Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

TELC C1 HOCHSCHULE

Forum kurallari ve site ile ilgili duyurular, yonetici alim ilanlari vs.
caglartsr
Mesajlar: 143
Kayıt: Prş Kas 17, 2016 8:40 pm

TELC C1 HOCHSCHULE

Mesaj gönderen caglartsr » Pzt Eki 02, 2017 5:19 pm

Merhaba Arkadaşlar,

2 hafta sonra bu sınava gireceğim ancak elimde telc c1 ders kitabı dışında hiç bir kaynak yok. goethe sertifika sınavları tarzı (prüfungstraining) bir Übüngsbuch arıyorum. internette maalesef hiç bir sonuca ulaşamadım. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Yolcu97
Mesajlar: 156
Kayıt: Cum Ara 09, 2016 7:30 pm

Re: TELC C1 HOCHSCHULE

Mesaj gönderen Yolcu97 » Pzt Eki 02, 2017 7:49 pm

Ben agustosun sonunda girmistim daha sonucu elime ulasmadi..Bende o kitap ve ponsun 600 ubung kitabindan calismistim.Cok bi calisma suremde yoktu oyle kurstan ekstra surem kalirsa bakiyordum..Ben 8. Ayimda girmistim o sinava daha c1.1 de iken..Leseverstehen bana zor gelmisti .Textler cidden uzundu..Benim ilk sinav tecrubemdi.Sprechen ve schreiben yapilabilir.Schreibenda 2 konu oluyor seciyorsun bitanesi hatirladigim kadariyla 350 kelime istiyolardi ama 1 tane sadece yaziyorsun.Sprechen da komik olan 20 dk kagida ozet yapmamizi istediler not alin dedi kadin..Sonra baska bir odaya gittik orda konusturma yaptilar ..Toplam 3 yada 4 dk surdu diyebilirim..Bu beni cok sasirtmisti.Kadin yeterli dedi.20 dk özet yazinca kafandakileri insan dusunuyor 30 40 dk konusacaz galiba ama oyle olmadi.Sen konusuyon karsindaki konusuyo birbirinizi ozetliyorsunuz.Sonra bize bir atasozu deyim gibi bisey verdi dusuncelerimiz aldi ve buda 1 dk filan surdu..Hören normal diyebilirim ,zor olan kismida vardi ama genel olarak normaldi.Ben bu aralar DSH kitaplarina bakiyorum telc c1 hochschule sinavindaki textler ile DSH textleri arasinda bence fark var..Telc biraz daha agir geldi .Zaten onun hazirlik kitabindaki textlerde benzer tipte arkada sinav ornekleri var ordan fikir edinirsin.Boyle konu disina ciktim biraz ama yinede bilgi vermek istedim..
Başarilar.

sarpmustu
Mesajlar: 38
Kayıt: Prş Ağu 06, 2015 9:30 pm

Re: TELC C1 HOCHSCHULE

Mesaj gönderen sarpmustu » Pzt Eki 02, 2017 10:41 pm

telc c1 bence dsh ve diğer sınavlara göre daha rahat bir sınav.Grammer olarak çok iyi olmadıgım için bana en uygun sınav telc gibi gelmişti.Grammer olarak sadece Sprachbausteine bölümü vardı oda diğer sınavlara göre nerdeyse hiç yok denilcek kadar az.Grammere fazla yüklenmedikleri için bence okuma ve dinleme bölümlerini çok zor yapmışlar,çalışmak için ise tam olarak belirli bir kitap bulamamıştım ben. 2 kere çalışmadan kıl payı geçemeyip 3. denememde 2 telc özel dersi sonrası sınavı geçmiştim.Dersten sonra telc sınavındaki en büyük sıkıntımın tam olarak sorularda ne istediğini anlamamak oldugunu anladım.Cidden bilen tecrübeli bir gözden tam olarak sorularda ne yapılması gerektiğini öğrenince çok zevkli ve rahat bir sınav geçirip belgeyi almıştım.Bu arada kitap bulamayıp özel ders aldıgım kurumada sormustum onlarda c1 telce yönelik malesef bir kitap olmadıgını söylemişlerdi,şaşırtıcı.

