Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize görüşmesinde ne cevap vermeli ?

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
cssy
Mesajlar: 159
Kayıt: Sal Tem 11, 2017 7:15 pm

Vize görüşmesinde ne cevap vermeli ?

Mesaj gönderen cssy » Çrş Ağu 09, 2017 9:39 pm

aklıma geldi burdan bir fikir alışverişinde bulunayım istedim, sizce sorulması halinde veya motivasyon mektubumuza eğitim bitince türkiyeye döneceğimizi mi söylemeyi/yazmayı önerirsiniz yoksa almanyada kalmak istiyorum demek mi daha iyi olur, misal mühendislik okumak istiyorum almanyada Allah izin verirse, sizce onların üniversitesinden mezun bir mühendisi onlar ülkelerindemi görmek isterler yoksa kendi ülkesine dönsün mü isterler, yada hiç bahsetmemek mi en iyisi olur ?
bir diğer sorumsa; kalıcak yer hususunda ne söylemeli, onlara bir yer göstermelimiyiz vize başvurusunda bulunurken yoksa gidince ayarlıcam yurtlara falan bakıcam demenin hiç bir zararı yok mu ? teşekkürler.

Crni
Mesajlar: 338
Kayıt: Cum Kas 20, 2015 11:44 pm
Konum: Gießen

Re: Vize görüşmesinde ne cevap vermeli ?

Mesaj gönderen Crni » Çrş Ağu 09, 2017 10:51 pm

bence dönmeni söylemen daha uygun olur ...
hic bahsetmeme gibi bir sansin yok basvuru formunda o soru var ya evet yada hayir isaretlemek zorundasin
BAR MITZVAH

metrika
Mesajlar: 7
Kayıt: Çrş Ağu 09, 2017 12:18 pm

Re: Vize görüşmesinde ne cevap vermeli ?

Mesaj gönderen metrika » Çrş Ağu 09, 2017 11:47 pm

Bildiğim kadarıyla cevaplarımızın olduğu kağıdın altına da imzamızı atıyoruz. Ben de sana benzer soruları soruyorum kendi kendime ancak kafamda iş bulabilirsem kalmak varken kalmayacağım demek içime sinmiyor. Direk olarak kalacağım demek yerine cazip bir teklif gelirse değerlendiririm yoksa ülkeme döneceğim gibi çift taraflı cevap vermek en makulü sanıyorum ki. Bu soruya mülakatta kalmayı düşünüyorum cevabını verip vize alan-alamayan var mı acaba?

cssy
Mesajlar: 159
Kayıt: Sal Tem 11, 2017 7:15 pm

Re: Vize görüşmesinde ne cevap vermeli ?

Mesaj gönderen cssy » Prş Ağu 10, 2017 8:29 pm

bende bilemedim genelde vize alırken kimse ülkende kalmanı istemez ama bu farklı bi durum almanya genç nüfus arıyor kaldıki yetiştirdiği bir mühendisi neden ülkesinden atmak istesinki mantıken kalmak istiyorum demek daha makul gibi ama klasik vize cevabıysa dönmek istiyorum olurdu o nedenle bende emin olamadım, peki ya kalıcak yer ?

ulashes
Mesajlar: 172
Kayıt: Pzt Kas 21, 2016 7:55 pm

Re: Vize görüşmesinde ne cevap vermeli ?

Mesaj gönderen ulashes » Cum Ağu 11, 2017 12:24 am

Dostum tabiki de geleceğim demen gerekiyor. Hatta bunu motivasyon mektubunda ve sorulduğunda geçerli sebepleriyle nasıl olacağını, Almanyada aldığın eğitim ile birlikte kendi ülkende ne yapacağını açıklaman gerekiyor. Araştırma yaptığın zaman bunu göreceksin , vize başvurularında temel konulardan biri bu zaten geri döneceğini vize memuruna kanıtlaman gerekiyor. Türkiyeden giden kaç kişi okulu bitirip çalışıyor ki. Çoğunlukla işçi oturumuna başvuruluyor incelersen siteyi göreceksin. Bu yüzden profilimiz biraz negatif bu handikapla başlıyorsun unutma. Sen nitelikli ve çalışkan bir mühendis olabilirsin ama adamlar seni tanıyamaz, bu yüzden kesinlikle bu hataya düşme. Kalacak yer içinde görüştüğüm yurtlar veya wg ler var ama vize yi almadan başvuru kabul etmiyorlar diyebilirsin adres olarak da dil kursunu alacağın şehirde birkaç ismi adresiyle birlikte aklında tutarsan iyi olur.
Phantasie ist wichtiger als wissen denn wissen ist begrenzt.

cssy
Mesajlar: 159
Kayıt: Sal Tem 11, 2017 7:15 pm

Re: Vize görüşmesinde ne cevap vermeli ?

Mesaj gönderen cssy » Cum Ağu 11, 2017 1:09 am

ulashes yazdı: Cum Ağu 11, 2017 12:24 am Dostum tabiki de geleceğim demen gerekiyor. Hatta bunu motivasyon mektubunda ve sorulduğunda geçerli sebepleriyle nasıl olacağını, Almanyada aldığın eğitim ile birlikte kendi ülkende ne yapacağını açıklaman gerekiyor. Araştırma yaptığın zaman bunu göreceksin , vize başvurularında temel konulardan biri bu zaten geri döneceğini vize memuruna kanıtlaman gerekiyor. Türkiyeden giden kaç kişi okulu bitirip çalışıyor ki. Çoğunlukla işçi oturumuna başvuruluyor incelersen siteyi göreceksin. Bu yüzden profilimiz biraz negatif bu handikapla başlıyorsun unutma. Sen nitelikli ve çalışkan bir mühendis olabilirsin ama adamlar seni tanıyamaz, bu yüzden kesinlikle bu hataya düşme. Kalacak yer içinde görüştüğüm yurtlar veya wg ler var ama vize yi almadan başvuru kabul etmiyorlar diyebilirsin adres olarak da dil kursunu alacağın şehirde birkaç ismi adresiyle birlikte aklında tutarsan iyi olur.
saol cevap için ulashes, aklımda tutmaya çalışcam dediklerini bu arada dil kursuna değil lisans eğitimine gidiorm (mühendislik) Allah izin verirse.

Cevapla