündeydim ve ilk olarak güvenlik taramasından geçtim.Tarama esnasında evraklarımın bulunduğu klasörü toprak bir zemine koyduğumdan dolayı içi toprak dolmuş ve malumunuz ilk evrak kontrolü bankosuna klasörü verdiğimde her taraf toprak olmuştu :D ve bu benim için iyi bir başlangıç olmadı.Sıramı aldım ve 2 numaralı bankoya denk geldim,ilk izlenimlerim kadın hastaydı(grip) ve enerjisi düşüktü ama bilemezdim ki pençelerini çıkartıp camı tırmalayacağını :D :twisted:

Görüşme başladı
Ben: Merhaba kolay gelsin.
Kadın : ......
Kadın : (elinde kabul evrağını havaya kaldırarak) bu şartlı kabul evrağı değil.
Ben : Ben yüksek lisansa başvurdum ama herhangi bir dil sertifikam olmadığı için beni dil okuluna kabul ettiler o evrağın altında da makine mühendisliği yüksek lisansı için bilgiler mevcut dil okulunda başarılı olunursa yüksek lisansa başlayabileceği yönünde ibareler var şartlı kabul olmuyor mu ? (diye soru yönelttiğim anda gözlerini çatarak ve karşısındaki insan gerizekalı birisiymiş de bir türlü anlatamıyormuş edasıyla;)
Kadın : Son kez söylüyorum! bu evrak şartlı kabul felan değil.
Ben : Çok şaşırmış ve şoka uğramış bir şekilde ''Anladım'' diyebildim.
Kadın: Bir çok kez sümkürüp :? ayağa kalkıp bir yerlere gidip geldikten sonra ''Bana üniversiteyi anlat'' dedi aynı tonla.
Ben : 10 Ağustosta başv.... derken lafımı kesip
Kadın : Ben sana onu sormuyorum ya! Hangi bölge kaç yılında kurulmuş onları soruyorum dedi yine aynı tonla.
Ben : Özür dilerim ama kuruluş tarihini bilmiyorum ona dikkat etmedim. Sadece bölümümle alakalı araştırmalarım oldu,alacağım dersler,dil kursu süreleri ve ücretleri,yüksek linsasın ne kadar süreceği,yurt araştırmaları vs gibi araştırmalarım oldu bölgesel olarak ise Kuzeydoğu Ren-Vestfalya’da bulunuyor yakınlarındaki bölgeleri saydım.
Kadın : Tamam tamam ya bana alacağın dersleri söyle. ton yine aynı
Ben : (Aslında daha önceden bakmıştım fakat bir gün öncesinden siteden dersleri tekrar bulamadım ve ne yazıkki çuvallamalarım burada başladı) ''Sayısal Analiz,Cisimlerin dayanımı,Mekanik titreşimler'' diyerekten lisans derslerimden sıkmaya başladım :D ben sıktıkça kadının suratı düştü ben sıktım kadın iyice bunaldı
Kadın : (bu sefer ton'un dozajı biraz daha sertleşerek ve üzerine bunalmada eklenerek) Almanca isimleri yok mu bu derslerin ?
Ben : emmhnm.. Ben derslerin araştırmalarını yaparken Türkçeye çevirip bizdeki yüksek lisans dersleriyle karşılaştırma yaparak baktım ve aklımda kalanları size söyledim ne yazıkki almanca isimlerini hatırlamıyorum.
Kadın : E sen almanca eğitim alıcaksın daha derslerin isimlerini almanca olarak bilmiyorsun ?
Ben : Öncelikle dil okuluna gidicem zaten.
Kadın: (oflayıp puflarken) iyi iyii.. tamam söyle türkçe olarak dersleri.
Ben : Tekrar ettim araya akışkanlar mekaniğini de sıkıştırdım(Mühendisliğin baba derslerinden bitanesidir olmazsa ayıp olurdu)
Kadın : Almanca bilgin yok tabi.
Ben : Lise eğitimim dışında herhangi bir almanca bilgim yok(Sıktım tabi),ben normalde ekim ayı için başvuru yapacaktım fakat diplomam yetişmediği için ocak ayına kaldım.Aslında kendi imkanlarımla öğrenmeye başladım 3 aylık kur farkını oradaki seviye tespit sınavında B1 çıkarak kapatmak istiyorum dedim.(Bu konuda ciddiydim yalanım yok Allah var yukarıda ich lerne deutsch :D )
Kadın : (Sıkıştırmaya başladı iyice hemen beklemeden) İngilizce nasıl peki ? dedi.
Ben : (İngilizce'm normalde iletişim kurma konusunda herhangi bir problem yaratmayacak düzeyde ama iş heyecanlı bir anda konuşmaya gelince problem yaşıyorum ne yazık ki.) ''Özel bir kurstan B1 belgem var ama burada bir geçerliliği olmadığı için getirmedim.''
Kadın : (Ahaaanda yakaladım seni,LOL oynayanlarınız vardır illaki rengar'ın çalılıktan atladığı gibi sordu soruyu yeminle) ''Bana Almanya ya neden gitmek istediğini İngilizce anlat!''
Ben : (İçimden;abla görüşmenin başladığından beri atarın giderin triplerin yüzünden çenemi oynatamıyorum derken) Anlatamam! Çünkü ben şu anda aşırı derecede heyecanlıyım ve moral ve motivasyonum aşırı derecede düştü dedim.(Sormadı ya la Noldu ? Neden motivasyonun düştü? Farkındaydı sanırım yaptıklarının.)
Kadın : (Aşırı derecede dalga geçme edasıyla ve gülerek) İngilizce bir şeyler de söyleyemezsin dimi ? dedi.
Ben : Yutkundum ve ''Hayır söyleyemem.''(Tabi 1.Bankodaki çocuğu da duyuyorum bu esnada görüşmesi tam forumdaki yazılanlar gibi geçiyor kadın melek,soruyor işte Türkçe olarak neden Almanya ? Orada nerede kalacaksın ? Okulun bittikten sonra ne yapacaksın ? Sana almanca bir kaç soru yönelticem cevaplayabilir misin ? felan duyuyorum iyice çöktüm,halbuki sorabileceği almanca sorulara ben hazırlandım bir gece öncesinden sorsa şak vericem cevabı ama işte görüşme farklı bir boyutta ilerleyince duyamadım o soruları)
Kadın : (Sisteme bişeyler yazma süresinden sonra) Sen buraya 5 Aralıkta gitmek istiyorum yazmışsın fakat sen bu tarihte GİDEMEZSİN'' dedi.
Ben : Hanımefendi önünüzdeki kabul kağıdının 2. nüshasında dil kursu bilgilerinde kayıt tarihlerinin 5-14 Aralık olduğu yazıyor ben o tarihi kafamdan yazmadım.
Kadın : (Cevap yok ve büyük bir sessizlik olduktan ve sisteme birşeyler girdikten sonra) Garantör evrağı'nın orjinali nerede ? diye sordu
Ben : Daha dün alındı yabancılar dairesinden, elime ulaşması 3-4 gün alacağı için bende pdf. kopyalarını getirdim(Renkli çıktı aldıydım bide.)
Kadın : Orjinali gerekli bu evrağın ?
Ben : (Omuz silktim ve)''Okuldan kabul kağıdının geç gelmesi nedeniyle bu durumu yaşadım malum yabancılar dairesi randevuyu en az 2 hafta sonrasına veriyor.''
Kadın : (Garantör evrağına bakarak) Sana niye 1 yıl vermişler yeaaa ?
Ben : ''Yabancılar dairesinden verilen bir evrak ve garantör aldı bir bilgim yok neden 1 yıl verdiklerinden dedim.''(Mevzu bahis 1 yıl garantörlük süresi,ayrıca bu soruyu neden sordu tam anlamylada anlamış değilim hani fazla mı geldi az mı geldi süre emin değilim)
Kadın : (Sisteme birşeyler yazmaya devam etti) Başvuru işlemin tamam eksik bir evrak yok ve işlem süresi 4 hafta sormak istediğin soru var mı ?
Ben : Teşekkür ederim iyi çalışmalar.

