Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Yeni Üye- Master Planım

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
physiker34
Mesajlar: 3
Kayıt: Sal Kas 14, 2017 6:06 pm

Yeni Üye- Master Planım

Mesaj gönderen physiker34 » Sal Kas 14, 2017 9:06 pm

Merhabalar,
Fizik bölümü mezunuyum . Almanya'da master yapmak istiyorum . Türkiye'de farklı bir sektörde çalışıyorum. Bir yandan A1 den kursa gidiyorum. En azından B1 e kadar gelip dil okulunu Almanya'da devam etmek istiyorum. Hemen hemen sizlerle aynı planlar diyebilirim. Suan Almancam yeterli olmadığı ıcın arastırmalarım bır yerden sonra tıkanıyor. Merak ettiğim birkaç soru var , bilgisi olanlar paylaşırsa çok memnun olurum. Bilgi paylaştıkça cogalır :)
1) Dil okuluna Almanya'da devam ederken orda master başvurusu yapabılıyor muyum? Yoksa Tr ye dönüp işlemleri burda mı halletmem gerekiyor?
2) Bu sorum biraz spesifik olacak ; Fizikçiler Almanya'da kalifiyeli eleman olarak çalıştıklarını duymuştum fakat her uzmanlık dalı bu sekılde mı ? Biyofizik, katıhal, enerji... hangı sektorde iş bulmam daha kolay olur.

Bu arada ben mezun olalı seneler oldu . Maddi imkanlardan dolayı bu zamana kadar beklemek durumunda kaldım. Benim gibi gitmeyi kafasına koyanlar varsa tanışmak isterim. Birbirimize destek oluruz. Samimiyetinize güvenmek istiyorum. Yeterince hayat zor dahada zorlaştırmayalım bu sebeple amacım gerçekten dil okulu+ master+ Çalışma.
Saygı ve seygiyle , teşekkürler.

capsaicin
Mesajlar: 149
Kayıt: Pzr Tem 26, 2015 1:03 am

Re: Yeni Üye- Master Planım

Mesaj gönderen capsaicin » Sal Kas 14, 2017 9:17 pm

Merhaba.

Eğer sadece dil kursu için vize alırsanız, eğitim vizesi için Türkiye'ye dönüp başvuru yapmak gerekiyor normalde. Ancak bazı kişilere okuldan kabul aldıkları takdirde oturumlarını uzatabilecekleri söylenmiş Almanya'da. Gittiğiniz yere göre durum değişebilir yani.

physiker34
Mesajlar: 3
Kayıt: Sal Kas 14, 2017 6:06 pm

Re: Yeni Üye- Master Planım

Mesaj gönderen physiker34 » Sal Kas 14, 2017 9:28 pm

Kabul derken Master için değil mi?

BirFacitas
Mesajlar: 161
Kayıt: Cmt Tem 30, 2016 5:36 pm

Re: Yeni Üye- Master Planım

Mesaj gönderen BirFacitas » Sal Kas 14, 2017 11:40 pm

Merhaba

Bana kalirsa egitim vizesi alip gitmeniz en mantiklisi.Bunun icin de herhangi bir okuldan Master on kabulu almaniz yeterli.Dediginiz dil seviyesine kadar da gelirseniz sıkıntı olmaz.Geri kalan dil seviyelerini almanyada hallederseniz ve bir daha geri donup vize basvurusu yapmaniza gerek kalmaz.
Sizi birer kivilcim olarak gonderiyorum,alevler olarak geri donmelisiniz!
Mustafa Kemal ATATURK

physiker34
Mesajlar: 3
Kayıt: Sal Kas 14, 2017 6:06 pm

Re: Yeni Üye- Master Planım

Mesaj gönderen physiker34 » Çrş Kas 15, 2017 2:43 pm

Sanirim o sartli kabul oluyor. Fakat sartli kabul da istedigim universitelerin yok . Baska bir okuldan kabul alip dil sartini sagladiktan sonra okulumu degistirebilir miyim?

Cevapla