Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Sınav Değişikliği

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Femaxst
Mesajlar: 16
Kayıt: Prş Eki 12, 2017 8:48 am

Sınav Değişikliği

Mesaj gönderen Femaxst » Prş Eki 12, 2017 8:59 am

Merhabalar, ben lise 3. Sınıf öğrencisiyim. Bildiğiniz üzere YGS-LYS kaldırıldı fakat yerine gelecek sistem henüz belirlenmedi. Almanya'nın Türkiye diplomasına denklik verdidiğini biliyorum. Peki sizce değişen sınav sistemi diploma denkliğini etkiler mi? Denklik bildiğim kadarıyla müfredata bağlı olarak veriliyor, yani etkilememeli. Birkaç gündür kafamı kurcalıyordu. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39305
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Sınav Değişikliği

Mesaj gönderen Physiker » Cum Eki 13, 2017 2:25 am

Cok güzel bir soru. Almanya da yabanci ögrencilerin denkligini Kulturministerkonferenz diye bir kurum veriyor ve son degisiklere göre yeni sistem belirlenmeden yeni bir denklik yasasi cikaramiyorlar. Umarim bir an önce Türkiye de üniversiteye gitme sartlari bir an önce aciklanir, yoksa seneye büyük problemler yasayabiliriz.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Femaxst
Mesajlar: 16
Kayıt: Prş Eki 12, 2017 8:48 am

Re: Sınav Değişikliği

Mesaj gönderen Femaxst » Cmt Eki 14, 2017 7:17 pm

Physiker yazdı: Cum Eki 13, 2017 2:25 am Cok güzel bir soru. Almanya da yabanci ögrencilerin denkligini Kulturministerkonferenz diye bir kurum veriyor ve son degisiklere göre yeni sistem belirlenmeden yeni bir denklik yasasi cikaramiyorlar. Umarim bir an önce Türkiye de üniversiteye gitme sartlari bir an önce aciklanir, yoksa seneye büyük problemler yasayabiliriz.
Cevap için teşekkür ederim.
Sınav sisteminin bir kısmı açıklandı fakat hala kesinleşmemiş detaylar var. Bu yüzden şimdilik en iyisi takipte kalıp beklemek.

Cevapla