Onca emek sarf et,bilmediğin bir dilde başvuru sürecini kovala,mail at cevap alama ve şansa kadere başvurunu yap,evrak çevirmelerine,notere onca para dök tabi okula ayrı vize için ayrı(vizede noter onayına gerek yok tabi ama çeviri yapılması gerekli) ve 25 dk'lık bir aşırı derecede sinir bozucu ve kötü bir görüşme geçir.İnanın konsolosluktan çıktıktan sonra Red gelicek olmadı diye bağırıyordu kafamın içinde bir ses.
3. Haftasında aradım kadın halen Paderborn dan cevap gelmediğini 17 Kasım'a kadar gelmez ise kararı burasının vereceğini söyledi ve 20 Kasımda aramamı söyledi.
Aradım dosyanın karar için müdürün önünde olduğu söylendi.
Sonuç mu ? 23 Kasım günü pasaportumu gıcık ups firmasından uzun uğraşlar sonucu aldım. 6 Aylık Multi XX vize almış bulunmaktayım ve nasipse 8 Aralık Almanya'da olacağım.
Yazı baya uzun sürdü buraya kadar okuyan arkadaşlara teşekkür ederim umarım biraz olsun gereksiz tutumları ve düşünceleri üzerinizden atmanıza yardımcı olabilmişimdir.Biraz neşeli bir anlatım oldu ama hoşuna gitmeyenler olabilir şimdiden mazur görsünler cidden çok sıkıntılı bir bekleme süreci geçirdim benim için bu vize çok önemliydi.
Size verebileceğim en iyi tavsiye sağlam bir ''bol dönücem abi kalmıcam orda'' içerikli motivasyon mektubunuz ve cv'niz olacaktır. Ve tabi ki 2 Numaralı banko'ya(Bankodaki memurlar sabit ise) denk gelirseniz Allah yardımcınız olsun.

kenankarahan
Mesajlar: 6
Kayıt: Pzr Eki 01, 2017 11:00 pm

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen kenankarahan » Cmt Kas 25, 2017 3:18 am

Maschba yazdı: Cmt Kas 25, 2017 2:52 am Öncelikle herkese merhabalar;

Şöyle bir arkanıza yaslanın ve umutsuzluklarınızı olumsuz düşüncelerinizi bir kenara bırakın çünkü benim vize maceram,buradaki olumsuz düşünceleri ve tutumları (Bir dil belgen
Öncelikle herkese merhabalar;

Şöyle bir arkanıza yaslanın ve umutsuzluklarınızı olumsuz düşüncelerinizi bir kenara bırakın çünkü benim vize maceram,buradaki olumsuz düşünceleri ve tutumları (Bir dil belgen olmadan gitme,yaş problem olabilir vs.) bir bir rafa kaldırıyor.

Sizler gibi bende vize başvuru öncesi internet üzerinden araştırmalar yaparken rastladım bu siteye. Gerçekten içinin dolu olması ve işime yarar birçok güzel bilginin olması çok hoşuma gitti.
Ama ne yazık ki vize anı defterlerini okumaya başladığımda içimi bir korku sarmaya başladı çünkü bir dil belgem yok,özel bir kurstan B1 ingilizce sertifikam var(ielts,toefl standartlarında A2 ye denk gelir tahminen) ama herhangi bir işe yaramıyor ve vize görüşmesine kadar bir dil belgesi edinebilmem için yeterli bir zamanım yok,haftalık olarak bursa da almanca sertifika sınavları var ama hem ücret olarak yoruyor hemde bende hiç almanca yok kaldı ki A1 sertifikası alıcam.

Asıl hikayeye başlayalım öyleyse ama başlamadan önce şunları belirteyim; 27 yaşındayım ve Makine Mühendisliğini bu sene 3.00 ortalama ile bitirdim,bu yaşımda mezun olma sebebim ise üniversitedeki kayıplarım değil lise dönemlerimde ki kayıplar oldu ne yazık ki. Paderborn üniversitesi'ne yüksek lisans için başvuru yaptım ve herhangi bir dil sertifikam olmadığı için dil okuluna kabul aldım ve evraklarım elime ulaştığında İstanbuldaki konsolosluk için 20 Ekim saat 10.30'a vize randevusu aldım.

10:10 gibi konsolosluk binası önündeydim ve ilk olarak güvenlik taramasından geçtim.Tarama esnasında evraklarımın bulunduğu klasörü toprak bir zemine koyduğumdan dolayı içi toprak dolmuş ve malumunuz ilk evrak kontrolü bankosuna klasörü verdiğimde her taraf toprak olmuştu :D ve bu benim için iyi bir başlangıç olmadı.Sıramı aldım ve 2 numaralı bankoya denk geldim,ilk izlenimlerim kadın hastaydı(grip) ve enerjisi düşüktü ama bilemezdim ki pençelerini çıkartıp camı tırmalayacağını :D :twisted:

Görüşme başladı
Ben: Merhaba kolay gelsin.
Kadın : ......
Kadın : (elinde kabul evrağını havaya kaldırarak) bu şartlı kabul evrağı değil.
Ben : Ben yüksek lisansa başvurdum ama herhangi bir dil sertifikam olmadığı için beni dil okuluna kabul ettiler o evrağın altında da makine mühendisliği yüksek lisansı için bilgiler mevcut dil okulunda başarılı olunursa yüksek lisansa başlayabileceği yönünde ibareler var şartlı kabul olmuyor mu ? (diye soru yönelttiğim anda gözlerini çatarak ve karşısındaki insan gerizekalı birisiymiş de bir türlü anlatamıyormuş edasıyla;)
Kadın : Son kez söylüyorum! bu evrak şartlı kabul felan değil.
Ben : Çok şaşırmış ve şoka uğramış bir şekilde ''Anladım'' diyebildim.
Kadın: Bir çok kez sümkürüp :? ayağa kalkıp bir yerlere gidip geldikten sonra ''Bana üniversiteyi anlat'' dedi aynı tonla.
Ben : 10 Ağustosta başv.... derken lafımı kesip
Kadın : Ben sana onu sormuyorum ya! Hangi bölge kaç yılında kurulmuş onları soruyorum dedi yine aynı tonla.
Ben : Özür dilerim ama kuruluş tarihini bilmiyorum ona dikkat etmedim. Sadece bölümümle alakalı araştırmalarım oldu,alacağım dersler,dil kursu süreleri ve ücretleri,yüksek linsasın ne kadar süreceği,yurt araştırmaları vs gibi araştırmalarım oldu bölgesel olarak ise Kuzeydoğu Ren-Vestfalya’da bulunuyor yakınlarındaki bölgeleri saydım.
Kadın : Tamam tamam ya bana alacağın dersleri söyle. ton yine aynı
Ben : (Aslında daha önceden bakmıştım fakat bir gün öncesinden siteden dersleri tekrar bulamadım ve ne yazıkki çuvallamalarım burada başladı) ''Sayısal Analiz,Cisimlerin dayanımı,Mekanik titreşimler'' diyerekten lisans derslerimden sıkmaya başladım :D ben sıktıkça kadının suratı düştü ben sıktım kadın iyice bunaldı
Kadın : (bu sefer ton'un dozajı biraz daha sertleşerek ve üzerine bunalmada eklenerek) Almanca isimleri yok mu bu derslerin ?
Ben : emmhnm.. Ben derslerin araştırmalarını yaparken Türkçeye çevirip bizdeki yüksek lisans dersleriyle karşılaştırma yaparak baktım ve aklımda kalanları size söyledim ne yazıkki almanca isimlerini hatırlamıyorum.
Kadın : E sen almanca eğitim alıcaksın daha derslerin isimlerini almanca olarak bilmiyorsun ?
Ben : Öncelikle dil okuluna gidicem zaten.
Kadın: (oflayıp puflarken) iyi iyii.. tamam söyle türkçe olarak dersleri.
Ben : Tekrar ettim araya akışkanlar mekaniğini de sıkıştırdım(Mühendisliğin baba derslerinden bitanesidir olmazsa ayıp olurdu)
Kadın : Almanca bilgin yok tabi.
Ben : Lise eğitimim dışında herhangi bir almanca bilgim yok(Sıktım tabi),ben normalde ekim ayı için başvuru yapacaktım fakat diplomam yetişmediği için ocak ayına kaldım.Aslında kendi imkanlarımla öğrenmeye başladım 3 aylık kur farkını oradaki seviye tespit sınavında B1 çıkarak kapatmak istiyorum dedim.(Bu konuda ciddiydim yalanım yok Allah var yukarıda ich lerne deutsch :D )
Kadın : (Sıkıştırmaya başladı iyice hemen beklemeden) İngilizce nasıl peki ? dedi.
Ben : (İngilizce'm normalde iletişim kurma konusunda herhangi bir problem yaratmayacak düzeyde ama iş heyecanlı bir anda konuşmaya gelince problem yaşıyorum ne yazık ki.) ''Özel bir kurstan B1 belgem var ama burada bir geçerliliği olmadığı için getirmedim.''
Kadın : (Ahaaanda yakaladım seni,LOL oynayanlarınız vardır illaki rengar'ın çalılıktan atladığı gibi sordu soruyu yeminle) ''Bana Almanya ya neden gitmek istediğini İngilizce anlat!''
Ben : (İçimden;abla görüşmenin başladığından beri atarın giderin triplerin yüzünden çenemi oynatamıyorum derken) Anlatamam! Çünkü ben şu anda aşırı derecede heyecanlıyım ve moral ve motivasyonum aşırı derecede düştü dedim.(Sormadı ya la Noldu ? Neden motivasyonun düştü? Farkındaydı sanırım yaptıklarının.)
Kadın : (Aşırı derecede dalga geçme edasıyla ve gülerek) İngilizce bir şeyler de söyleyemezsin dimi ? dedi.
Ben : Yutkundum ve ''Hayır söyleyemem.''(Tabi 1.Bankodaki çocuğu da duyuyorum bu esnada görüşmesi tam forumdaki yazılanlar gibi geçiyor kadın melek,soruyor işte Türkçe olarak neden Almanya ? Orada nerede kalacaksın ? Okulun bittikten sonra ne yapacaksın ? Sana almanca bir kaç soru yönelticem cevaplayabilir misin ? felan duyuyorum iyice çöktüm,halbuki sorabileceği almanca sorulara ben hazırlandım bir gece öncesinden sorsa şak vericem cevabı ama işte görüşme farklı bir boyutta ilerleyince duyamadım o soruları)
Kadın : (Sisteme bişeyler yazma süresinden sonra) Sen buraya 5 Aralıkta gitmek istiyorum yazmışsın fakat sen bu tarihte GİDEMEZSİN'' dedi.
Ben : Hanımefendi önünüzdeki kabul kağıdının 2. nüshasında dil kursu bilgilerinde kayıt tarihlerinin 5-14 Aralık olduğu yazıyor ben o tarihi kafamdan yazmadım.
Kadın : (Cevap yok ve büyük bir sessizlik olduktan ve sisteme birşeyler girdikten sonra) Garantör evrağı'nın orjinali nerede ? diye sordu
Ben : Daha dün alındı yabancılar dairesinden, elime ulaşması 3-4 gün alacağı için bende pdf. kopyalarını getirdim(Renkli çıktı aldıydım bide.)
Kadın : Orjinali gerekli bu evrağın ?
Ben : (Omuz silktim ve)''Okuldan kabul kağıdının geç gelmesi nedeniyle bu durumu yaşadım malum yabancılar dairesi randevuyu en az 2 hafta sonrasına veriyor.''
Kadın : (Garantör evrağına bakarak) Sana niye 1 yıl vermişler yeaaa ?
Ben : ''Yabancılar dairesinden verilen bir evrak ve garantör aldı bir bilgim yok neden 1 yıl verdiklerinden dedim.''(Mevzu bahis 1 yıl garantörlük süresi,ayrıca bu soruyu neden sordu tam anlamylada anlamış değilim hani fazla mı geldi az mı geldi süre emin değilim)
Kadın : (Sisteme birşeyler yazmaya devam etti) Başvuru işlemin tamam eksik bir evrak yok ve işlem süresi 4 hafta sormak istediğin soru var mı ?
Ben : Teşekkür ederim iyi çalışmalar.

Onca emek sarf et,bilmediğin bir dilde başvuru sürecini kovala,mail at cevap alama ve şansa kadere başvurunu yap,evrak çevirmelerine,notere onca para dök tabi okula ayrı vize için ayrı(vizede noter onayına gerek yok tabi ama çeviri yapılması gerekli) ve 25 dk'lık bir aşırı derecede sinir bozucu ve kötü bir görüşme geçir.İnanın konsolosluktan çıktıktan sonra Red gelicek olmadı diye bağırıyordu kafamın içinde bir ses.
3. Haftasında aradım kadın halen Paderborn dan cevap gelmediğini 17 Kasım'a kadar gelmez ise kararı burasının vereceğini söyledi ve 20 Kasımda aramamı söyledi.
Aradım dosyanın karar için müdürün önünde olduğu söylendi.
Sonuç mu ? 23 Kasım günü pasaportumu gıcık ups firmasından uzun uğraşlar sonucu aldım. 6 Aylık Multi XX vize almış bulunmaktayım ve nasipse 8 Aralık Almanya'da olacağım.
Yazı baya uzun sürdü buraya kadar okuyan arkadaşlara teşekkür ederim umarım biraz olsun gereksiz tutumları ve düşünceleri üzerinizden atmanıza yardımcı olabilmişimdir.Biraz neşeli bir anlatım oldu ama hoşuna gitmeyenler olabilir şimdiden mazur görsünler cidden çok sıkıntılı bir bekleme süreci geçirdim benim için bu vize çok önemliydi.
Size verebileceğim en iyi tavsiye sağlam bir ''bol dönücem abi kalmıcam orda'' içerikli motivasyon mektubunuz ve cv'niz olacaktır. Ve tabi ki 2 Numaralı banko'ya(Bankodaki memurlar sabit ise) denk gelirseniz Allah yardımcınız olsun.

Öncelikle tebrik ederim. Bende paderborn'a başvurdum ve seninki gibi 5- 14 Aralık arası kayıt tarihleri ama okulu aradığımda seviye sınavı öncesi gelseniz yeterli olur dendi
Bu konu hakkında acaba benmi yanlış bilgilendirildim kafam karıştı şimdi.

