Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Grenzübertrittsbescheinigung

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
jobbabemeek
Mesajlar: 303
Kayıt: Prş Nis 10, 2014 2:55 pm

Grenzübertrittsbescheinigung

Mesaj gönderen jobbabemeek » Sal Eyl 05, 2017 3:00 pm

Arkadaşlar daha önce de yazmıştım ama özetle ben 2 senedir Berlin'deyim ve belli sebeplerden ötürü okul kaydı meselesine geç kaldım, tek girdiğim sınav da Telc B2 idi, onu da geçmiştim. 5 Eylül, yani bugün oturma iznim sona eriyordu, Ausländerbehörde'de randevum da vardı, biraz önce çıktım.

Görüştüğüm kişi haklı olarak son bir senede ne yaptığıma dair bir Nachweis görmek istedi, ancak insanlarla çaldım, seminerlere katıldım, portfolyomu genişlettim...vs gibi cevaplar pek tabii geçersizdi. En son bari garantör var mı diye sordu, o da yoktu. "Ama şu şartlar altında hakikaten ben ne yapabilirim ki, Almancanız gayet iyi, neden hiçbir şey yapmadınız ben anlamıyorum" dedi. En son bari en azından Aralık'a kadar Fiktionsbescheinigung verseniz dedim, ona da mümkün değil deyip dışarda beklememi söyledi.

Sonra çağırdığında pasaportumun onlarda olduğunu söyleyip Grenzübertrittsbeschenigung adlı belgeyi verdi. Gerekli belgeleri toparlayabilirsem onlara ulaştırmamı da söyledi bu arada ve posta gelecekmiş bana ayrıntılı bilgi için. Belge Aralık ayına kadar ve o tarihe kadar Almanya'yı terk etmem gerektiği yazıyor. Şimdi sorularıma geçeyim.

1- Ben bu şartlarda okul kaydı yapabilir miyim? Kasım ayında yaz dönemi için kayıtlar başlıyor, yetişir mi Aralık'a kadar acaba?

2- Bu belgeyle alakalı yaptığım araştırmalarda gözüme çarpan şey çoğu kişiye daha kısa süreli, en fazla 1 aylık verildiğiydi. Yani bu belge iyi mi oldu kötü mu, anlamak istiyorum, çözemedim bir türlü. Posta gelince biraz daha netleşir sanıyorum.

3- Bununla sanırım çalışma iznim yoktur, değil mi? Çeşitli projeler için randevularım falan vardı, çöpe mi gitti her şey?

4- Özetle nasıl değerlendiriyorsunuz bu durumu? Ne yapmamı önerirsiniz?

Gürkan sana mail atmak isterdim aslında ama artık yüzsüzlük olur, bir de daha önce burada hiç bu belgenin lafı bile geçmemiş, bulunsun diye foruma yazıverdim. Maksat katkımız olsun :)

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Re: Grenzübertrittsbescheinigung

Mesaj gönderen welly275 » Sal Eyl 05, 2017 7:03 pm

kisacasi kovulmussun. o tarihe kadar almanyayi terk etmen ve o belgeyi de cikista teslim etmen gerekiyo. sen cikis yapincaya kadar da pasaportuna el koyma haklari var ve koymuslar da zaten. eger cikarken vs o brlgeyi vermezsen hakkinda yakalama karari da cikarma haklari olur. bunun yaninda baska bi ür AB ülkesine gectin diyelim, gecerli vize ya da oturumun olmadigindan gözaltina alinir sinirdisi edilirsin.

jobbabemeek
Mesajlar: 303
Kayıt: Prş Nis 10, 2014 2:55 pm

Re: Grenzübertrittsbescheinigung

Mesaj gönderen jobbabemeek » Sal Eyl 05, 2017 8:11 pm

Yani görevli kişi laf olsun diye belgeleri toparladığımda onlara gönderebileceğimi söyledi? Toparlanayım o halde, neden kalayım ki 3 ay. Teşekkürler cevap için.

