Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vizenin 1 gunde reddedilmesi !

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
herr_sieben
Mesajlar: 246
Kayıt: Pzt Kas 21, 2016 8:32 pm

Re: Vizenin 1 gunde reddedilmesi !

Mesaj gönderen herr_sieben » Pzr Tem 23, 2017 2:05 pm

Mkyc01 yazdı: Pzr Tem 23, 2017 1:21 am Ben red yedikten sonra Telc A2 ile basvurup vize almıştım şahsi görüşüm A2 yi yüksek bi puanla kazanırsanız vize şansınız yüksek olur. Ortalama kurun 2 ay sürdüğünü düşünürsek 4 ay gibi bi sürede alınabilir.
sen senn egitim gecmişinde iyi oldugu için almıssın çünki ben b1 belgesi basvurdum ve cok sorun cıkartılar

Britwashere
Mesajlar: 40
Kayıt: Pzr Tem 16, 2017 9:33 pm

Re: Vizenin 1 gunde reddedilmesi !

Mesaj gönderen Britwashere » Pzr Tem 23, 2017 2:07 pm

herr_sieben yazdı: Pzr Tem 23, 2017 2:05 pm sen senn egitim gecmişinde iyi oldugu için almıssın çünki ben b1 belgesi basvurdum ve cok sorun cıkartılar
Mail atacaktin mailimi yazmami istemistin yazdim ama
Bir donus yapmadin

Britwashere
Mesajlar: 40
Kayıt: Pzr Tem 16, 2017 9:33 pm

Re: Vizenin 1 gunde reddedilmesi !

Mesaj gönderen Britwashere » Sal Ağu 01, 2017 10:06 pm

nepharyl_ yazdı: Cum Tem 21, 2017 1:27 am A1 için kesinlikle kurs tavsiye etmiyorum ben arkadaşlar. Tamamen temel olduğu için bir kitapla güzelce oturtulabilir A1. A2 için şart yalnız çünkü yavaştan artık gramer sıkılaşmaya başlıyor. Ben kendi 2 haftalık çalışmamla - öncesinde ich möchte köfte dışında bir şey bilmiyorken - Goethe seviye tespitine girdiğimde A2.1 çıkmıştım. Ben Active English'i öneririm ancak malesef Ankara'da. B1 içinse Tömer yahut Goethe diyorum. Mümkün mertebe araştırın elbette Adana'da güzel kurslar vardır. Bol şans ve bolca başarı dilerim.
https://www.goethe.de/ins/tr/tr/sta/ank/kur/tup.cfm Merhaba Ankara'da bunu önerebilir misin ? Yoğunlaştırılmış olarak sadece bunu bulabildim. Adana'da A1 için tüm kurslar en az 2 3 aylık süre veriyorlar.

nepharyl_
Mesajlar: 169
Kayıt: Pzt Kas 21, 2016 11:02 am

Re: Vizenin 1 gunde reddedilmesi !

Mesaj gönderen nepharyl_ » Sal Ağu 01, 2017 10:55 pm

Kesinlikle evet. Goethede eğitim gerçekten iyi ancak günü gününe çalışmalısın. Bir arkadaşım B1 ve B2yi bu şekilde yoğun aldı, çok memnundu.

Britwashere
Mesajlar: 40
Kayıt: Pzr Tem 16, 2017 9:33 pm

Re: Vizenin 1 gunde reddedilmesi !

Mesaj gönderen Britwashere » Sal Ağu 01, 2017 11:21 pm

nepharyl_ yazdı: Sal Ağu 01, 2017 10:55 pm Kesinlikle evet. Goethede eğitim gerçekten iyi ancak günü gününe çalışmalısın. Bir arkadaşım B1 ve B2yi bu şekilde yoğun aldı, çok memnundu.
2 haftalık kısa sürede kendimi versem A1 i alabilecek düzeye gelebilir miyim *

cmysv
Mesajlar: 13
Kayıt: Sal Nis 25, 2017 3:12 pm

Re: Vizenin 1 gunde reddedilmesi !

