Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanca Dil Kursu

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
akerh
Mesajlar: 13
Kayıt: Cmt Eyl 30, 2017 6:49 am

Almanca Dil Kursu

Mesaj gönderen akerh » Prş Kas 02, 2017 3:21 pm

Merhaba son sinif Endustri Muhendisligi ogrencisiyim , almanyada IngiliZce Yuksek lisans yapmak istiyodum Ama bolumumle alakali nerdeyse yok denecek kadar az bolum var ingilizce egitim olarak , bu yuzden almanca Yuksek lisans yapmaya yoneldim ve dil kursuna gitmek istiyorum almanyada . Sartli Kabul veren ve A1 den Kabul eden universiteler mevcut ben daha once iki kez erasmus programina katildim ve toplamda 1 yil orda kaldim. Almany’da bir universitenin dil kursundan kabul mektubu alsam Almanca seviyem A2 olmadigi icin hic mi vizeye basvururken sansim olmaz ?

Tesekkur ederim

Kullanıcı avatarı
overlord35
Mesajlar: 90
Kayıt: Pzr Tem 16, 2017 9:03 pm

Re: Almanca Dil Kursu

Mesaj gönderen overlord35 » Prş Kas 02, 2017 9:39 pm

Hiç almanca sertifikası olmadan vize alanlarda var a2 belgesi olupta red alanda var.Almanca sertifikanın olması tabiki vize şansını arttır ama sertifikadan daha önemli olan şeyler eğitim geçmişin ve kendini iyi ifade edebilmen.

judavidx
Mesajlar: 19
Kayıt: Pzt Kas 13, 2017 10:28 pm

Re: Almanca Dil Kursu

Mesaj gönderen judavidx » Pzt Kas 13, 2017 10:34 pm

Merhaba Benim 21 kasım salı günü dil kursu için vize randevum var bütün belgelerim eksiksiz hazır. şartlı kabulüm yok ,, ama A1 sertifikam var tek merak ettiğim davetiyemin arkasında glaubhaft gemacht işaretli , diğer 3 seçenek boş bu ne anlama geliyor. birde sponsorum gerekli belgeleri ordan yabancılar polisine verdi benimde götürmem gerekir mi? teşekkürler :)

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: Almanca Dil Kursu

Mesaj gönderen Bilu1 » Pzt Kas 13, 2017 11:33 pm

akerh yazdı: Prş Kas 02, 2017 3:21 pm Merhaba son sinif Endustri Muhendisligi ogrencisiyim , almanyada IngiliZce Yuksek lisans yapmak istiyodum Ama bolumumle alakali nerdeyse yok denecek kadar az bolum var ingilizce egitim olarak , bu yuzden almanca Yuksek lisans yapmaya yoneldim ve dil kursuna gitmek istiyorum almanyada . Sartli Kabul veren ve A1 den Kabul eden universiteler mevcut ben daha once iki kez erasmus programina katildim ve toplamda 1 yil orda kaldim. Almany’da bir universitenin dil kursundan kabul mektubu alsam Almanca seviyem A2 olmadigi icin hic mi vizeye basvururken sansim olmaz ?

Tesekkur ederim
Almanya'da erasmus yapmış olman ve toplamda 1 ay kalmış olman büyük artı. Tam olarak ne yaptığını bilmiyorum ama vize görüşmesinde bunu söyleyip almancanın a1 düzeyinin üstünde a2 düzeyine yakın olduğunu söyleyebilirsin. Ama gitmeden evde almanca çalışmaya başla eğer görüşme süresinde konuşmanı isterlerse biraz konusabilesin. Ben de 10 ay almanca konuşulan bir ülkede erasmus yapmıştım herhangi bir Goethe vs resmi bir dil sertifikam olmamasına rağmen (ozel bir kurstan alinmis b1 bitirme sertifikası vardı sadece) Almancayi b2 düzeyinde bildiğimi ancak goethe sinavini kacirdigimi ve bunu erasmus için gittigim ülkede öğrendiğimi söylemiştim. Görüşmedeki kadin da hic kovuşturmadi almanca bildiğimi kabul etti. Hoş zaten biliyordum buraya gelince B2 kursundan başladım 3 ay sürüyor sonra C1 kursu alacagim ama sorun vize alırken hiç bir resmî sınav vs sonucunun olmamasına rağmen sözüme güvenmişlerdi.

akerh
Mesajlar: 13
Kayıt: Cmt Eyl 30, 2017 6:49 am

Re: Almanca Dil Kursu

Mesaj gönderen akerh » Cmt Kas 18, 2017 2:29 am

Teşekkür ederim cevaplar için . Öncelikle almanya'da değil polonya'da erasmus yaptım :) Ya bende yeşil pasaportta var enkötü ihtimalle yeşil pasaportla cıkıp belli bi seviye almanca için kursa gidip sonra tekrardan burdan başvursam veya ordan uzatsam olmuyor mu acaba veya Erasmus staj programına katılsam örneğin 4 aylık ve daha sonrada dil okulu bulsam kabul alsam ordayken başvuramaz mıyım bu da bir seçenek olabilir mi ?

Cevapla