Denizz
Mesajlar: 349
Kayıt: Çrş Şub 06, 2013 1:30 am

Re: Grenzübertrittsbescheinigung

Mesaj gönderen Denizz » Sal Eyl 05, 2017 8:36 pm

Yeni bir sınava girseniz C1 almak için. C1 aldım, başvurularımı yaptım okullardan yanıt bkliyorum dersiniz. başvuru yaptığınızı gösteren belge alabilirseniz okullardan onlarıda götürürsünüz... Çok da deneyimli değilim fikir benimkisi ama bir etkisi olur gibi. Belki oturumu uzatmak yerine Fiktionsbescheinigung verirler 2-3 aylığına...

jobbabemeek
Mesajlar: 303
Kayıt: Prş Nis 10, 2014 2:55 pm

Re: Grenzübertrittsbescheinigung

Mesaj gönderen jobbabemeek » Sal Eyl 05, 2017 8:55 pm

Ya "okul kaydının çoktan olması gerekirdi, iki sene yeterli süre, üstelik Almancan da gayet iyi, ne yaptın son bir sene anlamadım" dedi. Açıkçası benim anladığım, oturum iznimin halihazırda sona ermiş olmasından ötürü ya da farklı sebeplerden Fiktionsbescheinigung veremedi kadın ve yerine bunu verdi. Ben zaten görüşmede de en azından Aralık'a kadar süre alabilsem dedim, o da Aralık'a kadar bunu verdi. Yani kovulan kişiye üç ay neden verilir ki? Ya da neden belgeleri ona yollamamı ister? Araştırdığıma göre aynı şekilde üç aylık bu şekilde süre alıp daha sonra normal oturumu elde edenler de var ama nadiren verilen bir belge zannedersem, çok da bilgi yok. Benim merak ettiğim, bu şartlarda okullara başvuru yapabilir miyim işte. Şu posta gelsin de daha ayrıntılı öğreniriz ne olduğunu. Bu hafta ulaşır bana herhalde. Son dakikaya bırakmadan bir an evvel çözmek istiyorum şunu artık.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Re: Grenzübertrittsbescheinigung

Mesaj gönderen welly275 » Çrş Eyl 06, 2017 1:45 am

dil kursuna gitmediysen, okullara basvuru yapmadiysan son 1 sene icinde, normal olarak seni amacina uygun oturum almadin seklinde degerlendirmis olabilir ki gayet normal bu belgeyi vermesi bu durumda. seni odadan cikardiktan sonra büyük ihtimal kendinden daha yetkili biriyle görüstü ve sana bu belgeyi onun direktifiyle düzenledi. iyi almanca konusman sana daha uzun süre kazandirmis olabilir bu da sana belgeleri toparlaman icin bir sans olabilir.

belgelerini toparla gel dediyse hala geri dönüsü var demek olabilir. biran önce belgeleri toparlayip tekrar basvuruya git. yoksa durum suan icin pek ic acici gözükmüyo bence.

jobbabemeek
Mesajlar: 303
Kayıt: Prş Nis 10, 2014 2:55 pm

Re: Grenzübertrittsbescheinigung

Mesaj gönderen jobbabemeek » Çrş Eyl 06, 2017 1:02 pm

Aynen hiçbirisini yapmadım, daha çok kendi iş alanımla ilgili insanlarla buluştum, çaldım, çevre edinmeye çalıştım, seminerlere gittim, onun üstüne bir çevre organizasyonunda görev aldım, şu an onun başındaki kişi en yakın arkadaşlarımdan biri...vs. İstersem yazı da verebilir bana, teklif de etti ama Studienvorbereitung kapsamına girmediğinden havada kalıyor tüm bu yaptıklarım.