Maschba
Mesajlar: 6
Kayıt: Cmt Kas 25, 2017 12:44 am

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen Maschba » Cmt Kas 25, 2017 3:39 pm

kenankarahan yazdı: Cmt Kas 25, 2017 3:18 am Öncelikle tebrik ederim. Bende paderborn'a başvurdum ve seninki gibi 5- 14 Aralık arası kayıt tarihleri ama okulu aradığımda seviye sınavı öncesi gelseniz yeterli olur dendi
Bu konu hakkında acaba benmi yanlış bilgilendirildim kafam karıştı şimdi.
Teşekkür ederim kardeşim. Ben okul ile çok sıkıntı çektim kimsenin birbirinden haberi yok,3 defa kabul evrağı yolladılar bana ve arayıp konuştuğumda her telefona çıkan başka bir cevap verdi,hele ki kübra Odabaşı ya ulaşmak mümkün değil. Bence kayıt tarihlerinde orada ol kaydını yaptır en azından 1 ay kadar orda olmuş olursun ve alışma sürecini bu şekilde atlatabilirsin.

kenankarahan
Mesajlar: 6
Kayıt: Pzr Eki 01, 2017 11:00 pm

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen kenankarahan » Cmt Kas 25, 2017 4:16 pm

Maschba yazdı: Cmt Kas 25, 2017 3:39 pm Teşekkür ederim kardeşim. Ben okul ile çok sıkıntı çektim kimsenin birbirinden haberi yok,3 defa kabul evrağı yolladılar bana ve arayıp konuştuğumda her telefona çıkan başka bir cevap verdi,hele ki kübra Odabaşı ya ulaşmak mümkün değil. Bence kayıt tarihlerinde orada ol kaydını yaptır en azından 1 ay kadar orda olmuş olursun ve alışma sürecini bu şekilde atlatabilirsin.
Ben Kübra odabaşı ile gorusmustum. Kabul kağıdının ikinci sayfasında numarası yazıyordu ve gidiş tarihini 2 ocak yazdım çünkü burada final sınavlarım var . Umarım sıkıntı olmaz. Vize ciksinda gerisi çok önemli değil aslında:) ayrıca kabul kağıdı konusunda bende sıkıntı yaşadım pttde kayboldu sonra bir arkadasim kağıdı elden alıp bana DHL ile express yolladı.

atakanata
Mesajlar: 184
Kayıt: Sal Kas 22, 2016 12:45 am
Konum: İstanbul

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen atakanata » Pzr Kas 26, 2017 1:16 am

Maschba yazdı: Cmt Kas 25, 2017 2:52 am Öncelikle herkese merhabalar;

Şöyle bir arkanıza yaslanın ve umutsuzluklarınızı olumsuz düşüncelerinizi bir kenara bırakın çünkü benim vize maceram,buradaki olumsuz düşünceleri ve tutumları (Bir dil belgen olmadan gitme,yaş problem olabilir vs.) bir bir rafa kaldırıyor.

Sizler gibi bende vize başvuru öncesi internet üzerinden araştırmalar yaparken rastladım bu siteye. Gerçekten içinin dolu olması ve işime yarar birçok güzel bilginin olması çok hoşuma gitti.
Ama ne yazık ki vize anı defterlerini okumaya başladığımda içimi bir korku sarmaya başladı çünkü bir dil belgem yok,özel bir kurstan B1 ingilizce sertifikam var(ielts,toefl standartlarında A2 ye denk gelir tahminen) ama herhangi bir işe yaramıyor ve vize görüşmesine kadar bir dil belgesi edinebilmem için yeterli bir zamanım yok,haftalık olarak bursa da almanca sertifika sınavları var ama hem ücret olarak yoruyor hemde bende hiç almanca yok kaldı ki A1 sertifikası alıcam.

Asıl hikayeye başlayalım öyleyse ama başlamadan önce şunları belirteyim; 27 yaşındayım ve Makine Mühendisliğini bu sene 3.00 ortalama ile bitirdim,bu yaşımda mezun olma sebebim ise üniversitedeki kayıplarım değil lise dönemlerimde ki kayıplar oldu ne yazık ki. Paderborn üniversitesi'ne yüksek lisans için başvuru yaptım ve herhangi bir dil sertifikam olmadığı için dil okuluna kabul aldım ve evraklarım elime ulaştığında İstanbuldaki konsolosluk için 20 Ekim saat 10.30'a vize randevusu aldım.

10:10 gibi konsolosluk binası önündeydim ve ilk olarak güvenlik taramasından geçtim.Tarama esnasında evraklarımın bulunduğu klasörü toprak bir zemine koyduğumdan dolayı içi toprak dolmuş ve malumunuz ilk evrak kontrolü bankosuna klasörü verdiğimde her taraf toprak olmuştu :D ve bu benim için iyi bir başlangıç olmadı.Sıramı aldım ve 2 numaralı bankoya denk geldim,ilk izlenimlerim kadın hastaydı(grip) ve enerjisi düşüktü ama bilemezdim ki pençelerini çıkartıp camı tırmalayacağını :D :twisted:

Görüşme başladı
Ben: Merhaba kolay gelsin.
Kadın : ......
Kadın : (elinde kabul evrağını havaya kaldırarak) bu şartlı kabul evrağı değil.
Ben : Ben yüksek lisansa başvurdum ama herhangi bir dil sertifikam olmadığı için beni dil okuluna kabul ettiler o evrağın altında da makine mühendisliği yüksek lisansı için bilgiler mevcut dil okulunda başarılı olunursa yüksek lisansa başlayabileceği yönünde ibareler var şartlı kabul olmuyor mu ? (diye soru yönelttiğim anda gözlerini çatarak ve karşısındaki insan gerizekalı birisiymiş de bir türlü anlatamıyormuş edasıyla;)
Kadın : Son kez söylüyorum! bu evrak şartlı kabul felan değil.
Ben : Çok şaşırmış ve şoka uğramış bir şekilde ''Anladım'' diyebildim.
Kadın: Bir çok kez sümkürüp :? ayağa kalkıp bir yerlere gidip geldikten sonra ''Bana üniversiteyi anlat'' dedi aynı tonla.
Ben : 10 Ağustosta başv.... derken lafımı kesip
Kadın : Ben sana onu sormuyorum ya! Hangi bölge kaç yılında kurulmuş onları soruyorum dedi yine aynı tonla.
Ben : Özür dilerim ama kuruluş tarihini bilmiyorum ona dikkat etmedim. Sadece bölümümle alakalı araştırmalarım oldu,alacağım dersler,dil kursu süreleri ve ücretleri,yüksek linsasın ne kadar süreceği,yurt araştırmaları vs gibi araştırmalarım oldu bölgesel olarak ise Kuzeydoğu Ren-Vestfalya’da bulunuyor yakınlarındaki bölgeleri saydım.
Kadın : Tamam tamam ya bana alacağın dersleri söyle. ton yine aynı
Ben : (Aslında daha önceden bakmıştım fakat bir gün öncesinden siteden dersleri tekrar bulamadım ve ne yazıkki çuvallamalarım burada başladı) ''Sayısal Analiz,Cisimlerin dayanımı,Mekanik titreşimler'' diyerekten lisans derslerimden sıkmaya başladım :D ben sıktıkça kadının suratı düştü ben sıktım kadın iyice bunaldı
Kadın : (bu sefer ton'un dozajı biraz daha sertleşerek ve üzerine bunalmada eklenerek) Almanca isimleri yok mu bu derslerin ?
Ben : emmhnm.. Ben derslerin araştırmalarını yaparken Türkçeye çevirip bizdeki yüksek lisans dersleriyle karşılaştırma yaparak baktım ve aklımda kalanları size söyledim ne yazıkki almanca isimlerini hatırlamıyorum.
Kadın : E sen almanca eğitim alıcaksın daha derslerin isimlerini almanca olarak bilmiyorsun ?
Ben : Öncelikle dil okuluna gidicem zaten.
Kadın: (oflayıp puflarken) iyi iyii.. tamam söyle türkçe olarak dersleri.
Ben : Tekrar ettim araya akışkanlar mekaniğini de sıkıştırdım(Mühendisliğin baba derslerinden bitanesidir olmazsa ayıp olurdu)
Kadın : Almanca bilgin yok tabi.
Ben : Lise eğitimim dışında herhangi bir almanca bilgim yok(Sıktım tabi),ben normalde ekim ayı için başvuru yapacaktım fakat diplomam yetişmediği için ocak ayına kaldım.Aslında kendi imkanlarımla öğrenmeye başladım 3 aylık kur farkını oradaki seviye tespit sınavında B1 çıkarak kapatmak istiyorum dedim.(Bu konuda ciddiydim yalanım yok Allah var yukarıda ich lerne deutsch :D )
Kadın : (Sıkıştırmaya başladı iyice hemen beklemeden) İngilizce nasıl peki ? dedi.
Ben : (İngilizce'm normalde iletişim kurma konusunda herhangi bir problem yaratmayacak düzeyde ama iş heyecanlı bir anda konuşmaya gelince problem yaşıyorum ne yazık ki.) ''Özel bir kurstan B1 belgem var ama burada bir geçerliliği olmadığı için getirmedim.''
Kadın : (Ahaaanda yakaladım seni,LOL oynayanlarınız vardır illaki rengar'ın çalılıktan atladığı gibi sordu soruyu yeminle) ''Bana Almanya ya neden gitmek istediğini İngilizce anlat!''
Ben : (İçimden;abla görüşmenin başladığından beri atarın giderin triplerin yüzünden çenemi oynatamıyorum derken) Anlatamam! Çünkü ben şu anda aşırı derecede heyecanlıyım ve moral ve motivasyonum aşırı derecede düştü dedim.(Sormadı ya la Noldu ? Neden motivasyonun düştü? Farkındaydı sanırım yaptıklarının.)
Kadın : (Aşırı derecede dalga geçme edasıyla ve gülerek) İngilizce bir şeyler de söyleyemezsin dimi ? dedi.
Ben : Yutkundum ve ''Hayır söyleyemem.''(Tabi 1.Bankodaki çocuğu da duyuyorum bu esnada görüşmesi tam forumdaki yazılanlar gibi geçiyor kadın melek,soruyor işte Türkçe olarak neden Almanya ? Orada nerede kalacaksın ? Okulun bittikten sonra ne yapacaksın ? Sana almanca bir kaç soru yönelticem cevaplayabilir misin ? felan duyuyorum iyice çöktüm,halbuki sorabileceği almanca sorulara ben hazırlandım bir gece öncesinden sorsa şak vericem cevabı ama işte görüşme farklı bir boyutta ilerleyince duyamadım o soruları)
Kadın : (Sisteme bişeyler yazma süresinden sonra) Sen buraya 5 Aralıkta gitmek istiyorum yazmışsın fakat sen bu tarihte GİDEMEZSİN'' dedi.
Ben : Hanımefendi önünüzdeki kabul kağıdının 2. nüshasında dil kursu bilgilerinde kayıt tarihlerinin 5-14 Aralık olduğu yazıyor ben o tarihi kafamdan yazmadım.
Kadın : (Cevap yok ve büyük bir sessizlik olduktan ve sisteme birşeyler girdikten sonra) Garantör evrağı'nın orjinali nerede ? diye sordu
Ben : Daha dün alındı yabancılar dairesinden, elime ulaşması 3-4 gün alacağı için bende pdf. kopyalarını getirdim(Renkli çıktı aldıydım bide.)
Kadın : Orjinali gerekli bu evrağın ?
Ben : (Omuz silktim ve)''Okuldan kabul kağıdının geç gelmesi nedeniyle bu durumu yaşadım malum yabancılar dairesi randevuyu en az 2 hafta sonrasına veriyor.''
Kadın : (Garantör evrağına bakarak) Sana niye 1 yıl vermişler yeaaa ?
Ben : ''Yabancılar dairesinden verilen bir evrak ve garantör aldı bir bilgim yok neden 1 yıl verdiklerinden dedim.''(Mevzu bahis 1 yıl garantörlük süresi,ayrıca bu soruyu neden sordu tam anlamylada anlamış değilim hani fazla mı geldi az mı geldi süre emin değilim)
Kadın : (Sisteme birşeyler yazmaya devam etti) Başvuru işlemin tamam eksik bir evrak yok ve işlem süresi 4 hafta sormak istediğin soru var mı ?
Ben : Teşekkür ederim iyi çalışmalar.

Onca emek sarf et,bilmediğin bir dilde başvuru sürecini kovala,mail at cevap alama ve şansa kadere başvurunu yap,evrak çevirmelerine,notere onca para dök tabi okula ayrı vize için ayrı(vizede noter onayına gerek yok tabi ama çeviri yapılması gerekli) ve 25 dk'lık bir aşırı derecede sinir bozucu ve kötü bir görüşme geçir.İnanın konsolosluktan çıktıktan sonra Red gelicek olmadı diye bağırıyordu kafamın içinde bir ses.
3. Haftasında aradım kadın halen Paderborn dan cevap gelmediğini 17 Kasım'a kadar gelmez ise kararı burasının vereceğini söyledi ve 20 Kasımda aramamı söyledi.
Aradım dosyanın karar için müdürün önünde olduğu söylendi.
Sonuç mu ? 23 Kasım günü pasaportumu gıcık ups firmasından uzun uğraşlar sonucu aldım. 6 Aylık Multi XX vize almış bulunmaktayım ve nasipse 8 Aralık Almanya'da olacağım.
Yazı baya uzun sürdü buraya kadar okuyan arkadaşlara teşekkür ederim umarım biraz olsun gereksiz tutumları ve düşünceleri üzerinizden atmanıza yardımcı olabilmişimdir.Biraz neşeli bir anlatım oldu ama hoşuna gitmeyenler olabilir şimdiden mazur görsünler cidden çok sıkıntılı bir bekleme süreci geçirdim benim için bu vize çok önemliydi.
Size verebileceğim en iyi tavsiye sağlam bir ''bol dönücem abi kalmıcam orda'' içerikli motivasyon mektubunuz ve cv'niz olacaktır. Ve tabi ki 2 Numaralı banko'ya(Bankodaki memurlar sabit ise) denk gelirseniz Allah yardımcınız olsun.
Böyle aşamalar geçirip vize alabilmiş arkadaşları görünce bende motive oluyorum gerçekten. Ben de 20 Kasımda sertifikam olmadan başvurdum (1 numaralı banko 'ya :)) umarım benim de çıkar vizem . Çünkü ben zaten almancayı orada öğrenmek istiyordum buna rağmen burda 3-4 ay kursa gittim almancam olsun diye birde sertifika mecburi olması çok saçma. Almanca sorduğu sorulara da cevap verdim ama yinede red gelecekmiş gibi bir his var içimde bazen kendi kendime motive oluyorum vize görüşmesi çok güzel geçmişti diye ama memurların çokta bir etkisi yok vize üzerinde.
Vizen hayırlı olsun kardeşim , başarılar dilerim ... ( ÇOK KISKANDIM )

