Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

B1 den red yiyip dil egitimi icin Schengene basvuru yapmak

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Britwashere
Mesajlar: 40
Kayıt: Pzr Tem 16, 2017 9:33 pm

B1 den red yiyip dil egitimi icin Schengene basvuru yapmak

Mesaj gönderen Britwashere » Pzt Ağu 28, 2017 12:35 pm

Merhabalar tam olarak anlatmak istedigim sey. B1 den red yemisiz ama israrla dil egitimini almanya da almak istiyoruz. Schengene 3 aylik basvuru yapip turistik olarak oraya gidip o 3 aylik sure de dil egitimini orda alabilir miyiz? Buna engel bir sey var mi ya da ulusaldan red yedik schengeni de vermezler gibi bir durum var midir ?

Crni
Mesajlar: 338
Kayıt: Cum Kas 20, 2015 11:44 pm
Konum: Gießen

Re: B1 den red yiyip dil egitimi icin Schengene basvuru yapmak

Mesaj gönderen Crni » Pzt Ağu 28, 2017 12:46 pm

Senin yerinde olsam b1'i türkiyede yapip tekrardan ögrenci vizesine basvurmak. Schengen vizesiyle verilen süre boyunca dil kursuna gidebilirsin ama ondan red cikma ihtimali cok büyük cünki ögrenci belgesi isterler veya gittigin bir is olmasi gerekki geri döndügüne inansinlar.
BAR MITZVAH

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39318
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: B1 den red yiyip dil egitimi icin Schengene basvuru yapmak

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Ağu 28, 2017 11:28 pm

Zaten Almanya ya egitim icin gidecegini süpheli bulduklari icin red vermisken bir de onun üzerine turist vizesi basvurusu yapmak tuzu biberi olur.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Britwashere
Mesajlar: 40
Kayıt: Pzr Tem 16, 2017 9:33 pm

Re: B1 den red yiyip dil egitimi icin Schengene basvuru yapmak

Mesaj gönderen Britwashere » Sal Ağu 29, 2017 3:54 pm

Physiker yazdı: Pzt Ağu 28, 2017 11:28 pm Zaten Almanya ya egitim icin gidecegini süpheli bulduklari icin red vermisken bir de onun üzerine turist vizesi basvurusu yapmak tuzu biberi olur.
Benim de korkum o ama gecen sene bu zamanlarda 3 haftaligina giris yapmistim turistik olarak ama ogrenciligim devam ediyordu. Ayrica amcam abim orda ikamet ediyor ve amcam oranin vatandasi. Amcamin davetiye gondermesi olumlu olur mu acaba ?

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: B1 den red yiyip dil egitimi icin Schengene basvuru yapmak

Mesaj gönderen Bilu1 » Sal Ağu 29, 2017 4:55 pm

Britwashere yazdı: Sal Ağu 29, 2017 3:54 pm Benim de korkum o ama gecen sene bu zamanlarda 3 haftaligina giris yapmistim turistik olarak ama ogrenciligim devam ediyordu. Ayrica amcam abim orda ikamet ediyor ve amcam oranin vatandasi. Amcamin davetiye gondermesi olumlu olur mu acaba ?
Benim çevremde duyduğum bazı olaylar var. Mesela geçenlerde tanıştığım bir çocuk anlatmıştı. Almanya'da akrabaları varmış falan buna davetiye vs göndererek Schengen aldırmışlar. Sonra bu ülkeye girince 4-5 yıl kaçak çalışmış. Sonra yakalanıp sınır-dışı edilmiş. Bunun abisi de bu yolu izlemiş. Hala orda kaçak çalışıyormuş. Ve başka gördüğüm/duyduğum olaylardan yola çıkarak bir şekilde Schengen alıp ülkede kaçak kalan/çalışan Türk vatandaşı sayısı hiç azımsanamayacak kadar. Ve asıl sorun ne biliyor musun bak bu çocuk Almanya'da 4-5 yıl kaçak kalmasına rağmen Almanca'da tek cümle kuramıyordu. Hani en basitinden adını dahi söyleyemiyordu. Toplam da 10-15 kelime öğrenmiş böyle su, ekmek vs gibi. Ben çok şaşırdım sordum falan nasıl 4-5 yılda hiç değilse B1 falan olman gerekiyordu. Hani hiç çaba göstermesen B1 olursun. (Ki ben de erasmus sayesinde yabancı ülkede 10 ay kaldım, dillerini 0'dan öğrendim. Kurs vs bişi almadan B1/B2 seviyelerine sadece günlük diyaloglarla geldim ki bu çocuk 5 yıldan bahsediyor. Üstelik ben ileri düzeyde İngilizce bildiğimden istesem bütün diyaloglarımı İngilizce yapardım. Bu çocuk İngilizce vs de bilmiyor.) Ve bana verdiği cevap orada akrabaları ve diğer Türkler dışında kimseyle iletişim kurmadığı ve bu yüzden Türkçe dışında bir dile ihtiyaç duymadığı yönündeydi. Şimdi bu bahsettiğim kişi gibi örnekler Alman ekonomisine büyük ölçüde zarar veriyorlar. Gerek kaçak olduğu için asgari ücretin altında çalışmaları dolayısıyla haksız rekabete girmeleri, gerek vergi vermemeleri dolayısıyla, gerekse herhangi bir sağlık sigortaları olmaması dolayısyla, gerekse topluma entegre olmamaları dolayısıyla... bu örnekler uzatılabilir. Neyse Almanya artık böyle kaçak işçi göçünü istemiyor. Ve Türkiye'deki Alman konsolosluğunun görevi de Türk vatandaşlarının seyahat hakkının korumak değil, Almanya'nın çıkarlarını korumak. Şimdi sen önce öğrenim vizesine başvurdun ve red yedin. Sonra amcandan abinden vs davetiye çıkarttırısan onları ziyarete gidecem dersen, adamlar senden şüphelenmeyecekler mi? Demezler mi bu hani öğrenim vizesine başvuruyordu orda öğrenci olacaktı şimdi bu niye birden kararını değiştirdi. Neden illede Almanya'ya bir şekilde gitmeye çalışıyor. Orda kaçak mı kalacak başka planları mı var gibi sorular akılllarına gelmez mi? Üstelik öğrenciliği bitmiş, herhangi bir işe başlamamış ve orada tanıdıkları var. Yani dönmek için de sebep yok.