Özetle; buradaki hayata direkt adapte olup aktif kalmaya çalıştım da bürokrasi aklımdan çıkmış, geç uyandım işte. B2 sınavı bulabilmiştim sadece, ona girip TH Deggendorf'tan kabul alma niyetindeydim ancak sonuçlar yetişmedi. Şimdi de sanki faydasız biri gibi gözüküyorum ve kovuyorlar resmen, o verilen belge bir yandan insanın ağrına da gidiyor. Halbuki Berlin'de entegrasyona katkı sağlayabilecek gayet ciddi bir proje fikrim de var, bunla alakalı olarak Eylül sonu bu konularda önemli hizmetlerde bulunmuş bir kişiyle randevum var. Ama bunlar resmiyette hiçbir anlam teşkil etmiyor doğal olarak, görevli kişinin de yapabileceği bir şey yok tabii ki, haklı kendisine göre. Ancak ideal bir sistem olmadığı da aşikar. Yani genel itibariyle de ideal ve adil değil. Ben kendi çapımda, kendi branşı dışında aynı zamanda 2 senedir içerisinde bulunduğu bu topluma ve günlük hayatta karşılaşılan algıda yer etmiş Türk profilinin gelişmesine fayda sağlayabilecek işler için kafa yoran biri olarak kovulmanın eşiğindeyken, 8 senedir Almanya'da yaşamasına karşın tek bir basit Almanca cümle kuramayan ve Almanca gerektiren işlerde benden yardım istemek zorunda kalan, gün içerisinde 4-5 saatten fazla ayık kalmaya dayanamayan İtalyan ev arkadaşım sınırsız yaşayabiliyor. Ya da Kotti'de elinde bıçakla etrafa küfürler edip bisikletleri tekmeleyen elemanın sınırsız oturum izni var. Ara sokaklardaki bazı cafelerde masa altından uyuşturucu alışverişi yapan çeteleşmiş Arap ve Türk insanının sınırsız izni var. Elinde dolaylı değil, belki de direkt olarak birkaç kişinin kanı bulunan PKK sempatizanı birisinin de rahatlıkla yaşama imkanı var. Öte yandan cebimden tek kuruş çıkmadan formalite evlilik yapma imkanım varken sırf gerçekten evlenen kişilerin de bu tür sahtekarlıklardan ötürü çapraz sorguya alındığını bilmemden ötürü o imkanı da reddettim direkt. Belki de günümüz modern toplumunda etikten ve ahlaki sorumluluklardan kopuk, tamamen kendi bireysel çıkarını gözeterek yaşamak gerekiyordur. "Ben kendi yoluma bakayım da gerisi beni ilgilendirmiyor."

Demek istediğim, aslında iç açıcı gözükmeyen şey benim buradaki bireysel durumumdan öte, çok daha genel, nispeten politik.

Yanlış anlaşılmasın şu şartlarda dün görüştüğüm görevli tabii ki haklı. Resmiyette burada bulunmamın sebebi gayet net. Benim geçen sene sınavdır, okul kaydıdır bu tür resmi işleri halletmem gerekiyordu ve 2 sene de bunun için fazlasıyla yeterliydi. Nitekim 9. ayımda C1'i bitirmiştim, yıl içerisinde 2 gün Türkiye'ye gitmemin dışında tek bir devamsızlık dahi yapmadım ve daha sonra buradaki kısa vadeli geleceğimi güvence altına alıp tekrar o aktif yaşamıma devam etmem gerekiyordu da genel olarak sistemden hiç hoşnut değilim, tek ideal çözümün bu olmadığını düşünüyorum, bu sayede içimi dökmüş oldum, kusura bakmayın.

****

Asıl konuya gelirsek; garantör bulması basit iş de okul kısmı can sıkıyor. Lisans bölümü müzik olunca şu an direkt hızlı biçimde master için okul bulmakta zorluk yaşıyorum. Doğal olarak müzikle alakalı bölümler için giriş sınavları var hep ve hepsi Aralık sonrasında. SAE diye bi kuruluş var bi, o da ateş pahası. Müzik dışı programlar ise lisans bölümüm müzik diye bana uymuyor zannedersem. Öte yandan halihazırda aktif şekilde müzik de yapıyorum zaten, ekstra bir okul eğitimine ihtiyacım da yok, ona harcayacağım enerjimi ve paramı çok daha farklı şeylere harcamak istiyorum. Oturumumu hallettiğim takdirde aktif biçimde çalma olasılığım da var. Bu arada okuduğum üniversitedeki bölüm İngilizce olduğu için buradaki İngilizce master programlarının çoğunda sertifikasız okuyabilme hakkım var. Onda da lisans bölümüm müzik olduğu için kitleniyorum işte. Açıkçası bu 1,5 ay içerisinde çözüm bulmaya çalışacağım, bulamadığım takdirde hiç Aralık'ı beklemeden Ekim ortası-sonu gibi geri döneceğim.

