Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Ön kabul hakkında;

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
mertoov
Mesajlar: 10
Kayıt: Sal Ağu 01, 2017 5:58 pm

Ön kabul hakkında;

Mesaj gönderen mertoov » Sal Ağu 01, 2017 6:17 pm

Herkese merhabalar,

Ben Mert, bu yıl İstanbul Hukuk kazandım, yüksek ihtimalle daha doğrusu,. Ancak ülke şartlarını göz önünde bulundurursak hukukun lime lime kıyıldığı bir ülkede hukuk okumak ne kadar doğru son zamanlarda bunu araştırıyordum ki... memlekete dönen ''Alamancı'' akrabalarımız sağ olsun bana Almanya'da üniversite okumak hakkında birçok fikir beyan ettiler.

Bu girizgah bölümünü yazmamın sebebini açıklayacak olursam, hiçbir şekilde Almanca hakkında bir fikrim yok ve kesinlikle orada hukuk okuyacak kadar donanımlı bir insana yıllar da geçse dönüşebileceğimi düşünmüyorum. Bu yüzden LYS puanımla İşletme veya Ekonomi alanında lisans yapmak istiyorum. Duyduğum kadarıyla ise bunun iyi üniversiteler için kabul olmadığını öğrendim. Yani, ben burada Hukuk tercih ettiğim için en köklü üniversiteler Almanya'da Hukuk okumazsam kabul vermiyorlarmış sanırım. Bunun hakkında bir bilgisi olan var mı?

Ayrıca dediğim gibi Almanca konusunda sıfırım, yani tek bildiğim ''Ich bin Mert.''. :/ Durum böyle olunca ben bu yıl Türkiye'de seçmeli hazırlık seçip İngilizce ve Almanca eğitimi almaya karar kıldım. Bu durumda mayıs ayı gibi B1 seviyesine ulaşacağımı düşünürsek ben ne zaman başvuru yapmalıyım ki seneye ön kabul aldığım üniversitede kurslara yetişebileyim?

Merak ettiğim bir diğer nokta ise, benim akrabalar Frankfurt'ta. Eğer benim ön kabulum Frankfurt'un dışındaki başka bir eyalette çıksa ben Frankfurt'ta bir dil kursuna gidebilir miyim?

Son olarak Hukuk TM-3 alıyor, İşletme ve Ekonomi ise TM-1'den alıyor. Benim TM-1'e göre NC'm 1.33, TM-3'e göre ise NC'm 1.28. Hangisini baz alacağım üniversite seçimi için?

Baş ağrıttığımın farkındayım, şimdiden çok teşekkür ederim.

not: İşletme veya Ekonomi için düşündüğüm üniversiteler: Heidelberg, Mannheim, Frankfurt veya Köln. (Kısaca Frankfurt'a yakın olan her yer üniversite olarak kabulümdür efendim). Bildiğiniz Frankfurt'a yakın üniversiteler varsa iletişime geçin lütfen.

maploping
Mesajlar: 219
Kayıt: Cum May 22, 2015 11:17 pm

Re: Ön kabul hakkında;

Mesaj gönderen maploping » Sal Ağu 01, 2017 7:55 pm

"Ayrıca dediğim gibi Almanca konusunda sıfırım, yani tek bildiğim ''Ich bin Mert.''. :/ Durum böyle olunca ben bu yıl Türkiye'de seçmeli hazırlık seçip İngilizce ve Almanca eğitimi almaya karar kıldım. Bu durumda mayıs ayı gibi B1 seviyesine ulaşacağımı düşünürsek ben ne zaman başvuru yapmalıyım ki seneye ön kabul aldığım üniversitede kurslara yetişebileyim? "

-Ön kabul için çoğu üniversitenin yaz ve kış dönemi olmak üzere iki kabul dönemi var, bazı üniversiteler her zaman kabul ediyor. Paderborn gibi. Yaz dönemi başvuruları ortalama kasım gibi başlıyor ve 15 Ocak'ta bitiyor, kış başvuruları ise nisan gibi başlayıp 15 Temmuz'da bitiyor.

"Merak ettiğim bir diğer nokta ise, benim akrabalar Frankfurt'ta. Eğer benim ön kabulum Frankfurt'un dışındaki başka bir eyalette çıksa ben Frankfurt'ta bir dil kursuna gidebilir miyim?"

-Gidebilirsin.

"Son olarak Hukuk TM-3 alıyor, İşletme ve Ekonomi ise TM-1'den alıyor. Benim TM-1'e göre NC'm 1.33, TM-3'e göre ise NC'm 1.28. Hangisini baz alacağım üniversite seçimi için?"

-Burada hangi bölüme yerleşirsen onu baz alacaksın.

Genel eğitimle alakalı bilgiler için şu linki incele: https://www.deutschstudent.com/portfoli ... ci-vizesi/
Daha ayrıntılı bilgi içinse şu linkteki üniversiteler ve makaleler bölümüne girip araştırma yapabilirsin: https://www.deutschstudent.com/

mertoov
Mesajlar: 10
Kayıt: Sal Ağu 01, 2017 5:58 pm

Re: Ön kabul hakkında;

Mesaj gönderen mertoov » Sal Ağu 01, 2017 8:00 pm

Teşekkür ederim efendim, ilk sorumun cevabını alamadım. Bilgisi olan var mı?

Cevapla