caglartsr
Mesajlar: 143
Kayıt: Prş Kas 17, 2016 8:40 pm

Re: TELC C1 HOCHSCHULE

Mesaj gönderen caglartsr » Sal Eki 03, 2017 7:19 pm

Yolcu97 yazdı: Pzt Eki 02, 2017 7:49 pm Ben agustosun sonunda girmistim daha sonucu elime ulasmadi..Bende o kitap ve ponsun 600 ubung kitabindan calismistim.Cok bi calisma suremde yoktu oyle kurstan ekstra surem kalirsa bakiyordum..Ben 8. Ayimda girmistim o sinava daha c1.1 de iken..Leseverstehen bana zor gelmisti .Textler cidden uzundu..Benim ilk sinav tecrubemdi.Sprechen ve schreiben yapilabilir.Schreibenda 2 konu oluyor seciyorsun bitanesi hatirladigim kadariyla 350 kelime istiyolardi ama 1 tane sadece yaziyorsun.Sprechen da komik olan 20 dk kagida ozet yapmamizi istediler not alin dedi kadin..Sonra baska bir odaya gittik orda konusturma yaptilar ..Toplam 3 yada 4 dk surdu diyebilirim..Bu beni cok sasirtmisti.Kadin yeterli dedi.20 dk özet yazinca kafandakileri insan dusunuyor 30 40 dk konusacaz galiba ama oyle olmadi.Sen konusuyon karsindaki konusuyo birbirinizi ozetliyorsunuz.Sonra bize bir atasozu deyim gibi bisey verdi dusuncelerimiz aldi ve buda 1 dk filan surdu..Hören normal diyebilirim ,zor olan kismida vardi ama genel olarak normaldi.Ben bu aralar DSH kitaplarina bakiyorum telc c1 hochschule sinavindaki textler ile DSH textleri arasinda bence fark var..Telc biraz daha agir geldi .Zaten onun hazirlik kitabindaki textlerde benzer tipte arkada sinav ornekleri var ordan fikir edinirsin.Boyle konu disina ciktim biraz ama yinede bilgi vermek istedim..
Başarilar.
teşekkür ederim. ben dsh denedim oldukça zordu. önümüzdeki 1 ay içinde türkiye'de telc ve testdaf deneyip kurtulmak istiyorum. ben eğitimimi goethe'de tamamladığım için dsh oldukça farklı tipte bir sınavdı. sınav şekli bence çok önemli. telc için almanya'da bir deneme sınavı yaptım. bana oldukça uygun geldi. testdaf'ta aynı şekilde. teşekkür ederim bilgiler için.

caglartsr
Mesajlar: 143
Kayıt: Prş Kas 17, 2016 8:40 pm

Re: TELC C1 HOCHSCHULE

Mesaj gönderen caglartsr » Sal Eki 03, 2017 7:20 pm

sarpmustu yazdı: Pzt Eki 02, 2017 10:41 pm telc c1 bence dsh ve diğer sınavlara göre daha rahat bir sınav.Grammer olarak çok iyi olmadıgım için bana en uygun sınav telc gibi gelmişti.Grammer olarak sadece Sprachbausteine bölümü vardı oda diğer sınavlara göre nerdeyse hiç yok denilcek kadar az.Grammere fazla yüklenmedikleri için bence okuma ve dinleme bölümlerini çok zor yapmışlar,çalışmak için ise tam olarak belirli bir kitap bulamamıştım ben. 2 kere çalışmadan kıl payı geçemeyip 3. denememde 2 telc özel dersi sonrası sınavı geçmiştim.Dersten sonra telc sınavındaki en büyük sıkıntımın tam olarak sorularda ne istediğini anlamamak oldugunu anladım.Cidden bilen tecrübeli bir gözden tam olarak sorularda ne yapılması gerektiğini öğrenince çok zevkli ve rahat bir sınav geçirip belgeyi almıştım.Bu arada kitap bulamayıp özel ders aldıgım kurumada sormustum onlarda c1 telce yönelik malesef bir kitap olmadıgını söylemişlerdi,şaşırtıcı.
evet gerçekten kitap olmaması çok ilginç. şu an goethe c1'in meşhur prfüngstraining kitabını aldım. kelime benzerlikleri ve soru şekilleriyle işin içinden çıkmaya çalışacağım. teşekkürler.