jobbabemeek
Mesajlar: 303
Kayıt: Prş Nis 10, 2014 2:55 pm

Re: Grenzübertrittsbescheinigung

Mesaj gönderen jobbabemeek » Çrş Eyl 06, 2017 2:18 pm

Bu arada nicht-konsekutiver Masterstudiengang opsiyonunu es geçmişim. En az 180 ECTS gerekiyor, benim transkriptimde 244 zaten, ortalama da 3.25, Alman sistemine göre 2,1. Belki B2 sertifikasına kabul veren ya da İngillizce bir bölüm bulabilirim. İlerleyen günlerde başınızı ağrıtabilirim :)

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Re: Grenzübertrittsbescheinigung

Mesaj gönderen welly275 » Çrş Eyl 06, 2017 10:47 pm

dediklerinde cok haklisin. ama devlet denilen olgu maalesef kagit üzerinde ne yaptin, neyi kanitlayabiliyosun ona bakiyo. adil olmadigi asikar. fakat dünyanin her ülkesinde oldugu gibi bürokrasi galip geliyo ve adalet olgusu bürokraside kagit parcalarindan ibaret.

herhangi biyerden sartli kabul al dahi deneyebilirsin. en azindan elinde bir belge olur ya da illaki müzik olmasi gerekmiyo, lisans diploman varsa tüm lisans bölümlerine direk giris hakkin var tabi ki master icin kabul alamazsan fena bi secenek degil.

Crni
Mesajlar: 338
Kayıt: Cum Kas 20, 2015 11:44 pm
Konum: Gießen

Re: Grenzübertrittsbescheinigung

Mesaj gönderen Crni » Çrş Eyl 06, 2017 11:29 pm

Grenzübertrittsbescheinigung kötü birşey değil .. Herşeyi yapabilirsin ancak "AUSWEİSUNG" durumunda ülkeye çok zor girersin. Aynı şey kuzenimdede yaşandı turist vizesiyle gelip üniversiteye gitti uzatılır diye ve gününü geçirip grenzübertrittsbescheinigung verdiler adam akıllı türkiyeden öğrenci vizesi başvurusunu yapsın diye .
BAR MITZVAH

jobbabemeek
Mesajlar: 303
Kayıt: Prş Nis 10, 2014 2:55 pm

Re: Grenzübertrittsbescheinigung

Mesaj gönderen jobbabemeek » Prş Eyl 07, 2017 12:21 pm

Teşekkürler cevaplar için.

Açıkçası şartlı kabul riskini almak istemiyorum, direkt kabul ve daha sonra Immatrikulation'u alıp kafada soru işareti olmasın istiyorum. Çünkü görevli kişi de "Immatrikulation'u alman gerekirdi bu 2 sene içerisinde" demişti.

Yalnız merak ettiğim; üniversite araştırırken kendimi Berlin ile mi sınırlı tutmalıyım? Mesela Berlin dışında Anwesenheitspflicht olmayan bir yere (mümkün müdür böyle bir yer bulmak, bilemiyorum) başvurup kabul alırsam 1 sene hiç gitmesem olabilir mi? Yoksa yabancılar polisi buna karşı mı çıkar? Hani ben Berlin'de olacağım ancak kayıt başka bir yerde olacak. Amacım ilk başta bir sene zaman kazanmak. O bir sene içerisinde de kaydımı sildirip kafam rahat bi şekilde istediğim bir okulun bölümüne kayıt olabilirim, Zulassungsprüfung'a girerim...vs ya da büyük ihtimalle çalışıyor olacağım için farklı alternatifleri değerlendirebilirim. Mesela TH Deggendorf'a kayıt olabilseydim 3 dönem gitmeme hakkım vardı. Onun gibi üniversitelerden bahsediyorum.

Bu arada lisans bölümü fikri de aklımda da onda da askerliği tecil edemiyorum tabii. Yine de son çare olarak kenarda durması adına lisans bölümlerine de başvurabilirim.

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: Grenzübertrittsbescheinigung

Mesaj gönderen Bilu1 » Cum Eyl 08, 2017 12:17 am

jobbabemeek yazdı: Prş Eyl 07, 2017 12:21 pm Teşekkürler cevaplar için.

