Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Doktora Gitmek ve Saglik Sigortasi

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
jobbabemeek
Mesajlar: 303
Kayıt: Prş Nis 10, 2014 2:55 pm

Doktora Gitmek ve Saglik Sigortasi

Mesaj gönderen jobbabemeek » Prş Eyl 01, 2016 4:10 pm

Forumu da baska linkleri de soyle bir arastirdim da, belki aptalligimdan, henuz tam olarak anlayamadim sistemi. Gecen gun bisikletle giderken ne yaptigi belli olmayan tuhaf bi sinek geldi gozumun derinliklerine giriverdi. Cikti mi cikmadi mi, ne yapti bilmiyorum ama ertesi sabah gozum neredeyse kapali bir vaziyette uyandim. Ertesi gun de devam edince doktora gideyim dedim. Once Hausarzt\'a gitmem gerektigini biliyordum ama evin hemen kosesinde MVZ (medizinisches Versorgungszentrum) gorunce girdim iceriye. Ne oldugunu da bilmiyorum gerci, saglik, hastane...vs konularinda asiri cahilim, hatta biraz abartacak olursam, Turkiye\'deki saglik sistemini dahi tam olarak bilmiyorum diyebilirim.

Neyse ozetle; bir goz doktoruna gorundum direkt, arpacik varmis iste ve ucret de 32 euro tuttu. Sigortam Care Concept\'in Comfort olani. 32 euro\'yu vermem gerekiyormus, dolayisiyla odedim. Daha sonra faturayi sigorta sirketine gonderdigim takdirde para bana geri odenecekmis. Merak ettigim konu ise, bu sistem hep mi boyle isliyor? Yani mesela paramiz yok diyelim, acil bir durum soz konusu ve tedavi masrafi degil 32 euro, 750 euro tuttu. Ne yapacagiz? Bu sigortaya faturayi gonderip, ucreti daha sonra geri alma konusu yaygin bir uygulama mi? Yoksa benim sigortamla alakali bir sey mi? Soyle genel bir ozet gecebilecek olan varsa iyi olur. Ya da ben bulamadim, gozumden kacmis olabilir, halihazirda detayli yazilmis bir yazi varsa, onu da gonderebilirsiniz tabii.

technonur
Mesajlar: 799
Kayıt: Pzr Oca 17, 2010 1:39 pm

Doktora Gitmek ve Saglik Sigortasi

Mesaj gönderen technonur » Prş Eyl 01, 2016 4:59 pm

parayi once odeme sonra geri alma ozel saglik sigortalarinda oluyor. normalde universiteye basladiginda devlet tarafindan yapilan saglik sigortan olacak ve sana bi kart verilecek o kartla 1 kurus para odemeden ( ilac katki payi vs haric ayni tr deki gibi ) muayene olacaksin. Suanki durumda varsayalim parayi aninda odeyemiyorsun doktora diyorsun fatura cikartin fatura gonderiyor ve kendin havale ediyorsun. sigorta yine sana odedigin parayi hesabina yolluyor.

jobbabemeek
Mesajlar: 303
Kayıt: Prş Nis 10, 2014 2:55 pm

Doktora Gitmek ve Saglik Sigortasi

Mesaj gönderen jobbabemeek » Prş Eyl 01, 2016 5:24 pm

Anladim technonur, tesekkurler ozet icin.

Denizz
Mesajlar: 349
Kayıt: Çrş Şub 06, 2013 1:30 am

Re: Doktora Gitmek ve Saglik Sigortasi

Mesaj gönderen Denizz » Prş Ağu 03, 2017 12:10 am

technonur yazdı: Prş Eyl 01, 2016 4:59 pm parayi once odeme sonra geri alma ozel saglik sigortalarinda oluyor. normalde universiteye basladiginda devlet tarafindan yapilan saglik sigortan olacak
care concept'ten sigortayı sadece dil kursuna gidenler mi yaptırıyor? üniversiteye kayıtta TK yada AOK tan mı sigorta yaptırmak lazım? "

Denizz
Mesajlar: 349
Kayıt: Çrş Şub 06, 2013 1:30 am

Re: Doktora Gitmek ve Saglik Sigortasi

Mesaj gönderen Denizz » Prş Ağu 03, 2017 12:23 am

sorumun yanıtını sitede buldum. evet, üniversiteye kayıtta özel sigorta yerine TK, AOK yada benzeri yerlerden sigorta yaptırmak gerekiyormuş.

bestek
Mesajlar: 78
Kayıt: Sal Tem 26, 2022 5:46 pm

Re: Doktora Gitmek ve Saglik Sigortasi

Mesaj gönderen bestek » Pzr Mar 31, 2024 12:20 am

Selam herkese,
Cinsel yolla bulasan hastalık tasiyip tasimadigini öğrenmek adına genel muayene/testler hausarzt'ta yapılıyor diye okudum. Bir bilgisi olan var mi?

Cevapla