Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

SGK'lı çalışan üniversitelinin lisans transferi

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
cihandeniz
Mesajlar: 7
Kayıt: Prş Tem 27, 2017 9:34 pm

SGK'lı çalışan üniversitelinin lisans transferi

Mesaj gönderen cihandeniz » Cum Tem 28, 2017 6:06 pm

Merhabalar,

Öncelikle biraz ön bilgi vereyim:

34 yaşındayım ve İstanbul'da 12 yıldır SGK'lı olarak çalışıyorum ( bir mühendislik firmasında IT uzmanı / yazılım geliştirici olarak ) ve bir o kadar süredir de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversite'de lisans eğitimime devam etmeye çalışıyorum. Hastalık ( kanser ), bunu takip eden tedavi ve bunlardan kaynaklanan çeşitli sağlık sorunlarından ötürü eğitim sürem olağanüstü bir şekilde uzadı.

Geçtiğimiz aylarda, Berlin'deki bir devlet sanat okuluna lisans transfer başvurusu yaptım. Önbaşvuruyu geçerek mülakata çağrıldım ve geçtiğimiz ay girdiğimiz mülakat sonucu da okuldan kabul aldım. Resmî kabul belgesini de aldım.

Normalde kesin kayıt için B2, Testdaf 3 veya DHS-1 istiyorlar, ancak bende henüz herhangi biri olmadığı için, okula kaydımı yapıp öğrenimime başlayabileceğimi ve istenen sertifikalardan herhangi birini de, ilk okul döneminin sonuna teslim edebileceğimi belirtiyorlar. Aynı şekilde okuldan aldığım resmî kabul belgesinde de, bu belgelerden birini teslim edene kadar, okul kaydımın geçici olarak tek dönemlik olacağı yazılı.

İşimi evden internet üzerinden yapıyorum, işyerine gitmem gerekmiyor. Almanya'da okurken, yine internet üzerinden işimi yapmaya da devam etmeyi planlıyorum.

Şimdi sorularıma geçeyim :-)

1- Konsoloslukta yapacağım vize başvurusu bağlamında, benim aldığım kabul "şartlı kabul" mü sayılacaktır? Şu an, vizemi aldığım takdirde, Berlin'deki okulda eğitime başlamamı engelleyen başka hiçbir husus yok. Dönem içinde bir yandan da Almanca kursuna gidip sonunda da bir sertifika sınavına girerek, dönem bitmeden okul kaydığımı kalıcı şekilde uzatabileceğim. Önümüzdeki haftalar içindei konsolosluk'taki vize başvurum öncesinde, ticket'ımla beraber resmî öğrenci belgelerimi dahi alacağımı öngörüyorum.

2- Evvelki gün SGK'ya AT-11 belgesi almak için gittiğimde, AT-11'i sadece ebeveynlerinin birine ait sigortadan yararlanan şahısların alabildiğini, ben kendim SGK'lı bir çalışan olarak bu belgeyi alamayacağımı ve zaten ailemin sigortasından yararlanıyor dahi olsam, AT-11 verilebilmesi için öngörülen yaş sınırının da üzerinde olduğumu öğrendim.
2-a- Bu bilgilerin doğruluğunu bir de burada sormak istedim. SGK'lı çalışan olarak, Türkiye'deki devlet sigortamdan Almanya'da yararlanamayacak mıyım?
2-b- Özel sigorta yaptırmam gerekecekse, yönlendirmelere açığım. Dönem sonuna kadar teslim etmem gerekecek bir dil sertifikası için, aynı zamanda bir dil kursu kaydı da yaptıracağım ve bu forumlarda, dil kursu kaydına eşlik edecek şekilde, Care Concept'den indirimli sigorta yaptırılabildiğini öğrendim. Bu konuda biraz daha detaylı bilgi verebilen olursa çok sevinirim.

3- SGK'daki görevli ek olarak, zaten burada SGK'lı bir çalışan olarak Almanya'ya lisans eğitimine gidemeyeceğimi iddia etti. Evden internet üzerinden çalıştığımı belirttim ama bunun bir önemi olmadığını söyledi. Bu pek aklıma yatmadı açıkçası.
3-a- Mesela şimdi konsolosluğa vize başvurusu yapmaya gittiğimde, buradaki işime internet üzerinden aynı şekilde devam etmeyi planladığımı, SGK'lı çalışan olarak kalacağımı söylemeli miyim?
3-b- Veya bu durum, Alman veya Türk devletiyle başıma herhangi bir iş açabilir mi? Burada ki SGK kayıtlı işime devam ederken, aynı anda orada da öğrenci hakkımı kullanarak kayıtlı olarak bir işte daha çalışmayı düşünüyordum.
3-c- Almanya'ya gittikten sonra orada okurken veya kayıtlı olarak bir işte çalışmaya başlarken, burada SGK kayıtlı çalışan olduğum bilgisinin bir yerden karşıma çıkması, problem yaratması mümkün mü?

4- İlginç bir şekilde, Berlin'de kabul aldığım okul, şu an İstanbul'da kayıtlı olduğum okuldan exmatrikulation şartı istemedi. Orada eğitimime başladıktan sonra, buradaki okulumda da kayıtlı kalmaya devam edebilir miyim? Duruma ve derslere bağlı olarak, buradaki hocalarımla derse katılım konusunda problem yaşamama ihtimalim var.