Mesaj gönderen cmysv » Çrş Ağu 02, 2017 1:01 pm

Arkadaşlar burada dil yeterlilik belgesi konusunda yanlış yönlendirmeler yapıldığı kanısındayım. Öncelikle Almanya gibi herşeyin yazılı kurallar bütünü ile yürütüldüğü bir ülke söz konusu iken bazı kişilerin vize red lerinde şu seviyede almanca belgesi ile yeniden başvur durumunu anlayamıyorum. Evet böyle bir durum olabilir gerçekte tanıdığınız kişilerin başına da gelmiş olabilir ama bence başvuruda bulunan ve bu sebepten red alan tüm kişilerin ortak bir dil ile itiraz etmesi gerekmektedir.

Nedenine gelecek olursak; birçoğunuz gibi bende Almanya' ya master eğitimi için gitmeyi planlıyorum. Ruhr dan şartlı kabul niteliğinde dil eğitimi kabulü geldi. Ve ben bu dil kursuna kaydımı ödemeyi yaparak tamamladım. Şimdi konuyu extra yorumlamadan açıklamaya çalışacağım. Ben Almanya' da herhangi dil yeterliliği istemeyen bir üniversiteye online sistemler üzerinden non EU vatandaşı olarak başvurabiliyorum. Onlar başvurum sırasında beni zaten zorunlu olarak dil eğitimi almaya yönlendiriyorlar ve bende kabul edip gerekli işlemleri tamamlıyorum. Tesdaf veya DSH ı verdikten sonra eğitimine başlayabiliyorsun diyorlar. Buraya kadar okul ile benim aramda bir sorun çıkmıyor.

Ancak iş vize alma aşamasına geldiğinde birçoğumuzun karşılaştığı yada karşılaşacağı gibi dil bilme yada bilmeme sorunu çıkıyor. Şimdi ilk olarak konsolosluk sayfasında yer alan D tipi öğrenci vizesi hakkında bilgilendirme dokümanında gerekli olan belgeler kısmında ne diyor;

"Kabul belgesinin (mutlak kabul) henüz mevcut olmadığı durumlarda:
o Gerekli dil bilgisinin, üniversite eğitimine hazırlık programlarında edinileceğini
gösterir belge (dil kursu kayıt belgesi/dil kursu ücretinin ödendiğine dair belge)
veya
o Eğitim dili bilgisine sahip olunduğuna dair belge, Avrupa ortak dil kriterleri uya
rınca asgari B 1 seviyesinde (www.europaeischer-referenzrahmen.de):
Eğitim dili Almanca ise: “Zertifikat Deutsch”, “Zertifikat Deutsch für Jugendli
che”, Hochschulzugangsprüfung “DSH” veya “TestDaF”, Alman lise diploması
“Abitur”, “DSD II”, “ZOP”, “KDS” veya “GDS”.
Eğitim dili İngilizce ise: Kabul edilen sınavların birinden (IELTS, TOEFL vs.)
yeterli puan alındığına dair belge" - Bilgi Notu No.23

veya diyor. İşte burada eğer bizler Almanca bilgimiz hiç olmadan yada B1 düzeyinde olmadan ve de üniversite bünyesinde dil eğitimi alacağımızı gösterir evrakları sunduktan sonra başvurup dil yetersizliğinden dolayı red alıyorsak burda çok büyük bir haksızlık ve düzenbazlık olmuş oluyor.

Almanya' daki üniversite beni kabul ediyor. Ben dil kursu ücretimi yatırıyorum. Vize evraklarım eksiksiz olarak görüşmede sunuyorum. Kendime öğrenci olarak 1 yıl bakabileceğim garantör sistemini yada bloke hesabı kanıtlıyorum. Bunlar sonucunda bana senin dilin yok gelemezsin diyememeliler. Diyeceklerse de bunu öğrenci vizesinde kesin olarak gerekli belge adı altında belirtmeliler. Ayrıca ben neden ana dili Almanca olmayan bir ülkede Almanca öğrenme ile vakit ve nakit kaybedeyim.

