Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
acg123
Mesajlar: 9
Kayıt: Pzt Mar 06, 2017 10:19 pm

Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen acg123 » Cmt May 06, 2017 7:30 pm

Arkadaşlar merhaba Bochum üniversitesinde 31 martta almanca seviye tespit sınavına girip dil kursuna başlayacaktım. Ancak vize gecikmesi nedeniyle sınavı kaçırdım ve 28 haziranda başlayan kursa kaldım, sonrasında ise vize geldi fakat vize gelir gelmez gidemedim ve 1 hazirana uçak biletimi aldım vizem ise önceden çıktığı için 29 haziranda sonlanacak. 1-29 haziran arasındaki süreyi oturum izni alma ( vizeyi uzatma ), kalacak yer ayarlama, blokeli hesabımı kullanılabilir hale getirme gibi işlemler için kullanacağım. Bochum şehrinde oturma iznimi uzatma işlemini tam olarak nerede yapmam gerekiyor https://www.bochum.de/auslaenderbuero adresi tamamen almanca olduğu için ne ne yapmam gerektiğini ne de nasıl randevu alınır anlayamadım. Sitede biraz araştırma yaptım ve randevu almanın dahi uzun sürebildiğini öğrendim. Randevu tam olarak nereden ve nasıl alınıyor ? Hangi belgeler isteniyor tam olarak ya da bu bilgilere verdiğim linkten nasıl edinebilirim ? Yine bu verdiğim linkle bulduğum 3 adet mail adresine e-posta atarak ( ingilizce ) yardım istedim fakat ne cevap alırım hatta cevap alır mıyım en ufak fikrim yok. Ve Auslanderbehörde'ye başvuru yaptıktan sonra yanıt almanın dahi uzun sürdüğünü okudum burada benim mail yoluyla başvuru yaptığımı ama onlar bana cevap verene kadar vizemin bitmesi gibi kötü bir senaryo ile karşılaşma durumunda başıma ne geleceğini bilen biri var mı acaba ? Ve vizeyi uzatma aşağı yukarı kaç gün alıyor ? Son olarak ben dil kursu bittikten sonra yüksek lisansa başvuracağım şuan yapacağım işlem oturum alma mı vize uzatma mı ya da ikisi aynı işlem mi oluyor ?

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39259
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen Physiker » Pzr May 07, 2017 6:22 pm

Ilk olarak kalacak yerinin belli olmasi gerekiyor. Kalacak yeri hallettikten sonra Ausländerbehörde ye giderek ikamet kaydi yaptiracaksin(Anmeldung). Kayit islemi ile birlikte sana bir mektup yollayacaklar, vize uzatma randevusu ile ilgili ve o randevuye hangi evraklari getirmen gerektigini de belirtecekler.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

acg123
Mesajlar: 9
Kayıt: Pzt Mar 06, 2017 10:19 pm

Re: Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen acg123 » Pzr May 07, 2017 10:37 pm

Öncelikle cevap için teşekkür ederim peki aklıma takılan asıl sorun şu aslında bu mektubun gelmesini ya da randevumu beklerken vizemin sona ermesi durumunda ne olur bir bilginiz var mı acaba ?

Denizz
Mesajlar: 349
Kayıt: Çrş Şub 06, 2013 1:30 am

Re: Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen Denizz » Pzt May 08, 2017 12:49 am

Benim de benzer durumum var ve arastirdigim kadariyla hiç birşey olmuyor. Yabancilar şubeye, geldiginden itirbaren ne yaptigini ve surecin uzadigini soyluyorsun onlarda mirin kirin edip oturumunu veriyor. Tabi bu sirada Almanya'dan cikmaman lazim.

Dedigim gibi ben henuz Almanya da degilim ve sadece forumda okudum. Physiker cevap verirse daha faydali olur.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39259
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen Physiker » Pzt May 08, 2017 7:08 pm

acg123 yazdı:Öncelikle cevap için teşekkür ederim peki aklıma takılan asıl sorun şu aslında bu mektubun gelmesini ya da randevumu beklerken vizemin sona ermesi durumunda ne olur bir bilginiz var mı acaba ?
Hic bir sorun olmaz merak etme. Iceriye evraklari verdikten sonra gecikme onlarin mesuliyeti. Bir kontrole falan denk geldiginizde hatta randevunuzun ileri bir tarihte oldugunu belirtin yeterli olur.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

acg123
Mesajlar: 9
Kayıt: Pzt Mar 06, 2017 10:19 pm

Re: Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen acg123 » Sal May 09, 2017 10:23 am