Açıkçası şartlı kabul riskini almak istemiyorum, direkt kabul ve daha sonra Immatrikulation'u alıp kafada soru işareti olmasın istiyorum. Çünkü görevli kişi de "Immatrikulation'u alman gerekirdi bu 2 sene içerisinde" demişti.

Yalnız merak ettiğim; üniversite araştırırken kendimi Berlin ile mi sınırlı tutmalıyım? Mesela Berlin dışında Anwesenheitspflicht olmayan bir yere (mümkün müdür böyle bir yer bulmak, bilemiyorum) başvurup kabul alırsam 1 sene hiç gitmesem olabilir mi? Yoksa yabancılar polisi buna karşı mı çıkar? Hani ben Berlin'de olacağım ancak kayıt başka bir yerde olacak. Amacım ilk başta bir sene zaman kazanmak. O bir sene içerisinde de kaydımı sildirip kafam rahat bi şekilde istediğim bir okulun bölümüne kayıt olabilirim, Zulassungsprüfung'a girerim...vs ya da büyük ihtimalle çalışıyor olacağım için farklı alternatifleri değerlendirebilirim. Mesela TH Deggendorf'a kayıt olabilseydim 3 dönem gitmeme hakkım vardı. Onun gibi üniversitelerden bahsediyorum.

Bu arada lisans bölümü fikri de aklımda da onda da askerliği tecil edemiyorum tabii. Yine de son çare olarak kenarda durması adına lisans bölümlerine de başvurabilirim.
Şimdi ben bu konuyu çok bilmiyorum. Hatta lisans kabulü aldım Almanya'dan ancak daha Almanya'da değilim. Neyse ben kendi kabul aldığım okullu araştırırken oradaki öğrencilerle konuşmuştum. Öğrencilerden biri bana okulda devam zorunluluğu olmadığını, ders videolarını ve notlarını internetten bulabileceğimi ancak geçmem gereken sınavlar olduğunu ve 3. sömestra kadar bu sınavları geçmezsem okuldan atılacağımdan bahsetmişti. Şimdi her okulun prosedürü nasıl işliyor bilemiyorum ancak Almanya'da derse devam zorunluluğu olmayan okullar var ve bence bu okullardan kabul alırsan ve derslere katılmazsan bunu yabancılar polisinin duyacağını sanmıyorum. Sınavları da ya bir şekilde geçeceksin ya da okuldan atılmadan önce başka okula kaydını alırsın. Ama burada da şöyle bir sorun çıkar ortaya senin ilk kayıtlı olduğun okuldan ders başarın düşük görünür ve bu sana ikinci kabul almak istediğin okul için dezavantaj olur mu bilmiyorum. Bide ikinci bir sorun da senin kayıtlı olduğun okulla ikametgahının olduğu yerin farklı olması. Bunun ne kadar bir sorun yaratacağı konusunda da emin değilim. Dediğim gibi ben daha Almanya'ya bile gitmedim ancak devam zorunluluğu olmayan okullar olduğunu biliyorum. Yine de vermen gereken sınavlar olabiliyor.

jobbabemeek
Mesajlar: 303
Kayıt: Prş Nis 10, 2014 2:55 pm

Re: Grenzübertrittsbescheinigung

Mesaj gönderen jobbabemeek » Cum Eyl 08, 2017 11:54 am

Çok teşekkürler Bilu1. Yani şu verilen belgenin ismi cismi, içeriği daha da kuşkulandırıyor insanı. Özel bir ilgi alaka gösterirler mi bundan sonra bilemiyorum. Aslında welly'nin daha başta dediği gibi kendime yakıştıramasam da özünde kovulmuş gibiyim sonuçta. Diğer yandan da aslında düşündüğüm iş ile alakalı görüşmelerimi aynen yapıp onların sonucuna bağlı olarak gerekli işlemleri işveren ya da ortak olunursa ortak ile birlikte buradayken halledip bu Grenzübertrittsbescheinigung belgesi ile direkt Türkiye'ye dönüp çalışma vizesine başvurma gibi bir olasılığı da düşünmüyor değilim.