Bak senin neden Almancayı Almanya'da öğrenmek istediğini çok iyi anlıyorum. Dilin konuşulduğu ülkede öğrenmenin Türkiye'de öğrenmekten kat kat hızlı ve kolay olduğunun da farkındayım. (Ki benim de daha önce 0'dan ülkesinde öğrenme tecrübem oldu.) Ancak sen de biraz konsoloslukla empati yap. Onların daha önce verdikleri bu vize yüzünden başlarına gelenleri düşün. O zaman adamların neden bu kadar çok red verdiğini anlarsın ve onlara hak verirsin. Ve olaya bir de onların gözünden bak yani sen olsan kendine vize verir miydin? Neden kendinin senden önce oraya giden onlarcası gibi kaçak bir şekilde oraya yerleşme/orada çalışma hayalinin olmadığını sadece eğitime gittiğine inanırdın? Sonuçta onlar senin düşüncelerini okuyamıyor, sadece onlara verdiğin evraklara bakıp daha önce yaşadıkları deneyimlerden yola çıkarak tahminde bulunabiliyor.

Biraz uzun bir yazı oldu ama senin daha önce bir kaç yazını daha okumuştum dikkatimi çekmişti. O yüzden uzun uzun açıklayım dedim neden konsolosluğun olumsuz cevap verdiğini. Ve benim de diğer arkadaşlarımız gibi tavisyem Almanca'yı Türkiye'de öğrenmeye başlayıp konsolosluğa iyi niyetini göstermen. B1 sertifika/diploma/sınav sonucu vs her ne alıyorsan onu alıp iyi bir motivasyon yazısıyla neden eğitimine orda devam etmek istediğini, bu eğitim hayatına hazırlanmak için Türkiye'de ne yaptığını (dil kursu vs), bunun sana ne gibi katkıları olacağını, ve eğitimin bittikten sonra ne yapmayı planladığını açık açık anlatman yönünde.

Umarım en kısa sürede vizeni alıp orada eğitimine devam edersin.

Crni
Mesajlar: 338
Kayıt: Cum Kas 20, 2015 11:44 pm
Konum: Gießen

Re: B1 den red yiyip dil egitimi icin Schengene basvuru yapmak

Mesaj gönderen Crni » Sal Ağu 29, 2017 6:48 pm

Britwashere yazdı: Sal Ağu 29, 2017 3:54 pm Benim de korkum o ama gecen sene bu zamanlarda 3 haftaligina giris yapmistim turistik olarak ama ogrenciligim devam ediyordu. Ayrica amcam abim orda ikamet ediyor ve amcam oranin vatandasi. Amcamin davetiye gondermesi olumlu olur mu acaba ?

Alman vatandaşlığıyla alakası yok benim ailem full alman vatandaşı ben kendim çifte vatandaşıyım ... ister alman ol ister başka ülkenin , aynı prosedürleri uyguluyorlar .. bence o hataya düşüp schemgene başvurma
BAR MITZVAH

Cevapla