Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Dil okulu ve doktora için garantör

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Kullanıcı avatarı
drkc
Mesajlar: 8
Kayıt: Cmt Ağu 05, 2017 11:52 am

Dil okulu ve doktora için garantör

Mesaj gönderen drkc » Cmt Ağu 05, 2017 3:48 pm

Merhaba, ben Türkiye'de yüksek lisans tez aşamasındayım. Bu arada Almanya'ya gidip Almancayı ilerletmek ve doktora için basvurulabilecek yerleri araştırmak istiyorum. Çalışmıyorum ama yetim maaşı alıyorum. Annem emekli. Bloke hesap açma işi bizim için biraz sıkıntı (toplu para olduğu için). Acaba buradan bana dayım vs. Herhangi bir tanıdığım garantör olabilir mi? Garantörün illa ki Almanya'da mı olması gerekir? Bununla ilgili çok okudum ama farklı yanıtlar buldum hep o yüzden kafam karıştı. Yardımcı olan olursa sevinirim.

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: Dil okulu ve doktora için garantör

Mesaj gönderen John » Cmt Ağu 05, 2017 4:22 pm

drkc foruma hoşgeldin. Garantörün Almanya'dan olması gerekiyor. Türkiye'den garantör ayarlayıp da gidilebilir diye konsolosluğun sitesinde yazıyor ancak %99 gibi yüksek bir oranla bu arkadaşların vizesi red ediliyor. Arada %1'lik kesimden biri olabilir misin onu bilemeyiz. Allah yolunu açık etsin.

Kullanıcı avatarı
drkc
Mesajlar: 8
Kayıt: Cmt Ağu 05, 2017 11:52 am

Re: Dil okulu ve doktora için garantör

Mesaj gönderen drkc » Cmt Ağu 05, 2017 5:06 pm

Hoşbulduk John, yanıt için teşekkür ederim. Sanırım Almanya'da garantör bulma ihtimali doğdu:) Umarım işler yolunda gider. Herkese kolaylıklar...

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: Dil okulu ve doktora için garantör

Mesaj gönderen Bilu1 » Cmt Ağu 05, 2017 11:28 pm

Ne üzerine nasıl bir tez yazdığını bilmiyorum ama eğer yazdığın tezi uluslararası geçerliği olan bir dergide vs yayımlatırsan ve bunu konsolosluğa sunup çalışmalarıma Almanya'da devam etmek istiyorum dersen iyi bir motivasyon yazısıyla sana garantörlük gibi konular için çok daha esnek davranabilirler tahminimce. Çünkü Almanya'nın bazı konularda ciddi oranda kalifiye elemana ihtiyacı olduğunu ve özellikle akademik personellere çok sıcak yaklaştıklarını okumuştum. İnternette İngilizce veya Almanca aratırsan görebilirsin.

Kullanıcı avatarı
drkc
Mesajlar: 8
Kayıt: Cmt Ağu 05, 2017 11:52 am

Re: Dil okulu ve doktora için garantör

Mesaj gönderen drkc » Çrş Ağu 09, 2017 4:46 pm

Bilu1 yazdı: Cmt Ağu 05, 2017 11:28 pm Ne üzerine nasıl bir tez yazdığını bilmiyorum ama eğer yazdığın tezi uluslararası geçerliği olan bir dergide vs yayımlatırsan ve bunu konsolosluğa sunup çalışmalarıma Almanya'da devam etmek istiyorum dersen iyi bir motivasyon yazısıyla sana garantörlük gibi konular için çok daha esnek davranabilirler tahminimce. Çünkü Almanya'nın bazı konularda ciddi oranda kalifiye elemana ihtiyacı olduğunu ve özellikle akademik personellere çok sıcak yaklaştıklarını okumuştum. İnternette İngilizce veya Almanca aratırsan görebilirsin.
Bilgi için teşekkürler. Tezim din felsefesi alanında. Garantör konusunu çözebilirim gibi görünüyor ama başka konularda kafam karıştı. :)
Buradaki felsefe eğitimi ile oradaki arasında epey fark var. Acaba doktora yerine master için mi başvursam diye düşünmeye başladım. Böylece burada almadığım Latince gibi dersleri de alabilir, eksiklerimi tamamlar ve doktoraya kadar daha donanımlı olurum dedim. Sonra da ya da bu açığı burada sıkı çalışarak kapasam enerjimi burada mı harcasam dedim..
Ama düşününce orada zorlana zorlana da olsa çalışmak benim için daha verimli olur gibi...
Bir de bazı üniversitelerde sosyal alanlar için sayısaldakiler gibi finansal destek olmadığını okudum sanki :(
Araştırmaya devam...

Cevapla