Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Düsseldorf mu? Mönchengladbach mı?

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
chipper
Mesajlar: 34
Kayıt: Pzr Eyl 10, 2017 3:02 pm

Düsseldorf mu? Mönchengladbach mı?

Mesaj gönderen chipper » Sal Kas 07, 2017 10:55 am

Selamlar,

Ocak başında eşimle birlikte Düsseldorf yada Mönchengladbach a taşınmayı düşünüyoruz. Bu iki şehir arasında kalmamızın sebebi ev kira fiyatları ve güzergah olarak mümkün olan iki şehir olması. Eşim Aachen da okuyor ben Bochum da başlayacağım dolayısı ile orta bir nokta bulmak durumundayız. Düsseldorf u gezip gördüm güzel ve canlı bir şehir anca tabi standart yaşam daha mı pahalıdır bilemiyorum. Mönchengladbach hakkında ise hiçbir fikrim yok. Bilgisi olan arkadaşlar vakit ayırıp yorumlayabilirmi acaba?

Teşekkürler şimdiden.

convivencia
Mesajlar: 70
Kayıt: Cum May 13, 2016 8:46 pm

Re: Düsseldorf mu? Mönchengladbach mı?

Mesaj gönderen convivencia » Sal Kas 07, 2017 1:41 pm

Merhaba,

Ben de zamanında buna benzer bir soru sorumuştum ve Düsseldorf'u seçmiştim. Öncelikle şunu buraya bir bırakayım.
viewtopic.php?f=8&t=10054&p=110204&hili ... en#p110204

2 ay kadar kaldım Düsseldorf'ta. Belirttiğiniz gibi çok canlı ve hareketli bir yer. Hayatın oldukça kolay ve rahat olduğu bir yer. Her anlamda oldukça ideal bir şehir zaten Mönchengladbach'tan da yarım saat sürüyor. Mönchengladbach'a bir iki kere gittim ve olumlu izlenimler edinemedim zira betondan bir şehir görünümü uyandırdı bende. Bakımsız bir şehire benziyor, yerlerde çok fazla çöp var. Düsseldorf'ta kiralar biraz daha fazla onun dışında ekonomik anlamda çok bir fark yoktur diye düşünüyorum, marketlerde fiyatlar aynıdır zaten. İyice araştırmanız halinde Düsseldorf'ta da kirası uygun bir yer bulabilirsiniz. Biraz da şans işi tabii. Bunun haricinde belki ulaşım Düsseldorf'ta daha pahalı olabilir diyeceğim ama hem iki şehir de VRR area içerisinde hem de semesterticketlarınız olacak. Üstelik Düsseldorf'tan Bochum'a ulaşım daha kısa ve daha çok sefer var.

Ben olsam kesinlikle Düsseldorf'u seçerdim. Umarım doğru kararı verirsiniz.
Başarılar

chipper
Mesajlar: 34
Kayıt: Pzr Eyl 10, 2017 3:02 pm

Re: Düsseldorf mu? Mönchengladbach mı?

Mesaj gönderen chipper » Çrş Kas 08, 2017 10:40 am

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sadece maddi olarak yada bilmediğim bir yönü ile değermi diye sorguluyordum ancak şimdi netleştirdim. Maddiyatın dışında tabi yaşam kalite standartları ve en önemlisi şehir yapısı da çok önemli. Düsseldorf' u seçeceğim. :)

Cevapla