Maschba
Mesajlar: 6
Kayıt: Cmt Kas 25, 2017 12:44 am

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen Maschba » Pzr Kas 26, 2017 1:36 am

kenankarahan yazdı: Cmt Kas 25, 2017 4:16 pm Ben Kübra odabaşı ile gorusmustum. Kabul kağıdının ikinci sayfasında numarası yazıyordu ve gidiş tarihini 2 ocak yazdım çünkü burada final sınavlarım var . Umarım sıkıntı olmaz. Vize ciksinda gerisi çok önemli değil aslında:) ayrıca kabul kağıdı konusunda bende sıkıntı yaşadım pttde kayboldu sonra bir arkadasim kağıdı elden alıp bana DHL ile express yolladı.
Umarım sıkıntı olmaz. Ben o kadar direttim arkadaşıma verin evrağı o göndersin bana,hatta arkadaşımda gitti görüştü vermediler evrağı 5-6 güne gelir dedikleri evrak 23 güne geldi. Neyse inşallah düşündüğün gibi ilerler süreç bol şans

Maschba
Mesajlar: 6
Kayıt: Cmt Kas 25, 2017 12:44 am

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen Maschba » Pzr Kas 26, 2017 1:39 am

atakanata yazdı: Pzr Kas 26, 2017 1:16 am Böyle aşamalar geçirip vize alabilmiş arkadaşları görünce bende motive oluyorum gerçekten. Ben de 20 Kasımda sertifikam olmadan başvurdum (1 numaralı banko 'ya :)) umarım benim de çıkar vizem . Çünkü ben zaten almancayı orada öğrenmek istiyordum buna rağmen burda 3-4 ay kursa gittim almancam olsun diye birde sertifika mecburi olması çok saçma. Almanca sorduğu sorulara da cevap verdim ama yinede red gelecekmiş gibi bir his var içimde bazen kendi kendime motive oluyorum vize görüşmesi çok güzel geçmişti diye ama memurların çokta bir etkisi yok vize üzerinde.
Vizen hayırlı olsun kardeşim , başarılar dilerim ... ( ÇOK KISKANDIM )
Çok teşekkür ederim kardeşim. İnşallah hakkında hayırlısı olur alırsın vizeni. Dediğin gibi aslında memurların bir etkisi yok önemli olan eğitim hayatındaki başarın,motivasyon mektubu,Cv. Evraklarını gönderdikleri yabancılar dairesindeki memur yada buradaki müdür; Bu adam okur arkadaş dediği zaman iş biter.

Makineci
Mesajlar: 136
Kayıt: Prş Mar 09, 2017 12:40 am

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen Makineci » Pzt Kas 27, 2017 8:56 pm

Maschba yazdı: Cmt Kas 25, 2017 2:52 am Öncelikle herkese merhabalar;

Şöyle bir arkanıza yaslanın ve umutsuzluklarınızı olumsuz düşüncelerinizi bir kenara bırakın çünkü benim vize maceram,buradaki olumsuz düşünceleri ve tutumları (Bir dil belgen olmadan gitme,yaş problem olabilir vs.) bir bir rafa kaldırıyor.

Sizler gibi bende vize başvuru öncesi internet üzerinden araştırmalar yaparken rastladım bu siteye. Gerçekten içinin dolu olması ve işime yarar birçok güzel bilginin olması çok hoşuma gitti.
Ama ne yazık ki vize anı defterlerini okumaya başladığımda içimi bir korku sarmaya başladı çünkü bir dil belgem yok,özel bir kurstan B1 ingilizce sertifikam var(ielts,toefl standartlarında A2 ye denk gelir tahminen) ama herhangi bir işe yaramıyor ve vize görüşmesine kadar bir dil belgesi edinebilmem için yeterli bir zamanım yok,haftalık olarak bursa da almanca sertifika sınavları var ama hem ücret olarak yoruyor hemde bende hiç almanca yok kaldı ki A1 sertifikası alıcam.

Asıl hikayeye başlayalım öyleyse ama başlamadan önce şunları belirteyim; 27 yaşındayım ve Makine Mühendisliğini bu sene 3.00 ortalama ile bitirdim,bu yaşımda mezun olma sebebim ise üniversitedeki kayıplarım değil lise dönemlerimde ki kayıplar oldu ne yazık ki. Paderborn üniversitesi'ne yüksek lisans için başvuru yaptım ve herhangi bir dil sertifikam olmadığı için dil okuluna kabul aldım ve evraklarım elime ulaştığında İstanbuldaki konsolosluk için 20 Ekim saat 10.30'a vize randevusu aldım.

10:10 gibi konsolosluk binası önündeydim ve ilk olarak güvenlik taramasından geçtim.Tarama esnasında evraklarımın bulunduğu klasörü toprak bir zemine koyduğumdan dolayı içi toprak dolmuş ve malumunuz ilk evrak kontrolü bankosuna klasörü verdiğimde her taraf toprak olmuştu :D ve bu benim için iyi bir başlangıç olmadı.Sıramı aldım ve 2 numaralı bankoya denk geldim,ilk izlenimlerim kadın hastaydı(grip) ve enerjisi düşüktü ama bilemezdim ki pençelerini çıkartıp camı tırmalayacağını :D :twisted:

Görüşme başladı
Ben: Merhaba kolay gelsin.
Kadın : ......
Kadın : (elinde kabul evrağını havaya kaldırarak) bu şartlı kabul evrağı değil.
Ben : Ben yüksek lisansa başvurdum ama herhangi bir dil sertifikam olmadığı için beni dil okuluna kabul ettiler o evrağın altında da makine mühendisliği yüksek lisansı için bilgiler mevcut dil okulunda başarılı olunursa yüksek lisansa başlayabileceği yönünde ibareler var şartlı kabul olmuyor mu ? (diye soru yönelttiğim anda gözlerini çatarak ve karşısındaki insan gerizekalı birisiymiş de bir türlü anlatamıyormuş edasıyla;)
Kadın : Son kez söylüyorum! bu evrak şartlı kabul felan değil.
Ben : Çok şaşırmış ve şoka uğramış bir şekilde ''Anladım'' diyebildim.
Kadın: Bir çok kez sümkürüp :? ayağa kalkıp bir yerlere gidip geldikten sonra ''Bana üniversiteyi anlat'' dedi aynı tonla.
Ben : 10 Ağustosta başv.... derken lafımı kesip
Kadın : Ben sana onu sormuyorum ya! Hangi bölge kaç yılında kurulmuş onları soruyorum dedi yine aynı tonla.
Ben : Özür dilerim ama kuruluş tarihini bilmiyorum ona dikkat etmedim. Sadece bölümümle alakalı araştırmalarım oldu,alacağım dersler,dil kursu süreleri ve ücretleri,yüksek linsasın ne kadar süreceği,yurt araştırmaları vs gibi araştırmalarım oldu bölgesel olarak ise Kuzeydoğu Ren-Vestfalya’da bulunuyor yakınlarındaki bölgeleri saydım.
Kadın : Tamam tamam ya bana alacağın dersleri söyle. ton yine aynı
Ben : (Aslında daha önceden bakmıştım fakat bir gün öncesinden siteden dersleri tekrar bulamadım ve ne yazıkki çuvallamalarım burada başladı) ''Sayısal Analiz,Cisimlerin dayanımı,Mekanik titreşimler'' diyerekten lisans derslerimden sıkmaya başladım :D ben sıktıkça kadının suratı düştü ben sıktım kadın iyice bunaldı
Kadın : (bu sefer ton'un dozajı biraz daha sertleşerek ve üzerine bunalmada eklenerek) Almanca isimleri yok mu bu derslerin ?
Ben : emmhnm.. Ben derslerin araştırmalarını yaparken Türkçeye çevirip bizdeki yüksek lisans dersleriyle karşılaştırma yaparak baktım ve aklımda kalanları size söyledim ne yazıkki almanca isimlerini hatırlamıyorum.
Kadın : E sen almanca eğitim alıcaksın daha derslerin isimlerini almanca olarak bilmiyorsun ?
Ben : Öncelikle dil okuluna gidicem zaten.
Kadın: (oflayıp puflarken) iyi iyii.. tamam söyle türkçe olarak dersleri.
Ben : Tekrar ettim araya akışkanlar mekaniğini de sıkıştırdım(Mühendisliğin baba derslerinden bitanesidir olmazsa ayıp olurdu)
Kadın : Almanca bilgin yok tabi.
Ben : Lise eğitimim dışında herhangi bir almanca bilgim yok(Sıktım tabi),ben normalde ekim ayı için başvuru yapacaktım fakat diplomam yetişmediği için ocak ayına kaldım.Aslında kendi imkanlarımla öğrenmeye başladım 3 aylık kur farkını oradaki seviye tespit sınavında B1 çıkarak kapatmak istiyorum dedim.(Bu konuda ciddiydim yalanım yok Allah var yukarıda ich lerne deutsch :D )
Kadın : (Sıkıştırmaya başladı iyice hemen beklemeden) İngilizce nasıl peki ? dedi.
Ben : (İngilizce'm normalde iletişim kurma konusunda herhangi bir problem yaratmayacak düzeyde ama iş heyecanlı bir anda konuşmaya gelince problem yaşıyorum ne yazık ki.) ''Özel bir kurstan B1 belgem var ama burada bir geçerliliği olmadığı için getirmedim.''
Kadın : (Ahaaanda yakaladım seni,LOL oynayanlarınız vardır illaki rengar'ın çalılıktan atladığı gibi sordu soruyu yeminle) ''Bana Almanya ya neden gitmek istediğini İngilizce anlat!''
Ben : (İçimden;abla görüşmenin başladığından beri atarın giderin triplerin yüzünden çenemi oynatamıyorum derken) Anlatamam! Çünkü ben şu anda aşırı derecede heyecanlıyım ve moral ve motivasyonum aşırı derecede düştü dedim.(Sormadı ya la Noldu ? Neden motivasyonun düştü? Farkındaydı sanırım yaptıklarının.)
Kadın : (Aşırı derecede dalga geçme edasıyla ve gülerek) İngilizce bir şeyler de söyleyemezsin dimi ? dedi.
Ben : Yutkundum ve ''Hayır söyleyemem.''(Tabi 1.Bankodaki çocuğu da duyuyorum bu esnada görüşmesi tam forumdaki yazılanlar gibi geçiyor kadın melek,soruyor işte Türkçe olarak neden Almanya ? Orada nerede kalacaksın ? Okulun bittikten sonra ne yapacaksın ? Sana almanca bir kaç soru yönelticem cevaplayabilir misin ? felan duyuyorum iyice çöktüm,halbuki sorabileceği almanca sorulara ben hazırlandım bir gece öncesinden sorsa şak vericem cevabı ama işte görüşme farklı bir boyutta ilerleyince duyamadım o soruları)
Kadın : (Sisteme bişeyler yazma süresinden sonra) Sen buraya 5 Aralıkta gitmek istiyorum yazmışsın fakat sen bu tarihte GİDEMEZSİN'' dedi.
Ben : Hanımefendi önünüzdeki kabul kağıdının 2. nüshasında dil kursu bilgilerinde kayıt tarihlerinin 5-14 Aralık olduğu yazıyor ben o tarihi kafamdan yazmadım.
Kadın : (Cevap yok ve büyük bir sessizlik olduktan ve sisteme birşeyler girdikten sonra) Garantör evrağı'nın orjinali nerede ? diye sordu
Ben : Daha dün alındı yabancılar dairesinden, elime ulaşması 3-4 gün alacağı için bende pdf. kopyalarını getirdim(Renkli çıktı aldıydım bide.)
Kadın : Orjinali gerekli bu evrağın ?
Ben : (Omuz silktim ve)''Okuldan kabul kağıdının geç gelmesi nedeniyle bu durumu yaşadım malum yabancılar dairesi randevuyu en az 2 hafta sonrasına veriyor.''
Kadın : (Garantör evrağına bakarak) Sana niye 1 yıl vermişler yeaaa ?
Ben : ''Yabancılar dairesinden verilen bir evrak ve garantör aldı bir bilgim yok neden 1 yıl verdiklerinden dedim.''(Mevzu bahis 1 yıl garantörlük süresi,ayrıca bu soruyu neden sordu tam anlamylada anlamış değilim hani fazla mı geldi az mı geldi süre emin değilim)
Kadın : (Sisteme birşeyler yazmaya devam etti) Başvuru işlemin tamam eksik bir evrak yok ve işlem süresi 4 hafta sormak istediğin soru var mı ?
Ben : Teşekkür ederim iyi çalışmalar.

Onca emek sarf et,bilmediğin bir dilde başvuru sürecini kovala,mail at cevap alama ve şansa kadere başvurunu yap,evrak çevirmelerine,notere onca para dök tabi okula ayrı vize için ayrı(vizede noter onayına gerek yok tabi ama çeviri yapılması gerekli) ve 25 dk'lık bir aşırı derecede sinir bozucu ve kötü bir görüşme geçir.İnanın konsolosluktan çıktıktan sonra Red gelicek olmadı diye bağırıyordu kafamın içinde bir ses.
3. Haftasında aradım kadın halen Paderborn dan cevap gelmediğini 17 Kasım'a kadar gelmez ise kararı burasının vereceğini söyledi ve 20 Kasımda aramamı söyledi.
Aradım dosyanın karar için müdürün önünde olduğu söylendi.
Sonuç mu ? 23 Kasım günü pasaportumu gıcık ups firmasından uzun uğraşlar sonucu aldım. 6 Aylık Multi XX vize almış bulunmaktayım ve nasipse 8 Aralık Almanya'da olacağım.
Yazı baya uzun sürdü buraya kadar okuyan arkadaşlara teşekkür ederim umarım biraz olsun gereksiz tutumları ve düşünceleri üzerinizden atmanıza yardımcı olabilmişimdir.Biraz neşeli bir anlatım oldu ama hoşuna gitmeyenler olabilir şimdiden mazur görsünler cidden çok sıkıntılı bir bekleme süreci geçirdim benim için bu vize çok önemliydi.
Size verebileceğim en iyi tavsiye sağlam bir ''bol dönücem abi kalmıcam orda'' içerikli motivasyon mektubunuz ve cv'niz olacaktır. Ve tabi ki 2 Numaralı banko'ya(Bankodaki memurlar sabit ise) denk gelirseniz Allah yardımcınız olsun.
Abi vallahi sende aldiysan vizeyi.. bu konuşma cidden moral motivasyon anlamında cok iyi oldu teşekkür ederim. Ortalama güzel bir ortalama bolüme gore düşünürsek bide... mezuniyet hangi uniden onu merak ettim. Almancada yok bence 3 ortalamayi ve bolumu beğendiler. Egitim basarisi cok onemli.

haparya
Mesajlar: 7
Kayıt: Pzt Kas 27, 2017 9:03 pm

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen haparya » Çrş Kas 29, 2017 11:57 pm

Bu sitenin bana çok yararı oldu. Şimdi de birilerine yardımcı olma sırası bende

Randevu 30 ekimdeydi bugün de vizem elime ulaştı. Gerçekleştirmiş olduğum vize görüşmesinden bahsedecek olursam randevu saatimden yarım saat sonra beni görüşmeye aldılar. Görüşme öncesinde size gelebilecek her soruya vereceğimiz cevapları kafanızda oturtun ki orada rahat edesiniz.