Ama şimdi işin ilginci TH Deggendorf'da kış dönemi için kayıt yapabileceğim master programı buldum: Medientechnik. Ben kompozisyon, teori...vs dışında müzik teknolojileriyle ilgili dersler de almıştım, uzaktan da olsa bi bağlantı kurulabilir belki :) Bewerberportal'ın açık olduğunu görünce mail ile sordum kendilerine, başvurular hala alınıyormuş. Ağustos'ta baktığımda mümkün değildi aslında, sonradan tekrar mı açmışlar bilemedim ya da ben biraz aptalım, bunca zaman gözümden kaçmış. Bir başvurayım buraya.

meltem41
Mesajlar: 169
Kayıt: Prş Ağu 29, 2013 10:47 pm

Re: Grenzübertrittsbescheinigung

Mesaj gönderen meltem41 » Cum Eyl 08, 2017 6:25 pm

Merhaba ,ayni durumda bir arkadasimda vardi. Pasaportunu almislardi ama bir okuldan kesin kayıt icin kabul aldı ve 1 yıllık oturumla birlikte pasaportunu geri verdiler. Sana tek tavsiyem direk kabul alacağın okullara başvur belgelerin elinde olsun gittiğinde gösterirsin, sonuçları beklediğini söylersin.

jobbabemeek
Mesajlar: 303
Kayıt: Prş Nis 10, 2014 2:55 pm

Re: Grenzübertrittsbescheinigung

Mesaj gönderen jobbabemeek » Cum Eyl 08, 2017 7:08 pm

meltem41 yazdı: Cum Eyl 08, 2017 6:25 pm Merhaba ,ayni durumda bir arkadasimda vardi. Pasaportunu almislardi ama bir okuldan kesin kayıt icin kabul aldı ve 1 yıllık oturumla birlikte pasaportunu geri verdiler. Sana tek tavsiyem direk kabul alacağın okullara başvur belgelerin elinde olsun gittiğinde gösterirsin, sonuçları beklediğini söylersin.
Bu cevap biraz olsun rahatlattı, çünkü posta da gelmedi henüz, benim durumuma benzer örneğe 2-3 kere rastladım sadece koca internet ortamında. Her ne kadar görüşmede belgeleri gönderebileceğim söylense de insan kuşkulanıyor. İyi oldu bu örnek, teşekkürler Meltem.

meltem41
Mesajlar: 169
Kayıt: Prş Ağu 29, 2013 10:47 pm

Re: Grenzübertrittsbescheinigung

Mesaj gönderen meltem41 » Cum Eyl 08, 2017 10:06 pm

jobbabemeek yazdı: Cum Eyl 08, 2017 7:08 pm Bu cevap biraz olsun rahatlattı, çünkü posta da gelmedi henüz, benim durumuma benzer örneğe 2-3 kere rastladım sadece koca internet ortamında. Her ne kadar görüşmede belgeleri gönderebileceğim söylense de insan kuşkulanıyor. İyi oldu bu örnek, teşekkürler Meltem.

Rica ederim 🙂

jobbabemeek
Mesajlar: 303
Kayıt: Prş Nis 10, 2014 2:55 pm

Re: Grenzübertrittsbescheinigung

Mesaj gönderen jobbabemeek » Cum Eyl 15, 2017 12:37 am

Tekrar merhaba arkadaşlar, bir sorum olacaktı.

Acaba okul kaydı başka şehirde olduğunda, illa ki o şehrin ataşeliğinde mi öğrenci dosyası açılmalıdır? Yani ben Berlin'deyim ama başka şehirde okul kaydım olacak diyelim, Berlin Ataşeliği'nde askerlik işlemlerini yaptırabilir miyim?

Eğer olmayacaksa hiç risk almadan direkt bir lisans programına başvuracağım.

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: Grenzübertrittsbescheinigung

Mesaj gönderen John » Cum Eyl 15, 2017 12:54 am

Okulunuzun bağlı olduğu eğitim ateşeliğinden yalnızca öğrenci dosyası açtırılabilir. Bizzat Berlin'e gidip eli boş dönmüş daha sonra Hannover'e gitmiş birisi olarak bu söyledğim kesin bilgidir.

jobbabemeek
Mesajlar: 303
Kayıt: Prş Nis 10, 2014 2:55 pm

Re: Grenzübertrittsbescheinigung

Mesaj gönderen jobbabemeek » Cum Eyl 15, 2017 1:23 am

Teşekkürler John.

Cevapla