Physiker yazdı:Hic bir sorun olmaz merak etme. Iceriye evraklari verdikten sonra gecikme onlarin mesuliyeti. Bir kontrole falan denk geldiginizde hatta randevunuzun ileri bir tarihte oldugunu belirtin yeterli olur.
teşekkürler

acg123
Mesajlar: 9
Kayıt: Pzt Mar 06, 2017 10:19 pm

Re: Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen acg123 » Cmt Haz 03, 2017 9:08 pm

Arkadaşlar perşembe günü ( 01.06.17 ) bochum'a geç saatte geldim. Hemen ertesi sabah rathausa gittim soru sormak için anmeldung için de randevu alman ve almanca bilen biri ile gelmen lazım dediler. Yine cuma günü gidip yurt ayarladım kira kontratımı aldım. Şuan ( 02.06.17 cumartesi ) heryer kapalı ve pazar ve pazartesi ( resmi tatilmiş ) de heryer kapalı olacak salı sabah rathausa gidip randevusuz anmeldung yaptırmaya çalışacağım. Olmazsa ertesi gün ertesi gün ... Bu sırada randevu da almaya çalışacağım ancak anmeldung randevum dahi vize bitiş tarihini geçerse ne olur acaba? Ve almanca bilen bir tanıdığım yok gerçekten gerekli mi almanca bilen biri yoksa gözümü mü korkutuyorlar? Okulda durumu anlatıp tercüman istedim yok dediler. Rathausda bir türk gözüme kestirip yardım istemeyi de düşündüm ancak güvenilir olur mu bilemiyorum sanırım ona cesaret edemem.

sep
Mesajlar: 30
Kayıt: Çrş Eyl 21, 2016 11:30 am

Re: Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen sep » Pzr Haz 04, 2017 2:34 pm

acg123 yazdı: Cmt Haz 03, 2017 9:08 pm Arkadaşlar perşembe günü ( 01.06.17 ) bochum'a geç saatte geldim. Hemen ertesi sabah rathausa gittim soru sormak için anmeldung için de randevu alman ve almanca bilen biri ile gelmen lazım dediler. Yine cuma günü gidip yurt ayarladım kira kontratımı aldım. Şuan ( 02.06.17 cumartesi ) heryer kapalı ve pazar ve pazartesi ( resmi tatilmiş ) de heryer kapalı olacak salı sabah rathausa gidip randevusuz anmeldung yaptırmaya çalışacağım. Olmazsa ertesi gün ertesi gün ... Bu sırada randevu da almaya çalışacağım ancak anmeldung randevum dahi vize bitiş tarihini geçerse ne olur acaba? Ve almanca bilen bir tanıdığım yok gerçekten gerekli mi almanca bilen biri yoksa gözümü mü korkutuyorlar? Okulda durumu anlatıp tercüman istedim yok dediler. Rathausda bir türk gözüme kestirip yardım istemeyi de düşündüm ancak güvenilir olur mu bilemiyorum sanırım ona cesaret edemem.
Anmeldung için internet üzerinden de randevu alabilirsin, hatta daha yakın tarihte randevu alabileceğin bürgerbürolara da bakabilirsin. Görevliye anmeldung istediğini ifade edecek kadar almanca bilgin varsa, almanca bilen biriyle gitmene gerek yok gözünü korkutma. Zaten anlayabilmen için seninle yavaş konuşuyorlar.

acg123
Mesajlar: 9
Kayıt: Pzt Mar 06, 2017 10:19 pm

Re: Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen acg123 » Çrş Haz 07, 2017 5:57 pm

teşekkür ederim

acg123
Mesajlar: 9
Kayıt: Pzt Mar 06, 2017 10:19 pm

Re: Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen acg123 » Prş Haz 08, 2017 12:06 pm

Physiker yazdı: Pzt May 08, 2017 7:08 pm Hic bir sorun olmaz merak etme. Iceriye evraklari verdikten sonra gecikme onlarin mesuliyeti. Bir kontrole falan denk geldiginizde hatta randevunuzun ileri bir tarihte oldugunu belirtin yeterli olur.
Anmeldung yaptım ve randevu için benim işime bakacak olan memura mail attım ve aradım almanca bir sesli mesaj çıkıyor telefonda ben de kalktım erken saatte rathausa gittim o sesli mesajdan sonra benim de derdimi anlatmam gerektiğini söylediler tekrar arayıp mailde yazdıklarımı okurken telefon kendi kendine kapandı daha önce de dediğim gibi vizem 29 haziranda bitiyor ne termin alabiliyorum ne de sorumlu memura ulaşabiliyorum ne de mail yolu ile yanıt alabiliyorum sizce ne yapmalıyım ?