Yolcu97
Mesajlar: 156
Kayıt: Cum Ara 09, 2016 7:30 pm

Re: TELC C1 HOCHSCHULE

Mesaj gönderen Yolcu97 » Sal Eki 03, 2017 8:09 pm

caglartsr yazdı: Sal Eki 03, 2017 7:19 pm teşekkür ederim. ben dsh denedim oldukça zordu. önümüzdeki 1 ay içinde türkiye'de telc ve testdaf deneyip kurtulmak istiyorum. ben eğitimimi goethe'de tamamladığım için dsh oldukça farklı tipte bir sınavdı. sınav şekli bence çok önemli. telc için almanya'da bir deneme sınavı yaptım. bana oldukça uygun geldi. testdaf'ta aynı şekilde. teşekkür ederim bilgiler için.
Bende 8 aylik c1.2 ye kadar olan egitimimi goethe dusseldorfta aldim.Dedigin gibi goethenin kitaplarindaki alistirmalarin yaninda zaten Telc diye yazar .Telc sinavindaki yapi beni sasirtmamisti ayni derste yaptigimiz tipteydi..Sadece kelimeler agir gelmisti zaten sinav icin cok hazir degildim.Ama goethe c1 ile telc c1 hochschule arasinda fark oluyor.Goethe c1 textler biraz daha gundelik ama telc c1 hochschule de kullanilan dil daha terimsel..Ama soyliyim yinede goethe de anlatilan ders ile bir DSH yada Telc Yada TestDaf hazirlik kursunda anlatilan dersler arasinda fark var.Goethede aldigimiz goethe sinavina yetebiliyor ama diger tip sinavlar zorluk olarak farkli kaciyor.Ben kurstayken hoca diyordu biz sinav hazirlik kursu degiliz diyodu bastira bastira .Ya acikcasi senin kelime bilgine fiil bilgine bagli hersey..Hazirlik kitaplari soyledigimiz gibi var ama bu sinav icin maalesef cok yok ..Telc de isini kolaylastiran insanin puanlama sistemi.Belirli bir puan sprechen dan ve ayri olarak yazili kisimdan (lesen,horen,schreiben,)alip baraji gecmen yetiyor.

caglartsr
Mesajlar: 143
Kayıt: Prş Kas 17, 2016 8:40 pm

Re: TELC C1 HOCHSCHULE

Mesaj gönderen caglartsr » Cum Eki 06, 2017 3:45 pm

Yolcu97 yazdı: Sal Eki 03, 2017 8:09 pm Bende 8 aylik c1.2 ye kadar olan egitimimi goethe dusseldorfta aldim.Dedigin gibi goethenin kitaplarindaki alistirmalarin yaninda zaten Telc diye yazar .Telc sinavindaki yapi beni sasirtmamisti ayni derste yaptigimiz tipteydi..Sadece kelimeler agir gelmisti zaten sinav icin cok hazir degildim.Ama goethe c1 ile telc c1 hochschule arasinda fark oluyor.Goethe c1 textler biraz daha gundelik ama telc c1 hochschule de kullanilan dil daha terimsel..Ama soyliyim yinede goethe de anlatilan ders ile bir DSH yada Telc Yada TestDaf hazirlik kursunda anlatilan dersler arasinda fark var.Goethede aldigimiz goethe sinavina yetebiliyor ama diger tip sinavlar zorluk olarak farkli kaciyor.Ben kurstayken hoca diyordu biz sinav hazirlik kursu degiliz diyodu bastira bastira .Ya acikcasi senin kelime bilgine fiil bilgine bagli hersey..Hazirlik kitaplari soyledigimiz gibi var ama bu sinav icin maalesef cok yok ..Telc de isini kolaylastiran insanin puanlama sistemi.Belirli bir puan sprechen dan ve ayri olarak yazili kisimdan (lesen,horen,schreiben,)alip baraji gecmen yetiyor.
evet katılıyorum. goethe'de testdaf vorbereitungskurs yapacağım 1 ay sonrasında hem telc hem de testdaf'a gireceğim. umarım ikisinden birinde yeterli puana ulaşabilir. goethe dışında ki kurslar kesinlikle rezalet özellikle almanya'dakiler.

Cevapla