O yüzden lütfen B1 olmadan zaten vize çıkmaz vs. gibi yorumlarla burda gerçekten yardım bekleyen insanları umutsuzluğu sürüklemeyin. Hepimiz çokça emek ve para harcıyoruz bu konu ile alakalı ve eğer bahsettiğim gibi bir haksızlık durumuna maruz bırakılıyorsak hep bir olup aynı şekilde itiraz dilekçesi sunmalıyız. Almanya olarak yaptıkları istatistikler bazında Türk vatandaşların eğitim adı altında gelip eğitim almadıklarını evlendiklerini çalıştıklarını gerekçe gösteriyorlarsa ya yeni bir düzenleme ile giriş şartlarını zorlaştırmalılar ya da durumu kabullenip kendi nüfuslarının gençleşemediği üreyemediği ve lisans eğitimi almayı seçmediği şekilde devam etmeliler. Çözümleri amacı gerçekten yüksek kalitede eğitim olan kişileri tutarsız sebeplerle reddetmek olmamalıdır.

Umarım açıklamalarım benim gibi kişilere yol gösterici olur.

nepharyl_
Mesajlar: 169
Kayıt: Pzt Kas 21, 2016 11:02 am

Re: Vizenin 1 gunde reddedilmesi !

Mesaj gönderen nepharyl_ » Çrş Ağu 02, 2017 1:57 pm

Çok haklısın arkadaşım, ben de aynı dertten muzdariptim. A2 almıştım ancak Goethe'den değildi ve reddedilir dendi bu yüzden dil kursum Nisan'da başlayacakken ben Temmuz'a kadar erteletmek durumunda kaldım. Ne yazık ki yazılı bir kural değil ancak dil bilgisi olmadan red alan çok insan var.
Britwashere, çok sıkı bir çalışmayla A1i 2-3 haftada kendin halledebilirsin bence dil yeteneğin varsa.

Britwashere
Mesajlar: 40
Kayıt: Pzr Tem 16, 2017 9:33 pm

Re: Vizenin 1 gunde reddedilmesi !

Mesaj gönderen Britwashere » Çrş Ağu 02, 2017 2:28 pm

Kesinlkle katiliyorum ben de. Ya ben almancayi orda ogrenmek istiyorum. Senin buraya illa dayatmadaki amacin ne anlamiyorum. Benden istedigin tum belgeleri sana eksiksiz olarak sunmusum bir ton masraf yaparak. 3 aylik vizeyi sen ver 3 ay sonunda basarili olamiyosa zaten sinir disi edersin uzatmazsin vize suresini. Orda senin sorumsuzlugunu burda gercekten egitim almak isteyen insanlar niye cekiyor.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39318
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Vizenin 1 gunde reddedilmesi !

Mesaj gönderen Physiker » Prş Ağu 03, 2017 1:37 am

Britwashere yazdı: Çrş Ağu 02, 2017 2:28 pm Kesinlkle katiliyorum ben de. Ya ben almancayi orda ogrenmek istiyorum. Senin buraya illa dayatmadaki amacin ne anlamiyorum. Benden istedigin tum belgeleri sana eksiksiz olarak sunmusum bir ton masraf yaparak. 3 aylik vizeyi sen ver 3 ay sonunda basarili olamiyosa zaten sinir disi edersin uzatmazsin vize suresini. Orda senin sorumsuzlugunu burda gercekten egitim almak isteyen insanlar niye cekiyor.
Su anda sana ceza cektiren sorumsuzlar da vize almadan önce ayni isyanlari yasiyorlardi. Ilk geldikten sonra 24 ay süren var dil kursu hazirligi bitirmek icin. 24 ay sürede sifirdan da baslasa bir ögrencinin dsh veya testdaf gecememesi icin cok caba sarfetmesi veya asiri aptal olmasi gerekiyor ama bunu basaranlar var. Basaramayacagini anladiktan sonra ya isci vizesine gecmeye calisiyor ya da evleniyor. Facebook grubumuzda az önce bayagi hararetli bir tartisma gördüm. Adam daha bir alman üniversitesine bile basvuru yapmamis, daha gelecegi bile belli degil direk isci vizesi alabilirmiyim diye soruyor:)
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Britwashere
Mesajlar: 40
Kayıt: Pzr Tem 16, 2017 9:33 pm

Re: Vizenin 1 gunde reddedilmesi !