Ve içeriye evrakları vermekten kasıt tam olarak ne oluyor ? Anlayamadım

Özge
Mesajlar: 12
Kayıt: Pzt Eyl 11, 2017 3:10 pm

Re: Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen Özge » Pzt Eyl 11, 2017 3:23 pm

Arkadaşlar merhaba. Vize uzatmak için önce anmeldung yaptırdım. Sonra bana bi mail adresi verdiler oraya mail atacaksın dediler. Bende staj yapıyorum şu tarihte vizem bitiyor diye mail attım. Yaklaşık 2 hafta olacak cevap falan gelmedi. Randevu almak için arıyorum telefonu açan yok. Vizem bitene kadar vizem uzatılmazsa ne olur, korkuyorum :?

Lakarar
Mesajlar: 37
Kayıt: Prş Mar 31, 2016 6:23 am

Re: Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen Lakarar » Sal Eyl 12, 2017 9:57 pm

Aynisi basima geldi hic bir sorun olmuyor Düsseldorftayim oturum vizemi 2. yil icin uzatirken yenisi gelene kadar oturum iznim bitmis olarak 1 ay kaldim hic birsey olmuyor zaten onlar bir durumda senin eski oturumunda verdikleri kartindaki numarayi sisteme girdiklerinde vizenin uzatilma islemi oldugu gözüküyor bir sikinti cikmiyor.Dedidigim gibi bitmis bir sekilde 1 ay hatta daha da fazla oturdum.

Özge
Mesajlar: 12
Kayıt: Pzt Eyl 11, 2017 3:10 pm

Re: Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen Özge » Prş Eyl 14, 2017 10:30 am

Lakarar yazdı: Sal Eyl 12, 2017 9:57 pm Aynisi basima geldi hic bir sorun olmuyor Düsseldorftayim oturum vizemi 2. yil icin uzatirken yenisi gelene kadar oturum iznim bitmis olarak 1 ay kaldim hic birsey olmuyor zaten onlar bir durumda senin eski oturumunda verdikleri kartindaki numarayi sisteme girdiklerinde vizenin uzatilma islemi oldugu gözüküyor bir sikinti cikmiyor.Dedidigim gibi bitmis bir sekilde 1 ay hatta daha da fazla oturdum.
Evet ama benim oturma iznim yok şuan. Schengen vizesiyle geldim uzatmaya çalışıyorum. Mail attım kaç kez cevap vermiyorlar.

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen John » Cum Eyl 15, 2017 12:58 am

Schengen vizesi uzatılmıyor çok ekstrem bir durum olmadıkça. Daha önce bu konuda atılımları olan arkadaşlar olduysa da hepsi eli boş döndü. Türkiye'ye geri dönmeniz gerekiyor. Anca daha schengen ile gelip daha sonra iltica etmeye çalışan bir takım arkadaşlardan bazı sebepler ile (ayrıntısına girmeyeceğim) oturum alanlar oluyor. Onlar da Alman pasaportu alana kadar Türkiye'ye geri dönemiyorlar. (Kaçak yollar hariç)

Bu iltica meselesini Sachsen Anhalt'ta bayağı ciddi anlamda öğrendim. İlgilenen varsa başlık açsın uzun uzun açıklayacağım.

Kölner
Mesajlar: 38
Kayıt: Pzt Tem 24, 2017 1:44 pm

Re: Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen Kölner » Cum Eyl 15, 2017 1:31 am

Almanya Türkiyeden gelen iltica taleplerinin büyük çogunlugunu redediyor. Yaklasık 8 bin kişiden 6 bin kişinin iltica basvurusu kabul edilmemiş haklarında sınır dışı kararı alınmış. İltica eden kişi Türkiye ye geri gönderildiğinde hakkında acılacak dava ve getirecegi sıkıntıları göze almalı. Asagıdaki haber Alman devletine ait olan deutsche welleden alıntıdır
BAMF verilerine göre bu yıl Almanya'ya iltica başvurusunda bulunan Türk vatandaşlarının sayısı 4 bin 700. Ancak yapılan iltica başvurularından büyük bölümü reddedildi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung'un haberinde Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi'nin bu yıl iltica başvurularından 8 bin 500'ünü karara bağladığı ve yaklaşık 5 bin başvurunun reddedildiği kaydedildi. Sadece 670 kişinin iltica başvurusu kabul edilirken, bin 140 kişi sığınmacı, 112 kişi ise geçici koruma statüsü aldı.

Sınır dışı edilme kararı alınanlar

Yabancılar Kayıt Merkezi'nden alınan bilgilere göre 31 Ağustos 2017 itibariyle 6 bin 784 Türk vatandaşı hakkında da sınır dışı edilme kararı alındı. Berlin ve Saksonya eyaletlerinin başvurusu reddedilen toplam 6 kişiyi sınır dışı ederek Türkiye'ye gönderdiği öğrenildi.



