Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Sprachkursvisum ile Oturma izni

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
simyr
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzr Eki 22, 2017 2:35 pm

Sprachkursvisum ile Oturma izni

Mesaj gönderen simyr » Pzr Eki 22, 2017 3:12 pm

Herkese Merhaba,

1 haftadir kafami kurcalayan bir konu icin bu basligi aciyorum, eger diger basliklarda da varsa simdiden özür dilerim.

Ocak ayindan beridir Almandayim, vizemde D tipi yaziyor fakat Sprachkursvisum (Türkiye`de Yogunlastirlimis Dil Kursu Vizesi olarak basvurmustum.) oldugu icin 90 günlük. Bu 3 ay gectikten sonra ilk olarak Fürstenfeldbruckta bi 3 ay daha uzatmistim cünkü almanca kursum devam ediyordu, fakat uzatirken eAt icin de basvurmustum (ordaki Formularda Studium ile ilgili bir sey isaretlemistim) üstelik parmak izimi de aldilar sonra Munih`e tasindim ve belgelerim Munih´e geldi. eAt almak icin tekrar Fürstenfeldbrucktaki Ausländerbehördeye gittigimde Fiktionsbescheinigung aldim ve o sirada dil kursuna devam ettim, sonunda dil setifikasi aldim universiteden kabul de aldim fakat universite Karlsruhede oldugu icin oturumumu Munihte alamiyormusum o yüzden Karlsruheye gittim, ev buldum ve kendimi kayit ettirdim en sonunda ordaki Ausländerbehördeye durumumu anlattim belgerlerimin hepsini verdim, 1 ay oldu hala bekliyorum. KIT´e kayit olurken ordaki görevli kaydimi sadece 1 dönemlik yaptigini söyledi ve subat 2018e kadar vizemde studium yazdigini göremezse 2. döneme kayit yaptiramayacagimi söyledi. Simdi ben ne yapmaliyim sizce bekliyim mi yoksa randevu mu aliyim bi daha Ausländerbehördeden? Yoksa Türkiye`de mi studiumvisum icin basvurmaliyim? (eAt`e imza attigim zaman yanilmiyorsam subat mart ayindaydi)

Fiktionsbescheinigungda aynen söyle yaziyor: (Bu belgeyi aldigim tarih: 12.05.2017)

hiermit bestätigt die Ausländerbehörde , dass Sie vor Ablauf Ihres Aufenthaltstitels dessen Verlängerung oder die Erteilung eines anderen Aufenthaltstitels beantragt haben und Ihr bisheriger Aufenthaltstitel vom Zeitpunkt seines Ablaufs bis zur Entscheidung der Ausländerbehörde als fortbestehend gilt, § 81 Abs. 4 AufenthG (Fortbestandfiktion).
Dieses Schreiben gilt als Bescheinigung über die Wirkung seiner Antragstellung. § 81 Abs. 5 AufenthG (Fiktionsbescheinigung).
Auflage: siehe Visum vom 23.11.2016


Cevaplariniz icin simdiden tesekkür ederim arkadaslar

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39335
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Sprachkursvisum ile Oturma izni

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Eki 23, 2017 1:19 am

Bir an önce KIT kayit belgenle yabancilar dairesine basvuru yapmani tavsiye ederim.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

chipper
Mesajlar: 34
Kayıt: Pzr Eyl 10, 2017 3:02 pm

Re: Sprachkursvisum ile Oturma izni

Mesaj gönderen chipper » Pzt Eki 23, 2017 12:17 pm

vizenizde remarks kısmında sprachkurs mu yazıyor acaba. aAT ve KIT nedir bir de bilgi verebilirmisiniz. Vizede studium yazmadığında oturumu dil kursu bittikten sonra uzatmıyorlarmı acaba? Tekrar TR den vize başvurusu mu yapmamız gerekiyor.
Bende üni den master şartlı kabulü alıp üninin dil kursuna kaydımı yaptırdım ve vizeye TR den bu şekilde başvurdum. Ancak benim vizem de 90 günlük D tipi olarak çıktı ve remarks kısmında sprachkurs yazıyor. Kafama çok takıldı çok araştırdım. İzmir konsolosluğu aradım. Bir sorun yok dediler ancak hala daha emin değilim. Dil kursumu tamamladıktan sonra master öğrenimine devam edebilmem oturum uzatabilmem için tekrar vize görüşme adımlarını yaşamak istemiyorum. Bir sorun mu var sizce?

simyr
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzr Eki 22, 2017 2:35 pm

Re: Sprachkursvisum ile Oturma izni

Mesaj gönderen simyr » Pzt Eki 23, 2017 1:11 pm

eAT= elektronik bi kartta oturum izni oluyo
KIT= Karlsruher Institut für Technologie
Evet remaks da Sprachkurs yaziyo ben de acikcasi emin olamadim hala bekliyorum o yüzden net bi bilgi veremem ama ben sartli kabul almadan dil kursu vizesine basvurmustum sonra almanyada dil kursuna gidip sinavi gectim ve uniden kabul aldim fakat bu oturum iznini alirken studium ile ilgili bi yeri isaretledigimi cok net hatirliyorum

Cevapla