Başka sorularımda olacak ama çok soru arasında arada kaynayanlar olmasın diye şimdilik bunlarla başlıyorum : )

Sevgiler

rengino
Mesajlar: 11
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 9:24 pm

Re: SGK'lı çalışan üniversitelinin lisans transferi

Mesaj gönderen rengino » Pzr Tem 30, 2017 1:51 am

Merhaba, mesajınızda belirttiğiniz , aşağıdaki kısımlar sorularınız benim içinde önemli cevabı merak ediyorum bende sgk lıyım ve 2 yıl lisans eğitimi için Almanya ya gideceğim konsolosluk randevum 4/8 de. Eğer SGK daki görevlinin dediği doğru ise ne yapmak gerekiyor? iş yerinin çıkışınızı yapmasımı lazım ?

...................3- SGK'daki görevli ek olarak, zaten burada SGK'lı bir çalışan olarak Almanya'ya lisans eğitimine gidemeyeceğimi iddia etti. Evden internet üzerinden çalıştığımı belirttim ama bunun bir önemi olmadığını söyledi. Bu pek aklıma yatmadı açıkçası.
3-a- Mesela şimdi konsolosluğa vize başvurusu yapmaya gittiğimde, buradaki işime internet üzerinden aynı şekilde devam etmeyi planladığımı, SGK'lı çalışan olarak kalacağımı söylemeli miyim?
3-b- Veya bu durum, Alman veya Türk devletiyle başıma herhangi bir iş açabilir mi? Burada ki SGK kayıtlı işime devam ederken, aynı anda orada da öğrenci hakkımı kullanarak kayıtlı olarak bir işte daha çalışmayı düşünüyordum......................

teşekkürler

cihandeniz
Mesajlar: 7
Kayıt: Prş Tem 27, 2017 9:34 pm

Re: SGK'lı çalışan üniversitelinin lisans transferi

Mesaj gönderen cihandeniz » Pzr Tem 30, 2017 5:20 pm

Biraz uzun yazdigimdan mi acaba, cevap verebilen olmadi henuz. Tek tek sorularla baslik acmak daha iyi olacakti sanki ;-)

Diablo35
Mesajlar: 69
Kayıt: Sal Ağu 19, 2014 1:09 pm

Re: SGK'lı çalışan üniversitelinin lisans transferi

Mesaj gönderen Diablo35 » Pzr Tem 30, 2017 6:07 pm

Hocam öncelikle merhaba bence senin konun biraz özel oldugu icin galiba cavap alamadin bildigim kadariyla yardimci olmaya calisiyim

1_) evet okuldan aldigin belge sartli kabul belgesi ve dil sartini yerine getirdigin taktirde okula kabul olabilecegini gösteriyor. Ama sitede okudum kadariyla konsolosluklar B1 belgesi olmadan genelde red veriyorlar o yuzden sana en azindan b1 a kadar tr de ogrenip sonra basvurmani tavsiye ederim hem daha maliyetsiz hemde vize alma ihtimalini yukseltir. Bu arada bu kabul belgeleri genellikle 1 dönemlik oluyorlar ve birdahaki dönem icin yeniden basvurman gerekir

2-) evet yastan dolayi at-11 belgesi alamazsin. Dil kursu dönemi Care Consept tarzi bir sigortann olmasi lazim ve bende dil kursundayken Care Consept kullanmistim ,tavsiye ederim . ayrintili bilgiyi Care Consept in sayfasindan türkce olarak bulabilirsin. Universiteye baslayacagin zaman AOK, TK tarzi yasal sigortalara gecebilirsin ama ozaman da yine yastan dolayi odeyecegin fiyat direkt 2 katina cikiyor ama bunu yaptirmaya mecbur degilsin ozel sigortada kalmaya devam edebilirsin

3-) bu konuda tam bir bilgim yok ama bence oradaki görevli biraz uydurmus gibime geldi :) sonucta devlet memuru olmadigini varsayarak primlerin düzenli yattigi sürece sikinti olmayacagini dusunuyorum
Diger siklar hakkinda da bilgim yok

4-) bu konuda da malesef birsey söyleyemeyecegim

insallah biraz yardimci olabilmisimdir

cihandeniz
Mesajlar: 7
Kayıt: Prş Tem 27, 2017 9:34 pm

Re: SGK'lı çalışan üniversitelinin lisans transferi

Mesaj gönderen cihandeniz » Pzt Tem 31, 2017 10:59 pm

Merhaba, yanıtınız için teşekkürler.

Okul, olası bir kabul öncesi başvurular için de A2 şartı koymuştu. Ben de Goethe'de A1.1'den başlayıp en son B1.1'i bitirdiğim için başvuru aşamasında problem olmadı. Ancak öğretmenlerin yazın izne çıkmasından dolayı az sayıda B1.2 açıldığı ve ben de kayıt yaptırmada yeterince hızlı olamadığım için şu an B1.2'ye devam edemiyorum. Kendim çalışıp, vize başvurusuna kadar ÖSD'de B1 sertifika sınavına girmeyi planlıyorum.

Care Concept'in sigorta seçeneklerini inceledim. Maalesef öğrenci sigortası için de 35 yaş sınırı varmış ve ben de Şubat ayında 35 olacağım. Eylül'de başlatsam, en fazla 6 aylık sigorta yapabileceğim. Bu vize başvurusunda kabul edilecek midir sonuç olarak? Dışarıdan okumaya gelenler için mevcut paketlerde, Care Concept ile TK arasında ciddi bir fark da göremedim, ikisi de de temel kaza/vukuat durumundaki giderleri karşılamaya yönelik gibi görünüyor.

Cevapla