Mesaj gönderen Britwashere » Prş Ağu 03, 2017 1:48 am

Physiker yazdı: Prş Ağu 03, 2017 1:37 am Su anda sana ceza cektiren sorumsuzlar da vize almadan önce ayni isyanlari yasiyorlardi. Ilk geldikten sonra 24 ay süren var dil kursu hazirligi bitirmek icin. 24 ay sürede sifirdan da baslasa bir ögrencinin dsh veya testdaf gecememesi icin cok caba sarfetmesi veya asiri aptal olmasi gerekiyor ama bunu basaranlar var. Basaramayacagini anladiktan sonra ya isci vizesine gecmeye calisiyor ya da evleniyor. Facebook grubumuzda az önce bayagi hararetli bir tartisma gördüm. Adam daha bir alman üniversitesine bile basvuru yapmamis, daha gelecegi bile belli degil direk isci vizesi alabilirmiyim diye soruyor:)

Britwashere
Mesajlar: 40
Kayıt: Pzr Tem 16, 2017 9:33 pm

Re: Vizenin 1 gunde reddedilmesi !

Mesaj gönderen Britwashere » Prş Ağu 03, 2017 1:49 am

Physiker yazdı: Prş Ağu 03, 2017 1:37 am Su anda sana ceza cektiren sorumsuzlar da vize almadan önce ayni isyanlari yasiyorlardi. Ilk geldikten sonra 24 ay süren var dil kursu hazirligi bitirmek icin. 24 ay sürede sifirdan da baslasa bir ögrencinin dsh veya testdaf gecememesi icin cok caba sarfetmesi veya asiri aptal olmasi gerekiyor ama bunu basaranlar var. Basaramayacagini anladiktan sonra ya isci vizesine gecmeye calisiyor ya da evleniyor. Facebook grubumuzda az önce bayagi hararetli bir tartisma gördüm. Adam daha bir alman üniversitesine bile basvuru yapmamis, daha gelecegi bile belli degil direk isci vizesi alabilirmiyim diye soruyor:)
24 ay sure oldugunu bilmiyordum ama yine de bence onlarin sorumsuzlugu 24 ay baya uzun bir sure. Sure kisaltilip ayristirma yapilabilir gercekten egitim almak isteyenler icin ve sorumsuzlarin onune gecilebilir.

Bu arada facebook grubunuzu alabilir miyim mumkunse ?

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: Vizenin 1 gunde reddedilmesi !

Mesaj gönderen John » Prş Ağu 03, 2017 1:58 am

https://www.facebook.com/groups/deutschstudent/

Kardeş sen iyi güzel diyorsun da senin benim dememle Alman hükümeti tavrını değiştirecek değil. B1 sertifikanı almanı öneririm ama sen bilirsin. Allah yardımcın olsun.
En son John tarafından Prş Ağu 03, 2017 2:01 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Britwashere
Mesajlar: 40
Kayıt: Pzr Tem 16, 2017 9:33 pm

Re: Vizenin 1 gunde reddedilmesi !

Mesaj gönderen Britwashere » Prş Ağu 03, 2017 2:01 am

John yazdı: Prş Ağu 03, 2017 1:58 am https://www.facebook.com/groups/deutschstudent/
Baya bir bos yapmissin cevap vermeye bile gerek yok.

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: Vizenin 1 gunde reddedilmesi !

Mesaj gönderen John » Prş Ağu 03, 2017 2:02 am

Britwashere yazdı: Prş Ağu 03, 2017 2:01 am Baya bir bos yapmissin cevap vermeye bile gerek yok.
Boş tabi. Gel gör sonra de ki boş.

Britwashere
Mesajlar: 40
Kayıt: Pzr Tem 16, 2017 9:33 pm

Re: Vizenin 1 gunde reddedilmesi !

Mesaj gönderen Britwashere » Prş Ağu 03, 2017 2:12 am

John yazdı: Prş Ağu 03, 2017 2:02 am Boş tabi. Gel gör sonra de ki boş.
Duzenlenmemis mesajindan once baya bir bos yapmistin. B1 i zaten burda almak zorunda olmamizi elestiriyoruz biz. Bize bunun dayatilmasini elestiriyoruz. Ben dil egitimini orda daha iyi sekilde alacagima inaniyorum bunun icinde konsoloslugun benden istedigi her belgeyi kendilerine eksiksiz olarak sunuyorum. Ama onlar ne yapiyor git burda ogren gel oyle veririz. Peki senin bu durumda ne yapabilecegin var ? Hic birsey.