Bu arada ben de yukarıdaki arkadaşın bahsettiği 2 numaralı bankoda bulunan görevliyle görüşmemi gerçekleştirdim. Ben ne kadar gülümsersem gülümseyeyim kadın hiçbir şekilde suratını değiştirmedi.

Bana yönlendirilecek sorulara geçecek olursak. Sorular şu şekildeydi
Dil kursuna üniversitede mi devam edeceksin?
Kurstan sonra da bu okulda mı eğitim göreceksin?
Nerede kalacaksın?
İlk dönem alacağın dersler nelerdir?
Almanyada akraban var mı ve nerede yaşıyorlar?
Almanca kursuna Türkiye'de nerede gittin?

Bu sorulara cevap verdikten sonra kendinizi Almanca tanıtın dedi. Tanıttıktan sonra çok iyi benim için yeterli diye karşılık verdi ancak sonrasında şimdi de biraz İngilizce konuşalım dedi ve ben burada takıldım. İngilizce bilmeme rağmen kendimi o kadar çok Almanca’ya odaklamıştım ki adımı sorsa söyleyemeyecek durumdaydım. Biraz zorladı benden tepki alamayınca da vazgeçti. Sonrasında 3-4 hafta içinde cevap geleceğini söyledi zaten pasaportum da 30. gün elime ulaştı.

Kendimden bahsetmeyi unuttum. Ben Makine Mühendisliğinden 3,29 ortalamayla 3. olarak mezun oldum ve A1 sertifikam var.

Görüşme bu şekildeydi. Kusura bakmayın yazı boyunca konudan konuya atlamışım umarım sizlere bir miktarda olsa yardımım dokunur.
Tüm hayallerinize kavuşmanızı dilerim

Neyzen
Mesajlar: 10
Kayıt: Pzt Haz 05, 2017 12:00 am

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen Neyzen » Cmt Ara 02, 2017 1:49 pm

Neyzen yazdı: Çrş Kas 01, 2017 3:00 pm biraz eksik yazmışım düzeltiyorum

Merhaba arkadaşlar 27 eylül tarihinde başvuru yapmıştım vize görüşmesinde benden testdaf preparation kursunun ve sınava gireceğim tarihe dair belge istemişlerdi (yanımda dil kursundan kabul belgem vardı fazladan o belgeyi istediler)
Email yolu ile iletmemi istemişti görüştüğüm yetkili.Konsolosluktan çıktıktan sonra maksimum 30 dk sonra istedikleri evrağı mail yoluyla ilettim (doğru email adresine).(ki istedikleri evrak ne başvuru forumunda yazıyor nede forumda o kadar okuduklarımın içinde ilk defa benden isteniyor. başvurduğum okuldan haftada 30 saat ders alacağıma dair belgeler ödeme dekontu vs. falanda yanımdaydı)
Başvurumun üzerinden 34 gün geçtikten sonra ne olur ne olmaz diye mail yazdım konsolosluğa başvuru durumuyla ilgili (mail atmasaydım öğrenemeyecektim)

2 gün sonra cevap yazdılar, bana rica ettikleri evrağı yollamadığımı söylediler o yüzden işlemlerimi başlatmamışlar
( bu arada hiç bir e-mail, telefon yada posta almadım belge elimize ulaştı yada ulaşmadı diye.)

konsolosluğu aradığımda ise görevli belgeyi email attıysanız kesin ulaşmıştır, durum hakkında bilgi veremiyoruz demişti, yani 35-36 gün hiçbir işlem yapılmadan dosyam orada durmuş.

bu olaydan sonra 27 eylülde yazdığım mailin fotoğrafını eke ekleyerek Durum ile tekrar mail yazdım ve istedikleri eksik belgeyi yolladım fakat yine aynı şey başıma gelirse diye korkuyorum bu sefer attığım maildeki evrakların ulaşıp ulaşmadığını nasıl öğrenebilirim veya işlemleri hızlandırmalarını rica edebilir miyim?
67. Günün sonunda bu gün vizem elime ulaştı, allah kimseyi bu kadar vize bekletmeyi nasip etmesin o 67 gün arafta gibi geçti, pasaporttan umudu kestim, hayattan bezdirdi, dil okuluna mail yaz şuna mail yaz sonra red yiyeceksin bloke hesap, kursun parası, hepsi her gün aklından geçiyor böyle, yakın çevrenin baskısı vs,

Reactionic
Mesajlar: 3
Kayıt: Çrş Ara 06, 2017 6:55 pm

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen Reactionic » Çrş Ara 06, 2017 7:01 pm

Arkadaşlar merhabalar. Ben AT11 belgesi alamadığım için yurtdışı özel sağlık sigortası yaptırdım. Vize görüşmesinden önce belgeleri tasnif eden görevli sigortanın fotokopilerini almış, orjinalini geri vermiş. Eve dönünce fark ettim. Bu özel sağlık sigortasının orjinalini almaları gerekiyor muydu?

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen Bilu1 » Çrş Ara 06, 2017 9:20 pm

Reactionic yazdı: Çrş Ara 06, 2017 7:01 pm Arkadaşlar merhabalar. Ben AT11 belgesi alamadığım için yurtdışı özel sağlık sigortası yaptırdım. Vize görüşmesinden önce belgeleri tasnif eden görevli sigortanın fotokopilerini almış, orjinalini geri vermiş. Eve dönünce fark ettim. Bu özel sağlık sigortasının orjinalini almaları gerekiyor muydu?
Hayir orjinalinin senin elinde bulunması gerekiyor almanyaya gidince ordaki yapacagin işlemler için elinde orjinal sağlık sigortası belgenin bulunması gerekecek hep. Isteyen orjinaline baktıktan sonra fotokopisini alır.

Reactionic
Mesajlar: 3
Kayıt: Çrş Ara 06, 2017 6:55 pm

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen Reactionic » Prş Ara 07, 2017 3:44 pm

Bilu1 yazdı: Çrş Ara 06, 2017 9:20 pm Hayir orjinalinin senin elinde bulunması gerekiyor almanyaya gidince ordaki yapacagin işlemler için elinde orjinal sağlık sigortası belgenin bulunması gerekecek hep. Isteyen orjinaline baktıktan sonra fotokopisini alır.
Teşekkürler anladım. Ben de kaldığını görünce bir an panikledim. :mrgreen:

atakanata
Mesajlar: 184
Kayıt: Sal Kas 22, 2016 12:45 am
Konum: İstanbul

Re: Vize Ani Defteri - 16

Mesaj gönderen atakanata » Cum Ara 08, 2017 3:01 pm

Bilu1 yazdı: Çrş Ara 06, 2017 9:20 pm Hayir orjinalinin senin elinde bulunması gerekiyor almanyaya gidince ordaki yapacagin işlemler için elinde orjinal sağlık sigortası belgenin bulunması gerekecek hep. Isteyen orjinaline baktıktan sonra fotokopisini alır.
Ee bana geri vermediler poliçeyi ?? Hatta birçok evrakın orjinalini aldılar

Kilitli