AFP/epd/HT/HS

© Deutsche Welle Türkçe

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen John » Cum Eyl 15, 2017 2:03 am

Paylaşım için teşekkürler Kölner. Aynı haberi ben de geçtiğimiz 1-2 gün içerisinde Türk medyasından da okumuştum. Herkese oturum verilir demedim, bir takım kişiler bazı sebepler ile oturum alır dedim. Tekrar etme ihtiyacı duydum yanlış anlaşıldıysa düzeltmek için.

Kölner
Mesajlar: 38
Kayıt: Pzt Tem 24, 2017 1:44 pm

Re: Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen Kölner » Cum Eyl 15, 2017 11:13 am

Yanlış anlaşılmadı John sadece cok riskli bir prosedür.
Tabiki Türkiyede aranıyor yargılanıyor vs ise iltica için basvursada kaybedecek bişeyi yok ama ögrenci olarak veya staj için gelmiş kursunu egitimini tamamlayamış ve sınır dısı edilmek üzere olanların tercih edecegi bir yol olmamalı. Almanya red verirse (ki Arap Afgan ve Afrikalıları kolay sınır dısı edemıdıkleri için Kosova Sırbistan ve Türkiye gibi bu işlemi kolaylıkla yapabilecekleri ülkelerin vatandaşları hakkında buyuk cogunlukla red veriyorlar) Türkiyedeki hayatı mevcut ohal durumu ile birlikte sıkıntıya girmiş olack. Cünkü iltica ederken Türkiye cumhurıyetini şikayet etmiş olacaksınız.

selen
Mesajlar: 152
Kayıt: Çrş Mar 01, 2017 7:32 pm

Re: Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen selen » Prş Eyl 21, 2017 10:55 pm

merhaba arkadaşlar,

benim vize türüm sprachkurs-und Studium( herhangi bir kabul almama rağmen ama okulun Sprachkurs katılıyorum). Master için başvuru yaptım ama ne zaman açıklanır kimse bilmiyor. Açıklanana kadar vize süremin bitmesinden korkuyorum ki 10 gün kaldı. Eğer o zamana kadar açıklanmazsa vizemi uzatamayacak mıyım? Okula da durumu anlattım ama beklemeniz gerekiyor diyorlar. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Yada durumu anlatsam 1-2 hafta uzatırlar mı vizemi? Teşekkürler..

Özge
Mesajlar: 12
Kayıt: Pzt Eyl 11, 2017 3:10 pm

Re: Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen Özge » Cum Eyl 22, 2017 3:39 pm

John yazdı: Cum Eyl 15, 2017 12:58 am Schengen vizesi uzatılmıyor çok ekstrem bir durum olmadıkça. Daha önce bu konuda atılımları olan arkadaşlar olduysa da hepsi eli boş döndü. Türkiye'ye geri dönmeniz gerekiyor. Anca daha schengen ile gelip daha sonra iltica etmeye çalışan bir takım arkadaşlardan bazı sebepler ile (ayrıntısına girmeyeceğim) oturum alanlar oluyor. Onlar da Alman pasaportu alana kadar Türkiye'ye geri dönemiyorlar. (Kaçak yollar hariç)

Bu iltica meselesini Sachsen Anhalt'ta bayağı ciddi anlamda öğrendim. İlgilenen varsa başlık açsın uzun uzun açıklayacağım.
Belediyeye gittim ama bana schengen vizesini uzatamazsın demediler. Böyle bir durumda söylemeleri gerekmiyor mu yani ? Mail adresi verdiler, oraya yazdım. 1 ay oldu cevap falan gelmedi.

hunterqb
Mesajlar: 367
Kayıt: Çrş Ara 07, 2016 7:35 pm

Re: Almanya'da oturum alma-vize uzatma

Mesaj gönderen hunterqb » Cum Eyl 22, 2017 3:55 pm

Özge yazdı: Cum Eyl 22, 2017 3:39 pm Belediyeye gittim ama bana schengen vizesini uzatamazsın demediler. Böyle bir durumda söylemeleri gerekmiyor mu yani ? Mail adresi verdiler, oraya yazdım. 1 ay oldu cevap falan gelmedi.
Merhaba schengen vizesi turistik amacli verildigi icin oturum iznine dönmüyor.Oturum izini alabilbek icin basvurmaniz gereken D-Tipi Ulusal Vize bunun basvurulari ise vatandasliginizin bulundugu ulkeden gerceklesiyor. Almanya'da schengen uzatma gibi herhangi bir islem yapilmiyor diye biliyorum sadece acil durumlarda verilen tek giris vizesi veya oturum izinleri onaylaniyor.

Cevapla