He gercekten egitim icin gitmek isteyen insan burda ogrenip alip basvurusunu yapar ama sana bunu dayatmalari yanlis. Elestirdigimiz sey bu bizim senin olayi cektigin yerlere bak bir de yazik.

John
Mesajlar: 528
Kayıt: Prş Eyl 10, 2015 2:51 pm

Re: Vizenin 1 gunde reddedilmesi !

Mesaj gönderen John » Prş Ağu 03, 2017 2:37 am

Güzel kardeşim ben sana karşı bir eleştiri yapmadım ki, seni destekleyen bir şey söyledim sonra da geri aldım. Almanya'dan B1 alıp gelin diye size red veriliyorken bir takım siyasi ya da örgüt üyesi suçları olan insanlara niyeyse oturum veriliyor, bunu belirttim. Yanlış anladıysan eyvallah. Yalnız şöyle bir gerçek var daha önce başka arkadaşlar da belirtmişti, ben de başka başlıklarda belirttim geçmişte Türkiye'den Almanca eğitimi için gelen çoğu arkadaş başarısız oldu ve onların günahını bugünkü gitmek isteyenler çekiyor. Almanya'ya kapak atma zihniyeti olan çok insan var. Onun için senin yapabileceğin en iyi şey B1 isteniyorsa B1 almak. Geçen sene de senin gibi eleştirenler vardı sonuç değişmedi. Ek olarak şunu da söyleyim benim 3 dil bilen(fran, ing, arab) gayet zeki Mısırlı bir arkadaşım Almanya'da 1yılda DSH verdi, summer semester'da derslere girmeye başladı. Ramazan bayramında arayıp konuşurken aldığı 6 dersin yalnız 2sini geçebileceğini söyledi, onun için sınavlara girmeyecekmiş. İlk 2-3 ay derslerin çoğunda ne anlatıldığını anlamamış, anlamadığını da soramamış. Öyle oradan kolay zannediliyor ama DSH verince dahi 100% Almanca bilinmiyor. Bunu Türkiye'den kaç kişi riske alarak Almanya'ya dil ve üniversite eğitimi almaya geliyor diye bakacak olursak sayı 1% dir. Forumda daha eski arkadaşlara sorabilirsin. Alman hükümeti de bıkmış artan kapak atma zihniyetiyle gelen adamlardan. Sen yine istediğin gibi eleştir, bu kişilerden ayrılmak istiyorsan B1 sertifikasını alman, ciddiyetini bir şekilde göstermen gerekiyor. Kolay gelsin.

duisburger
Mesajlar: 455
Kayıt: Prş Şub 05, 2009 4:42 pm

Re: Vizenin 1 gunde reddedilmesi !

Mesaj gönderen duisburger » Prş Ağu 03, 2017 9:40 am

Basligi komple bastan sona inceledim ama kendin konsoloslukta calissan direk kendi kendine red verirdin. Kabul belgesi ile gittim dedigin belge kabul degil, belliki Almanya da egitim konusu hic incelenmemis, herhangi bir fikrin yok. Almanya da akrabalarin üniversiteden sadece bilgi icerikli bir evrak yollamis sana onu kabul diye kullanmisin. Hic birsey arastirmamissin, bilgi edinmemissin. Büyük ihtimal sen de o elestirdiklerinden biri olacaksin, ilk bakista o izlenimi yaratiyorsun. Eskiden FH Dortmund herhangi bir dil kursunun C1 sertifikasi ile dsh olmadan direk bölüme kabul ediyordu. 24 ayda dsh gecemeyen bizim türk ögrenciler fh dortmund a yigildilar. 2-3 sene kayitli olup bunlar bir tane bile dogru düzgün ders gecemedikleri icin FH Dortmund o kurali kaldirdi, dsh istemeye basladilar diger üniversiteler gibi. Sonra isin komik tarafi tam kaldirdiklari sirada 24. ayi doldurmaya yakin bir arkadas, daha önce bu fh dortmund a C1 belgesi ile kayit olan arkadaslara küfür ediyordu. Onlarin yüzünden simdi ben FH Dortmund a kayit olamiyorum, böyle sorumsuzluk olurmu diye.. Seninki de ayni mantik.

Cevapla