Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Üniversite Kaydi ve Tasinma

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
bugraerkan1
Mesajlar: 55
Kayıt: Prş Eyl 24, 2015 4:00 pm

Üniversite Kaydi ve Tasinma

Mesaj gönderen bugraerkan1 » Sal Ağu 08, 2017 10:48 pm

Selamlar herkese,ne yazik ki DSH 2 alamadigimdan dolayi FH Südwestfalen'a basvurdum ve otomotivden kabul aldim dsh1 ile. Bu ayin 22sine kadar kayit yaptirmam gerektigini belirten bir posta gondermisler. Benim sorum su:1 ay once Essende yabancilar subesinde randevum vardi ve gorusmemdeki memur kadin bana bu dönem okula baslamam gerektigini aksi halde vizemi uzatmayacaklarini soyledi.(1 Ocak 2016da Almanyaya geldim). Durum boyle olunca bende son günlerde telasla tum belgelerimi ayarlayip okullara gonderdim ve TU Dresdenden Informatik icin 1.Fachsemester icin sartli kabul aldim. DSH2 verdigim taktirde bu donem baslayabilecegimi soylediler. Soruma donecek olursam: Yabancilar subesi bana Fiktionsbescheinigung verdi ve 3Ekim icin kendileri bir randevu verdiler direk o gun. Bir kagit uzerinde 3 Ekimde randevum oldugu yaziyor ve FH Südwestfalen Dortmund Iserlohn'da bulunuyor. Ben FH Südwestfalena kesin kayit yaptirirsam ve eylül ayinda DSH 2 kazanirsam,TU Dresdene kayit yaptirabilir miyim? Ayrica FH Südwestfalen'a gidecek olursam,Dortmund'dan yabancilar subesinden mi randevu almam gerekiyor?

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39545
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Üniversite Kaydi ve Tasinma

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Ağu 09, 2017 10:10 am

TU Dresden e kayit olabilirsin. Dresden den kabul aldigin icin oraya tasinman gerekiyor. Ilk asamada yine Essen den 3 aylik fixion alirsin ve Dresden den kabul aldigin icin oraya tasindiginda gidip önce ikameti Dresden e aldirip sonra Dresden yabancilar dairesinden 2 senelik oturum alirsin.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

bugraerkan1
Mesajlar: 55
Kayıt: Prş Eyl 24, 2015 4:00 pm

Re: Üniversite Kaydi ve Tasinma

Mesaj gönderen bugraerkan1 » Çrş Ağu 09, 2017 11:57 am

2 Ekimde Iserlohn da FH Südwestfalen da dersler başlıyor ve ben olurda yine DSH2 alamazsam mecburen FH Südwestfalenda bu dönem başlıcam. Benim Essendeki randevum 3 Ekimde, 2 Ekimde de dersler başlıyor,Essende ki yabancılar şubesi,FH Südwestfalendan aldığım kabulle benim vizemi uzatır mı? Yoksa eğerki DSH kazanamayıpta Iserlohna gidersem tekrar ordan mı başvuru yapmam lazım, cünkü 22 Agustosa kadar vaktim var kayıt olmak icin kendimi garanti altına almak istiyorum.

Cevapla